Опашки пред бензиностанциите. За минути дизелът скача с 10 ст.

Опашки пред бензиностанциите. За минути дизелът скача с 10 ст.

Колона от коли на "Пещерско шосе" в 19 часа тази вечер. Докато чакаха, дизелът от 2,71 скочи на 2,80 лв. за литър.

 

Големи опашки се вият пред бензиностанциите в Пловдив в търсене в този час. Както съобщихме по-рано, цената на бензина днес скочи на 3,05 лв. за литър в някои от малките пунктове, а дизелът  - на 3,01.  По-големите вериги го предлагат малко по-евтино, но и там непрекъснато се покачва и гони 3 лева.

На "Пещерско шосе" тази вечер колона от автомобили се вие пред една от бензиностанциите, тъй като дизелът към 19 часа бе 2, 71 лв. Само за 10 минути цената му стана 2,80. 

Изнервен от бавното зареждане, шофьор отиде на друга бензиностанция в близост до кв. "Прослав". Там завари дизела на 2,88 лева за литър.

"Цял ден не смогваме да сменяме цени. Днес колежката два пъти е коригирала, а аз застъпих на смяна преди малко и при мен също се вдигна", коментира касиерката.

Работниците на колонките казват, че цените ще продължат да вървят нагоре. "На това се казва хиперинфлация в действие. Не помните ли, че при Жан Виденов, че по същия начин растяха с часове цените", каза служителят, докато зареждаше поредния автомобил. Всички шофьори пълнеха резервоарите догоре. Според таксиджии на една от бензиностанциите на ул. "Димитър Талев" в кв. "Кючук Париж" било страшно, тъй като там горивото се предлагало малко по-евтино.

"Ето докъде доведе войната в Украйна", каза водач.

До редакцията ни бяха изпратени кадри от читатели, които показват дълги опашки от автомобили пред бензиностанции в цялата страна.

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • ""Ето докъде доведе войната в Украйна", каза водач."

    02 Март 2022 21:29ч.

    Много умно. И политкоректно. А най-главното - истинно. Няма ли по-качествени издания за препечат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    02 Март 2022 21:31ч.

    А Русия все още не е обявила своите контрасанкции... По предвиждани на един руски гуру с модел за трансформацията на пост-капиткалистическата цивилизация, който след 12 години мълчание се обади, - трябва да чакаме скоро (до седмица)бензин не по 3 а по 30 и дори 130лв за литър, и пълно сгромолясване на ЕС до 5-6 седмици... Когато управляват специалисти по женско здраве военната ни сигурност..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    02 Март 2022 21:38ч.

    Един руски коментатор в блог днеска каза, че руската страна нямало да бърза да налага контрасанкции - щяла дълго и много прецизно да ги държи в ръкава като козове и да пече западните правителства на бавен огън. Поне докато не свършела спецоперацията в Бандеростан, тежко руско ембарго нямало да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпоъгълника

    02 Март 2022 21:34ч.

    Те да се благодарят, че все още се продават горива... и да се молят да не забранят продажбите. Опасявам се, че издънките в западния свят започват много преди Русия действително да е започнала да отговаря в обявената й от Запада икономическа война. Оная американска агенция трябва първо да провери психическото състояние на своите собствени хора, стоящи начело на държавите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Меца

    02 Март 2022 21:47ч.

    Не трябваше без причина да се тегли за опашката от всякакви хиени, лешояди, дребни гризачи, хамстери и прочее опосуми, които се изпонастъпват едни други, да се докопат до опашката й, щото забравят, че всеки момент може да се извърти и да ги цапардоса с лапа. Е, моментът настъпва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не са само горивата

    02 Март 2022 21:49ч.

    Хлябът от Ленинградската блокада може да почне да изглежда обилен и вкусен още следващата зима. Ама вий продължавате да я дърпате за опашката, продължавайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е да

    02 Март 2022 21:58ч.

    ама имаме еврогейски ценности и ще санкционираме гадните ръши. Ще си внасяме от Хамерика, зер и янките трябва да печелят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес ще заредят

    02 Март 2022 21:58ч.

    А, утре? Не е въпросът във военната операция, въпросът е в справедливостта. Русия иска справедливост спрямо настояванията с години несправедливости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    02 Март 2022 22:02ч.

    Само нема ми хленчите! "Алфа рисърч" каза, че 66% от българите са готови да понесат икономически несгоди и лишения, но да възтържествуват справедливостта, либералните ценности и евроатлантизма. Вас отде ви намериха тука 100% недоволни - не моем си обесни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    02 Март 2022 22:12ч.

    Знаците от Бога започнаха да валят доста преди операцията на Русия - токът поскъпна бясно, газът неистово, инфлация ни заля във връзка с хранителните стоки - една права европейска краставица през януари струваше вече три пъти повече от миналата година по това време. Така че - не ви е виновно ставащото в Украйна, то е следствие от преливането на чашата на несправедливостта и ковидоуродството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    02 Март 2022 22:45ч.

    Именно. Газпром не спира нито намалява доставките. Транзита през Украйна е без промени. Русия е увеличила добива и износа на нефт. Високите цени са продължение на плана с пандемии и ваксини. Запада отчита рязко повишение на цените за храна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • À la guerre comme à la guerre

    02 Март 2022 22:40ч.

    Войната в Украйна е продължение на ковид войната с други средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • oui !

    02 Март 2022 23:21ч.

    И всички са в кюпа, вкл. В.В.Путин... При ковид избиваха с игли, сега с ракети и бомби. И в двата случа - отнасят го обикновените хора. Защо Путин не прекращава ковид-терора над руснаците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    02 Март 2022 22:41ч.

    Няма да се притеснявате. Една шепа хрантутници, ще направят милиарди. За нас остава останалото... Обаче важното е да спазваме евроантлантическите ценности и прочие идиотии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    02 Март 2022 22:59ч.

    Според най-новите патосоциологически проучвания, 82 % от българите настояват по-скоро да започне Третата световна война. "Животът става нетърпим, нека идва тая атомна пущина, та да ни оттърве от мъките!" - тъй говорят хората по мегданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Животът или парите,

    03 Март 2022 0:29ч.

    питат войнолюбците Бай Милоре Парамунов. Животът, отговаряме ние, защото парите ни трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лили Делишукриева

    02 Март 2022 23:32ч.

    Понеже горивата поскъпвали да питам. Като изчезнат какво ще зареждате ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като няма бензин и хляба няма кой дани докара замразен от Австрия

    03 Март 2022 2:33ч.

    Ще започне ли най-накрая България да разбере, че сама трябва да си прави храната. А дано някой поумнее. ....... А кирил Петков и американската посланичка вън от България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без паника!

    03 Март 2022 2:59ч.

    Най-хубавото предстои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    03 Март 2022 8:04ч.

    Спокоен съм. Изпълнението на "Зелената сделка", ще започне по-рано от очакваното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи