Оператор на Анадолската агенция бе убит в Газа

Оператор на Анадолската агенция бе убит в Газа

Оператор на Анадолската агенция бе убит в Газа при израелски военновъздушни удари, които бяха възобновени след едноседмично прекъсване, предаде държавната новинарска агенция на Турция. Операторът на свободна практика Монтасир ас-Сауаф е загинал заедно с брат си и други членове на семейството му по време на израелските въздушни удари в южната част на Газа, уточни негов братовчед.

Генералният директор на Анадолската агенция Сердар Карагьоз изрази съболезнования в изявление, като също така осъди факта, че до момента 71 журналисти са били убити при израелски удари срещу Газа, допълва агенцията.

В Анадолската агенция ние се борим да гарантираме безопасността на нашите колеги, които изпълняват задълженията си при изключително трудни условия в Газа с голяма отдаденост, посочи Карагьоз.

 

Правителството на Хамас в ивицата Газа заяви днес, че 240 души са убити в палестинския анклав след края на примирието с Израел вчера, предаде Франс прес.

При "стотици въздушни удари, артилерийски обстрели и бомбардировки от морето" са ранени 650 души, се казва в изявление на Хамас. Палестинското движение изтъква, че една от основните цели на израелските удари е град Хан Юнис, който се намира в южната част на ивицата Газа.

В изявление на израелската армия от днес се казва, че израелските въоръжени сили са нанесли въздушни удари по "повече от 50 цели в региона на Хан Юнис". Израелските сили съобщават, че са подложили северната част на ивицата Газа на артилерийски обстрели и въздушни удари. Бяха нанесени удари по "терористични клетки", сред които "джамия, използвана от "Ислямски джихад" като оперативен команден център", и "комплекс за складиране на оръжия", уточнява израелската армия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи