Олег Чехов: Руските войски не позволиха на украинските сили да се прегрупират в посока Запорожие

Олег Чехов: Руските войски не позволиха на украинските сили да се прегрупират в посока Запорожие

Военнослужещите от групата войски „Восток“ не позволиха на украинските войски да се прегрупират в посока Запорожие и унищожиха гаубица Д-30 и жива сила на противника, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Олег Чехов.

„В Запорожското направление противникът провеждаше разузнаване, водеше артилерийски обстрел, а също така правеше опити за прегрупиране на силите. С артилерийския огън на групата беше унищожена буксируема гаубица Д-30 и поразено струпването на жива сила на противника“, каза той.

Освен това шест украински безпилотни летателни апарата (БПЛА) тип „Фюрия“, „Валкирия“ и „Лелека“ бяха свалени от системите за ПВО, добавя Чехов.

Дрон се е взривил в село Докучаево, Красногвардейски район на Крим, няма жертви, изпочупени са прозорци на няколко жилищни сгради. Общо девет дрона са били свалени или заглушени в четвъртък вечерта и сутринта, написа ръководителят на републиката Сергей Аксьонов в своя канал в Telegram.

Последната масирана атака с дронове срещу Крим беше извършена през нощта на 4 юни, когато бяха свалени пет дрона, а други четири бяха заглушени. Един БПЛА се разби в Джанкой, прозорците бяха счупени в три частни къщи и две коли.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Питанка Жълтосинска

    15 Юни 2023 14:05ч.

    Какво става с “офанзивата” ? Освободиха ли ВСУ Крим ? Или поне Бердянск , Мариопул ? Или минимум - стигнаха ли градчето Токмак, междинната цел ? Или ВСУ още са до махалата Макаровка , на няколко километра от изходните си позиции ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако зависеше от украинските военни, нямаше да има никаква контраофанзива, защото не са готови и вероятно няма и да бъдат

    15 Юни 2023 14:15ч.

    Насилиха ги да тръгнат на смърт за кефа на тъпите западни ръководители, които системно се оставят да бъдат повлияни от собствената си пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изчакай

    15 Юни 2023 14:16ч.

    Sin все още спи. Когато се събуди, всичко ще ти обясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    15 Юни 2023 14:21ч.

    Кой беше оня американски генерал, който в началото на пролетта каза, че до 78-96 ч от началото на контранастъплението украинските щурмови части вече щели да са на границата на Крим? КС започна на 4 юни, къде са днес въоръжените с натоффска техника украински щурмоваци? И изобщо, докога США хегемонистично ще натрапват медиййно на световното обществено мнение собственото си невежество и нефелност в редица области?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ентелехия

    15 Юни 2023 14:25ч.

    Дейвид Петреус му беше името на въпросния ам. генерал с изхвърлянето... И заяви пред "Гардиън", че е сигурен, че до края на лятото могъщата украинска армия, воюваща по всички правила на натовската тактика, ще превземе Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    15 Юни 2023 14:33ч.

    Браво на Великата руска армия! Скоро ще изчисти ОТНОВО нацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хм,абе

    15 Юни 2023 15:30ч.

    като човек който следи внимателно събитията от доста време ще си позволя само да кажа,че запада си е направил грешно сметките..и си нямат на представа накъде са тръгнали и с какво са се захванали...а и самото ими ЗАПАДА трябва да ви говори много...той ще запада постепенно и ще загуби всичко...някой ще каже,че се хващам за думите..не,случайни неща на тоя свят няма,дори и при думите...така,че свиквайте с това което се задава...Западът ще запада...въпрсът е кво правим ние българите...щото и на слепците вече е ясно,че парнерите не ни обичати и ни имат за 2-ра категория хора..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Юни 2023 18:01ч.

    Лари Бейнхарт: „Не е необходимо да се печели войната на бойното поле, основното е да я спечелите в медиите. Можете да бъдете победени в битка, но вземете надмощие на телевизионния екран и победата ще бъде наша. Войната се превърна в медиен проект."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Юни 2023 18:08ч.

    Wag the Dog (1997)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи