Орбан: Идват времена, в които ще оцелеят само силните народи

Орбан: Идват времена, в които ще оцелеят само силните народи

Сега целият свят преминава през трудни изпитания, които само силните народи ще могат да преживеят, а слабите ще загинат. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в реч по време при откриването на Юридическия факултет на Националния университет за държавна служба, където ще се подготвят служители на реда, съобщава ТАСС.

"Живеем във време, когато целият свят се тресе из основи. Ние не сме изключение, тъй като епицентърът на земетресението е близо до нас. В съседство с Унгария се води война и десетки и стотици хиляди мигранти обсаждат нашите граници. Ето защо страната ни, правителството, армията и правоохранителните органи трябва да бъдат силни. Настъпват времена, в които слабите народи ще загинат, а силните ще оцелеят. Затова трябва да укрепваме нашите отбранителни линии и правоохранителните органи всеки ден“, каза Орбан, чиято реч беше излъчена от телевизионния канал М1.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • рукола Z

    01 Юли 2023 17:14ч.

    Колко % от унгарците ваксинира? ... не говори за оцеляване, не силните, а умните ще оцелеят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    01 Юли 2023 17:50ч.

    Овцете като в Бг на курбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С това което остана на територията

    01 Юли 2023 18:19ч.

    Като "матрял" - 100/100 курбан. Вижте само кой ги управлява, и няма какво повече да говорим. Поставете Орбан до Про10то ! Вижте електоратите - от едната страна жълтопаветната ЛГБТ сган, от другата страна ригидните чугуни. Няма полутонове, няма експертиза /зад граница е/, скот и добитък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновен капитализъм:

    01 Юли 2023 18:32ч.

    "През януари тази година японските власти обявиха, че през пролетта или лятото на 2023 г. в океана ще бъдат изхвърлени 1 милион тона замърсена вода от АЕЦ "Фукушима-1". И сега, след като Япония е готова да пусне тази вода, страната очаква пристигането на генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси, който планира да инспектира атомната електроцентрала "Фукушима-1". Според CNA Гроси ще посети Япония следващата седмица. Властите на страната искат да получат неговата подкрепа за спорното си решение да изхвърлят радиоактивна вода. Японските власти твърдят, че водата е напълно пречистена и е безвредна. Токио не казва как радиоактивното вещество би могло да бъде обработено, за да стане безвредно, и защо, при положение че Япония разполага с такава технология, водата трябва да бъде изхвърлена в океана, вместо да бъде използвана за задоволяване на икономическите ѝ нужди. Нито Зелените, нито Грета Тунберг се интересуват от този въпрос..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ не силните, а умните ще оцелеят”

    01 Юли 2023 18:48ч.

    Написах същият коментар и след това видях написаното от теб. Точно така е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ковачев

    01 Юли 2023 18:52ч.

    Не оцеляват нито умните, нито силните, а приспособимите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ковач, дгд

    01 Юли 2023 19:25ч.

    Т.е приспос = мижитурки, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дарвин: Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените

    01 Юли 2023 21:09ч.

    Мижитурките не са способни да се приспособяват към ПРОМЕНИТЕ. Вярно, обслужважщият персонал, сервилните, "гъвкавите" са готови и се провират през всякакви теснотии, без гнус колко ще се размирише, колко предателства ще извършат в името на просперитета на своето малодушие. Така лесно се увличат в това си занимание, че не разбират кога ерозията на тяхната духовна нищета ги заличава без следа и без възможност да предадат здрав ген на следващо поколение. Марионетките се възпроизвеждат в дефектни гени, безлични, неспособни да надрастнат дребността си, в името на еволюцията на оцеляващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола X

    01 Юли 2023 22:17ч.

    Ти, натровения с рукола, досега в историята, когато е ставало въпрос за оцеляване, няма случай умен да е оцелял. Оцелява СИЛНИЯ. Умните са първите които си отиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коректор

    02 Юли 2023 0:14ч.

    Ще оцелеят тези, които се държат за Христос, тука не става въпрос за външна сила, нито за тарикатлъци, а за вяра. Тъй като идва Антихриста, а с него и всякакви войни, бедствия и прирдни кстаклизми, само Христос може да помогне. И да ви звучи като протестантска проповед, това е истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    02 Юли 2023 0:50ч.

    Ами те,умните са силните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    02 Юли 2023 0:52ч.

    Ами,те,умните са силните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Юли 2023 1:16ч.

    Първо-Ковачът р прав по принцит. Второ - Козяк со кого си сборува во Бугария: Христо Иванов, Ивайлп Мирчев , Росен Плевнелиев, Соломон Паси, кандидат кмета на ППДеБъ за София и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    01 Юли 2023 17:15ч.

    Прав си, но североизточните няма да са между тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комисарски папагалщинии

    01 Юли 2023 17:21ч.

    и сънища под шипковия храст

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северозападните

    01 Юли 2023 17:32ч.

    ще се върнат към това, което винаги е било тяхното предназначение...варвари. Сорос може и да пренаписва историята, но не е в състояние да я промени. Варварите винаги са инструмент, но никога бъдеще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    01 Юли 2023 18:51ч.

    Не си в час, не е само Сорос, а Гейтс, Кисинджър, Рокфелер и впрочем вашия Путин също е в схемата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че всички изреден от теб,

    01 Юли 2023 19:09ч.

    с изключение на Путин са кученца на Палов, пардон на Сорос. Сорос е кученце на Рокфелер. Абе, льольо, що не се пробваш да си изкарваш прехраната от нещо, за което те бива? Каквото и да било то

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Юли 2023 1:27ч.

    Комисарят се изказва винаги като Господ Бог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    01 Юли 2023 17:36ч.

    Браво на Орбан. Истински държавник. Мисли за народа си повече отколкото за собствения си джоб или жоп(па)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    01 Юли 2023 17:38ч.

    споко банда. ние си имаме ограда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само да припомня детайли от унгарската гранична ограда по границата със Сърбия (заради мигрантския натиск от югоизток)

    01 Юли 2023 21:29ч.

    Изградиха я по еврейски проект от бетонни основи и 5 метрова стоманена стена (конструкция), и се състои от няколко (не само 2) успоредни реда на 10-ина метра един от друг. Охранява се денонощно - граничари с кучета. Непроходима е като оградата между територията на И*сраел и Ивицата Газа / Западния бряг... Орбан лично дойде в София за да покани България да се присъедини към Вишеградската Четворка (на непослушните), които и до сега употребяват националните си валути. Донесе на Борисов за подарък оригинален меч, антикварна ценност, принадлежал на легендарния унгарски герой Атила, благодари в негово лице (на БМБ) на българския народ, че сме спряли турските орди в нашествието им към Европа. Борисов му отговори на поканатаЛ: "А-а-а, не мога Виктор, Ангела ще ми се разсърди..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    01 Юли 2023 17:44ч.

    Отивам в Унгария. Орбане, дай гражданство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    01 Юли 2023 17:49ч.

    Достоен ДЪРЖАВНИК, заслужаваш уважение на партньори и опоненти! България очаква своя Виктор Орбан, който да отстоява националните интереси и да върне достойнството на българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само делата връщат достойнството

    01 Юли 2023 17:56ч.

    и то на тези които са ги свършили, а сеирджиите само получават пример, който може и да бъде реализиран, но това само от тях зависи. След Освобождението това пак е било актуално и Вазов го описва с " Нека носим йоще срама по челото, синила от бича, следи от теглото; нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор; нека ни отрича исторйята, века, нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят своя мрак; нека да ни сочат с присмехи обидни счупенте окови и дирите стидни по врата ни още от хомота стар; нека таз свобода да ни бъде дар! Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди; защото там нейде на връх планината, що небето синьо крепи с рамената, издига се някой див, чутовен връх, покрит с бели кости и със кървав мъх на безсмъртен подвиг паметник огромен; защото в Балкана има един спомен, има едно име, що вечно живей и в нашта исторйя кат легенда грей, едно име ново, голямо антично, като Термопили славно, безгранично, що отговор дава и смива срамът, и на клеветата строшава зъбът."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    01 Юли 2023 17:51ч.

    За оцеляването най-важното е да помниш кой си и кои са предците ти. Има малки групи хора, които дори нямат своя държава, живеят в рамките на други държави, но оцеляват като етническа група, която има свои културни граници. Докато големи нации като американската, които имат тежък проблем с идентичността, независимо, че имат някакви сили на държавно ниво, населението страда и не знае какво е, какво е било и какво трябва да бъде. Те загиват в измислените идентичности на новите времена, нищо не ги обединява, освен тоталната им обърканост. Същото очаква македонците, същото е сполетяло и нас, когато ни е било отнето тракийското минало, която загуба е в основата на националния нихилизъм и чуждопоклонство, наш дългогодишен и най-голям враг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум срещу смяна на пола и пропагандата на ЛГБТИ сред деца и ученици https://rod-bg.com/?p=4567

    02 Юли 2023 11:48ч.

    Референдум срещу смяна на пола и пропагандата на ЛГБТИ сред деца и ученици https://rod-bg.com/?p=4567

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    02 Юли 2023 12:15ч.

    Трябва да се пипне формулировката, да се спомене конкретно, че сме против концепцията, че може да има разминаване между биологичния пол и реалния, наречен социален пол, че сме против насърчаването на хомосексуализма и педофилията и като цяло против преждевременното сексуализиране на децата. Освен това не бива да се ограницаваме само до образователната система, а да се имат предвид всички достъпни до деца източници на информация в нашето общество, включая медии и интернет. Защо е нужен на референдума номера на етажа и апартамента ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само силните на икономически дела и иновации ще успеят да се спасят, за марионетките по един захарен памук на клечка им стига, такива като нас например.

    01 Юли 2023 17:53ч.

    Сергей Глазев посочи статия на американския учен Пол Ларуди, който твърди, че войната в Украйна е разкрила драматичните слабости на Запада, включително упадъка на неговата индустриална база: „Войната показа, че сравнително скромната руска икономика има способността да надмине САЩ и всички страни от НАТО, взети заедно, в производството на военна техника. Американският "арсенал на демокрацията" и неговите европейски партньори не успяха да осигурят повече оръжия и боеприпаси, отколкото руските заводи". Според Ларуди изземването от Вашингтон и съюзниците на руски сметки в американски, европейски и други банки на стойност над 300 милиарда долара е причинило ответна конфискация на американски и европейски активи в Русия в равни или по-големи обеми. Започнаха да се развиват нови партньорства между Москва и Китай, Индия и други страни. Това доведе до замяната и намаляването на използването на SWIFT, както и на долара в международните разплащания. „Руската икономика се оказа забележително устойчива – дори по-устойчива от много страни от НАТО. Руският БВП падна с по-малко от 2% през 2022 г. и се очаква да нарасне до 2% през 2023 г. въпреки войната и санкциите", казва той. "С взривяването на газопроводите „Северен поток“ през септември 2022 г. и санкциите върху руските газ и петролни продукти „САЩ всъщност победиха своите „партньори“ от НАТО (главно Германия) и унищожиха тяхната индустрия за своя собствена изгода, потенциално краткотрайна.” Ученият описва съдбата на Германия и ЕС така: „Германия ще бъде деиндустриализирана, немските индустрии, учени и инженери ще се преместят в САЩ, които великодушно ще ги приемат. Европа ще бъде върната няколко десетилетия назад. Стандартът на живот там скоро ще падне с 30-40%. Перспективата на Ларуди е благоприятна за Русия. Крахът на Глобалния Запад обаче може да продължи доста дълго време. Все пак той все още има голяма военна, политическа и икономическа мощ. Трябва да се разбере, че за Pax Americana борбата с Русия за бъдещия световен ред е фундаментална. Силовите центрове в американския свят са наясно, че една решителна победа на Русия ще доведе до ефект на доминото по цялата планета. И няма да остави камък необърнат във финансовата и икономическа мощ на Съединените щати, основана на господството на долара, който днес не изглежда пряко засегнат от конфликта в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3.14

    01 Юли 2023 18:14ч.

    В допълнение към това, ако добавите и интервюто на Еманюел Тод за предаването "Цялата истина" на радио "Сюд" се получава още по-интересна картинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През годината на войната на Путин рублата се срина със 75%

    01 Юли 2023 21:28ч.

    ‼️ Обменен курс долар към рубла: 30 юни 2022 г. - 51 рубли за долар, 30 юни 2023 г. - 89 рубли за долар. През цялата тази година Путин казваше, че рублата е силна, а с долара е свършено. Стана, както по времето на соца, Западът все загниваше, загниваше, нашите политически вождове обещаваха как един близък ден Западът ще загине окончателно и безвъзвратно, но докато чакахме с трепет - соцът се саморазпадна с гръм и трясък, като някои като Путин и неговите фенове все още не могат да го преживеят и отново развиват вякакви конспиративни теории за разпадащият се Запад:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • приятелски съвет

    01 Юли 2023 21:42ч.

    Уважаеми, запознайте се с резултатите от епохата на т.н. "СОЦ", която аз наричам Вторият Златен Век на България (след ВСВ до 1989 г.) - изгледайте тези 32 документални филма: https://eurocom.bg/show/bulgariia-koiato-sugradihme/ Кратки са, макс. половин час всеки.... Повечето български "гурбетчии", които познавам (след като се установиха да плащат данъци на чужди данъчни системи с надеждата за прилична пенсия един ден), си признаха нееднократно: "Всичко, което нашата комунистическа пропаганда ни говореше за България се оказа истина, и всичко което мислехме за т.н. "Запад" се оказа лъжа!"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата ще ги познаете

    01 Юли 2023 22:35ч.

    И гурбетчиите да не би да са се завърнали да внасят данъци тук, за да получават мижавите български пенсии вместо западните:) Едно е носталгията и жалбите по младостта, друго са фактите от битието, политическата система и живота. Съграждахме България, но някои бяха по-равни от други. И аз имам принос към това съграждане, като всеки човек от народа, но системата беше такава, каквато и сега в Русия - центализирана, планова без обратна пазарна връзка, неадекватна на ресурсите ни тежка промишленост, с развиване на енергоемки производства, и професионално и научно израстване само по уравниловъчен принцип (напр. с ограничение на часовете извънредна работа по ТНТМ и научни разработки), кариерара по партиен и политкоректен критерии, без право на свободно слово и най-вече свободно развитие, т.е. Партията подрязваше с т.нар. уравниловка всеки, който стърчеше. Партията се намесваше във всеки сектор на обществено развитие и диктуваше дори в личния и битовия живот партийни постулати, етествено написнаи не от философи и мъдреци, а от неграмотни партийци, с доста извратено мислене. Терор върху всеки, който не се сниишаваше, с политически, ДС репресивни и материални похвати. И съсипваше настоящето и бъдещето на всеки, който се различаваше/отличаваше от масата. Така че, не ни "продавайте краставици на старите краставичари", но най-вече не залъгвайте младите да ги връщате към тази порочна система. Имаше полезни неща, които ще изградихме и останах като база за развитие на следващите поколения, но политиката и грешните из основи принципи на т.нар. соц подтискаха и отравяха атмосферата, освен за нагаждачите и партийните кариеристи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    02 Юли 2023 4:14ч.

    От 1989 до 2016 са унищожени над 91 % от всички производствени мощности в България, а населението е най-бързо изчезващото във света с почти 25 % редуцирано. Пример даден в доклад на ООН като прецедент в човешката история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    02 Юли 2023 4:21ч.

    Индекс на човешкото развитие ( HDI ) 1990г - 50 място 2021г - 68 място

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През годината на войната на Путин рублата се срина със 75% 01 Юли 2023 18:28ч.

    02 Юли 2023 11:52ч.

    "Умнико"и кой сега в Русия се разплаща във външно-икономическитеси сделки с долари, за да има изобщо търсене на долари, печатани от държавица със официална вътрешна задлъжнялост 187% от БВП?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 01 Юли 2023 19:35ч. "И гурбетчиите да не би да са се завърнали да внасят данъци тук, за да получават мижавите български пенсии вместо западните:) ..."

    02 Юли 2023 13:56ч.

    Не става въпрос нито за носталгия, нито за жалбите на младостта. Говоря за реалното разрушаване на материални блага, създадени от всички следвоенни поколения през периода до 1989 г., като да развъртиш чука над ... мермориална плоча или да боядисаш в розово паметник, или да продадеш за ЕДИН лев цял комбинат за цветни метали, изграждан от хиляди младежи.... Или в продължение на 10 дни да взривяваш сграда, която се считаше за красива и добре оразмерена за мястото си, изградена за два пъти по-кратко време... Или да оставиш да се съсипва от атмосферните условия шедьовър на архитектурата - т.н. "чиния" на Бъзлуджа... Изобщо за цялата тази лудост, която ни е завладяла от 30 години насам, и като дрогирани наркомани си драскаме ръката с вилица, или гасим цигари в дланта си... А те гурбетчиите си идват в България - за да се "заредят с енергия" и да се похвалят с просперитета си... За пенсийките от чужда социална система почти не споменават, те са само резултат от къртовския им труд там, далече, и енергия вложена в полза на друго общество...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите

    01 Юли 2023 18:01ч.

    са страхливи, овчедушни, разединени, без чувство за солидарност, без обща идея. Всичко това се концентрира в нещо, което е фатално: ниска раждаемост. Следва измиране!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми прави деца

    01 Юли 2023 18:52ч.

    и ги отглеждай, на съвременния човек не му се занимава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    01 Юли 2023 18:05ч.

    народ на когото днес му е Уйййййкинд вече е пътник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледаме си кефа

    01 Юли 2023 18:13ч.

    а пейзажните работете и се плодете, за да ви експлоатираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    01 Юли 2023 18:34ч.

    Българският род ще оцелее. Може да останем 1 милион качествени българи , собственици на земята си , но те са достатъчни . Историята познава малки народности , оцелели от хиляди години , а големи нации са се претопили и от тях са останали някакви смешни подобия. Например ацтеките и маите са били огромни нации и са били империи. Днес техните потомци са смешни подобия на величието им . Не е важно количеството на нещо , а качеството . Бангладеш го докарват на количество и отгоре , но качеството им куца и резултат - гнус и кал до козирката. :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То вярно, че е важно качеството,

    01 Юли 2023 18:37ч.

    ама като гледаш всеки ден качеството, с което се сблъскваш, каква ти е реалната прогноза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаа..а, но количествените

    01 Юли 2023 19:39ч.

    натрупвания водят до качествени изменения. И веднага да допълня - това не е комунистическа доктрина. Комунистите просто го откраднаха от материализма от древна Гърция. И за добро и за лошо - това правило важи както и за индивидите така и за народите. Ето нека вземем пример Франция - колко народ от Африка може да приеме (Европа също) - след 10ина години проекциите за населението там е 4-5 милиарда. При условие че 1.5 милиарда се пренесат в Европа - това качествено (!) ще измени живота и държавите в ЕС - ако ги има ЕС разбира се. Днешните либерали, социалисти и др. са типично мислещи като комунистите - егалитаризъм в чиста форма. Според тях ако вземеш някой от Сомалия и го пренесеш в Германия - то децата му ще могат да правят БМВта и друга техника. Това вярват - наистина. Но всички левичари са такива - отнесени от реалностите на човешката природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тел Авив

    01 Юли 2023 20:43ч.

    Кое е това качество на българите бе??????? Акъл имаш ли бе? От балканските народи българите са най-примитивни в мисленето. На първо място. На второ - те са и най-тарикатите, най-мързеливите, най-злобните, най-големи егоисти, най-завистливи и най-зле информираните.... Във всичко негативно сте НАЙ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    01 Юли 2023 22:39ч.

    С изпитанията се създава качеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей Тел Авив

    01 Юли 2023 22:44ч.

    Невероятно е да имаш произход от земите в и около Тел Авив и да демонстрираш липса на елементерно четене с разбиране на поста ми свързан със закон от диалектиеския материализъм! Невероятно направо...отчайващо за теб самия и свързаните с теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Юли 2023 1:25ч.

    Значи сме дъ бест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От историята, винаги обясняват победа на народ с това, че са били многобройни или войнствени

    01 Юли 2023 18:46ч.

    Истината е, че са били по-умни. Затова, не по-силните народи, а по-умните народи ще оцелеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко по-умни са били испанските завоеватели от древните Маи?

    01 Юли 2023 22:05ч.

    Никак. Просто са донесли на корабите нова технология - "дългите" пушки с барут и са избили героичните Маи... Поне 50 милиона души са станали жертва на колонизаторите само в Сев. Хамерика... И сега благодарение на новите технологии победителите ще са такива (победители)... Ето сега навлизат дроновете. Прекалено късно си поръчахме Ф-ките - ненужни са, само вляхме в хамер. икономика нашите 10-ина милиарда долара за Ф-ърчилки... Дано само Тагарев-ци да не подарят на войната нашите отбранителни системи С300... Слава на Бога, че Българите са толкова надарени и никога не можем да изостанем в областта на технологиите, колкото и мизерни (в сравнение със Запада) да са инвестициите които можем да правим в тях... Нашето естествено място е №25 в световната класация. Това е във всяка област на човешката дейност - спорт, технологии, природни науки, музика, изкуство... В момента ни липсва организация и политическа воля за да заемем заслуженото ни място, а и душманите ни са много... Ако се отървем от шарлатаните, шуробаджанаците и клептоманите, от нагаждачите и предателите на националните ни интереси напълно е възможно да се измъкнем от дупката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Героичните ли

    01 Юли 2023 22:47ч.

    Историята не винаги е това което официално се предлага. Все повече и по често взеха да излизат факти за дивашките и регулярни човешки(!) жертвоприношения. Филма Апокалипто е повече от 'филм'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Urbi et orbi

    01 Юли 2023 18:56ч.

    Онзи отгоре си знае работата. Тиранозавър Рекс е бил най агресивният и най големият хищник живял на планетата. Нямал е естествени врагове. Днес от него има само изгнили кокали . Та така и със великите и агресивни и многобройни народи и нации . Природата учи умните хора да бъдат по смирени . Глупавите си мислят , че са забили кол в земята за вечни времена или пък са хванали баба си за фустата. Но историята ги опровергава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    01 Юли 2023 19:10ч.

    ний сме от по-умните, а ма с подирешния акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Религията и ролята й за да бъде един народ силен, каква ли е?!

    01 Юли 2023 19:14ч.

    Без здрав дух, няма здраво тяло! Това като екзистенциална добавка към другите критерии или признаци за оцеляването на народите - умни, приспособими, войнствени, многобройни и т.н.! Без нещо, което да държи ДУХЪТ на човешките индивиди висок и ЕДИНЕН нищо не оцелява! И това е едната, единната религия, основната, която обединява народа! ...................... Колеги по-горе са споменали за сбирщините от милиони човеци, които сбирщини ведно с усърдно налаганият плурализъм, за религиозна толерантност и прочие "демокрации и ценности" (атлантически ценности, що е то?!) НЕ обединяват нациите и народите за да удържат целостта и съществуването на държавите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е нямала "тяло" = държава 500 г., но е имала Дух!

    01 Юли 2023 19:22ч.

    И народът, колкото и неграмотен и "прост" да е бил в мрака под робството, е ОПАЗИЛ Духа си чрез църквата. И така през хилядолетията. Слава Православному Болгарскому Народу! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От частната американска енциклопедия научаваме, че 87.3% са падат на Християнството в братска Украйна

    01 Юли 2023 19:29ч.

    В България на християнството се падат 71.5%, а в Унгария - 54.3% е християнството. Много от хората не са споделили религиозна принадлежност, има нямат религия атеисти. ............ Та какво става днес с основната Източноправославна религия в Украйна, към която принадлежи 87.3% ? (данни от 2021 г.) ....... А къде е БПЦ и ролята й на духовен обединител? и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та какво става днес с основната Източноправославна религия в Украйна

    01 Юли 2023 22:21ч.

    какво става - не следите ли новините - и УПЦ е поставена извън закона от същия Zеленски, който наскоро отмени всякакви избори до края на войната... Преди това пък забрани всички опозиционни партии... Явно и Zеленски по примера на етническия си "брат", богоизбраният сър Уинстън, през ВСВ ще поддържа огъня докато е възможно това. Чърчил НЕНУЖНО е удължил войната с цели 5 години - от май 1940 г, до 9 май 1945 г. и всички жертви през тоя период лежат на неговата съвест. Никак не е случайно, че личният архив на Чърчил е бил засекретен (по негово искане) за 70 години след смъртта му, които след като изтекоха наскоро - бяха удължени с още 70 години. По същата причина за 70 години са засекретени и спомените на Рудолф Хес, човекът който с риск за живота си със среднощен полет с двуметен самолет занесе в Шотландия секретно писмо от Хитлер до Чърчил с молба/предложение да се спре ВСВ преди Германия да нападне СССР, и след предаването на това писмо на получателя му беше хвърлен в затвора и прекара там 47 години - от 1940 до смъртта си през 1987 годинa...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Юли 2023 22:53ч.

    По време на война нацията трябва да е единна и мобилизирана. И това прави Президент Зеленски в борбата на украинската нация да отвоюват своя национален суверинитет: една вяра и църква - християнската, единна политика и ценности със съюзниците й в ЕС и НАТО и подръжниците й по света като Китай и много други членки на ООН в тази борба за суверинитет и запазване на международно признатите й граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 19:53 ч. - беше, беше всичко, което изброяваш до 2014 г.

    02 Юли 2023 4:05ч.

    След това шепа неукраинци взеха властта и 40 милиона украинци станаха мигранти. мда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силен народ = народ, който е напуснал ЕС и НАТО

    01 Юли 2023 19:30ч.

    И е допринесъл за унищожаването на тези робовладелски "съюзи"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тел Авив

    01 Юли 2023 20:51ч.

    Браво. Да така е!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е напуснал ЕС и НАТО?

    01 Юли 2023 22:14ч.

    А да имате пример, за да видим колко по-силен е станал и по-сигурно бъдещето му? Великобритания напусна ЕС. През 1966 г. тогавашният президент Шарл де Гол извади Франция от военните структури на северноатлантическия пакт, за да може тя да възвърне самостоятелността си, но страната остана член на организацията. И Саркози върна Франция във военното управление на НАТО. НАТО не само никой не напуска с изкл. на Франция с частичното си напускане, само от командващите стуктури между 1966 г. и 2009 г., ами само се включват все по-нови държави... Очакваме и Русия да кандидатства, разбира се, след като си изтегли армиите от всички окупирании международно признати суверенни територии на Украйна и спре да нахлува незаконно на чужди територии, както и след утвърждаване на членството в НАТО на Украйна, Молдова, Грузия и други бивши съветски колонии, настоящи суверенни и независими държави :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дай личен пример, бе

    02 Юли 2023 1:55ч.

    Комуне. Изсели се в Русия. Аман от пенсионерски лакардии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    02 Юли 2023 2:17ч.

    Путин 2003 година предложи Русия да се стане член на НАТО, нещо да изкоментирате по въпроса, или това удобно са го подминали на обучението Ви в структурите на Затворено общество и / или Америка против България??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е напуснал ЕС ли? Британците нали напуснаха ЕС

    02 Юли 2023 3:33ч.

    уж всички се радваха на това, след референдума Nigel Farage се оттегли от политиката, каза че си връща личния живот, след 25 години борба за независимост на ЮК... Беше станал дори евродепутат - за да громи евро-чиновниците от трибуната на ЕП... Тези дни се появи новината, че банковата система в ЮК е превърната в оръжие - замразили са всички сметки и авоари на Фараж, и всяка банка в Англия отказва да го приеме като клиент и да му открие сметка... Самият Фараж смята, че през живота си не е преживял по-страшно нещо... Така че аслъ, глобалистите кого ли ще оставят да напусне ЕС или НАТО... Демократи, Сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, бре, въпросът е дали обикновеният/масовият британец живее по-добре след напускането от ЕС

    02 Юли 2023 3:51ч.

    Имам брат ми, реализиран климатичен техник, ръководен отдел, квалифициран среден ешалон с вече британско освен българско граждансто, син и внук. Ами, не е по-добре, но случи на .. втора съпруга с неочаквана добра зестра. Не, това е само личен пример, но и без тази зестра, аз, от и във България, трябваше да го издържам, въпреки професионалната реализация. Така че, ясно, нали или да:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами "ще гледаме да видимЕ" как ще се живее в бъдещето на т.н. cancel culture

    02 Юли 2023 14:11ч.

    след като глобалистите поемат всичко в ръцете си (чрез възможността да те арестуват, без физически да те ограничават. Т.е. да ти отнемат правото на банкови услуги при липса на пари в брой, към каквото ни тласкат глобално). Ето до къде стигна Англия, най-старата демокрация в света, която е имала Парламент през последните 700 години: https://www.bitchute.com/video/KyPMFZKQUds/. Да не споменаваме Джулиян Асанж - след 10 години прекарани в една къща (еквадорското посолство в Лондон) беше арестуван и хвърлен в канцер, ваксиниран против желанието му, очаква екстрадиране в ЩАС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Urbi et orbi

    01 Юли 2023 19:40ч.

    Всеки народ, всяка личност , тук на земята трябва да заслужи присъствието си и да го плати. Някои от българите са си предплатили престоя тук на тази българска земя за 1000 години напред. Други просто присъстват . Така стоят нещата със всички народи . Количеството на народите няма значение . Индия, Бангладеш, Пакистан , Нигерия , се плодят като хлебарки и файда - йок. Кой разбрал - разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тебе понеже и румънците те задминаха

    01 Юли 2023 20:10ч.

    По стандарт,с 26 % инфлация и 23 % олп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да преговорим азбуката,

    01 Юли 2023 21:03ч.

    та дано неграмотниците зацепят нещо. За производство на каквото и да било, в т. ч. на тилифоните ви, например, трябват три важни неща - енергия, суровини, технология - в този ред. Ако между ганглиите протича някакъв процес, ще се усетите накъде сте потънали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам

    01 Юли 2023 21:10ч.

    руски православен смартфон и славянски електромобил, но не ИЖ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като каза за енергията...

    02 Юли 2023 0:20ч.

    Сетих се за един иновативна технология, която не е толкова нова идея, колко не е разработена и прилагана масово, а има голям потенциал. Производство на биогаз от животински изпражнения и силаж и трансформацията й в електричество. Всички гниещи неща отделят метан /природен газ/, който е един от парниковите газове. Доста такъв газ се отделя от отпадъците от животинските ферми. Така и така се отделя, този газ е по-добре да се съхрани и да се изгори в полза на хората, отколкото да замине в атмосферата. Естествено, че е по-рентабилно това да става по-наедро, т.е в по-големи ферми където има повече животни. Добре е в България да се помисли по въпроса, защото това е един добър източник на енергия при това "зелен". А отпадъка след производството на газ е идеална естествена тор за нивите. Ето един пример от Босна: Кравеферма произвежда енергия от изпражненията на животните ( https://fakti.bg/life/748609-kraveferma-proizvejda-energia-ot-izprajneniata-na-jivotnite-video ), която смята да затвори цикъла и да стане енерго независима. С този иновативният проект фермата може да произведе повече електроенергия за един час, отколкото едно средно домакинство консумира за един месец. Според доклади на ООН било доказано, че рециклирането на фекалии в биогаз може да осигури електричество на 138 милиона домове, което се равнява на броя на домовете в Индонезия, Бразилия и Етиопия взети заедно, представяте ли си? Колкото повече фекалии, толкова повече енергия. Какви мегаполиси има по света, в САЩ и в Европата и всичките могат да станат ЕКО. Е, няма статистики по рекорди кои нации са най-големите посерковци, та може да има изненади - не е задължително бройката да е решаваща, а качеството, калорийността на екстрементите демек:) Путин и такива като него ще са в шок и ужас! Газовите войни спират, е, не съвсем:) Въглеводородните олигарси фалират, е, ако не развиваме тежка индустрия. На нас, българите, за какво ни е, връщаме се към селскостопанството с чиста природа, природосъобразна храна, и с IT-тата, технолозите и инженерите, имотните брокерски услуги, туризма от всеки вид- спа-, исторически, културно-образователен, религиозен, приключенски, медицински и балнеоложки, хазартно-алкохолният и нискобюджетните ще ги ограничим и услугите за свободното време, забавления и купони ставаме остров на щастливия живот. Трябва да измислим и нещо за електромобилите и станциите за зареждане или направо да се насочим към водорода, напр. устойчиво производство на биоводород от зърнено-житни култури и от индустриални, горски или селскостопански отпадъци, използвайки бактерии, ама друг и доста дълъг път ни чака:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 18:03 ч. и 18:10 ч. - всички тези открития са направени от славянски човеци от Източна Европа и Русия!

    02 Юли 2023 4:02ч.

    Тези славянски мозъци са привлечени с много пари (ех, тези пари) из щатите и Британия и бачкат здраво, защото имаме специалния откривателски талант и дух на славянството и един от най-древните народи на Планетата българският. Всички "открития" е поставил в малкия си джоб още ПРЕДИ 100 години православния християнин Никола Тесла! .......... Открил е как всички хора, цялото човечество да се повдигне и да живее в благополучие, да няма бедни хора и как? Ами с най-лесно произвежданата и най-евтината безплатна ЕНЕРГИЯ! Още преди 100 години Никола Тесла е открил телеграф телефон, с който можете да говорите безплатно, от което искате място на Планетата. .............. Българин откри вечния двигател - КВАНТОВ ГЕНЕРАТОР за производство на електричество още преди около 20 години. Още по-рано няколко българи независимо един от друг откриха как да се управляват автомобили С ВОДА, разделяйки ГЕНИАЛНО молекулата на водата Н2О. ............ и още много други открития. Тъй че не изпростявайте с елементаризми, ами кажете защо тези велики открития не се внедряват в бита, кой пречи бе, на човечеството да живее в благоденствие, ъм?! И не излизайте с номера, че УЖ тези открития не можело да се пуснат масово в производство. Всичко може, но я разкрийте кой пречи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пречат ни едни хоричка, които сами са безплодни,

    02 Юли 2023 14:25ч.

    но ясно си дават сметка от кого какво могат да изкрънкат. НИЩО НЕ СЕ внедрява, ако застрашава печалбите им. Сем. Рокфелер и останалите от тяхното котило считат конкуренцията за "грях". Кой пречеше на Никола Тесла, а след смъртта му отмъкна всичките му разработки и изследвания? Кой открадна нашите архиви от Министерство на Природните Ресурси с точна информация къде какво има в недрата на България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Юли 2023 10:47ч.

    Българите все още не осъзнават какво всъщност представляват... преди време бях чел едно писание за българите от един западноевропейски журналист, който ни описваше в общи линии така. "Тези хора, оцелели след 500 г. турско робство, са станали адски устойчиви на времето". Китайците, милиард биомаса, правят каквото им се каже отгоре, унгарците - правят каквото им се каже, руснаците го направиха, македонците го направиха, даже най-глупашки легализираха марихуаната, единствено българи и украинци НЕ го направиха! Изводите оставям на вас ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Юли 2023 11:26ч.

    Докато тук се караме кой е умен и кой не, хитреците плюскат по кандидаткметските софри, сякаш никога не са виждали ядене и пиене, или пък карат дъски по морето. Силен шут в задниците им след два месеца.... засега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Блажени са кротките, защото те ще наследят земята."

    02 Юли 2023 12:37ч.

    (Матей 5:5 НП ) А кои са кротките е обяснено в началото на Псалм 36 (1:13): "Не ревнувай на злодейците, не завиждай на ония, които вършат беззаконие, защото те като трева ще бъдат скоро покосени, и като зелен злак те повяхват. Уповавай се на Господа и върши добро; живей на земята и пази истината. Утешавай се с Господа, и Той ще изпълни желанието на сърцето ти. Предай пътя си на Господа и Нему се уповавай, и Той ще извърши и ще изведе като светлина твоята правда, и твоята справедливост – като пладнина. Покори се на Господа и Нему се надявай. Не ревнувай на оня, който успява в пътя си, на човек, който лукавствува. Престани да се гневиш и остави яростта; не ревнувай дотолкова, че да правиш зло, защото тези, които вършат зло, ще бъдат изтребени, а ония, които се уповават на Господа, ще наследят земята. Още малко, и нечестивеца не ще го има; ще погледнеш на мястото му, и – няма го. А кротките ще наследят земята и ще се насладят с много мир. Нечестивецът замисля зло против праведника и скърца зъби против него, а Господ се надсмива над него, защото вижда, че денят му иде."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи