Олена Зеленска: Украйна е в смъртна опасност

Олена Зеленска: Украйна е в смъртна опасност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Над Украйна ще надвисне "смъртна опасност", ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин, предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната. Тези предупреждения тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е "коледен подарък" за Путин. Тази седмица Сенатът - горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия.

Говорейки в интервю за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва: "Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем", заявява съпругата на украинския президент.

Същеверемнно като назова главните задачи пред Украйна за зимата, президентът Зеленски подчерта, че колкото и да е трудно - украинците трябва да намерят сили в себе си, за да дадат отпор на руските завоеватели, предаде УНИАН. 

"Задачата пред нашата държава е да прояви сила и да не допусне врагът да вземе инициативата, да не допусне да се укрепи", заяви Зеленски. 

Във вечерното си обръщение на 8 декември той призова украинците да запазят устойчивостта си на фона на очакваните руски атаки срещу гражданската инфраструктура тази зима, съобщи „Киев Индипендънт“.

Последните призиви на украинския президент за устойчивост идват в момент, когато войната на Русия в Украйна продължава вече втора зима. Миналата зима, между октомври 2022 г. и февруари 2023 г., руските сили се опитаха да осакатят енергийната мрежа на Украйна с масирани удари, които доведоха до чести прекъсвания на електрозахранването и липса на отопление в цялата страна.

По време на обръщението си президентът също така благодари на войниците и командирите за тяхната "издръжливост и доблест" с наближаването на най-студените месеци на зимата. Обръщението бе след среща по-рано през деня с главнокомандващия Валерий Залужний и командири от различни сектори.

Тази зима официалните лица очакват, че страната отново ще бъде изправена пред много от същите предизвикателства, както миналата година. През октомври президентът Зеленски предупреди, че Русия вероятно ще се опита да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна.

Длъжностни лица предупредиха също, че Москва ще изстреля рекорден брой безпилотни самолети срещу Украйна. В края на ноември Киев се защити от най-мащабната атака на нейна територия, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия през февруари 2022 г., като на 25 ноември свали 74 от 75 руски дрона.

Тъй като Украйна се подготвя за още атаки, международните съюзници също увеличиха подкрепата си за Украйна. Тази седмица Обединеното кралство обяви 9,8 млн. долара допълнително финансиране към зимния пакет за хуманитарна помощ на Украйна в размер на 46,3 млн. долара

"Уолстрийт джърнъл" с позоваване на западни дипломати прогнозира, че "Украйна преминава към стратегическа отбрана, опитвайки да спре придвижването на руската армия"

Изданието отбелязва, че "Украйна се оказа в крайно сложна геополитическа ситуация, на която влияят няколко фактора: не съвсем успешното лятно контранастъпление, риск от спиране на помощта на САЩ заради натиска на републиканците в Конгреса, неспособността на ЕС със съвместни усилия да осигури достатъчно военна помощ за Украйна, забележимият преход на руската икономика на военни релси. По всичко изглежда, че войната ще се проточи. Новото мощно украинско контранастъпление вероятно ще е през 2025 г.

Източници: dnes.dir.bg, segabg.com, bbc.com

 

 

Коментари

  • Име

    09 Дек 2023 14:58ч.

    "Олена Зеленска: Украйна е в смъртна опасност" така трябва да бъде! урсула фон дер лайнянен го беше казала преди 1 година: усрайна да мре до последния усраинец! Усрайна сметка - това е изкупена територия от агресора сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая е "украинка"-шикса, мъжот й богоизбран и

    09 Дек 2023 16:05ч.

    трудна дилема за кого да просят пари - за "Украина" или за историческата Родина?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    09 Дек 2023 19:22ч.

    Най-жалкото в случая е, че точно България е в смъртна опасност. Изобщо не съм сигурен, че ни се е разминало вкарването във войната. Имате ли представа колко човека са загинали във Втората Световна Война след битката в Курск когато вече е било решено от военна гледна точка, че Германия вече е изгубила войната. България е в тотална икономическа криза като не може дори да си обслужва елементарни разходи по бюджета без да взема външни заеми постоянно. Не искам да говоря за моралната, демографксата и всякакви други катастрофи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    09 Дек 2023 15:03ч.

    Как има очи да се показва,че и да моли...Кръвопийци!Заради вас загина толкова народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цинизъм на мах

    09 Дек 2023 15:06ч.

    Украйна почина 2014г, когато я подарихте на мамона. Следсмъртните гърчове може да продължават много време. Източните части все пак се спасиха, за централните - ще видим, a за западните шанс няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Дек 2023 20:53ч.

    това е така . Само юдейски особи ревът по темата ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    09 Дек 2023 15:07ч.

    Супер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    09 Дек 2023 15:08ч.

    Оленче, как върви трафика на хора, наркоманче гадно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Дек 2023 15:13ч.

    Действително съществува смъртна опасност, но единствено за зеленски и съпругата му, всички останали вече са мъртви! Хайде да видим дали големите ви американски "приятели" ще ви спасят, както си мислехте?!? ? Тукашният зеленски е кирчо със женичката му, която незнайно какво е намерила в него, че си е пропиляла живота напразно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Дек 2023 15:17ч.

    Голяма работа - Картие нали бачкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Дек 2023 15:18ч.

    ...е, дрънкулките може малко да скокнат, че и те газ искат, но ЕС ще поеме разликата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    09 Дек 2023 15:23ч.

    Бандеровските ви кратуни започнаха да увират. Съсипахте народа на Украйна заради собствената си простотия и алчност. Те ще ви бъдат истинския съдник. Не Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за загиналите и от двете страни!

    09 Дек 2023 15:28ч.

    Но нямате представа, в какво заблуждение са много украинци и считат, че Путин е виновен. Това даже не е промиване на мозъци, това е липса на мозъци! .................. А за Газа да не говорим, там пък какво е знае ли някой изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Дек 2023 18:50ч.

    А не виждаш ли в България какво се прави?Още десет години обработка и младите излъскани мозъци само за война с Русия ще мечтаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те много могат да мечтаят, до като чакат на опашката пред кланницата за утилизиране...

    10 Дек 2023 7:52ч.

    Ако не, в Украина - скоро ще открият терена и в Мианма, и в Тайван... А Зелевска отдавна играе ролята на агнето, водещо стадото овни къв нхода на кланницата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • голям праз

    09 Дек 2023 15:29ч.

    Кво ти пука, отивай на някой по-далечен остров, след време ще доприпкат и нашите еврошарани там, няма да си самотна вдовица...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Острова се знае

    09 Дек 2023 15:54ч.

    Доминиканската република отдавна се пълни с мутри и престъпници от бившите соц държави. Когато бях на почивка там в хотела, временно, украински олигарх настани любовницата си - много младо момиче. Жена му на олигарха беше дошла в къщата му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белене

    09 Дек 2023 19:40ч.

    По доброто място. Според заслугите разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • stevo

    09 Дек 2023 15:34ч.

    Обади се на Пеевски.. той решава всеки проблем.. едно много добро ... леко плътно момченце

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво очаквахте наивници !?

    09 Дек 2023 15:37ч.

    Бившият водещ на FOX News, Тъкър Карлсън твърди, че на 08.12.2023 на таен брифинг в Камарата на представителите на САЩ, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин твърди, че е казал: „Ако не отделите повече пари за Зеленски, ние ще изпратим вашите синове и братя да се бият в Русия. Платете на олигарсите, или ние ще погубим децата ви." Карлсън твърди, че тази информация е потвърдена ! ПОСЛЕСЛОВ: Това на практика означава че според миналогодишните разчети от съвещанието на НАТО в Рамщайн, ще бъдат създадени многонационални сили от прифронтвите държави – Полша, Румъния и България ! Първите повикани "за справка" във Военкоматите у нас по закон ще бъдат мъжете до 35 годишна възраст...най–боеспособната част от населението !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ да пази!

    09 Дек 2023 15:56ч.

    Изобщо няма да се учудя, ако го направят. Държава нямаме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И къ ше стане тая рал'та

    09 Дек 2023 16:34ч.

    Точно тия до 35 у нас не са помирисвали ни казарма, ни военно обучение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Дек 2023 18:30ч.

    Ти да не би да си мислиш, че украинчетата дето продължителността на живота им на фронта е няколко дни, преди това са помирисвали барут и са стреляли с АК! Просто ги прибират от улицата и след едноседмично "обучение" на фронта! Отпред руснаците стрелят, а отзад, ако решиш да отстъпваш са заели позиция "Азов" или "Десен сектор" и те започват да стрелят! Така ще е и с нашите синове, като ги изпратят на фронта да "помагат" на украинските нацисти! Така, че нашиуя стар номер "да се снишим" в случая няма ни най-малко да ни помогне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Дек 2023 15:42ч.

    Плача!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си”

    09 Дек 2023 15:51ч.

    Наближават празници и по всички телевизии в Англия събират пари. Събират за какво ли не, като казват дай по 3, 5, 15 или повече паунди на месец. Събират за негърчета, за кучета, за магарета, за слонове и каквото се досетят. Не е чудно, че зеленковица също иска пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вонята от тленните останки на бившата УССР вече стигна и до западните столици

    09 Дек 2023 15:51ч.

    Скоро ще ги отпишат даже от маловажните централи, разположени в покрайнините на Моленбек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кво си се разциврила и разсополивила лицемерно кат вдовица просякиня, ма

    09 Дек 2023 15:52ч.

    Продайте си с Кървавия си Клоун имотите за милиони по целия свят, жертвайте си банковите сметки - и дантелените си гащички не забравяй! - и спасете Украйна. А да ви видим. Само с парите за туй, дето Клоунът ти го смърка, може да нахраните цяло село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проста кучка!

    09 Дек 2023 15:55ч.

    От най-мръсните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от Годеч

    09 Дек 2023 15:55ч.

    Хората в Украйна няма да умрат, а ще изгонят, най-сетне, продажните си и безродни управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е е е , преувеличава Оленя !

    09 Дек 2023 16:02ч.

    Нали вече си купиха две яхти за 75 000 000 $ общо + малък дворец на брега на Червено Море ? Няма да умрат от глад и недоимък семейство Зеленски... Преувеличава - чак "смъртна опасност" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Дек 2023 16:07ч.

    Може би явлението "парапетна Лена/Олена", трябва да се изучава - като проблемно - предвид щетите, които причинява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Дек 2023 16:09ч.

    Украинското контранастъпление го отложиха за 2025-та. Колко оптимистично, при положение, че им завиват кранчето от сащ и ес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгалевския мургавелко

    09 Дек 2023 16:09ч.

    Без украинската държава кой ще пази, охранява и поддържа награбените милиарди и ще мие прозорците и клозетите на имотите им в чужбина и Украйна?! Може би платени "доброволци" като Тагарето, Шаламан, Ноето, Събито, Роско плевнята, БОКо, Шиши, Кики, БойКики, Кокор, БКП-пекенез Танас, Васко СмерШ Терзията, Мирчевия, спасителя БоБо, Тошо Пейковия, Божанковия, ДС-Ивайло Инджев, Тони шайката Тодоров (Рудолф-Гимлеро), ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    09 Дек 2023 16:12ч.

    На по-слабо паметните, тролещите и не информираните ще напомня, че само през последните години САЩ зарязаха своите съюзници както следва: –проамерикански формирования в Ирак, – сирийски кюрди (Турция установи контрол върху част от териториите, окупирани преди това от проамерикански формирования), –проамерикански формирования в Либия. Тук една някога просперираща страна беше погълната от гражданска война, –всички негови агенти във Венецуела (няколко бяха отведени в САЩ), –Афганистан. Време е да допълним списъка с Бивша Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • После

    09 Дек 2023 16:17ч.

    идва ред на нашенските тагарета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Дек 2023 18:56ч.

    Дано преди тагаретата янките не са подарили държавата ни на някой много скъп на сърцето им приятел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда

    09 Дек 2023 19:09ч.

    да я подаряват, в настоящата ситуация той може и сам да си я вземе, само да пожелае. Какво може да го спре? И никой няма даже сълза да пролее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази

    09 Дек 2023 16:28ч.

    в качеството си на каква проси помощи и дава оценки - кралица, императрица?! Май по-скоро страда, че няма да си купи поредното бижу за млн. и сто хил. долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    09 Дек 2023 16:42ч.

    Усрайна не заслужава да съществува в този си вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    09 Дек 2023 17:07ч.

    Да му мислят украинците, Олена..Вие със съпруга си откраднахте достатъчно, за да сте над тия неща..Ще почивате във вилите в Италия, Кипър, Египет , Маями..Надали ще спестявате от закуски..Да му мислят тези, дето ви повярваха..За тях остана една разорана целина.И нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Дек 2023 17:18ч.

    "И нищо друго." Е, поне са живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    09 Дек 2023 17:12ч.

    Между другото къде са сега мъжът на хубавата Елена и оня " герой" Подоляк, които се подиграваха на Бен Уолъс , когато им каза , че трябва да са поне малко благодарни и смирени, и че Запазя не е склад на Амазон?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подоляк

    09 Дек 2023 17:53ч.

    тези дни се е изцепил, че ще им трябва по-добра пропаганда за набирането на ново пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-точно

    09 Дек 2023 17:26ч.

    Цялата Зеленска фамилия е в опасност. Останалият народ ще си живее както и преди. А фикцията Украйна, ще бъде предефинирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна

    09 Дек 2023 17:32ч.

    Се управлява от евреин. Явно е какво я очаква. Продажба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    09 Дек 2023 17:33ч.

    "Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем"... .............. Мадамата , ако е уморена, не е от война, споре мене.. Па в тая " ситуация" , га ви помагат, никой не умира?? ... Хади , пробвайте ако нема помощ, по малко ли ще са умрелите..??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    09 Дек 2023 17:37ч.

    Напротив, Украйна е на път да се освободи от нацистките управляващи и да просперира, а твоят съпруг наистина може да е в смъртна опасност, но от своите "благодетели". Да си клоун не е достатъчно, за да управляваш държава. Необходими са и знания, най-вече по история. Наркотиците не са панацея, те само пресъздават фалшива реалност, в която всичко изглежда розово и красиво. Обаче суровата действителност е твърде различна от наркотичните халюцинации. Много скоро Олеся, можеш да се превърнеш във "веселата вдовица". Задокеанските "приятели" на мъжа ти лесно решават проблемите на загубилите доверието им. )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    09 Дек 2023 17:53ч.

    Загинаха младите хора, които вие зорлем изпратихте на война, събирахте ги по улиците, измъквахте ги от леглата, защото беше важно да изпълните заповедта на господарите си и забранихте преговорите. Толкова омраза към собствения си народ може да се открие само у нашия политически "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    09 Дек 2023 18:21ч.

    (02/23/2022) [преди началото на СВО] Иля Кива съобщи, че Зеленски е натрупал 1,2 милиарда долара в Dresdner Bank Lateinamerika в Коста Рика през две години и половина от своето президентство. Тези пари са преведени на президента от украински олигарси като Ринат Ахметов, Виктор Пинчук и Игор Коломойски. Както посочи Кива, попълванията идват редовно, на траншове от 12-35 милиона долара. И те минават през банки като First Union Bank, Deutsche Bank, Banque Nationale de Paris. Според депутата движението на такива средства би било невъзможно без контрола на властите на Германия и Франция . А сега вече какви ли милиарди натрупа семейството Зеленско от войната ( оръжие и кока), можем само да фантазираме. Та дамичката да не риве, а да извадят с мъжо си милиардите от банките, и да хранят украинците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а от няколко дни Иля Кива е УБИТ от украинското УСБ...

    10 Дек 2023 8:18ч.

    Все пак престъпниците обичат да замитат следите, бък и с цената на живота на сериозни алтернативни политици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Дек 2023 18:32ч.

    убиици как веднъж не казахте преговори и мир само пари и оръжие хаиде сега да видим как ще се скриете в именията си от избитите млади хора и техните семеиства съсипахте държавата си заради печалбите на сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако…"

    09 Дек 2023 18:36ч.

    ако нейният клоун остане на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що лъжити бей дачковски лъйнари!

    09 Дек 2023 18:40ч.

    Никой в САЩ няма проблем с милиардите за Украйна и Изрел, просто обсъждат парите за Мексиканската граница. Това да големи пари, ей, не са кат вашти въшливи тъмплиерски левчета дет си ги наврехти кумунягити в гъзищата. Чървата на Путлир ша бъдат изтръгнати приз гъза му както и на сички лъйняни рашани които го крепят и гувнари ватнишки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умен и красив

    09 Дек 2023 19:15ч.

    и най-вече умен, за красив не мога да съм сигурен. Сто пъти по-умен от Про100то Киро (значи все пак си е дебил)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С такава критична маса от дебили

    09 Дек 2023 19:18ч.

    България си заслужава съдбата - най-бедна държава в Европа, с най-нещастно, най-болно и най-бързо топящо се население (по официални статистики).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С една дума (макар и съставна) - -

    09 Дек 2023 19:21ч.

    УКРО-ИДИОТ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    09 Дек 2023 21:49ч.

    "Що лъжити бей ..." , неграмотен и тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ша пубиди, ей? Рускити фъшаги дет

    09 Дек 2023 18:43ч.

    намазаха гъза на Надя Громачева от Липецк със специална сикратна смаска да мой да я дръсти големия приятел на СССР, Райхсмаршал Херман Гьоринг, тее ли фъшаги ша пубидят? Лъъйнари нис лъйнари шви скъсами свинктирити с български крушми и снаряди , спицялно ги заострят в Арсенал, да са впиват по-убоо в дупинцата на ватнишкити фъшиски орди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    09 Дек 2023 21:51ч.

    Хапчетата !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • време за размисъл

    09 Дек 2023 18:45ч.

    https://www.amazon.fr/permanences-g%C3%A9opolitique-mystique-Romanov-Vladimir/dp/2491861429/ref=sr_1_1?crid=3ETJM3WYJU7ZY&keywords=pierre+hillard+livre&qid=1702139518&sprefix=pierre+hillard%2Caps%2C253&sr=8-1 Другарката да прочете книгата на Тагарев,Кирето и целокупния български елит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Дек 2023 18:47ч.

    Тежкото психическо състояние на дамата е възможно да се излекува само с многократен шопинг из най-скъпите магазини на Лондон,Париж,Берлин Рим и Токио.И да внимава какви ги върши в последните три града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обратно

    09 Дек 2023 19:07ч.

    Колкото повече оръжия ви качулят, толкова повече хора ще умират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    09 Дек 2023 19:14ч.

    Не намирам отговор на въпроса: Защо българската евроатлантическа мисъл, която е достигнала такива висоти, още не обвинила в Путинизъм 51-те американски сенатори които затвориха кранчето за кражбите на едро от фашисткият режим в Украйна????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трути

    09 Дек 2023 19:34ч.

    Украйна имаше бъдеще с Русия Вие го погубихте.Убихте много украинци.Докарахте разрухата.Кой е Зеленски?Господин никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • семейство укр. евреи

    09 Дек 2023 19:58ч.

    Жалки американски лакеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексей Дегтярев

    09 Дек 2023 20:01ч.

    Шестима души бяха ранени при пускане на експлозиви от украински дрон в Донецк Кулемзин: Шестима души са ранени при пускане на експлозиви от украински дрон в Донецк В Донецк шестима цивилни бяха ранени при пускане на експлозиви от украински дрон, каза кметът на града Алексей Кулемзин в събота. Дрон хвърли бомба в квартал Петровски, на улица Доброволски, близо до търговския център Галактика, уточни кметът в канала си в Telegram. Ранени са мъже, родени през 1972, 1978, 1983, 1997 и 2003 г., както и жена, родена през 1982 г. Преди това, в събота, украинските въоръжени сили обстреляха с ракети Макеевка и там избухна пожар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    09 Дек 2023 20:45ч.

    Ма Оленке, чакай сега - цените на Лазурния Бряг са достаъчно ниски за да не те застршава смъртна опасност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Дек 2023 21:35ч.

    Тая специално нищо не я заплашва.Я в Италия, я в Франция, я в Флорида.Осигурена за 5000 години.....какво реве!А ако дойде в моят район ще и плащат по 150 Евро на час да я €b@t....@ за @н@лн0 и 200 ще и дават.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    09 Дек 2023 22:06ч.

    "Украйна е в смъртна опасност" , че на кой му пука вече за вас. Пробвахте да изпълните задачите поставени от краварите и не успяхте. Всички загуби на територия, на свидни млади животи, на унищожена инфраструктура са си за ваша сметка и тежи на вашата съвест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    09 Дек 2023 22:11ч.

    И Мария Захарова отговори на молбата на Елена Зеленская към Запада за помощ: „Иначе марковите бутици в навечерието на зимните празници чакаха своите редовни клиенти от Украйна“, написа Мария Захарова в своя канал в Telegram. Преди това медиите обвиниха Елена Зеленская, че е похарчила повече от милион долара за бижута с диаманти, оникс и изумруди по време на пътуване до Ню Йорк. В своите публикации журналистите се позоваха на видеоклип, в който момиче от Бенин живее в САЩ. заяви, че е била уволнена от бижутериен магазин заради съпругата на украинския лидер. Тя показа и касовата бележка на Зеленская на камерата. В Киев това видео беше наречено фалшиво, а демонстрираната разписка беше фалшива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо

    10 Дек 2023 9:10ч.

    Участта на Украйна е заслужена, както и участта на тези които се обявика за смъртни врагове на Русия! След разпада на СССР и обособяването па Украйна в самостоятелна държава тя получи в наследство развита инфраструктура, промишленост, оръжейни заводи, самолетостроене, ядрена енергетика, металургия, химическа промишленост, машиностроене, развито селско стопанство! Последвалите управници на Украйна я превърнаха в най-корумпираната и мафиотизирана страна в Европа, дадоха шанс на нацистки формирования да завладеят политиката, разсипаха и изпокрадоха всичко което получиха в насредство от СССР, допуснаха американците и британците да завладеят страната им, за 30 години промиха мозъците на украинците и ги убедиха че Русия е пречка по пътя им към Европа, превърнаха ги в зомбита които да измират за интересите на коварните англосакси, спретнаха им майдан, под лозунгите за демокрация се настани тотална нацистка диктатура, бяха подложени на геноцид рускоговопящите в украйна, инсталираха кървав палячо и клоун да ги води към кланицата, предадоха братята си руснаци, оставиха се в ръцете на коварните англосакси, украинките масово станаха проститутки на Запад, украинските деца донори на органи и забавление за педофили, младите украинци бяха безмилостно изпратени в месомерачката на заколение! И всичкото това под фалшивите лозунги за борба за свобода и демокрация! А тази дето си купува диаманти за милиони и си прави шопинг по Евпопа докато украинския напод го колят натрупа мириарди от тази война с чифута клоун и заслужава същата участ като него - до стената и в челото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    10 Дек 2023 13:02ч.

    Камерън бил предупредил Републиканците за помощите за Украйна:" Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците". И какво от това? Не ги интересува това, защото е в разрез с истина и национален интерес. Истината е, че Украйна като лице на НАТО предизвика войната и сега закономерно я губи. Националният интерес на САЩ е изразен от Републиканците, никакви нови пари за войната. Камерън играе играта на Джонсън и заедно - на крилото на Виктория Нюман в Демократическата партия. Много е изгодно да воюваш на чужда територия с чужда жива сила, но е пагубно. Освен, че е безчестие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи