ООН призова да се разследват съобщенията за екзекуция на руски военнопленници от украинските сили

ООН призова да се разследват съобщенията за екзекуция на руски военнопленници от украинските сили

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

ООН призовава за разследване на твърденията за нарушения на правата на човека и изправяне на отговорните пред правосъдието. Това каза пред журналисти заместник-председателят на Генералния секретар на ООН Фархан Хак, коментирайки видео с екзекуцията на невъоръжени руски военнослужещи от представители на Въоръжените сили на Украйна, съобщава ТАСС.

„Призоваваме всички страни в конфликта да разследват обстойно твърденията за нарушения на правата на човека и да изправят отговорните пред правосъдието“, каза той.

По-рано Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за масовия разстрел на пленени руски военнослужещи от представители на въоръжените сили на Украйна. Както съобщи вчера пресслужбата на Следствения комитет, основата за образуване на делото е видеото, в което украински военни застреляха най-малко 11 невъоръжени руски военнослужещи, заловени на територията на Луганската народна република.

Руските военнопленници бяха застреляни в село Макеевка в ЛНР от войници от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, съобщи за ТАСС вчера офицер от Народната милиция на републиката Андрей Марочко.

 

Коментари

  • твърдения

    19 Ное 2022 12:05ч.

    Какви твърдения, видеото е предоставено от Руската федерация на ООН и от него се вижда бруталния разстрел на пленените руски войници, по начин, както укрофашистите са го правили по време на Втората световна война. Гледах видеото в Телеграм, ужасен съм, и си задавам въпроса: Тези нацистки престъпници ли подкрепя официално България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    19 Ное 2022 12:41ч.

    Въпреки всичко като има предвид двойните стандарити на западната "демокрация" ще замажат и тази информация. Както изкривиха оная за сваления малаизийски самолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези нацистки престъпници ли подкрепя официално България?

    19 Ное 2022 12:46ч.

    Да! Точно тези! И нека изредим имената на всички, които ги подкрепят и величаят, начело с лицемерния натовски плазмодий и завършим с клакьорите цветанки и други подобни дръжки на микрофони и микрофонни к..ви, които от сутрин до вечер облъчват овчарника с отровните си сатанински мантри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    19 Ное 2022 12:51ч.

    От посолството на Козяк изразяваме своите искрени съжаления за бруталните екзекуции на руски военнопленници. По-точно за това, че са били заснети. Бихме предпочели, ако подкрепяните от нас неонацисти не снимаха на видео военните си престъпления. За съжаление, те не винаги ни слушат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • граждани на България

    19 Ное 2022 13:11ч.

    Протестираме за зверската екзекуция от името на целия български народ, който, разбира се, се разграничава от пронацистката позиция на своето васално правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    19 Ное 2022 13:58ч.

    Много е тъжно че непознаващите историята на Украйна последния 1 век с бандеродщината, помагачеството на СС, грешките при СССР с поставяне на постове на бивши бандеровци из цялата УССР(Те щели да се осъзнаят),с започналото фашизиране след 1990,с гражданската война 2014-24 сега ги подкрепят.Аз не мога.Слава на Русия.Долу неофашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • радеффф

    19 Ное 2022 14:20ч.

    afera.bg писа и пише много за радефф, чийто хора с доставки на иръжия подклаждат убийствата в Украйна! Как така ще подкрепяме страна, която е свързана с нацисти ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    19 Ное 2022 14:22ч.

    Не е само това видео-с преднамерено убийство на рус. войници. Имаше преди време едно друго, на което също се разстрелваха руснаци. Беше обявено , че е руска пропаганда - сега укрите мълчат?! Има и друга интересна новина- бълг. правителство се е включило към иска в Хага с/у руснаците. По чия поръчка-мисля, че на всички ни е ясно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи