ООН не знае за биолабораториите в Украйна. Българска журналистка твърди, че американците са изтрили документи

ООН не знае за биолабораториите в Украйна. Българска журналистка твърди, че американците са изтрили документи

ООН няма информация за никаква "програма за биологични оръжия" в Украйна, заяви Изуми Накамицу, върховният представител по разоръжаването към световната организация по време на заседание на Съвета за сигурност, съобщи Ройтерс. В същото време Накамицу предупреди, че възможността за авария в украинските ядрени централи нараства с всеки изминал ден. Накамицу заяви още, че ситуации като тази във войната в Украйна, изискват засилване на международната забрана на биологичните оръжия.

Посланичката на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че на практика на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, свикано днес от Русия, за да се обсъдят твърденията на Москва, представени без доказателства, за "биологични дейности" на САЩ в Украйна, е потенциално разпространяване на дезинформация в действие.

Повтаряйки позицията на Вашингтон, че Украйна няма програма за биологични оръжия или такива лаборатории в Украйна, подкрепяни от САЩ, Томас-Грийнфийлд заяви, че Русия е тази, която може да използва химически или биологични оръжия в Украйна. Въпреки че тя не представи веднага доказателства за непосредствена заплаха, по време на заседанието на 15-членния съвет, тя заяви: "Русия има опит в лъжливото обвиняване на други държави в нарушения, които самата Русия извършва."

От своя страна на заседанието на Съвета за сигурност посланикът на Русия в ООН Василий Небензя посочи, че мрежа от около 40 биологични лаборатории в Украйна е работела - с финансиране от САЩ - за засилване на патогенните свойства на смъртоносни болести, съобщи ТАСС.

В същото време Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната, за да се предотврати "всяко потенциално тяхно разпространение и поява на болести у населението", предаде Ройтерс.

Експерти по биосигурност казват, че движението на руските войски в Украйна и бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени, ако някои от обектите, където се съхраняват, бъде засегнат.

Както и много други държави, Украйна има държавни лаборатории, които изследват как да се намалят заплахите от опасни болести, засягащи както животни, така и хора, включително и COVID-19. Украинските лаборатории получаваха подкрепа от САЩ, Европейския съюз и СЗО. Те са в центъра на нарастваща информационна война откакто Русия започна нашествието си в Украйна преди две седмици.

Междувременно в социалните мрежи се появиха публикации, цитиращи българската журналистка Диляна Гайтанджиева, която на 26 февруари пише в профила си в Twitter, че Американското посолство в Украйна е изтрило от сайта си всички документи за 11 биолаборатории в страната.

"Това са документите, които посолството не иска да видите", заявява Гайтанджиева, като добавя и линк към информацията, която е качила на своя сайт. 

Ден по-рано - на 10 март, Гайтанджиева е написала и че преди 4 години е била изгонена от Европарламента заради спор с помощник-министъра на здравеопазването на САЩ за финансирани от Пентагона биолаборатории в 25 страни по света, а информацията ѝ е определена като "фалшива новина".

"Кой сега е "фалшивата новина", пита риторично Гайтанджиева.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • висок

    12 Март 2022 8:30ч.

    Това "българска журналистка" нали знаете че е оксиморон? Платена мисирка е това не журналистка. А може да е журститутка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    12 Март 2022 10:28ч.

    Е то е ясно защо си висок. Няма какво да ти тежи отгоре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Март 2022 8:53ч.

    оон не знаела това показва колко вредни са тези организации генерират огромни разходи с нашите вноски нито воините премахват нито вирусите вчера сащ какво откриха в албания пентагонът има бюджет 770 милиарда само смърт ни очаква от сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диляна Гайтанджиева Не е българска журналистка

    12 Март 2022 9:03ч.

    Диляна Гайтанджиева Е българска Мата Хари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    12 Март 2022 9:09ч.

    Гордея се с Диляна Гайтанджиева - без нея нямаше да се разбере истината и цял свят трябва да и бъде благодарен! Колкото до ООН, няма смисъл да се натягат толкова - имаме записано самопризнание от Виктория Нюланд /курабията/ ?Никога нищо не става без българска намеса... пусти българи! ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички се гордеем с диляна гайтанджиева

    12 Март 2022 10:28ч.

    Запознати сме с дългия и път от телевизия в телевизия, от вестник във вестник, докато най-сетне намери своето истинско място като агент за влияние с международен профил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    12 Март 2022 9:21ч.

    А онзидешното изказване на Вики Нуланд-"fuck the eu" пред американския конгрес не помага ли в ограмотяването??? Или Демократичния свят не подлежи на помуняване? Или по-скоро НЕ ЩЕ ДА ПОУМНЯВА че го водят на заколение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глоса

    12 Март 2022 9:29ч.

    Не знаят, защото Големият Брат им е седнал на врата. Светът глобално представлява една реализирана утопия по Оруел - толкова тотално-тоталитарна е властта на американската мафия-държава над всички международни организации и форми на гражданско споделяне. С този паразит може да се справи само обединение на цялото човечество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    12 Март 2022 9:49ч.

    Хайде да се сетим непрекъснатото бъркане и вадене на генетичен материал от плебса, старателно прошнурован и запечатан, чрез "тестовете" - къде отива, при кого, с каква цел? "Лошите" врабченца чирикат, как отдавна се работи за генетично обусловено био-оръжие. Разбира се - за ИЗТРЕБВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ГЕНОТИПОВЕ. Сетете се - кои са на мушка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    12 Март 2022 10:04ч.

    От години ни пускат заразни комари и нищо, пускат, броят нищо, короня и той не ни повлия, затова се наложи да убиват в болниците... което доведе американска лаборатория у нас, да разберат какво не ни е наред, изгледайте това: https://www.youtube.com/watch?v=fQbPkFyqtNg&list=LL&index=34&t=16s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако исках да се превърна в част от стадото, доверявайки се на подозрителни анонимни субекти със зеленчукови имена

    12 Март 2022 10:35ч.

    сигурно щях да се възползвам от това, което пробутваш тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    12 Март 2022 9:55ч.

    Наркуманцити са пуфаляа чи правят сичку да заличат доказателствата, прилепи, документи, фируси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чалгар

    12 Март 2022 10:14ч.

    Първо научи Българския правопис, и тогава досаждай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знаят ли наистина,

    12 Март 2022 10:01ч.

    или са част от заговора, доскоро обявяван за "конспирологични теории"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    12 Март 2022 10:12ч.

    Създателите на фабриките за смърт трябва да бъдат съдени за престъпления против човечеството, а лабораториите им сринати до основи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да научи

    12 Март 2022 10:23ч.

    Или да се саморазтури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като се има предвид,

    12 Март 2022 10:29ч.

    Какви тафровци и сталинки пробутва България в тези и подобни институции, нали не очаквате от Западналия свят да праща по-прилични екземпляри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диляна Гайтанджиева

    12 Март 2022 10:31ч.

    Дъщеря на Иван Гайтанджиев,дипломат и агент на ДС.Какво е учудващото тогава в писанията на тази мисирка.?Тя е възпитана във русоробство и америкоомраза.В такава насоченост са им всички статии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо за бащите

    12 Март 2022 10:35ч.

    На Евгени Дайнов, Ивайло Дичев, Красен Станчев да бяхте информирали? Или не Ви отърва на концепцията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами дайнов старши е предал идеалите на комунизма още когато се е уредил да го клейми от лондон, а синът му да учи в оксфорд

    12 Март 2022 10:40ч.

    Докато диляна гайтанджиева е останала в някаква степен вярна на благородното дело на баща си по превръщането на Родината в подобие на света на Оруел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Дичев? А Станчев? А личния ти татко?

    12 Март 2022 10:46ч.

    Те кога какви идеали са предали, а, троле? Или сега са ти дали команда да плюеш Гайтанджиева, затуй се въртиш и се сучеш най-глистоподобно. За дядо й или за чинка й да беше също някой пасквил написал. Утре, ако ти наредят, и по собствения си баща ще плюеш. Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    12 Март 2022 17:23ч.

    Къде изтървахте бащите на тези светли атлантици като:Соломон Паси,Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    12 Март 2022 10:42ч.

    Тия в ООН не знаели!!! Защо!? Биолабораториите са част от глобалния план за унищожаване на руския народ, с използването на генетичния отпечатък. Троловете да не забравят, че руския и българския код са много близки! Това е план за унищожаване на славянството и православието! Тролове бъдете здрави, всички сме в списъка на злия Сорос бързо да отидем в отвъдния свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност много такива имаме, не са само дайнов, дичев, станчев

    12 Март 2022 10:46ч.

    Кюранов, Левчев и т.н. Човек може да си помисли, че както бащите им са строейки комунизма, така и синовете демократи всъщност са се интересували единствено да са близо до властта, за да се възползват от нея. Кой колкото успее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    12 Март 2022 11:32ч.

    Управниците на държавите членки на НАТО знаят ткакво има в биолабораториите, но всички са мълчали, въпреки ясното разбиране, че това са фабрики за смърт! Нещата, с които са се занимавали украинци и американци в биолабораториите, са забранени от Нюрнбергския процес като дейност на Третия райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка една лаборатория изследваща вируси и болестотворни бактерии е фабрика за смърт

    12 Март 2022 13:06ч.

    А учените, които ги изследват, прикривайки се зад уж научни и хуманни цели, всъщност разработват оръжия за унищожаване на човечеството. Всички знаем, че един свят, в който хората не съществуват, е мечтата на западния елит. Свят, в който няма да има нито работници, които да им работят, нито пазари, да печелят. Един празен свят, в който да останат само те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изследваните патогени не са потенциални биологични оръжия потвърди топ московския микромиолог д-р Евгений Летвитин и с група учени написаха опровергателно открито писмо

    12 Март 2022 19:13ч.

    "Те се използват във всеки епидемиологичен институт, във всяка микробиологична лаборатория, дори във всяка санитарно-епидемиологична станция, където се засяват проби“, каза той."В документацията няма нищо, което да подкрепя твърденията, че чумата, антраксът, туларемията или холерата се изследват като биологично оръжие."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2022 19:14ч.

    "Това е пълна лъжа в най-чистата си форма. Чума, антракс, туларемия, холера – нищо от това не е в публикуваните документи.Обяснението е просто, че хората не четат нито украински, нито латински и не знаят имената на патогените."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Московският микробиолог д-р Евгений Летвитин отхвърли руските обвинения и ги обяви като фалшификат!

    12 Март 2022 19:06ч.

    https://newsfeeds.media/russian-biologist-turns-on-putins-propaganda-claiming-us-funded-ukrainian-biowarfare-labs/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    12 Март 2022 20:27ч.

    Абсолютно неизвестен микробиолог, за който никой не е чувал. И аз мога да публикувам едно такова видео, че руснаците са превзели Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето Изявлението На Микробиолога Д-Р Евгений Левитин, Който Опроверга Кремъл По Темата:

    12 Март 2022 20:28ч.

    https://www.facebook.com/eugene.lewitin/posts/10223786884675110

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете лъжите за украинското биологично оръжие!

    12 Март 2022 21:30ч.

    https://www.change.org/p/stop-the-lies-on-ukrainian-bioweapons/c

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето и проверка на фактите от РУСКИ журналисти (в края на статията е темата за биолабораториите):

    12 Март 2022 20:30ч.

    https://provereno.media/2022/03/09/fejki-o-proiskhodyashem-v-ukraine-chast-4/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разоблечен

    12 Март 2022 21:33ч.

    https://www.facebook.com/kovshevatsky/posts/pfbid02Y9nnuh6aRWmXT9KyB8gLzcx9gNEETKsHavosR5WB4LpLgiNTiMTrX7tKYbjnuXuYl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдението за "славянско ДНК" е просто глупост за всеки, който си спомня курс по биология в гимназията. Няма СПЕЦИАЛНО ДНК на славяните

    12 Март 2022 22:48ч.

    Делът на славянските гени е не само сред финландците или поляците, но и сред китайците. А такава генетична общност като славяните и още повече руснаците или украинците просто не съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    13 Март 2022 0:24ч.

    https://www.facebook.com/scinquisitor/posts/pfbid07abkDLLxUJBavQQkH9vcrVSqFNqbAJMUJQo4YzqeFWwAUupH1ppYb81RwjcnQVtDl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и германците не са арийска раса, ама…

    13 Март 2022 7:50ч.

    Обикновен фашизъм. Славянска раса. Антиславянски вирус. И българката Диляна на пиацата продава каквото търси клиентът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи