Орбан подкрепи Швеция за НАТО

Орбан подкрепи Швеция за НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Унгарското правителство подкрепя членството на Швеция в НАТО, е заявил днес премиерът Орбан пред генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, съобщи в мрежата "Х" самият Орбан, цитиран от Ройтерс.

В телефонен разговор унгарският премиер е уверил Столтенберг също, че ще продължи да призовава унгарския парламент да гласува в полза на присъединяването на Швеция към НАТО и да завърши ратификацията възможно най-скоро.

Унгария категорично подкрепя присъединяването на Швеция към НАТО и скоро ще ратифицира кандидатурата й, заяви на свой ред Столтенберг, цитиран от БТА. 

"Имах полезен разговор с унгарския премиер Виктор Орбан. Приветствам ясната подкрепа на министър-председателя и неговото правителство за членството на Швеция в НАТО", написа в "X" шефът на Алианса. "Очаквам с нетърпение ратификацията веднага след като парламентът се събере отново", допълни той.

Източници: "24 часа", БНР

 

 

Коментари

  • длагнест

    24 Яну 2024 17:01ч.

    Лоши новини от Анкара и Будапеща. Не допринасят с нищо за избягването на ТСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално!

    24 Яну 2024 17:34ч.

    На всеки 100 години Европа поема своя поход на Великая Русь /умишлено не използвам срещу:)! Не е за първи път! Унгарците и така получиха много, без да се напрягат, но не могат да изменят на предците си! Факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ти, ли,

    24 Яну 2024 17:59ч.

    Бруте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Яну 2024 18:14ч.

    Ребетя, каква стана тя, а каква я мислите. От всички страни на матушката я чакат ракети и самолети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали малко, говедце

    24 Яну 2024 18:26ч.

    Просиш си боя ли? Нещо градивно можеш ли да напишеш, или само се забавляваш с обичайните си словесни фъшкии, влизайки в този форум?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиото, 18:14, верноли си такъв или се преструваш?

    24 Яну 2024 18:27ч.

    Нали се сещаш, че скоро може и ТЯО, че и към нас ...! Идиото???? Анадънму????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швеция даде равен статут на американските военни с шведските и достъп до всички зони

    24 Яну 2024 18:59ч.

    ОЩЕ НА 6 ДЕКЕМВРИ 2023 г.! Изплашиха ги и ги окупираха много бързо. "Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин подписа вчера споразумението с шведския си колега Пол Йонсон. Отбранителният пакт ще определи "условията, (позволяващи) на американските сили да действат в Швеция", включително "равен статут на американските военнослужещи и достъп до зоните за разполагане" на военни и бойна техника, съобщава БТА. САЩ и Швеция подписаха ПЪРВОТО В ИСТОРИЯТА СИ споразумение за сътрудничество в областта на отбраната, което укрепва военните им връзки и дава възможност за организиране на двустранни учения в момент, когато Стокхолм очаква да се присъедини към НАТО, съобщи Пентагонът, цитиран от Франс прес." .............. ТОЕСТ ПРЕДИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАТО ПЕНТАГОНА ВЛЕЗЕ В СТОКХОЛМ. Както отбелязаха и двамата ФРЕНСКИ учени изследователи Пепе Ескобар и Еманюел Тод - военния организъм НАТО/САЩ не е за да защитава Европа, а за да контролира Европа! Нищо друго освен срам и позор за лицемерието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи