Олексий Резников: Украйна де факто вече е станала член на НАТО

Олексий Резников: Украйна де факто вече е станала член на НАТО

Украйна вече фактически се е присъединила към НАТО, макар и формално да не е част от алианса, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от агенция Укринформ.

"Украйна като страна и нейните въоръжени сили са станали членове на НАТО. Де факто, но не де юре. Защото имаме оръжие и разбиране как да го използваме… Уверен съм, че в най-близко бъдеще ще станем членове на НАТО де юре", каза Резников в интервю за Би Би Си.

Украинският министър на отбраната не се съгласи с предположението, че подобни думи може да се възприемат нееднозначно не само в Русия, но и в самата НАТО, доколкото организацията, макар и да поддържа Украйна, предприе мерки да не бъде смятана за участник във войната.

Освен това Резников изрази увереност, че Украйна ще получи от Запада дългоочаквани оръжия, в това число танкове и изтребители, понеже както Киев, така и Москва се готвят за нови настъпления през пролетта.

По думите му Русия ежедневно губи около 500-600 военнослужещи по всички фронтови направления. Според него Москва може да се опита да събере "сили, боеприпаси и оръжие" за настъпление от районите, които вече е окупирала на юг и на изток.

"Пролетта е най-добрият период за възобновяване на движението за всички страни. Разбираме, че те ще бъдат готови да започнат настъпление, и естествено и ние трябва да сме в готовност", каза украинският министър на отбраната.

Що се отнася до промените в руското висше военно командване, Резников увери, че това е станало в резултат на "конфликта между (шефа на частната военна група "Вагнер" Евгений) Пригожин и въоръжените сили на Русия".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Олексий Резников

    13 Яну 2023 17:32ч.

    Олексий Резников, смята, че Украйна де факто вече е станала член на НАТО, поради което руснаците вече могат да последват примера на американските ни братя и да започнат операция ИЗПЕПЕЛЕНА ЗЕМЯ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укромухъл

    13 Яну 2023 20:11ч.

    И масонски знак показва това влечуго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна де факто вече не съществува

    13 Яну 2023 17:33ч.

    Имаме един полигон на сатанистите от Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    13 Яну 2023 17:37ч.

    Съвсем скоро усрайна няма да съществува. Zлава на Русия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Яну 2023 17:52ч.

    Нато засега използва Украйна като прикритие за месомелачката, която лично Сащ започна още в 2014. До пролетта е единствено сигурно, че ще цъфнат неизораните кокичета.И всичко започна от едни кокаинови бисквитки, сервирани лично от украинката Нюланд на Майдана, а Украйна със сигурност ще отиде на майната си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РезнЯков

    13 Яну 2023 18:28ч.

    Задачата е ясна - "До последния хохол !" Работим непрестанно, по 500-600 хохола на ден на кайма, фарш ! До лятото - още 200 000 към досегашните 400 000 . Рапорт даден !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2023 19:17ч.

    Тия докога ще мрънкат. 50 тактически удара и са готови.За чий трупате оръжия?Бой по нацистите без милост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бокотиквомразец

    13 Яну 2023 19:17ч.

    То НАТО няма да го има скоро.....ха ха ха !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    13 Яну 2023 19:46ч.

    Вова удри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    14 Яну 2023 3:42ч.

    Украйна не се е присъединила към НАТО, НАТО се намърда в Украйна, за да води войната на САЩ срещу Русия. Украйна е само НАТОварена с чужда мисия и чужди интереси. Никой не я третира като равноправен член нито де факто, нито де юре, и май няма такова намерение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    14 Яну 2023 3:56ч.

    Значи дефакто "една страна член на НАТО" ще бъде надупена от руската мечка, и ще прекрати фактическото си съществуване на глобалната карта? Забелязвате ли, че "украинските бежанци" у нас всичките говорят на руски, това са етнически руснаци, които дори не знаят "мовата" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи