ООН: Властите в Киев използват дискриминационни мерки срещу Украинската православна църква

ООН: Властите в Киев използват дискриминационни мерки срещу Украинската православна църква

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека публикува доклад за религиозната свобода в Украйна, в който се подчертава дискриминацията срещу Украинската православна църква (УПЦ), се казва на уебсайта на Отдела за външноцърковни връзки (ОВЦВ) на Московската патриаршия.

"В него се споменават дискриминационни мерки срещу УПЦ, а също така се изразява загриженост относно използването на така наречените "мерки за сигурност" от страна на Службата за сигурност на Украйна срещу УПЦ. По този начин СБУ извърши претърсвания (някои от тях наречени "мерки за сигурност") в няколко манастира, офиси, учебни заведения и друга собственост на УПЦ в Киевска, Ровненска, Житомирска, Ивано-Франковска, Черновицка, Днепропетровска, Хмелницка, Черкаска, Волинска, Херсонска, Тернополска, Полтавска и Закарпатска област", се казва в доклада.

В документа на Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека се отбелязва също, че на няколко пъти СБУ е разпитвала духовници, използвайки полиграф.

 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    26 Март 2023 18:26ч.

    в древността български свещенослужители са разпространили българската азбука и православното християнство в Киевската Рус. сега украинските фашисти (които вече надминаха дори хитлер), забраниха руския език (българския език също), 9 години планомерно унищожават рускоезичното население в източна украйна, а в момента унищожават и православието – нападат манастирите и църквите, горят иконите и църковни книги, бият и арестуват свещениците и изнасилват монахините. не очаквам, поставилият се в услуга на сатанистите р. радев и неговата „кохорта“ че ще осъдят тези изверги. надявах се, че поне патриархът и светият синод ще изразят възмущението си срещу тези нечестиви човекоподобни, но това не се случи – изглежда и те са в „синергия“ с американското посолство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава гавра с православни духовници

    26 Март 2023 19:26ч.

    не е имало от първите години на гонения спрямо християните. Но и Вартоломей, и папата имат "принос" за това. А украинските власти трябва да бъдат съдени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А властите в Москва спират да използват дискриминационни мерки към различните

    26 Март 2023 22:22ч.

    https://t.me/mishapetrow/4137?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скандалният митрополит на УПЦ МП Павел (известен с прозвището Паша Мерцедес) предрече Апокалипсис

    26 Март 2023 22:24ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=ncmkmLvkQS4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФСБ в раса

    26 Март 2023 22:31ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=yhvd9NZiC5k&t=0s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи