ООН намалява дажбите на бежанците заради продоволствената криза

ООН намалява дажбите на бежанците заради продоволствената криза

Световната програма по прехраната на ООН ще намали почти наполовина размера на хранителните дажби за бежанците заради продоволствената криза, съобщи агенция "Блумбърг".

„Принудени сме да вземем напълно отчаяно решение и да съкратим хранителните дажби за бежанците, които разчитат на нас за своето оцеляване”, заяви изпълнителният директор на програмата Дейвид Бизли.

По оценка на ООН от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда.

Войната в Украйна и предприетите в отговор на нахлуването санкции от страна на САЩ и ЕС срещу Русия доведоха до нарушаване в доставките на зърно, което засилва риска от продоволствена криза в редица държави по света.

От началото на годината цената на пшеницата и царевицата се увеличи съществено. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН в края на май беше отбелязано, че запасите от пшеница в света ще стигнат само за 10 седмици, а ситуацията е по-сложна, отколкото по време на кризата 2007-2008 г.

 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    20 Юни 2022 15:21ч.

    Ми намалявайте, ама на украинците не пипайте дажбите. И повече месце да има. Иначе ще патим - ще осерат орталъка и оттатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4% от световното население - поданиците на САЩ...

    20 Юни 2022 15:27ч.

    ...потребяват 40% от енергийните ресурси на Земята... Та, на тези 4% колко им съкратихте дажбите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По оценка на ООН от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда.

    20 Юни 2022 15:28ч.

    ООН не е ли под американски диктат и не обрича ли на глад бежанците в Африка, за да се юрнат последните към Европа и да я досъсипят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто план на Давос

    20 Юни 2022 17:30ч.

    за активна де популация, която започна с вируса -- всичко това според Първата книга на Давосkкия фюрер клаус шваб " Ко вид 19 и Голямото зануляване" (Covid 19 The Great Reset" - има я като ПДФ файл в нета, за четящите англ) --- той има и втора книга с повече указания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Юни 2022 17:09ч.

    А Нато няма ли да ги защити, намалявайки своите дажби ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООН намалява дажбите на бежанците заради продоволствената криза, чийто автори са

    20 Юни 2022 17:24ч.

    Планът на Давос върви по график.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • планът на Давос, бил хейтса и фармата

    20 Юни 2022 17:32ч.

    Просто план на Давос 20 Юни 2022 17:30ч. за активна де популация -- според Първата книга на Давосkкия фюрер клаус шваб "Ко вид 19 и Голямото зануляване" (Covid 19 The Great Reset" - ПДФ файл в нета, англ) ---потърсете. .... Има и втора негова книга на темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка -планът на Давос, бил хейтса и елита

    20 Юни 2022 17:33ч.

    за активна де популация -- визищта е в Първата книга на Давосkкия фюрер клаус шваб "Ко вид 19 и Голямото зануляване" (Covid 19 The Great Reset" - ПДФ файл в нета, англ) ---потърсете. .... Има и втора негова книга на темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи