Олексий Данилов: Не бих обърнал внимание на думите на Бен Уолъс за необходимостта да се благодари на Запада

Олексий Данилов: Не бих обърнал внимание на думите на Бен Уолъс за необходимостта да се благодари на Запада

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Олексий Данилов заяви в интервю за британския в. "Гардиън", че Киев не трябва да обръща внимание на думите на министъра на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс за необходимостта да се благодари на Запада за подкрепата. Според Данилов  Уолъс го е казал без да се замисли и "вече съжалява“.

Уолъс каза на срещата на върха на алианса във Вилнюс, че на Запад "хората искат да видят благодарност" за подкрепата на Украйна и Киев трябва да обърне повече внимание на това. "Ние не сме "Амазон", подчерта британският министър на отбраната, имайки предвид световната компания за интернет търговия.

"Не бих обърнал особено внимание на това, което Уолъс е казал", посочи Данилов. "Всеки може да каже нещо в емоционално състояние и след това да съжалява за това. Аз знам със сигурност, че това не е неговата истинска позиция", обясни секретарят на СНБО.

В. "Гардиън" допуска, че причината за изказването на Уолъс може да е недоволството на украинския президент Володимир Зеленски от факта, че страните от алианса се въздържаха да поканят Украйна в НАТО на срещата на върха във Вилнюс.

Премиерът Риши Сунак бързо се разграничи от думите на Уолъс, а Зеленски  заяви: "Не знам какво иска да каже и как иначе да му благодарим. Нека ми пише... Може би сутрин трябва да се събудим и лично да благодарим на министъра".

"Ако всички ни помагаха толкова, колкото ни помага Великобритания, сега щяхме да имаме съвсем различна ситуация", каза Данилов пред "Гардиън“.

"Благодарение на Великобритания и на САЩ успяхме да издържим още през първия период на войната. Първият човек, с когото нашият президент разговаря в началото на военните действия, беше Борис Джонсън. Все още разполагам с този исторически запис", допълни Данилов.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • bai ivan

    14 Юли 2023 12:02ч.

    Не само благодарности трябва ами и да сте надупени,така не разбрахте че само ви използват тъпанари....дреме им на тях за вас...нали умират руснаци това е целта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    14 Юли 2023 16:46ч.

    А защо трябва да са надупени? Защото ние сме надупени на всички, в т.ч. и на Украйна ли? Или нас не ни употребяват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    14 Юли 2023 12:02ч.

    "Благодарение на Великобритания и на САЩ успяхме да издържим още през първия период на войната." Ама как така? Нали беше благодарение на Кирчо и предателското му правителство Изяснете се най-накрая. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    14 Юли 2023 12:13ч.

    Няма по-нагло и по-арогантно същество от укpoпитека. Според него цял свят му е длъжен. Руснаците ще направят услуга на човечеството, ако заличат тая чyма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като чета тия дни какви ги реди самозабравилият се организъм, назначен за български премиер,

    14 Юли 2023 13:32ч.

    намирам, че €$ориентираните българопитеци са на път да ги задминат по наглост и арогантност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Юли 2023 12:22ч.

    межд съд за тези убиици вместо преговори и мир те залагат на оръжието и смъртта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровски почитател

    14 Юли 2023 12:31ч.

    А извинихте ли се на поляците за Волынската резня? Или и те просто така го казали и после съжалили?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само искат и вечно просят

    14 Юли 2023 15:44ч.

    Не само неблагодарни, а изключително нагли и безпардонни, което виждаме от техните представители у нас. Те не разбраха, че никой не им е длъжен и ако все още евроатлантичеките правителства под натиск им дават непрекъснато пари и военна техника, то това няма да е вечно и трябва да се подготвят за нелицеприятния край

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бен Уолъс:

    14 Юли 2023 16:53ч.

    Не бих обърнал внимание на думите на Данилов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи