Орбан: ЕС продължава да говори за изпращане на войски в Украйна. Опасността от нова световна война е реална

Орбан: ЕС продължава да говори за изпращане на войски в Украйна. Опасността от нова световна война е реална

Заплахата от нова световна война е съвсем реална и това не е преувеличение, казва унгарският премиер Виктор Орбан. В петък в предаването на радио "Кошут" той заяви, че в Европейския съюз продължават да се водят разговори за изпращане на войски в Украйна и че това крие риск от пряк сблъсък с Русия.

Премиерът заяви, че Западът изпраща все по-мощни оръжейни системи в Украйна, за да продължи военните действия срещу Русия, и затова третата световна война вече не е "някакво литературно преувеличение". "Сега това е реална опасност", подчерта Орбан.

Той отбеляза, че "европейските лидери вече тихо разговарят за това дали страните от Европейския съюз биха могли да изпратят в Украйна някакви мироопазващи войски". "Това би било преминаване на червена линия", предупреди унгарският премиер.

Коментари

 • Той отбеляза, че "европейските лидери вече тихо разговарят за това дали страните от Европейския съюз биха могли да изпратят в Украйна някакви мироопазващи войски

  31 Март 2023 7:52ч.

  няма конспиративни теории. теориите се оказват истина. за съжаление Орбан е прав, а нашата коалиция на войната ще гласува "за" изпращане на български войски на фронта. въпросът е какво ще направим ние, българите? ще се подчиним ли или ще изметем тази сволоч от парламента

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen.Gurko

  31 Март 2023 9:16ч.

  Как какво , колега. Ще направим това което трябва, за да им докажем че не сме овце.Ще гласуваме за Възраждане, за да им развалим пасианса. Нищо страшно няма да се случи освен че ще се засили покупката на памперси от войнолюбивите нашенски атлантици. Изобщо няма какво да губим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  31 Март 2023 13:44ч.

  Мале на Козяк не могат да спят от страх,че Костадинов ще спечели изборите,"надявай се коньо за зелена трева".Изборите ще бъдат подправени и варненския мангал,зъб няма да обели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники, много обичам

  31 Март 2023 14:03ч.

  самовлюбени глупаци като теб, фенове на Козяк. Моля те да не губиш 'ентусиазма си' кога Кире и Баце започнат да ви обясняват защо отиваш в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  31 Март 2023 16:10ч.

  Най-обичам такива като теб които виждате света в черно и бяло.Костадинов казва нещата които искате да чуете,тоя е вариант на Волен,е малко по-уравновесен,но същия.Ако тоя беше заплаха за американците отдавна щеше да е отстрелянан по някакъв начин.Така,че гласувайте си за него да видим кой е прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орбан: ЕС продължава да говори за изпращане на войски в Украйна.

  31 Март 2023 7:53ч.

  Орбан е сбъркал посоката. в ЕС се говори, че Московската федерация изпраща войски в Украйнаи с това създава опасност от от нова световна война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  31 Март 2023 7:57ч.

  Орбан изобщо не се объркал, за разлика от такива, като теб, с промитите мозъци, без нито една гънка... Направо е стресиращо, че има такива дебили, като теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да вярваш в дядо коледа

  31 Март 2023 8:11ч.

  Тоя от 31 Март 2023 10:53ч. явно непрекъснато гледа телевизия и вярва на онова, което му говорят говорителите. Демек, дебилът влязъл тук, за да ни се изказва като експерт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  31 Март 2023 8:14ч.

  Засега по гладкомозъчни дебили от путиноидите не се забелязват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вгънат

  31 Март 2023 8:22ч.

  Не стига че завършен дебил, ами и наблюдателен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  31 Март 2023 9:27ч.

  ма ти верно си тъп като галош бре....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европеидите са платени прадетали, не вярват сериозно в глупостите на западната пропаганда

  31 Март 2023 10:17ч.

  За тях е достатъчен обикновен семеен геноцид, няма нужда от принудително лечение в психиатрия до гроб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  31 Март 2023 12:00ч.

  Еврокретените и евроатлантическите дебили не осъззнават каво значи термоядренна война и затова, като подгонено стадо са се упътили към нея! Те си мислят, че това е компютърна игра в която имат 9 живота или холивудскифилм в кийто "добрите" винаги побеждават! Не идиоти такива! Един сблъсък с Русия ще изгори на всички ни чергата! Европа ще се превърне в радиоактивно сметище! Огромните градове ще изчезнат за няколко секунди след термоядренния взрив, а останалите живи ще завиждат на умрелите! Осъзнайте се бе идиоти! Токова ли е сложно да го проумеете! Стига с тази алчност да разграбвата богатствата на другите! Толкова години живеем в мир на континента, а вие заради едни зелени хартийки без никаква стойност искате да изгорим всички! Русия до сега търгуваше с вас и вие използвахте евтините енергийни и други ресурси на нейните земи, но явно вашата лакомия е безкрайна. Вие премествахте оръжуията си все по--близко и по-близко да границите и въпреки нейните предупреждения, че това не може повече да продължава! Е сега събудихте мечката и тя ще ви изяде главите, ако не започнете мирни преговори! Лакомията ще ви изяде главите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Решението е просто

  31 Март 2023 8:01ч.

  ТЕЗИ сегашни "европейски лидери", които всъщност са прости американски васали, трябва спешно да бъдат пометени от населението на държавите си, иначе самата Европа ще бъде удавена в блатото на поредната световна война, за угода на господарите от Вашингтон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  31 Март 2023 8:03ч.

  Вярно. Трябва да ги изметем! Да не бъдем безучастни зрители на собственото си изтребление....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е как няма да говорят

  31 Март 2023 8:04ч.

  след като от Мърсула до наш Кире всичките са инсталирани от ФАЩ. Ще поживеем пък ще видим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • позиция

  31 Март 2023 8:24ч.

  В своето интервю Орбан също подчертава, че Унгария е твърдо против изпращане на войски, но другите лидери се колебаят, което означава, че и нашият президент Радев е между тях. Очакваме позицията на президента, но още по-важно е следващият евентуален премиер да е извън военолюбците и ментарджиите от ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ, които трябва да бъдат изметени от политическата сцена на втори април.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хищникът и викът на жертвата

  31 Март 2023 8:43ч.

  Смаяно чета и отказвам да повярвам. Някакъв твърди, че Орбан сбъркал посоката, друг пък Наблюдател видял извънземни на поляната пред блока. Хора, прогледнете! Важно е! Не ме слушайте мен, прочетете отново статията на проф. Миършаймър - още е на първа страница. Докоснете се безплатно в един могъщ интелект, който говори ясно и с прости думи! Хроника на една планирана, принудена, натрапена и предизвестена война! Да, натрапена и наложена, без право на избор! Прогледнете - това е Хроника на предизвиканата болка, която формално уж не е желана от онези "културните", но е дълбоко безразлична на боговете на войната, на действителните субекти-творци (на войната)! Това е хроника на унищожението и трескаво, цинично търсене на изход за сметка на други човешки същества, но тъжни мои рицари - това е изход, който няма да бъде намерен! Проф. Миършаймър говори със спокоен, дълбок, убедителен тон на библейски патриарх, който изрича изстрадани и привидно трудни за схващане истини, макар и да ползва привидно семпли слова. Освен това, наложително е да се вслушате защото той изрича особено неудобни, смущаващи истини, още повече когато отсреща стоят неподготвени, мисловно лениви и непосветени индивиди! Патриархът знае, че паството няма необходимата подготвка, нагласа и желание да чуе и разбере страшни, трудни и заплашителни истини! Патриархът няма да се откаже от истината, никога няма да се откаже от истината поне пред самия себе си, а ако пожелае да я сподели с вас – слушайте, призовавам ВИ, много внимателно! Прочетете пак , размислете, разберете! Патриархът не изкрещява агресивно една ярка присъда, но всъщност я изрича достатъчно категорично! И ... мили, западни либерални, двулични и користни идиоти - престанете да говорите пълни дивотии, надявайки се тъпо, че всички са достатъчно големи олигофрени, че да се хванат на щампованите ви фрази ... или още по-добре , направо замлъкнете. Мълчете, защото сте жалки, отчаяни, патетични и безпътни! Арогантност, самомнителност и високомерие, забъркани в една амалгама с нахалство и агресия, но и голяма доза отчаяние! Защото!!! Знает, че времето ви изтича, а то изтича по простата тричина, че вие живеете изсмуквайки и поглъщайки чужд живот! Жертвите въстанаха и казаха: Стига толкова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  31 Март 2023 13:42ч.

  На професора може да се препоръча да изгледа това видео https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA Явно и той не е достатъчно информиран. Истината е, че САЩ за да си защитят хегемонията в света не се спират пред нищо! Особенно се стараят да подкопаят и разрушат по-големите държави и държавни образувания, които са им конкуренти! Дори не се посвениха да набутат в икономическото блато техните най-големи съюзници от ЕС, като ги принудиха да плащат за тяхната война в покрайна!! САЩ имат интереси, а не приятели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Миършаймър

  31 Март 2023 9:24ч.

  се опитва да прикие основния факт - започналото национално възраждане на Украинския народ. Чудото при което всички се изпълват с желание и воля да възстановят своята държавност, своята история,своите герои, своя език, своята национална църква. Когато всички самоотвержено воюват за да запазят своята териториална цялост, политическа и духовна независимаст. " Не се гаси туй що не гасне " ! Ние изживяхме този период в края на Отоманската империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  31 Март 2023 9:41ч.

  И как реши, че подобно национално възраждане не е израждане? Тъпите американски либерасти ти го подшушнаха и ти им повярва, нали? Едно време, през 90-те, в първия ден, започвайки работа, като по поръчка ме посетиха едни мормони и веднага започнаха да ме агитират относно вярванията си. Говореха сравнително сносен български, научен специално като за подготвяни мисионери. Приличаха на извънземни. Приласкаваха ме и аз да им повярвам. Спомням си как при следващото им идване на гости у нас, майка ми им опържи едни хубави домашни пресни яйца. Ония си изцъклиха погледите, облизвайки си пръстите. За първи път се сблъскваха с такъв изтънчен вкус (това за вкуса може да се тълкува и в тесен, и в най-широк смисъл). След още няколко идвания и агитации, се наложи аз да започна да им обяснявам едни работи. Друго идване нямаше. а аз на свой ред бях доволен, че не станах проводник на измислените им светове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велен

  31 Март 2023 9:53ч.

  Ще се събудят един ден хохлите, съгласен съм. Като руснаци, каквито всъщност са. И като част от Русия където принадлежат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  31 Март 2023 12:12ч.

  До оня кретен по горе дето ни пуска опорки за украински народ. За какъв украински народ говориш? Не глкедаш ли телевизия или ютуб? Твоят украински народ говоруи ЧИСТ РУСКИ ЕЗИК. Дори гледах нямкакъв пропаганден филм за Буча и някаква клечка-общински служител, започна да обяснява на украински диалект за случилото се, но в един момент се забрави и започна да си говори чист руски книжовен език! Украинците са толкова отделна народност от руснаците, колкото нашите македонци не са българи! Ето това е голата истина! Другите приказки са прах в очите на незнаещите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  31 Март 2023 9:41ч.

  ветеранът от морската пехота на САЩ Лукас Гейдж: „Запомнете думите ми: Украйна в крайна сметка ще се предаде, а Зеленски ще избяга в Израел, за да избегне убийство от украинския народ, който ще се събуди и ще разбере, че просто са си играли с него.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 10:33ч.

  Все едно страстен пушач да се събуди една сутрин и да не му се пуши цигарка с кафето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Паноптикум

  31 Март 2023 9:50ч.

  А, може би наистина трябва да стане световна война за да спре всичко това, не мислите ли? Джендърите са силни на приказки, като стане напечено ще бягат и пищят като недоклатени осмокласнички. С такива няма оправия по добрия начин. В САЩ е страшно вече, ментално повредени отстрелват деца, а насрания дядка чете речи на възхвала към същите. Гротеската с Тръмп ще приключи катастрофално за либерастите, но дали света ще устиска още година и половина на това чудовищно зло идващо от Америка? Едва ли, а може и да е по-добре да не се чака повече...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано все пак утайките да се утаят по естествен начин

  31 Март 2023 11:10ч.

  Но ако има риск да се зарази цялата планета от евроатлантическото безумие и перверзност, наистина е по-добре да се приключва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 11:08ч.

  22 февр. 2023г. Байдън пред Радев и още 8 президенти от Източна Европа: -Ще помагаме ли на Украйна!? -Ще помагаме! -Ще изпращате войници тогава. -Ще изпращаме, но ако може, не от нашите. -Приготвил съм ви клечки, всеки да си дръпне по една, една има по-къса, да видим кой ще е късметлията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не може да те прати на фронта !

  31 Март 2023 12:30ч.

  Ако откажеш ! Дори в Уркия , пращат ги в затвора , но не и в Бахмут. Който българин вдигне оръжие срещу Русия , проклет да е до 9-то коляно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи викаш затворите в Укрия са пълни

  31 Март 2023 13:26ч.

  с нежелаещи да воюват а? Брей аз си мислех, че само гробищата им се пълнят пък то..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи така ФАЩ

  31 Март 2023 13:29ч.

  смята да се опитат да вкара страните от Европа/НАТО в Украйна - преоблечени като "миротворци". Киро и Тиквата така ли ще продават нарежданията на Козяк на народа - , че изпращането на войски е "миро творческа мисия" на НАТО? НАТО и МИР?, пък 'лошите' рашки не щели? Почнат ли през следващите дни родните кафяви 'медии' да говорят за 'миротворци' значи работата ясна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  31 Март 2023 13:38ч.

  Урсула като не се разбира, да очаква 500 000 севернокорейски миротворци в Европа. С голи ръце ще извадят всакакви змиеподобни създания от хралупите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да са само корейци

  31 Март 2023 14:01ч.

  Вчера китайците деликатно предупредиха, че ако се наложи ще помогнат на Русия и военно му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чудовището да падне!

  31 Март 2023 16:09ч.

  Пълзящ преврат от сенчести структури, свързани с американската дълбока държава вече е налице в Унгария. Затова Русия бе принудена да реагира с обявяване на страната за неприятелска. И Орбан, както и Вучич в Сърбия, продължават да работят и да отстояват, ала вече с нарастваща заплаха за живота си, което ще довежда до автоцензура спрямо свободните им изказвания и действия. Западният фашизъм все повече ни притиска в клещите си. Молете неуморно Бог да се намеси и до броени седмици проблемът да се разреши в световен мащаб в полза на мира, свободата и истинската (неамериканска) демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рашистки "освободител"

  31 Март 2023 17:07ч.

  Орбан се чуди как да се справи с проблемната си икономика и затова използва челния рашистки опит-плаши раята с война, за да няма опозиция за яловата му политика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ам.освободено дженди, душо моя

  31 Март 2023 17:35ч.

  Катасонов внимателно обясни защо разюзданото култивиране на трансджендърство в мениджмънта на западни корпоративни структури срива икономиките на Запада. В това отношение по обясними причини опасностите пред Унгария са най-малки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рашистки "освободител"

  31 Март 2023 23:43ч.

  и опасностите за инфлацията в Унгария бяха най-малки с евтиния руски газ и нефт, а се оказа, че тя имаше най-висока инфлация в ЕС. Даже и след като имаха таван за цените на бензина и дизела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако изобщо е казал това

  31 Март 2023 19:14ч.

  значи просто лъже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи