Орбан до ЕС: Унгария категорично няма да подкрепя нови санкции срещу Русия

Орбан до ЕС: Унгария категорично няма да подкрепя нови санкции срещу Русия

 „Искаме мир и няма да подкрепим нещо, което вреди на ЕС и европейските семейства!“

Унгарският премиер Виктор Орбан е информирал 44 от членове на Европейския парламент, че страната му няма да подкрепя повече антируските санкции, които вредят на ЕС и пречат на благосъстоянието на европейските семейства. В писмото си Орбан посочва, че Унгария е подкрепила шест пакета от санкции срещу Русия и направила всичко възможно да запази европейското единство.

„Унгария подкрепяше санкциите, които не трябваше да вредят на ЕС повече, отколкото вредят на Русия, въпреки че ставаше все по-трудно да се поддържа консенсусът от по- рано“, се казва в писмото, съобщи говорителят на унгарския премиер Bertalan Havaši.

В писмото се посочва, че Унгария си е запазила правото да отхвърли предложения, "които противоречат на здравия разум и заплашват от обедняването унгарските и европейските семейства”.

Повтори и по-рано заявената си позиция, че неговото правителство ще отхвърли санкциите срещу религиозни лидери, включително и патриарх Кирил.

"Унгария иска мир. Въоръженият конфликт трябва да приключи и споровете трябва да бъдат разрешени чрез преговори", се казва в писмото, припомняйки, че Унгария е осъдила действията на Русия.

До момента Унгария е приела около 800 000 украински бежанци, осигурявайки храна, настаняване, лекарства, образование за деца и работа за възрастни, пише унгарският премиер. Следователно Унгария "заслужава уважение и благодарност, а не обидни забележки и лекции”.

 

Превод за "Гласове": Владислав Наков

Източник: informer.rs

 

 

Коментари

  • братът на Иван Георгиев от Попово

    16 Юни 2022 22:53ч.

    Този ми изглежда като извънземен! Напълно съм отвикнал да виждам държавник, който има достойнство, говори "право куме та в очи" и мисли първо за народа си, а после какво ще рекат "началниците". За такива казват "He has balls" У нас такъв не сме имали с десетилетия, може и векове. И... май няма скоро да имаме. Радев даваше надежди, обаче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • търсим

    16 Юни 2022 22:54ч.

    българският Орбан. Не може да не се е родил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    17 Юни 2022 5:42ч.

    Няма как да се роди българският Орбан, в страна на първо място в света по ПРЕДАТЕЛИ за цялото си 1341 годишно съществуване !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, не

    17 Юни 2022 6:12ч.

    И да се е родил, и даже да успее да се промуши до нашенската аудитория, тя няма да го разпознае И поради усилията на продажните медии и грантаджии. Ще бъде осмиван, окалян, плют... Никой не е пророк в собственото си село, особено ако е българско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се започне от някъде обаче.

    17 Юни 2022 7:59ч.

    Например да спрем да мислим/говорим негативно за ВСИЧКО българско, пък било то и самокритично. И месията тук - голям месия... право куме та в носа, с юмрука... Другото, което най-много ни пречи, е липсата на елементарно уважение и вежливост. Какъв гъ*ар може да хване някого, с когото разговаря, В ПАРЛАМЕНТА, за вратовръзката? И да се похвали след 2 дни от трибуната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според някои теории сред някои среди в Русия

    16 Юни 2022 22:55ч.

    по време на прехода през 90-те Орбан е имал нерегламентирани контакти с определени руски кръгове, за които не бива да се знае, което се използва днес, за да се осъществи контрол върху политиката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такъв "контрол" върху политиката на чужд лидер е истинска благословия.

    17 Юни 2022 8:46ч.

    Значи и при нас решението е да се намери правилният "контрольор".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко сте жалки

    17 Юни 2022 20:05ч.

    тия среди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А що се отнася до особената редакционна привързаност към Орбан на определени среди у нас,

    16 Юни 2022 23:01ч.

    пример за това са и честите положителни статии тук, изказванията на политици със съмнителен морал и тъмно минало като Георги Марков, те най-вероятно също могат да бъдат обяснени с обвързаности, за които не е удобно да се признае публично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2022 23:07ч.

    Аз пък си ги обяснявам със здравия разум на Орбан и загрижеността му за унгарците. По-веселото е, че в горните две писания, здравият разум се обяснява със сътрудничество с "определени руски кръгове". И така да е, кое не е наред?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    16 Юни 2022 23:15ч.

    Друго си е ако имаше редакционна обвързаност към Кирчо и Кокорчо и нагъ%ване в посока на “евроатлантическите ценности”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой ликвидира България

    16 Юни 2022 23:12ч.

    Ааа в България , Корнела ,Румен и Киро ще подкрепят всички санкции срещу Русия. За доброто на народа. Няма как , България е на източния фланг на военния престъпен съюз срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, те ще гласуват "въздържал се"

    17 Юни 2022 8:04ч.

    Ще подкрепят Хр. Иванов, Атанасов (женерал) и Киро. С двете ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Юни 2022 23:19ч.

    Унгария може да я уважават,но Колонията БГ никой не я бръсне за слива.След като Ни унищожилха икономически и демографски ,за чий сме им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като китайска капка

    17 Юни 2022 8:10ч.

    сега продължават да ни тормозят ЗА НЕЩАТА, КОИТО ТЕ сами СА НИ ПРИЧИНИЛИ през годините, съвсем методично. Като например вековен негативен неестествен подбор... Като отделяш каймака на едно ведро с топло-сварено мляко, след 600 години не остава нищо друго освен ... мляко. Без каймак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JE SUIS

    17 Юни 2022 0:01ч.

    ORBAN !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    17 Юни 2022 0:17ч.

    Не желае да продължава да яде торба сол на инат. И е наясно, че няма да може да подпали плевника на Русия, след като си пали къщата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    17 Юни 2022 1:49ч.

    Защо така прави Орбан, ако има повече санкци Европа ще го закъса съвсем защото реално санкциите удрят по нея! Нека има та този вреден ЕС да се разпадне. Той се управлява от хора които подкрепят престъпните укро нацисти, доказани убийци на деца, жени мирни хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    17 Юни 2022 2:00ч.

    Орбан бил имал някакви минали обвързаности?! Ако ще десетки обвъраности да е имал това няма абсолютно никакво значение след като мисли за унгарците и държавата си! И не става въпрос дали го обичаме и харесваме, става въпрос че им завиждаме на унгарците че имат такъв политик! А истината за Украйна и Русия не я виждат само хора които са обвързани със Злото, знаете кое . . !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имал обвързаности, нямал ги после... като ти даде животът лимони, направи си лимонада.

    17 Юни 2022 8:18ч.

    Що не го нарече някой "соросоид", след като олд джордж му е платил следването в London School of Economics? Научил е всичко каквото е могъл да научи, за да помага на народа си, и му е казал да си върши черния бизнес другаде, не в Унгария, където технически се е пръкнал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами много просто. Бил е соросоид, сега не е.

    17 Юни 2022 9:51ч.

    Бил е русофоб, сега се подлизва на Путин. Интересът клати феса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той се грижи за интереса на държавата си

    17 Юни 2022 20:08ч.

    бе медал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не става дума за говорене на Орбан

    17 Юни 2022 7:50ч.

    а за позиция на едно общество което застана и в момента подкрепя позицията на Орбан. За нас това е блян, преди беше да сме богати като западнярите и да живеем като тях, сега стана да имаме самостоятелна позиция и национално отговорно общество, а чак накрая политици адекватни на това общество

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магдалина Стоянова

    17 Юни 2022 10:39ч.

    Спомнете си , че Хелмут Кол посочи бъдещия лидер на Европа и той се казва Виктор Орбан. Когато Кол почина, Орбан прочете надгробно слово, а не новите мишки от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    17 Юни 2022 10:54ч.

    Оказва се, че в Европа има и мъдри политици и държавници като Орбан. А в нашата страна ,,тъй като държава няма", само един които се кланя и козирува, следващ които само се хили и кланя и нищо като позиция не казват. Срам. Да сте видели Орбан да козирува на някои от Европа? Сигурен съм, че няма и да го видим. А, ние да си изберем следващия клоун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан обаче не споменава,как,как ще се

    17 Юни 2022 15:36ч.

    постигне мир с освирепялата руска мечка,с Путин ,който вече се изживява като цар Петър 1 и иска да завладее още територии ? Орбан не е от тези унгарци,които през 1956 год. се изправиха с голи ръце срещу съветските танкове. Орбан е зависим от Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха. И над 60% унгарци, които го преизбраха

    17 Юни 2022 21:38ч.

    не са потомци на ония от 56 и са все свързани с руските олигарси. А гениалният български народ се остави да го управляват най-големите боклуци и дегенерати, избрани от малоумни емигранти, които толкова знаят за българската реалност, колкото Вие знаете как се извлича корен квадратен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи