Опозицията в Сърбия ще бойкотира новия вот, предвиден в 30 изборни секции

Опозицията в Сърбия ще бойкотира новия вот, предвиден в 30 изборни секции

Сръбската опозиция обяви вчера, че ще блокира новия вот, предвиден за 30 декември в 30 от 8000 изборни секции в страната, предаде Франс прес. Според нея това няма да ѝ е достатъчно да приеме резултатите от парламентарните избори от 17 декември, които според нея са спечеленис измама от националистическата десница.

"Изборите, които ще бъдат повторени в няколко изборни секции, не могат да отменят измамата, нито да поправят несправедливостта от 17 декември. Поради това няма да участваме в повторението на вота", се казва в изявление на коалицията "Сърбия срещу насилието". Според нея "няма полза от това да се гласува, когато депутати са в гладна стачка заради установените измами, политически дисиденти са арестувани, а студенти биват бити и задържани от полицията".

След вота на 17 декември седем представители на опозицията обявиха гладна стачка, а пред сградата на избирателната комисия се организират всеки ден протести. В неделя демонстранти опитаха да нахлуят в сградата на кметството в Белград, а в понеделник бяха блокирани големи пътни артерии в столицата.

Според официалните резултати Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич е спечелила с 46 процента от гласовете срещу 23,5 на сто за опозиционната коалиция.

Но "Сърбия срещу насилието" сигнализира за измами и твърди по-конкретно, че сръбски избиратели от съседна Босна и Херцеговина са получили разрешение да гласуват незаконно в Белград.

Международни наблюдатели, в това число от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщиха за нередности, включително за купуване на гласове и за пълнене на урните с фиктивни бюлетини.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Направо да бегат при дедо шорош, да му плачат на рамото!

    27 Дек 2023 8:48ч.

    Де гиди евро-нещо си! Дано сърбите излязат по-хора от нас! Дано! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    27 Дек 2023 8:57ч.

    Малко им е дошъл обеднения уран, с който ги бомбиха. Ибрикчийството е заложено на генетично ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робе, робе - искаш да си роб, бъди бе, що злорадстваш срещу свободните?!

    27 Дек 2023 9:47ч.

    Този обеднен уран влезе в България и в резултат днес на Балканите имаме епидемия от ракови заболявания и по-страшното - стрелитет над 200 000 двойки не могат да имат деца в България, същото е и в съседните на Балкански държави. ЗАЩО НАТО/САЩ БОМБИХА БАЛКАНИТЕ С ОБЕДНЕН УРАН, а не с обикновени бомби - не казват нашите "съюзници", обаче реалността го разкрива безмислостно. Но на добре наплатените роби кво им пука, нали Sin, ти не си гнуслив, важното е личното благо, нали Sin, жалък индивид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    27 Дек 2023 10:04ч.

    Даже не заплащат достойно възнаграждение. Но е по-добре от нищо. 5-6 долара дневно си е ОК за Попово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко-освободени (досущ като Джанго), идиото, от 09:47?

    27 Дек 2023 11:32ч.

    Евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Кой е роб, казваш? Да не би да сте вие, чакащи на дедо ви шорош некой грантец, да захлебите! И, галя, козяк, незачет! Дайте на тоз, "освободения" нещо си други, не толкова нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му? Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    27 Дек 2023 9:18ч.

    губи в Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гхнйхкмхй

    27 Дек 2023 9:22ч.

    Вучич изби на Соррос зъбите. Платения му гнуссен майдан се провали. Русия помага а в НАТО са се оссрали до ушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво! На лъжата с цел грабеж ресурсите на чуждите държави и народи трябва да се сложи край!

    27 Дек 2023 9:51ч.

    Лумпените със замаяни глави крещят нещо по площадите без да разбират какво - защото са им платили на нещастните грешници. Насилието = образ на лъжедемокрацията = бандитският грабителски капитализъм. Реалността пред разума на цялото човечество. Разбойници жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    27 Дек 2023 9:26ч.

    Да разбира се: щом печели патриотична антиамериканска партия, със сигурност е с измама !!! Нали така, бе? Според същите тия от ОССЕ, президент на Белорусь не е Лукашенко, а някаква си тихановская. Според тях също така микрончик е законен президент на Франция, въпреки че на първите избори отиващият си президент оланд открито заповяда на държавните служители да гласуват срещу смелата водачка на френският народ: Марин льо Пен !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    27 Дек 2023 9:31ч.

    ...а само гледайте какво ще стане по изборите в Русия: Путин ще вземе над 70%, но от ОССЕ ще обявят за президент нахални, който даже няма да участва !!! Въпрос на време е от ЕС да поискат направо да назначават президенти, депутати в националните парламенти, кметове и т.н. - отменяйки изборите !!! Нали така са назначени дeбили като урсулата, борел и т.н., които никога в жалката си политическа кариера не са печелили дори най-незначителният изборен пост !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та те назначават

    27 Дек 2023 9:49ч.

    Урсула кой я е избирал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Дек 2023 10:12ч.

    Колега, Пропусна да споменеш за "президента " Гуайдо от Никарагуа! За наш срам и нашите дупедавци го признаха за такъв! Тези срама нямат ибез да им мигне окото на черното бяло казват! Явно хората не се учат от чуждия опит, че даже и от собственния не искат да се учат! Типичен пример сме ние и сърбите! Много бързо забравиха американските боимби и ракети и снарядите с обеднен уран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Дек 2023 10:16ч.

    Грешка, Не Никарагуа, а Венецуела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вездесъщият троцкизъм на евроамеродиктатурата

    27 Дек 2023 9:33ч.

    Западът да внимава с уличните необолшевишки ултиматуми, защото Вучич ще се втвърди и ще покани руски и китайски спецчасти да пазят мира в републиката. Тогава ще настане не само жега посред зима, но и най-неистовата медийна истерия у западащите, която светът е чувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асад покани руснаците

    27 Дек 2023 9:50ч.

    Защо Вучич да не направи същото, докато не е станало късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Дек 2023 10:14ч.

    Защото ще требва да дойдат с Еър Дубай и му се свиди да им плати билетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • илюзиите на един трол

    27 Дек 2023 10:36ч.

    Ба, не ще да е толкоз свидлив, след като ги покани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косевче,

    27 Дек 2023 10:40ч.

    ако дойдет в Сърбия руснаци и китайци те просто ще прегазят териториите до Сърбия, тоест нас, и тогава наистина ще започне световната война. А Западът такава не може да води. Затова разчита на такива лумпени, роби на Сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Дек 2023 11:06ч.

    Вучич се заиграва с рашетата по стар югославски маниер (и вако, и тако, хем е вътре, хем не е), но това въобще не означава, че е достатъчно смахнат да се обвърже дългосрочно с тях. Същата тъпа игричка играеше и нашия Боко, който доста години се опитваше да "балансира", то не беха кученца, чупки в кръста патоци и резултатът от всичко това е, че Боко падна и се намагнитизира, а ние се набълбукахме с неколко милиарда лева грешна пара. Надали сърбетата ще постигнат нещо повече, Косово е загубена кауза с 95% албанско население, никой не може да им го върне вече. Да са мислили навремето и да са правили сръбчета вместо да мятат гюбеци по кръчмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Дек 2023 9:50ч.

    27 Дек 2023 11:29ч.

    И откъде ще минат руснаците ?? Русия първо проспа България. После проспа и Черна Гора. Сега Сърбия е анклав, без проходима граница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофил но синофоб

    27 Дек 2023 11:31ч.

    Айде молим, ходи в Китай да те гази ККП. В България нямаме нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И откъде ще минат руснаците ??

    27 Дек 2023 11:37ч.

    Има откъде да минат, стига да получат заповед. Няма ли да попиташ и за китайците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос до д-р Козарски

    27 Дек 2023 11:39ч.

    "Косово е загубена кауза с 95% албанско население" - То и Крим е загубена кауза за урките ,ама там се въздържаш от таквиз изказвания. И защо ти е изобщо да влизаш тука да пишеш дежурните си глупости, не ти трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма от къде да минат руснаците

    27 Дек 2023 13:04ч.

    Трябва да си доста неграмотен за да го твърдиш обратното. Русия спа три десетилетия и проспа балканската част от геостратегията. Сега се събужда чорлава и гурелива и осъзнава наследството на Елцин, и неговия приемник ВВП. Сърбия е в обкръжение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обявете военно положение предвид сблъсъците в Косово

    27 Дек 2023 9:54ч.

    И всички в къщи, я ги виж ти и на жалките платени зомбирани индивиди. Как е възможно да има СЪРБИ ЗАБРАВИЛИ ЗА БОМБЕНЕТО РАЗРУХАТА УБИЙСТВАТА ЗАРАЗАТА ОБЕДНЕН УРАН РАКОВИ БОЛЕСТИ... Това не са истинските сърби, това са жалки зомбирани индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е възможно да има СЪРБИ ЗАБРАВИЛИ ЗА БОМБЕНЕТО

    27 Дек 2023 13:09ч.

    Ако сърбинът е на 23 години какви спомени има от 1999 ? Ало ? Вие имате ли някаква представа какво е ВРЕМЕТО и как то променя нещата ?... Една мъдра "гатанка" от Толкиновия шедьовър "Билбо Бегинс или до там и обратно" , дълбоко в пещера Билбо Бегинс и Ам Гъл играят на гатанки, като залогът е живота на Билбо. Ето и гатанката - Поглъща всичко в този свят – животно, птица, лист и цвят. Гризе стомана и желязо, в брашно превръща и елмаза. И град руши, и крал убива, на прах и планината стрива ?... Отговори си сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към колегата 404 - Така е, схемата номера с "правителство в изгнание", както направиха с Х.Гуайдо във Венецуела

    27 Дек 2023 10:05ч.

    И със споменатата Тихановская, същото искат и за Русия да направят "правителство в сянка" ЗА ДА ОТКРАДНАТ МИЛИАРДИТЕ на Русия като пладнешки разбойници. Нахалството и наглостта на бандитския капитализъм вече напълно открито безочливо ЛЪЖЕ и маже, за да разрушава чуждите държави и да ограбва природните и човешки ресурси. Плащат милиони на заблудени жалки индивиди, за да си напазаруват после милиарди от прокси правителствата си - упълномощените им назначени правителства, тези които не са избрани от суверена народа. Ето тук ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦРУ планира правителство в изгнание!

    27 Дек 2023 10:15ч.

    “Короната на Руската империя-2”: ЦРУ планира правителство в изгнание! .... Защо си позволяват да се набъркват във вътрешните работи на суверенни държави, които не ги застрашават по никакъв начин. Докога човечеството ще "гледа" ЛЪЖАТА като на Истина?! ........ https://pogled.info/svetoven/amerika/koronata-na-ruskata-imperiya-2-tsru-planira-pravitelstvo-v-izgnanie.163950

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    27 Дек 2023 10:15ч.

    Белград е наш. А вие не вярвате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Измамата

    27 Дек 2023 11:01ч.

    12 АПРИЛ 1941 г. "Кметът на Белград се връзва на ИЗМАМАТА и след дълъг разговор с Клингенберг започва необходимите приготовления за предаването на града. .... Тогава, точно като по конец, група германски самолети преминават над града на разузнавателна мисия и Клингенберг се възползва от момента. Той поглежда нагоре, сочейки към небето, и напомня на кмета, че часовникът тиктака неумолимо. Клингенберг дава думата си, че ако всички инструкции биват спазени, никаква бъдеща беда няма да надвисне над града и обитателите му"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирония на съдбата

    27 Дек 2023 11:04ч.

    март 1945 г. ... 13-ти SS корпус се отдръпва към Рейн, упорито защитавайки областта между Нойщад и Ландау. Когато съпротивата се проваля на 22 март, Kлингенберг е сред жертвите - той ЗАГИВА, водейки дивизията си в последен опит да спре... АМЕРИКАНСКИЯТ НАПЛИВ. Тялото му не е намерено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърбите, както се дуят по навик

    27 Дек 2023 10:46ч.

    са един объркан народ. Никак не са по-добре от нас. Това не ме радва. Едни по-близки отношения основани на доверие биха били от полза за двете страни. Какво правим със западните покрайнини обаче? Имаме основание да си ги поискаме, но е опасно да се разравя жарта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда нищо да искаме - ще има Балканска федерация

    27 Дек 2023 11:08ч.

    Което е казано и написано ще стане! - три балкански столици с буквата "С" ще стоят в основата на обединението - София, Скопие и Сараево. Когато се справим с розовите единорози...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Дек 2023 11:39ч.

    повтаря се маидана от киев 2014 г хора бдете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    27 Дек 2023 12:19ч.

    САЩ си имат премиер на Сърбия, американска гражданка. За какво им е да я свалят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бе ти дай рублите в неограничено количество и екскурзия до Русия, пък нека сме прости

    27 Дек 2023 12:25ч.

    Сънародниците й (американци) я обявиха за агент на ФСБ, недоволни са от работата й и не я щат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Дек 2023 13:30ч.

    Все гледате някой нещо даром да ви даде, така животът ви ще мине в напразни очаквания. Съберете три-четири пенсии и отидете да я видите тая ваша Русия вместо да карате на съветски спомени и с години да драскате небивалици по сайтчетата. Въобще не е толкова скъпо и трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    27 Дек 2023 13:58ч.

    Косев, ти изобщо имаш ли представа за днешна Русия. Това вече е друга цивилизация, особено след като се отърва и от цялата предателска паплач. Нищо не знаеш, малко човече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Дек 2023 14:11ч.

    Имам некаква представа, последно бях там 2019. Вие кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно защо си тъй заядлив

    27 Дек 2023 14:45ч.

    Красива руския те е обидила на чест и ти е обърнала гръб, чекид.ия жалък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи