Олаф Шолц: За да завърши войната в Украйна, Русия трябва да загуби

Олаф Шолц: За да завърши войната в Украйна, Русия трябва да загуби

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За да завърши войната в Украйна, Русия трябва да загуби, заяви канцлерът на Германия Олаф Шолц в речта си на Световния икономически форум в Давос.

Шолц демонстрира решимост да подкрепи Украйна. "За да се сложи край на войната, агресията на Русия трябва да се провали", каза той. Русия вече е претърпяла пълен провал във всички свои военни цели - каза той. "Ще продължим да подкрепяме Украйна, докато това е необходимо." Шолц изтъкна също така, че Германия е станала независима от руските енергийни доставки в рамките на няколко месеца. Тази нова "германска скорост" ще бъде взета за пример в бъдеще.

Последната година ни постави пред предизвикателство както никога досега - каза Шолц.

По въпроса за имиграцията канцлерът заяви, че Германия желае да приеме работници. Тези, които искат да запретнат ръкави, са добре дошли в Германия, това е нашето послание, каза той.

А относно американския закон за намаляване на инфлацията Шолц зяви, че Европа говори с приятелите си от Съединените щати за опасенията, че европейските фирми могат да бъдат ощетени. Също така виждаме какво може да се направи, за да се подобрят инвестициите в Европа, допълни той.

Той заяви, че Германия вярва, че водородът може да изиграе решаваща роля, например в стоманодобивната промишленост. Той цитира проекти, при които се използва вятър в Северно море за захранване на инсталации, създаващи зелен водород.

Докато количествата са малки, а цените - високи, държавата ще сваля цените за индустрията.

Увеличеното купуване на втечнен природен газ на световните пазари не би трябвало да означава недостиг на други места, казва германският президент Олаф Шолц.

Необходимо е да се намерят заместители на руския газ, който вече не постъпва в Европа. Това означава повече възобновяеми енергийни източници, но и повече газ, казва Шолц.

В противен случай нововъзникващите пазари могат да се върнат към въглищата, което би било още по-вредно за околната среда, предупреждава той. Германия планира да разруши едно село, за да разшири една въглищна мина, припомня в. "Гардиън".

Шолц прогнозира, че през 2045 г. неговият наследник ще говори пред Световния икономически форум и ще представи Германия като една от първите неутрални по отношение на климата държави. Ще се движим без емисии по пътищата и железниците, а сградите ни ще функционират по неутрален за климата начин. Така че ако търсите къде да инвестирате по устойчив начин - погледнете към нас, елате в Европа и в Германия, каза в заключение той.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Мария ...

    18 Яну 2023 20:08ч.

    Да, мокрият сън на неонацистите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл навсякъде провижда нацисти, а не се погледне в огледалото

    18 Яну 2023 20:21ч.

    Кремльовците се имат за единствените победители над нацизма, а в същото време не обясняват как така подписаха договора Рибентроп-Молотов между Сталин и Хитлер в началото на ВСВ:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    18 Яну 2023 20:47ч.

    Какво те смущава в договора за ненападение между СССР и Германия, може би, че отложи нападението с две години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога подписаха другите?

    18 Яну 2023 20:55ч.

    Полша подписа договор ЗА СЪЮЗ с Хитлер през 1934 г., Англия подписа Мюнхенското споразумение през 1938 г. Сталин подписа договор за НЕНАПАДЕНИЕ. А кога Хитлер нападна Полша, именно Сталин спаси половината Полша от нацистка окупация - а след войната даде на Полша германски земи. Преди да декламираш опорките си, вземи прочети история, козяшки тъпчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, пактът действа за срок почти една трета от продължителността на ВСВ, ...

    18 Яну 2023 21:00ч.

    ... по време на който нацисткият режим на Хитлер имаше свобода на ръцете си да изгради своята военна машина със съветски внос. Съветският съюз значително подпомага обучението на съвременната военна машина на Хитлер и осигури критични ресурси и гориво за нацистка Германия. Да не говорим и за зверствата, извършени от Червената армия, включително окупацията на големи части от Европа, което е табу да се споменава публично в Русия. ---> https://euvsdisinfo.eu/ping-pong-pact-policy/?highlight=%22Molotov%22

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл заглушава критичните изследвания на историци и всеки свободен дебат по историческите факти

    18 Яну 2023 21:10ч.

    Манипулира и инструментализира историческата памет, присвоява чувства на героизъм и национална гордост, за да се определи като ЕДИНСТВЕНАТА сила на съпротивата срещу нацизма сега, през цялата история и в бъдещето. От това Кремъл черпи своята легитимност в Русия, подхранвайки своите неоимперски амбиции в чужбина. Нахлуването в Украйна, което Путин позорно се опита да оправдае като денацификация е най-крайният пример за това. ---> https://euvsdisinfo.eu/grotesque-kremlin-farce-turns-into-a-bloody-tragedy/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл постоянно се упражнява в исторически ревизионизъм

    18 Яну 2023 21:25ч.

    И така само се самоизолира от света и постоянно си търси "врагове". За Кремъл историята не е академична дисциплина, а инструмент за изпълнение на болни политически амбиции за признание у дома и по света, граничещи с ретроградни миражи за средновековна слава, в случая неоимперски. За обкръжението около Путин историята не е нещо, което трябва да се помни и изучава; това е нещо, което трябва да се управлява. ---> https://euvsdisinfo.eu/in-the-shadow-of-revised-history/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    18 Яну 2023 21:38ч.

    Това е мечтата на всички недобити фашисти и техните наследници! Ноги в руки и давай вперед, хер на хер!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    18 Яну 2023 22:50ч.

    Вучич: "От самото начало казахме, че не можем и нямаме право да подкрепим руската инвазия в Украйна. За нас Крим е Украйна, Донбас е Украйна и винаги ще бъде така"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    18 Яну 2023 23:51ч.

    Ъхъ! И с кои пари си купуваше ресурси Хитлер?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш

    19 Яну 2023 8:40ч.

    До преди "санкциите" Кремъл беше отворил широко архивите си за западни изследователи и историци. Има безброй документална литература за ВСВ , преди и след нея. Има качествена литература от западни автори /например британеца Антъни Бийвър/ работили заедно с руски, немски, шведски и т.н. архиви. Историята като академична дисциплина е на почит в Путинова Русия. Трагедията е че на Запад Историята е неглижирана и не се познава. Резултатъ е виден - едно и също гребло се настъпва многократно по един и същ начин. На Запад масово не се познава собствената история, камо ли Общоевропейската - в т.ч. Руската ! В това е трагедията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    19 Яну 2023 11:22ч.

    Много подвеждащо заглавие, което отново не е съответствие с оригиналният текст на изказването му, а дръпнато от контекста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    18 Яну 2023 20:19ч.

    кукла на конци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко кукли на конци,

    18 Яну 2023 20:46ч.

    които дрънкат едно и също под команда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е то германец?

    18 Яну 2023 21:32ч.

    Всеки германец се мисли избран за някоя голяма национална задача. Всеки французин е пропит от значението на личните си способности. Остържи един германец и ще видиш една овца, остържи един французин и ще видиш един анархист. „Отнеми свободата на Германия, — казва Френсис Гънтер, — и ти ще обединиш страната. Вземи свободата на Франция и ти ще имаш революция!“ Джон Гънтър, "Европа без маска" 1936 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    18 Яну 2023 23:56ч.

    Е те това за овцата е много вярно. Овце. Същите като нас. Бееееее ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста точно казано за двете нации !

    19 Яну 2023 8:44ч.

    Потвърждавам. И от там извода за българите - ако искате да сте свободни, макар и потънали в хаос /"бордел"/ - дръжте се за Франция. Ако искате да сте овце - стойте си все така с Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    18 Яну 2023 20:20ч.

    Аз бих казал, за да свърши целият тоя цирк, фашистка германия трябва да загуби! ОТНОВО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джеймс

    18 Яну 2023 20:24ч.

    тук си прав

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремльовските циркаджии ще останат вечно незадоволени да проливат кръвта на другите, защото им се провиждат нацисти по цял свят

    18 Яну 2023 20:33ч.

    Последно в Украйна, но от години рашистите "разкриват" и се борят с нацисти в Германия, САЩ, Литва, Латвия, въобще балтийските държави, Европейската комисия, целия ЕС, цяла Европа, целия Запад, НАТО, руските опозиционери и критична интелигенция... За обкръжението около Путьо има само две алтернативи - или живеете в Русия и подкрепяте сегашния руски режим, или ако не отговаряте на тези две изисквания сте нацист:) ---> https://euvsdisinfo.eu/nazi-east-nazi-west-nazi-over-the-cuckoos-nest/?highlight=%22cuckoo%22

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    18 Яну 2023 20:36ч.

    малограмотен трол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    18 Яну 2023 23:53ч.

    Привиждат им се , викаш? Как се наричат тия , които произвеждат Степан Бандера в национален герой? Я сподели, да се посмеем..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion, знаеш ли кой е и за какво се е борил Бандера?

    19 Яну 2023 18:20ч.

    Не е известно дали Степан Бандера би бил толкова известен, ако не беше руската пропаганда, която го направи герой на всички телевизионни програми за Украйна. В самата Украйна Бандера се възприема като историческа личност и борец за независимост. Бандеровският поздрав „Слава на Украйна! Слава на героите!" днес се използва без никакви националистически нюанси. Има само патриотизна конотация. Междувременно руската пропаганда продължава да произвежда митове за "нациста" Степан Бандера. SS дивизията „Галиция“, сформирана в Украйна от местни доброволци, беше обявена за рожба на Бандера, въпреки че нито той, нито неговите последователи имаха нещо общо с нея. Активно се разпространява и снимка на генерал-майор от Вермахта Райнхард Гелен, представящ се за Степан Бандера, което уж доказва, че последният е носел „фашистка униформа“ и дори е бил награден с „германски кръст“. Няма особена външна прилика между Гелен и Бандера, но публиката на VKontakte и Odnoklassniki не обръща внимание на това. За какво всъщност са се борили и загинали бандеровците? Степан Бандера е бил твърд борец за независимостта на страната. ОУН (Организация на украинските националисти), една от фракциите която по-късно ще оглави Бандера, от самото начало на своето съществуване беше много далеч от концепциите, използвани от германския нацизъм. В идеологията на ОУН напълно отсъства основният нацистки компонент - доктрината за расова и национална изключителност. Членовете на ОУН никога не са считали украинците за „висша раса“, а само са търсили независимост за своята нация, спасявайки я от полска и/или руска (съветска) зависимост. „Декалогът на украинския националист“, съставен през 1929 г. от Степан Ленкавски (от 1941 до 1944 г. е арестуван в Аушвиц) и подкрепен от Бандера, говори за „омраза и безкомпромисна борба“ срещу враговете на нацията, има заповед за създаване на украинска държава или загиване в борбата, но няма нищо, което да доближи ОУН до расизма на германските нацисти или имперския патос на италианските фашисти. И въпреки че в този документ Московията (имперска Русия и СССР, наследяващи, от гледна точка на украинските националисти, не толкова свободното славянство, колкото тираничната татаро-монголска орда) е описана като „татарен“ враг, самите бандеровци , за разлика от нацистите, никога не са се карали с неевропейските народи. През 1950 г. официалното издание на ОУН „Кои са бандеровците и за какво се борят“ директно заявява: „Ние се противопоставяме само на болшевишките империалисти, независимо от социалния и националния произход. Подла лъжа е, че мразим безразборно всички съветски хора. Освен това Бандера се стреми да включи азиатците в борбата срещу СССР. СЪДЪРЖАНИЕ За какво всъщност са се борили и загинали бандеровците? Кой всъщност беше Степан Бандера? Бандера срещу всички "Упорит славянин" Не е известно дали Степан Бандера би бил толкова известен, ако не беше руската пропаганда, която го направи герой на всички телевизионни програми за Украйна. В самата Украйна Бандера се възприема като историческа личност и борец за независимост, първоначално бандеровски поздрав „Слава на Украйна! Слава на героите!" днес се използва без никакви националистически нюанси. Междувременно руската пропаганда продължава да произвежда митове за "нациста" Степан Бандера. SS дивизията „Галиция“, сформирана в Украйна от местни доброволци, беше обявена за рожба на Бандера, въпреки че нито той, нито неговите последователи имаха нещо общо с нея. Активно се разпространява и снимка на генерал-майор от Вермахта Райнхард Гелен, представящ се за Степан Бандера, което уж доказва, че последният е носел „фашистка униформа“ и дори е бил награден с „германски кръст“. Няма особена външна прилика между Гелен и Бандера, но публиката на VKontakte и Odnoklassniki не обръща внимание на това. Един от популярните онлайн фалшификати, където Гелен се представя за Бандера Един от популярните онлайн фалшификати, където Гелен се представя за Бандера За какво всъщност са се борили и загинали бандеровците? Степан Бандера беше твърд борец за независимостта на страната. ОУН (Организация на украинските националисти), една от фракциите на която по-късно ще оглави Бандера, от самото начало на своето съществуване беше много далеч от концепциите, използвани от германския нацизъм. В идеологията на ОУН напълно отсъства основният нацистки компонент - доктрината за расова и национална изключителност. Членовете на ОУН никога не са считали украинците за „висша раса“, а само са търсили „независимост“ (независимост) за своята нация, спасявайки я от полска и/или руска (съветска) зависимост. „Декалогът на украинския националист“, съставен през 1929 г. от Степан Ленкавски (от 1941 до 1944 г. е арестуван в Аушвиц) и подкрепен от Бандера, говори за „омраза и безкомпромисна борба“ срещу враговете на нацията, гордост от Тризуба символ, има заповед за създаване на украинска държава или загиване в борбата, но няма нищо, което да доближи ОУН до расизма на германските нацисти или имперския патос на италианските фашисти. И въпреки че в този документ Московия (имперска Русия и СССР, наследяващи, от гледна точка на украинските националисти, не толкова свободното славянство, колкото тираничната татаро-монголска орда) е описана като „татарен“ враг, самите бандеровци , за разлика от нацистите, никога не са се карали с неевропейските народи. През 1950 г. официалното издание на ОУН „Кои са бандеровците и за какво се борят“ директно заявява: „Ние се противопоставяме само на болшевишките империалисти, независимо от социалния и националния произход. И това е подла лъжа, сякаш мразим безразборно всички съветски хора. Освен това Бандера се стреми да включи азиатците в борбата срещу СССР. Борбата на „всички вери и народи“ срещу „враговете на свободата“ е тази част от идеологията на Бандера, която силно я отдалечава от клерикалните и квазифашистките политически форми и я доближава до националнодемократичните. Идеята за свобода, за разлика от имперските разкази за господство, позволява на ОУН да се развива бързо: през 1958 г., докато е в изгнание в Германия, Бандера характеризира Втората световна война като сблъсък на два „тоталитарни хищнически режима“, хитлеризма и сталинизма. ( https://theins.ru/history/249990 )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    18 Яну 2023 20:26ч.

    Европейските пудели изпълняват стриктно заръките на господарите си от САЩ, прекрасно съзнавайки какво причиняват на народите и икономиките си, НО ... няма мърдане. Повтарят един след друг едно и също, все едно един хY% ги е правил. Интересно ми е, как си представят загубата на ядрена държава с воля и решимост ?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    18 Яну 2023 20:38ч.

    Държавата (Русия) ще спечели, когато се върне на историческия път на цивилизацията и демокрацията, но режимът в Кремъл ще загуби, когато бъде изтикан извън границите на суверенна Украйна и натикан в г.за на географията (ако успее да се сркие по бункерите си) и историята ги заличи:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @хехе 18 Яну 2023 20:38ч.

    18 Яну 2023 20:40ч.

    къде ви развъждат такива тъпунгери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно е,

    18 Яну 2023 20:49ч.

    обидно тъпи тролове, но компенсират с вяра и ентусиазъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Яну 2023 20:28ч.

    Да ама Русия не знае, че трябва да губи... продължаваме докато изчезнете от картата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 20:35ч.

    Шолци внимавай мойто момче само руснаците да не дойдат като през 45 година да ви бутнат райстага и да ви забучат червеното знаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 20:38ч.

    Все пак нацисткия ти дядо трябва да ти е разправял страшни истории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канцлерът Олаф Шолц НЕ е внук на есесовец!

    18 Яну 2023 20:42ч.

    Разпространявате и/или вЕрвате на фейк, който е опроверган. ---> https://www.stopfake.org/bg/fejk-kantslert-olaf-sholts-e-vnuk-na-esesovets/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като две капки вода са, нали?

    18 Яну 2023 20:50ч.

    https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/5221933/pub_62270c8d3beb5d6e3e7f71d8_62270cc1939d3b4e135f1838/scale_1200

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 21:18ч.

    Ами за ваше съжаление не мога да повярвам на украинският интернет сайт stopfake.org създаден с финансовата подкрепа на просволутия Национален фонд за демокрация на САЩ (NDA) и Британското посолство в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 21:24ч.

    Значи случйност било, че на генерала от вафен СС фамилията му била Шолц, същата като на сегашния канцлер на Германия, ама колко пък да е случайно да си приличат толкова много. Ако нещо изглежда като патица, плува като патица и квака като патица какво е според вас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, виж инфото в тази статия от сайта "Важные истории", списван от разследващи руски журналисти

    18 Яну 2023 21:33ч.

    https://istories.media/investigations/2022/07/22/sobranie-rossiiskikh-feikov/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 21:52ч.

    Ясноооо пак ни предлагате от същата анонимна украинска пропаганда платена с американски пари и разпространявана от ..., знаете ли по ми е интересн разговора с бота на ChatGPT.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сион

    18 Яну 2023 23:56ч.

    Колко да са " разследващи" ? Колкото клоуна Грозев или повече?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    18 Яну 2023 20:45ч.

    Олаф Шолц е внук на группенфюрерът от СС Фриц фон Шолц https://dzen.ru/a/YicMjTvrXW4-f3HY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай, стига с този фейк за Шолц, прочети руските журналисти

    18 Яну 2023 21:36ч.

    https://istories.media/investigations/2022/07/22/sobranie-rossiiskikh-feikov/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А може вЕрваш най-вече на ДС агентите:)

    18 Яну 2023 21:42ч.

    Тогава, ето ти инфо от агент "Академика" по темата за рашистката дезинформация за Шолц и ... още един опроверган фейк за Бандера и Дуда. ---> https://frognews.bg/politika/diadoto-kantslera-sholts-general-hitler-bandera-priiatel-diadoto-prezidenta-polsha-duda.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 22:07ч.

    Всеизвестните разпространители на пропаганда или фактчекари не са журналисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Яну 2023 22:14ч.

    Тцъ, не е само Шолц- от 3:55 минута- https://www.youtube.com/watch?v=6_ir4hbea7k&t=395s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 22:15ч.

    Поне прочетете текста, давате една и съща информация от безбройните сайтове който предлагате. Фрог нюз пише същото: По публикация в сайта "Важные истории", същият който е отгорните линкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немският крупен бизнес не му вярва

    18 Яну 2023 20:49ч.

    ами се изнася в САЩ и не само. BASF е вложил 10 млрд. в Китай и изнася основните си мощности там. Накрая ще останат само зелените за да позеленяват от завист на богатите страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в края на 1942

    18 Яну 2023 20:50ч.

    Пред Сталинград, нацистката пропаганда кънти , че това е "Битката на битките !" "Последната битка !" , че след Сталинград руснаците приключват... Немските войници са пешели писма на близките си, че предстои финалния щурм, и след това си идват у дома за Коледа ! Стигайки до Волга , Германия печели войната...продължението го знаем. Как не си научиха урока бе ? Що за исторически рецидивизъм ? Русия ще спечели тази война, това е толкова сигурно, колкото изгрева на слънцето. Русия НЯМА КАК да загуби тази война ! Стоите и гледате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Яну 2023 20:52ч.

    Знакомьтесь, Фриц фон Шольц - австриец по национальности, то есть земляк Гитлера. Дважды воевал на территории России. Во время Первой мировой и Второй мировых войн. Во время Великой Отечественной Войны воевал на Восточном фронте и организовывал массовые казни евреев на территории Польши и Украинской ССР. Дослужился до звания группенфюрер СС (соответствует армейскому званию "генерал-лейтенант"). Возможно, занял бы еще бОльшую должность и получил бы еще бОльшее звание, если бы не погиб в боях под Нарвой от русской пули в 1944. Информацию об этом в германских или мировых СМИ Вы практически не найдете. В Википедии об этом статья отсутствует, странно, не правда ли? Но зато есть статья о нападении России на Украину. Цензуры говорите на западе нет, свободное общество там, свобода слова и т.д.? Ну-ну.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия войни не губи

    18 Яну 2023 21:20ч.

    Така че дръжте се мижитурки, краят ви наближава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Яну 2023 22:19ч.

    Русия войни не губи 18 Яну 2023 21:20ч. Да, Русия приключва войните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожаването на ЕС/ОТАН ще бъде прелюдия към ликвидирането на петата колона на Запада в София и България (двете нямат много общо)

    18 Яну 2023 21:22ч.

    Следва преместване на столицата и ликвидиране на целия исторически център на прокълнатия град с жълтите павета и прилежащите квартали. Заселване на жълтопаветниците по Странджа-Сакар, и създаване там на "република на младостта", пардон, жълтопаветността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е толкова проста работата днес

    19 Яну 2023 18:50ч.

    Да, ЕС и НАТО заедно със САЩ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТ до година-две. Както казва Медведев (ДАМ) Ядрена сила не може да загуби война, не си струва и да се опитва! Защото , както е казал Айнщайн, Ако има 3та световна, то 4тата световна, ако я има, ще бъде с хвърляне на камъни и бой с тояги на ниво ловно-събирателна цивилизация, а не п ост0индустриална такава на екрана на смарт-фона... Така, че слушайки Шолц без начение от дядовците му, вие слушате САМОУБИЕЦ - УБИЕЦ на света! "Човека"(колкото и условно да бъде определян като представител на ХомоСапиенс) иска да убие ВСИЧКИ НАС. Дори обещанието на Путин за една част от душите в Рая, няма да ни стопли с нищо... Но какво да се прави, ОВЦЕТЕ нямат разум за осмисляне на бъдещето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    18 Яну 2023 21:32ч.

    И Хитлер така си е мислел. Шолц да запази един патрон за себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    19 Яну 2023 11:10ч.

    шолц е сигурен, че такива като него са приети в америка, канада, а и предците им си добре живеят много добре в Южна Америка. Няма да посегне на себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да но Ам+тата Световна, - я пролив им.Сталина, я нещо подобно

    19 Яну 2023 18:54ч.

    Всичките, които си мислят че ще оцелеят ков НоваЗеландия, кой в Канада , са просто НЕВЕЖИ! Ние си го заслужаваме , че сме ги пуснали на върха на управлението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Яну 2023 21:50ч.

    "Гласове" за 2-ри път днес ни предлага ценните мисли на една марионетка. Първата беше Столтенберг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    18 Яну 2023 22:20ч.

    Днес трима се изказаха: Първи Столтенберг : Киев се нуждае от значително увеличаване на военната подкрепа. Втори Кисинджър: Русия трябва да се примири с неизбежното, Украйна ще влезе в НАТО. И третия Шолц: Ще помагаме на Украйна до победата над Русия. Направо са от мироопазващите сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитрия евреин може и да има право:

    19 Яну 2023 18:56ч.

    Киев може да влезе не в НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев в архивната история на НАТО

    19 Яну 2023 18:59ч.

    Ако има кой да я изучава на база археологически артефакти след възраждането на нова цивилизация на Земята... А нас със сигурност НЯМА ДА НИ ИМА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Яну 2023 22:07ч.

    Кой кой е в ЕС от 3:55 минута- https://www.youtube.com/watch?v=6_ir4hbea7k&t=395s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gute Nacht Deutschland

    18 Яну 2023 22:34ч.

    Бройлерът Шолц (да ме прощават пилетата) явно живее в друга Германия, а не в която са все още BASF , Bayer, Siemens. Техните шефове местят сериозни производства в чужбина и говорят за трайни тенденции породени от разликата в цените на енергията (откога така?), което бе ясно на всички разумни хора. За Германия и Европа като цяло остава субсидирането на ВЕИ и отглеждането на бежанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има нещо гнило в Германия

    18 Яну 2023 22:46ч.

    Интересно дали Шолц се е похвалил, че Полша ги изнудва за 1300 млрд евро репарации за ВСВ? А дали не го изнудват други чрез Полша за да се включат отново на Източния фронт, Шолц си знае. Както каза Столтенберг: за да има мир, пращайте оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    18 Яну 2023 22:52ч.

    Има неща по-важни от емоциите. Путин съобщи, че Русия произвежда толкова ракети, колкото в целия свят. Обаче става дума за наистина всичкия свят, а не за онзи от големите медии. Това е изненада, защото е напълно секретно сведение, обаче в Кремъл не се побояха да го кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    18 Яну 2023 23:11ч.

    какво става в Германия, имаше по 7 статии на седмица за предстоящата рецесия там, нямало да има газ, нямало да се къпят, еленергията беше стигнала 900евро/МГВ...няма рецесия, има газ, къпят се хората, еленергията падна на спотовия пазар до 9 евро/МГВ. И изведнъж мълчание по тези теми, сега Шолц на кого бил внук (нЕкои още не могат да се откажат от ченгесарския си подход да оценяват внуците според родата им от 2-3 поколения преди тях)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    18 Яну 2023 23:23ч.

    Какво става в Германия? Фалити и от време на време някой работохолик-мигрант убива домакините си. Иначе военният им министър (неадекватна, както обикновено) подаде оставка, явно е неудобна. Икономиката логично се срива, водена от автор на детски книжки. Човек от партията на Меркел и бивш шеф на Бляк Рок за Германия най-после успя да каже нещо против мигрантите. Объркана държава. Разумните и там страдат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой се интересува от Германия, когато КРАЙ НА СВЕТА идва до половин година?

    19 Яну 2023 19:05ч.

    Проблемът с рецесията в Германия беше значим ако Германия оставаше да съществува и за в Бъдеще... Когато Света изчезва до 6 месеца, каква рецесия ,какви пет лева... Носете си новите дрехи и си яжте консервите, докато все още можете да дъвчите след радиационното облъчване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само тотално заблуден човек

    18 Яну 2023 23:27ч.

    Може да се върже на подобни тези. Всички видяхме, и децата вече знаят, че агресията идва от фащ. А вие сте най-обикновенни слуги на големите интереси за храна и енергия, които се каните да завладеете и да превърнете 8 млрд в роби. Животът в България през последните 30 години е нагледен пример за тотална манипулация, без война ни ограбихте и унищожихте. Но, ..... Нищо не е безплатно, дори и грабежите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    18 Яну 2023 23:49ч.

    Имам чувството, че всички в т.нар Западен свят са тотално побъркани и нямат никаква връзка с реалността. Как се постига победа на бойното поле на най-голяма ядрена сила в света?! Как точно си го представят тези лунатици?! Поне едно е ясно , САЩ и пудели открито влязоха във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това само ще ускори нашето освобождаване от двете метастази на тумора САЩ - ЕС и ОТАН

    19 Яну 2023 0:52ч.

    Така, че всяко зло за добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ще ни освободи... в ГРОБИЩАТА, ако има кой да ни погребе

    19 Яну 2023 19:09ч.

    Или път във вид на разложени от ултравиолета телеса и белеещи кости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да завърши войната в Украйна, Русия трябва….

    19 Яну 2023 8:39ч.

    може би да посети отново Берлин ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес вече няма нужда да завладяваш територия и градове, за да поразиш противника си

    19 Яну 2023 19:17ч.

    Има модерни технологии, които геноцидират, ако трябва и цял континент. Какво по-екологично от няколко комплекта Посейдон??? Новия световен ПОТОП, но не само в района на Ефрат... И почваме НА НОВО в някои части на света, като Северна Америка, Европа, НоваЗеландия, Австралия. Че сме имали нещастието да живеем в Европа? Как беше казал Никола Вапцаров : "какво тук значи някаква си личност?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    19 Яну 2023 11:14ч.

    За да завърши войната в Украйна, Русия трябва да победи ....и ще бъде !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    19 Яну 2023 11:25ч.

    Жалък клоун е Шолц, канцлер на окупирана с над 120 американски военни бази страна. Да загуби Русия, но да я победи Украйна, евентуално да се наврат в касапницата поляците, а той да ръкопляска. За благодарност, че предателят горби изтегли всички съветски войски от Германия, а САЩ увеличи своите. Но... един ден германците ще получат рестото за сегашната си позиция и действия. Няма да им е за пръв път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейският парламент гласува за създаването на трибунал над Путин

    19 Яну 2023 18:34ч.

    https://theins.ru/news/258686

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше една приказка: рибата в морето , а те приготвили тигана!

    19 Яну 2023 19:22ч.

    Да сънуваш мокри сънища не е престъпление... Но е престъпление цял живот САМО ДА СЪНУВАШ! Обикновено, по законите на Живота такива сънуващи многох бързо СА ИЗЯЖДАНИ от несънуващите хищници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи