Орбан: Не знаем каква е територията на Украйна, нито колко е населението ѝ. Как можем сериозно да обмисляме членство в ЕС

Орбан: Не знаем каква е територията на Украйна, нито колко е населението ѝ. Как можем сериозно да обмисляме членство в ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че ще трябва да се отговори на "много трудни въпроси", преди Европейският съюз дори да започне преговори за членство с Украйна, съобщава "Ройтерс".

Страните от ЕС трябва да решат през декември дали да позволят на Украйна да започне преговори за присъединяване, което ще изисква единодушната подкрепа на всички 27 членки. Дипломати казаха, че Унгария може да бъде пречка.

„Не можем да избегнем въпроса, когато през есента ще имаме преговори в Брюксел за бъдещето на Украйна, дали наистина можем сериозно да обмислим членство на дадена страна, да започнем преговори за присъединяване с държава, която е във война“, коментира Орбан.

„Не знаем колко голяма е територията на тази страна, тъй като войната все още продължава, не знаем какъв е броят на населението й, тъй като те бягат. Да приемеш държава в ЕС, без да знаеш нейните параметри, това би било безпрецедентно. Така че мисля, че трябва да отговорим на много дълги и трудни въпроси, докато стигнем до действителното решение за започване на преговори за присъединяване“, каза още Орбан.

Орбан поддържа по-топли връзки с Москва от много от колегите си от ЕС и многократно е спорил с Киев, включително за правото на етническите унгарци да учат на родния си език, след като Украйна прие закон от 2017 г., ограничаващ използването на малцинствени езици в училищата.

Орбан заяви пред парламента в понеделник, че Унгария няма да подкрепи Украйна по никакъв въпрос в международните отношения, докато езиковите права на етническите унгарци там не бъдат възстановени.

Унгария е член на НАТО и се противопоставя на нахлуването на Русия в Украйна.

Източник: Ройтерс

 

 

Коментари

  • баба мара

    29 Sep 2023 17:31ч.

    украина няма работа в нато и ес тя не е скъсала с бандеровците видяхте в канада какво стана ако спазват правата на рускогово рящите няма да имат проблеми с русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Те" колонията приеха....

    29 Sep 2023 17:34ч.

    ...че какво остава за тия нацисти.Всичко съм очаквал-кацане на Марс, идване на извънземни, че дупките и мръсотията из Стара Загора ще се оправят ( то не е само центъра, жалко че не мога със снимки да Ви го покажа ), но да издигнеш в държавна политика нацизма-това не!И да го подкрепяме още повече. То , ясно че и в колонията много бивши фашаги са се натомчили като куче за кокал, ама все пак ...Лошо за гейска Европа и особено за гадната колония.Ще страдате нам!И не ма пука, дори ще се радвам, ваща м@₩€€@ колониална.И ядрен удар да ви удари ще е чудесно.Гадно предателски племе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми прав е човека...

    29 Sep 2023 18:14ч.

    То я има Украйна- я не, какво да бързаме? Чакайте първо да видим ще остане ли нещо...Пък и да остане, може да си го разделят Унгария и Полша. Всичко става...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че то вече самият ЕСССР не е сериозен!

    29 Sep 2023 18:27ч.

    Даже е пародиен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно!

    29 Sep 2023 18:55ч.

    Не само, че не знаем каква е територията на окраината, но и не знаем дали ще я има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая зима

    29 Sep 2023 22:47ч.

    За територията не е сигурно ще я има ли или ще се свие до около Лвов като една от източните креси на Полша. Населението вече намаля от 42-43 милиона на под 30 милиона. Тая зима ще паднат под 20 милиона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи