Окончателно: „Булгаргаз“ поиска 22% поскъпване на газа от януари

Окончателно: „Булгаргаз“ поиска 22% поскъпване на газа от януари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за януари 2023 г., е в размер на 179,72 лева/MWh или 91.89 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС). Това съобщават от "Булгаргаз".

За сравнение, индексите на европейските газови пазари за доставки през януари 2023 г. са на нива от 118 EUR/MWh.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов вече заяви, че доставките на природен газ за 2023 година са осигурени.  

България преговаря с Турция да се включи в техните преговори в средносрочните и дългосрочни договори с доставчици на втечнен газ, каза още Христов.

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

 • читател

  01 Яну 2023 16:39ч.

  "България преговаря с Турция да се включи в техните преговори в средносрочните и дългосрочни договори с доставчици на втечнен газ, каза още Христов." - Откъде ли пък Турция си доставя газ :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава на гейовете

  01 Яну 2023 17:53ч.

  Да благодарим на кирчо и кокорчо! Може да е скъпо но за тях не е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  01 Яну 2023 19:00ч.

  Не се тревожете, важното е, че газ ИМА. Така каза служебният американски министър от радевата чета. Нищо, че Булгаргаз поиска 22% поскъпване на газа от януари. После ще поиска и 32% поскъпване от Март ... още 22% от Юни ... и т.н. и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи