ООН се обяви против всяко почитане на нацисти

ООН се обяви против всяко почитане на нацисти

ООН се противопоставя на всякакво почитане на нацисти. Това каза на брифинг представителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик, коментирайки поздрава от президента на Украйна Владимир Зеленски и министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо на ветерана от дивизията СС "Галиция" Ярослав Хунка в канадския парламент, съобщава ТАСС.

„Доколкото знам, председателят на канадския парламент вече се извини за поканата на този човек. Ние, разбира се, сме против всякакво почитане на хора, които са участвали активно в дейността на нацистите по време на Втората световна война“, каза Дюжарик.

Зеленски произнесе реч пред канадския парламент на 22 септември. На срещата бе поканена 98-годишния Хунка, който по време на войната е служила в дивизията СС "Галиция". Снимки от парламента показват как Зеленски и Трюдо го поздравяват.

След разгрома на нацистка Германия много украински националисти, които се биеха на нейна страна, намериха убежище в западните страни, особено в Канада, посочва ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • ООН се обяви против всяко почитане на нацисти

  26 Sep 2023 11:53ч.

  явно канадската нацистка издънка е разсънила ООН, която спи и не вижда нацизма в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повечето от планктона в залата ръкопляска по инерция и щото другите ръкопляскат.

  26 Sep 2023 12:07ч.

  Важното е поради неръкопляскане въпросната планктонна единица да не хартиса от задължителната и обилна следконферентна кьорсофра, и от възможността за евентуална далаверка с друга планктонна единица по време на кьорсофруването. Няколко добавъчни часа в луксозна обстановка след напрегнатото трудово ежедневие сред тежки екселски таблици и леки офис колежки, малко селфи за демонстрация в социалните мрежи на обичайния ежедневен стандарт... Само трябва да ръкопляскаш, щом наоколо ръкопляскат, и да виеш, когато си сред глутница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ООН не може да се противопоставя на Зеленски

  26 Sep 2023 12:25ч.

  Как си позволяват ООН да противоречат на Зеленски, още повече че днес исторически факти се ИЗОПАЧАВАТ и завоевателите се представят като освободители, а убийците на беззащитни хора като герои. ЛЪЖА ИЗМАМА ГРАБЕЖ УБИЙСТВА - това са АНТИХРИСТИТЕ, които какво искат - да ликвидират Христос и Свободата на човешката природа. Откъде - накъде?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  26 Sep 2023 12:31ч.

  От западната си граница, която не се знае точно къде е, РФ граничи с откровени и разнообразни отрепки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ООН се обяви против всяко почитане на нацисти

  26 Sep 2023 12:52ч.

  Дааа бе! Ама ние помним малко повече от 1-2 седмици. Как гласува Общото събрание на ООН на предложението на РФ за резолюция, осъждаща прославата на нацизма? И не един, а няколко пъти? А? А? Понеже редакцията са франкофони, ето една статия от френски вестник "Защо Франция гласува против": https://www.lemonde.fr/en/les-decodeurs/article/2022/11/09/why-france-and-51-other-countries-voted-against-the-un-resolution-condemning-nazism_6003471_8.html#

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  26 Sep 2023 13:25ч.

  Евреите се сетиха. А кога разваляха СССР в името на велик сион, забравиха кой ги спаси от геноцида.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  26 Sep 2023 13:37ч.

  оон е синоним на празни приказки и огромни заплати напълно излишна организация какво прави за косово за украина сега за армения ами за сев кипър каква тишина само ами за хаити ами за либия сирия ирак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  26 Sep 2023 14:05ч.

  ФАЩ няа ли да напраят СВО на собствената си Канада. Фашистки държави. Ако Русия не победи с човечеството е свършено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тогава трябва да

  26 Sep 2023 15:50ч.

  Изгонят Русийката от Оон, щото по фашистка държава от нея няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маниакална обсебеност

  26 Sep 2023 17:31ч.

  Обсесивната омраза е психично заболяване. Ясно е, че съветската тьошча яко и регулярно те е удряла с тигана по простата глава. Но първо ела на себе си и сам си отговори на най-важния въпрос по темата: Русия ли отиде да ръкопляска и да вдига юмрук на нацисти в Канада или шмъркалото плезидент на Уркия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А то се видя

  26 Sep 2023 16:27ч.

  Кои са фашистките държави и кои посрещат като герои отявлени фашисти и им ръкопляскат . Ама то не е амо канада . ами сащ дето след войната прие десетки хиляди германски фашисти ,като ги спаси от хорското възмездие . Ами ападната европа дето развява украйнското знаме като реликва . Ясно е че европиският фашизъм дето е надигнал глава и се готви да воюва за да се реванш от загубената ВСВ . Англосаксонските фашисти и нацисти са намерили почва във близката до тях фашистка украйна и ще я подкрепят до последният жив фашистки украинец .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От 15 години не гледам телевизия

  26 Sep 2023 16:31ч.

  Но от снощи се загледах във евроком и ми харесаха предаванията ,след малко гост във студиото ще бъде Ваня Григорова ,кандидат за кмет на софия от БСП .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • wwww

  26 Sep 2023 18:34ч.

  Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------ https://welcome.to/biocom

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Липсва ни тук принципната позиция в осъждане

  27 Sep 2023 21:37ч.

  на овациите за нацистки главорезипублично обявено от новият "национален координатор за борба с антисемитизма" (демек - директор на водопад), така както същата СЛУГИНЯ НА ПП-то и и ОТЯВЛЕНА МАША НА ПОСОЛСТВОТО днес вилнееща самоволно из МнВР , без правомощия и в нарушение на законите на Р. България изгони 70 служители в посолството на РФ . Ще заклеми ли тая ПП умнокрасива еничарка обидата спрямо жертвите на нацисткия геноцид, официализирана от парламента на Канада?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ирена Димитрова?

  27 Sep 2023 21:38ч.

  Тая ли американска подлога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи