Орбан иска нова Европейска комисия

Орбан иска нова Европейска комисия
Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че е необходима нова Европейска комисия, която да води нова миграционна политика. Според него дните на сегашната комисия са преброени до края на мандата й следващия май, съобщава "Ройтерс".

 

Снимка: "Ройтерс"

 

Пред унгарското радио Виктор Орбан отново разкритикува Европейската комисия, която, според него, не трябва да наказва страните от ЕС, които защитават границите от прииждащите мигранти.

"Нуждаем се от нова комисия, от нов подход", каза Орбан. "След европейските избори ще имаме нужда от комисия, която да не наказва страни като Унгария, които защитават границите си", добави той.

Ръководителят на унгарското правителство заяви, че Европейската комисия трябва да накаже държавите, които позволяват на милиони мигранти в Европа да нарушат правилата на ЕС.

Европейската комисия започна юридическа битка с Унгария по мигрантския въпрос, тъй като смята за незаконно новото унгарско законодателства, което криминализира подкрепата за търсещи убежище.

Унгария бе докладвана пред Съда на Европейския съюз поради "несъответствие" на новото законодателство с правото на общността.

Орбан смята, че решението на Европейската комисия няма стойност и мандатът й скоро ще приключи.

 

Коментари

 • Орбан иска нова Европейска комисия

  27 Юли 2018 11:55ч.

  Малко е да се иска нова ЕК! Трябва да се иска нов ЕС - съюз на суверенните нации, а не съюз на съюзените търтеи бюрократи тунеядци! Провлекли са се като свински черва - всички вън и новите по възможност да не са ишиастици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани Колева

  27 Юли 2018 12:42ч.

  Този мъж оправи бакиите в собствената си страна и както изглежда... идва ред на ЕС. Бих се радвала някой ден той или друг държавник от неговия калибър да ревизира саморазрушителната неолиберална политика на съюза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Юли 2018 13:30ч.

  Унгарците са мъже на място, изобщо не се съмнявам, че и Виктор Орбан е такъв. Европейски съюз може да има, но при съвсем други условия според Маргарет Тачър. Не ми се коментират българските необразовани и крадливи майкопродавци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  27 Юли 2018 15:29ч.

  Вече почти 10 г. България се управлява от неуки, необразовани хора. А покойният Емил Димитров предупреди, че единственото непобедимо неща е простакът. Затова цветанов печели избори. На 99.99999 % от българите не им пука за "усвояването", те не печелят нищо. На евроизборите догодина ще гласувам за всеки друг, но не и за поддръжниците на статуквото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омръзна ми да му гледам нацистката мутра на тоя хун

  27 Юли 2018 20:13ч.

  Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  28 Юли 2018 21:03ч.

  Чест и почитания! Всеки ден си имам работа с Унгарци, не случайно го пиша с главна буква - Братята Унгарци! Шапки долу!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи