Онлайн гласуването обърна на 180 градуса изхода от изборите в Естония в полза на проамериканско мнозинство

Онлайн гласуването обърна на 180 градуса изхода от изборите в Естония в полза на проамериканско мнозинство

Обявяването на резултатите от онлайн гласуването в Естония обърна на 180 градуса първоначалните данни от парламентарните избори и на практика дават нов мандат на премиера Кая Калас да управлява още 4 години.

Нейната Реформистка партия увеличава депутатите си с трима до 37 в 101-местния парламент в Талин. Другите две партии от управляващата коалиция - социалдемократите и партия "Отечество", събират заедно още почти 18% (и имат общо 17 депутати). За пръв път в парламента влиза и либералната и евроатлантическа партия Erakond Eesti 200 (по-известна като Е-200), която утрои резултата си спрямо 2019 г. и получава 14 депутати.

Това оформя потенциал за правителство със солидно мнозинство депутати и продължаване на досегашната линия да се помага на Украйна с въоръжение и да се поддържа твърда линия спрямо Москва.

Евроскептичната и обявяваща се за спиране на оръжейната помощ партия EKRE започна следизборната нощ със солидна преднина от 28%, но при обявяването на електронното гласуване се срина на 16% (при 18% на предишните избори) и завърши със 17 депутати (с двама по-малко).

Лидерът ѝ Мартин Хелме казваше няколко пъти, че няма да коментира резултатите преди да види данните от онлайн гласуването. Днес той заяви, че няма доверие на този начин на упражняване правото на вот и ще иска подробна проверка на крайните данни.

Естония стана в неделя вероятно първата страна в света, в която гласувалите през специално електронно приложение са повече от пусналите бюлетини в деня на вота. Това са общо 313 500 души, като законът определя, че гласуването по интернет започва в 9 сутринта в понеделника на седмицата на изборите и приключва в 20 часа в събота, деня преди гласуването в избирателни секции. Общо 456 856 естонци пуснаха за тези шест дни гласа си онлайн или с бюлетини, т.е. гласуване по интернет са използвали 69% от тях.

Самата Кая Калас постигна в неделя рекордна за естонски политик подкрепа като кандидат.

"Избирателите се произнесоха. От това, което виждаме на екраните, изглежда сме се справили доста добре", заяви тя. "Искам за благодаря на всички гласували. Благодаря ви за вашето доверие, за възможността да водя правителството през последните почти две години, за оценката ви за нашата работа. Всички наши кандидати свършиха брилянтна работа и донесоха всички тези гласове... Това е екипна работа, никой не може да го постигне сам."

 

Източник: "Дневник"

 

Коментари

  • Truman

    06 Март 2023 9:19ч.

    Гласуване през Интернет и с Приложение.. хахахаха.. другаря Сталин се усмихва и поздравява либерал-фашизирана Европа.. - Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    06 Март 2023 10:01ч.

    Компютър е броил гласовете, т.е., каквото му заложиш "правилно".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не брои гласовете

    06 Март 2023 10:08ч.

    Програмата (не компютърната, а тази на ЦРУ) е програмирала крайния резултат. А може и да греша - при такава мощна дезинформационна пропаганда (както у нас), нагласите на хората са толкова изкривени, колкото истината и справедливостта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    06 Март 2023 19:43ч.

    Truman-чо, това не са думи на Йосиф Виссарионович, а на А. Рибаков в ДЕЦАТА НА АРБАТ! https://www.youtube.com/watch?v=7WGM64CzC4k

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дебелият оптичен кабел под атлантика

    06 Март 2023 9:19ч.

    си каза думата. Айтитата по света и у нас са новите "дисиденти". Не бойте се деца, ФЕД плаща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    06 Март 2023 9:21ч.

    И все пак за ценителите на историята - Наполеон III е автор на известната фраза "няма значение как гласуват, а как се броят". Той я изрича след поредния плебисцит във Франция. Другарят Сталин просто перифразира: "В буржоазните страни не е важно как гласуват, а как ги броят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Труман!

    06 Март 2023 11:37ч.

    Нека антисталинистите (троцкистите) пак да наведат глави пред Сталин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    06 Март 2023 19:45ч.

    Тruman-чо, това не са думи на Йосиф Виссарионович, а на А. Рибаков в ДЕЦАТА НА АРБАТ! https://www.youtube.com/watch?v=7WGM64CzC4k

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    06 Март 2023 9:21ч.

    доколкото разбирам, при тая схема и от мъртви души нема нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми така е,

    06 Март 2023 9:26ч.

    прогрес. А ония зад атлантика още се мъчат с обикновената поща и палета с бюлетини, че да излезе правилен резултат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кво си мислите ?

    06 Март 2023 9:26ч.

    Че у нас няма да е същото, макар без електронно приложение ? ... Срамното е че и тези които ще бъдат прээбани , от сега се знае - "Възраждане" , въобще не се готвят за някаква форма на контрол ? Паралелно преброяване ? Оспорване на предстоящата фалшификация ? Независими наблюдатели ?... Тц. Забравете. Няма да има такива неща. Защото всички са в кюпа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    06 Март 2023 9:48ч.

    ШОКИРАЩИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ В НОВАТА КНИГА НА АЛЕКСАНДЪР УРУМОВ "ПЪТЯТ КЪМ АРМАГЕДОН"-https://www.youtube.com/watch?v=IGT_-A0QQlc Става въпрос за "истанбулската конвенция", но в края на видеото, е за намесата на американците в изборите ни. Видеото е меко казано шокиращо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    06 Март 2023 15:06ч.

    Нищо не помага!Преди години Пловдив решиха да проверят резултатите - отвориха първия чувал,преброиха,разбра се,че резултата няма нищо общо с обявения и дотам беше,върнаха останалите чували и проверката завърши.А на Възраждане ще и позволят да влезе в парламента и да получи толкова места,че да не може да влияе на решенията и едновременно да тушира протестните изяви и настроения на населението с присъствието си в Парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иуд Цифер

    06 Март 2023 9:29ч.

    Да участваш в избори днес, особено за т.нар. политически представители от партиите, е все едно да съдействаш на вълка да му растат зъбите и да му дебелее козината. Всичко е купено от капитала, всичко служи на сенчести структури от дълбоката държава, която е глобална мафия. към това прибавете технологиите за социален инженеринг, които могат да ви накарат да си затваряте очите и да изпадате в Стокхолмско умиление, когато, погледнато отстрани, съвсем очевидно ви крадат, мамят и убиват чрез т.нар. "прелести на цивилизацията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази песен отровна

    06 Март 2023 11:51ч.

    трябваше да я пееш когато антикомунистите от БКП и СДС извършиха конституционния преврат на правоъгълната "кръгла маса" през януари-април 1990 г., като си присвоиха функцията на Велико народно събрание и отмениха чл.1 от действащата Конституция на НР България, а военните клетвопрестъпници, начело с армейски генерал Добри Джуров мишкуваха в казармите и по своите домове. Сега, след върха на контрареволюцията от 1990 г., условията на политическата постановка са такива каквито сме позволили да бъдат и няма на кого да се сърдим, освен на себе си. Като не гласуваш срещу войната, войната ще ти намери децата и внуците със сигурност, защото тя не се интересува от сърдитко-петковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква 'невероятна'

    06 Март 2023 9:36ч.

    изненада. Очаквам същото да се случи и тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kak се фортифицират избори

    06 Март 2023 9:44ч.

    В две картинки, без коментар - "преди" и "след": https://twitter.com/usutav/status/1632502069125865472

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Март 2023 9:46ч.

    без изненади - броили са гласовете правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече няма броене, гласуването няма никакво значение

    06 Март 2023 10:20ч.

    През Компютъра се разпечатват предварително зададени "изборни" резултати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сякаш са си плюли в устите

    06 Март 2023 10:05ч.

    Изявлението на Кая Калас, последния абзац, е досущ мисъл на наш Кирил, едно към едно. Което е вече ясен силен белег на централизирания ЧАСТЕН отвъдокеански интерес. Понеже целия свят вижда, че народа на САЩ е далеч от благоденствието! ... И ето картината тъжножалка, да я наречем КРАТКА ИСТОРИЯ НА СЪВРЕМИЕТО: ...... 1. Първо явяване на избори, първо място и 600 000 неочаквани гласа. ...... 2. Провал на кабинета и очакван срив, но второ място и 500 000 гласа. Провалът на първия кабинет е забравен и емоциите са други. ...... 3. Третото явяване на изборите барабар с ДБ ще им донесе 700 000 гласа! ............. (реализирано вече с горните резултати в Естония, едно към едно - чудно у нас след провал ? и успех) ......... От тук насетне имаме 2 пътя: Да се самозаблуждаваме до вечерта на 2 април. Или да си направим стратегията в аванс, предвид тези перспективи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стратегията в аванс е бойкот на политическите им маскаради

    06 Март 2023 10:10ч.

    Оставаш насаме със съвестта си. Виждаш, че даже руснаците на бойното поле са с неимоверни затруднения, продиктувани от надигането на цялата дяволска преизподня срещу света на хуманния човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Март 2023 10:11ч.

    Това е само началото, а истинските избори идват когато ти позволят да гласуваш, ако имаш зеелен сертификат или там както се казва новата система за социален кредит. Не си доволен от управлението - съжаляваме, но не покриваш критериите да гласуваш. И то ще бъде точно толкова честно, колкото сега, т.е. нищо няма да се промени, просто ще има "правила", за да няма изненадани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Март 2023 10:23ч.

    Веднъж и ние да сме едни гърди напред от Човечеството. Тази уйдурма изстреля ПП-тата във власта. Направиха по 6-700 милиона Кирчу и Оцъкленото. Спряга газта на Газпром (скоро ще има милиардни глоби), изгониха дипломатите на Русия, подготвиха почвата за българско месо в Украйна, натъпкаха Козлодуй с непригодно гориво (ще го погребват в самия Козлодуй), нокаутираха въглищната енергетика ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Март 2023 10:24ч.

    ... и много, много други! И пак ще се намерят дебили да гласуват за тях. Мнооого дебили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой няма да гласува за тях

    06 Март 2023 23:29ч.

    Парашутисти на едно посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Онлайн гласуването обърна на 180 градуса изхода от изборите в Естония в полза на проамериканско мнозинство

    06 Март 2023 10:32ч.

    Ний сме много изненадани! Ау-у-у, ама ний сме много, много изненадани... едва ли не и без малко! Щяхме да бъдем още по-изненадани едва ли не и без малко, ако не бяхме исторически грамотни и не знаехме какво е казал Платон: "ДЕМОКРАЦИЯТА ВИНАГИ ВОДИ ДО ТИРАНИЯ!" в своя диалог "ДЪРЖАВАТА", КНИГА VІІІ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    06 Март 2023 10:41ч.

    С лайкове у фейсбук да го бяха направили пак същата работа ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    06 Март 2023 10:47ч.

    А Прокопи и Капитал доволно потриват ръце, криейки планове за същото и у нас. Дано черна котка им мине път !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не става с констатации

    06 Март 2023 10:54ч.

    Не става с ракийката и салатката. И форумно "творчество"... Колко сме умни, колко сме красноречиви ! Какви блестящи интернет критици сме... нъц ! Става със съпротива на всичко това. А има ли съпротива ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съпротивата има два пътя: бой и бойкот!

    06 Март 2023 12:06ч.

    Имаше скорошни данни, че в населението имало към 615 000 оръжия най-различни видове, ЗАКОННО притежавано! .... и пътищата .... 1. Бой, означава ще се бием ли и кой (без лидер, водач не става) ще води дружината - за да победи с бой ВОЛЯТА на суверена, населението, българската нация, която поддържа държавата България?! ... 2. Бойкот, означава ДА НЕ ХОДИМ ДО УРНИТЕ изобщо - за да победи с мир ВОЛЯТА на суверена срещу "български парламент", който ще турне оковите в преносен и пряк смисъл, на собствения си народ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойкот е "Никой от изброените"

    06 Март 2023 12:22ч.

    щото на негласувалите може да им е все едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 12:22 ... Ми не, бойкот не е: "никой от изброените", колеги 100 пъти го обясниха тук!

    06 Март 2023 12:54ч.

    А именно, че цитат: Гласуването не оказва влияние върху резултатите от "изборите"! Само легитимира колониалната власт на Козяк! ........... Край на цитата. Как мислиш, при под 20% гласували "изборите" дали ще са легитимни? И освен това днес вече няма - "на негласувалите им е все едно", заради съмненията в подмяна на вота, КОДОВЕ модове флашки и прочие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И при 0.5% гласували

    06 Март 2023 13:10ч.

    изборите са валидни, долна граница няма. Дали са легитимни е въпрос на субективна оценка, това не е разписано в никой закон. Ta нагласата "няма да им гласувам на тия" е хубав автогол, щото спестява усилия и не малък ресурс на тия, дето редят резултатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С въвеждането на "Никой от изброените" се дава възможност за позицията

    06 Март 2023 13:31ч.

    че искаш да гласуваш, но няма за кого. Тогава тези които въобще не гласуват излиза че са безразлични кой ще ги управлява, защото не са използували предоставената им възможност в изборния закон да изразят отношението си. А легитимно е всичко зададено от законите, щом те не са задали граница за легитимност на изборите, значи такава няма. Елементарно, Уотсън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 13:10 и 13:13 - хора, възможността "Никой от изброените"е ясна и безсмислена!

    06 Март 2023 17:50ч.

    Кой ви говори за такава пунктуалност в закона относно легитимността при нисък % вот, ниска избирателна активност?! ..... Разбира се, че знаем, че няма законов % за легитимност....... АМА ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СЛУЧИ ПРИ 19% ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ! ............ Опцията не избирам "Никой от изброените" е безсмислена, по-важна е за социологията. А и с тези кодове, днес има ли сигурност, че гласът ви "Не подкрепям никого" ще иде точно там?! ....... КАКЪВ Е СМИСЪЛА да отидеш до урната за да заявиш - че си обявил БОЙКОТ с не подкрепям "Никой от изброените"?! ..... Като ще е бойкот да е истински бойкот - не се ходи до урните въобще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормански Т.

    06 Март 2023 11:13ч.

    Е, измамата започва с машинното гласуване, както у нас и продължава по-елегантно с онлайн гласуването. И при двата случая избирателите не са важни. Изборите стават бутафория и безсмислени. Народът е объркан, свива се в черупката си, никому не вярва, всеки се спасява поотделно и новите/стари господари пак са отгоре. Току китайският път се окаже по-добър и за нас?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    06 Март 2023 11:57ч.

    Снимката най-отгоре, снимката гледайте! Същите умно-красиви, също една шепа. Има пак една шепа с джендъри, мендъри, содомити и пр. извращенци. - Официално НАЛАГАНИ на нищите духом. Някаква изненада ли е? Дяволското хоро продължава. Докато не се пуснеш от него - с него , та чак в преизподнята!!! Заслужено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    06 Март 2023 12:09ч.

    Кой ще се трепе с мъкненето на чували с бюлетини? Няма вече такива будали. Елементарно просто е да се подменят резултатите от машините и онлайн гласуването. И Господ не може после да провери резултатите, просто защото няма да му позволят. Както стана при "избирането" на Бай Гън. А ако много знаят, колко му е да спретнат едно "нападение" на Капитолия, както направиха срещу Дончо. Цялата работа свършиха двадесетина души в една ударна група, която "никой не забеляза". Само дето някои бяха я зафиксирали какви ги върши, как кърти врати и прозорци. Дермократия, дорде не речеш. Все по-гнусна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    06 Март 2023 12:16ч.

    В България много хора с името Кая си кръщават кучките. Та за нея са гласували електронно много "естонци" дето отдавна не живеят в Естония, е така колкото да и гледат сеира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Па кой се е съмнявал

    06 Март 2023 12:17ч.

    амбасадата им в обсада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    06 Март 2023 12:22ч.

    Браво седерунгели. Истински евроатлантици. Така се правят избори. От 28% на 16%. Това и Боко тиквата не може да направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а-ха

    06 Март 2023 13:00ч.

    Онази отдясно, грозноватата, май ще направи големи мизерии в Естония. На зурлата й е изписано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "демокрация"

    06 Март 2023 13:36ч.

    Ха-ха-ха. При демокрацията имало честни избори. Другарят Сталин гледа и се изчервява от срам, колко е бил изостанал. Безупречна и абсолютна предника на евроскептичната консервативна партия, която е срещу войната. Всички агенции го потвърждават. Изведнъж след някакво невидимо онлайн гласуване, тя губи половината си гласове, а американската подлога взема 15% повече. На всичко отгоре набутват и партията на някакви либералфашаги в парламента, които според нормалното гласуване са извън него. Все пак трябва да си направят правителство. Така се гласува в колониите - Естония, Украйна, Литва, Латвия, ЕСтония, Румъния, България. Познати ли ви е от нас пред две години. Никой не чул и видял ПП-тата, те на първо място???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сещам се

    06 Март 2023 14:07ч.

    колко настоятелен беше нашият президент, за въвеждането на машинно гласуване. Вече започва да се избистря защо. Всъщност, може пък да е подходил наивно, мислейки си, че машините не лъжат. Макар че това не са машини, а компютърна техника. А това вече е друго. Нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Облегчаване на преброяването и гарантирано точни резултати, без фалшиви "недействителни" бюлетини

    06 Март 2023 17:03ч.

    Всички хора, които са били член на избирателна комисия (СИК) знаят колко изнурителен е процесът на преброяването - късно е, хората са били там от ранни зори, а има процедури които задължително трябва да се спазят, протокол, и предаването в ЦИК - пълна мъка... И докато всички чакат с нетърпение резултатите, някои чакат тази ВЪЗМОЖНОСТ за манипулация, която е особено улеснена с машинния вот. Иначе как ще си о бясним, че ЦИК, подчинени изцяло на Борисов и М. Константинов ИЗБРАХА и ДОСТАВИХА машините по SmartMatic технологията, въпреки високата им цена? Само с очакването да се възползват от "възможностите" на технологията... Защо ПРЕНЕБРЕГНАХА българския табулатор (за механично сумиране на гласовете) който гарантира точни резултати? Разработката е на БАН, и продуктът е в пъти по-евтин. Да, няма комисионни, но ако имахме такива машини вместо внесените за 142 000 000 лв. от СиелаНорма - и работата по преброяването щеше да се улесни, и резултатите щяха да са точни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 17:03 - ми за "тежкото броене на бюлетините има решение

    06 Март 2023 17:54ч.

    Изпитано правят от години в Турция. Изборния ден започва в 7.00 часа и ЗАВЪРШВА в 17.00 часа! По светло приключва изборния ден! И след тези 10 часа - бързо и лесно всичко се преброява и записва и отчита в РИК, след което се събира от Областната РИК. Така в ЦИК София отиват 31 или 35 човека колкота са мандатните райони. ЛЕСНО ПРОСТО БЪРЗО ЕФЕКТИВНО ТОЧНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кодовете!

    06 Март 2023 14:26ч.

    Кодовете, г-н Петков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маймун

    06 Март 2023 15:10ч.

    Давайте и ние така! Само след първото гласуване ще бъдем въвлечени в ядрена война, всеки българин ще бъде длъжен да си смени пола и името според истамбулската конвенция, първи приемаме дигитално евро, ще забранят кирилицата като путинистка азбука и квото там се сетите. Да живее електронното манипулиране ... ъъъ ... гласуване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Успяха. Изборната практика вече достигна до своето отрицание

    06 Март 2023 17:05ч.

    Няма повече какво да си го обясняваме. 'Дет беше рекъл Маркс, целта е това да бъде променено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойкот

    06 Март 2023 17:57ч.

    Решението е "плесница" за тарикатите и към управата на държавата - НЕ ходете до урните въобще, що ни е унижението като НЕ зачитат волеизявлението ни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    06 Март 2023 19:10ч.

    ЧРЕЗ СОФТУЕРНА ДЕМОКРАЦИЯ, КЪМ ХАРДКОР ПОЛИТИКА !!!! Преди години, председателят на парламента в Естония си загуби ID картата и посрещаше българската делегация извън парламената, докато му направят нова - системата не го пускаше вътре....Те са ни пътеводната звезда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    06 Март 2023 19:31ч.

    Сега стана ли ясно защо джендърите от ПП и ДБ виеха на умряло относно връщането на хартиената бюлетина? Не, че фалшификации няма и при хартиения начин на гласуване (там ГЕРБ и ДПС са "царе" в манипулациите). Но друго си е централизирано да стане "броене" на електронни гласове. Същата работа, както при президентските избори в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спомнете си как ГЕРБ печели избори и прави договорки задкулисно с ДПС…

    06 Март 2023 19:51ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE “Имаме 900 гласа в Столипиново… Без тях щяхме да загубим изборите”; “Г-н Захов, може да го похваля, направи доста бюлетини невалидни..има няколко начина. Всички знаем, че това е един от начините с който може да имаме преднина..” ”Официално има ден за размисъл, неофициално за нас няма!” “И както се молим за Исус, по 4 по 5 да гласуват ромите за нас….”Мамин Тотев:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Автор: Явор Дачков, в. Галерия

    06 Март 2023 19:52ч.

    Костинбродската измама на ГЕРБ Автор: Явор Дачков, в. Галерия http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/kostinbrodskata-izmama-na-gerb Работата е там, че пропагандаторите на „Костинбродската афера” не могат да отговорят на простия въпрос – защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДЕЛО ПОМОЩИ УТОПАЮЩИМ - ДЕЛО РУК САМИХ УТОПАЮЩИХ

    06 Март 2023 19:53ч.

    Депутатът от 25-ти МИР и председател на ГЕРБ-Надежда - Иван Божилов. По време на местните избори през 2011 г. Божилов беше главен “герой” в един смехотворен и полукриминален етюд. Той бе заснет да пренася с чували с изборни книжа, заедно с колегата си от парламента Станислав Стоянов. Казват, че този, който влиза в парламента на мястото на Цвъки, е един от помагачите на бременните жени с чувалите. https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_1187423.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    06 Март 2023 20:36ч.

    Естествено така става, когато публиката вярва на интернет и компютрите. Там управлява малцинство, скрито зад технокрация и мрак. Всички изборни резултати- от секция до цик- трябва да бъдат ПУБЛИКУВАНИ и свързани така, че преборояването да се ревизира по ясен начин. Подобни технологии отдавна се прилагат в държавното и фирмено управление и ако някой се опита да ги скрие, например пред данъчните - знаете колко експедитивно бива разобличен и глобен. Ако се прилага горния принцип, то софтуера и механизма на пресмятане нямат значение, тъй като съответствието между хартия и компютърен запис трябва е проследимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pадев отново ще помогне на ПППП-та с манипулация на машинния вот

    06 Март 2023 21:02ч.

    той беше първият избран с фалшифициран машишен вот. Той друг ход няма. Така че импийчмънт е единственият правилен ход и връщането на хартиените бюлетини, независимо от контролирания вод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естония е един по-голям комплекс на Москва

    06 Март 2023 23:28ч.

    Малко хора, с малко акъл. Това е американската демокрация, целят се в един, един е достатъчен да превърне държавата в пепел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    07 Март 2023 5:19ч.

    За да няма съмнения относно изборните резултати от машинното гласуване в България, публикувахме изходният код на софтуера за машините за гласуване ето тук: https://pastebin.com/yAARz0n8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕТО ГИ ЖЕНИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ МАЙКИ. ВМЕСТО ТОВА, ТЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ МИНИСТЪРКИ НА ВОЙНАТА

    07 Март 2023 10:08ч.

    Жалка история! Бог да пази тези, които не се поддават на тези бесове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи