Около 200 пациенти са евакуирани от Индонезийската болница в Газа, мишена на смъртоносен израелски удар

Около 200 пациенти са евакуирани от Индонезийската болница в Газа, мишена на смъртоносен израелски удар

Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в ивицата Газа, която вчера стана мишена на смъртоносен израелски удар, предаде Франс прес, като се позова на говорител на министерството на здравеопазването на контролираната от ислямисткото движение "Хамас" палестинска територия. 12 души бяха убити, а десетки - ранени, при попадение в лечебното заведение близо до бежанския лагер Джабалия в северна Газа.

Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в координация с Международния комитет на Червения кръст след израелския удар, каза цитираният говорител на здравното министерство в Газа Ашраф ал Кидре. Той уточни, че в лечебното заведение остават приблизително 400 пациенти, като се работи за тяхното преместване в други болници.

Индонезийската болница в Газа разполага със 140 легла, отбеляза говорителят. В лечебното заведение обаче не само има няколко пъти повече пациенти, но и там са намерили подслон около 2000 разселени жители на палестинската територия.

Вчера имаше съобщения за сражения около редица болници в ивицата Газа. Израелската армия отрича твърденията на "Хамас", че взема умишлено под прицел лечебни заведения, и на свой ред обвинява палестинското ислямистко движение, че използва такива обекти за военни цели.

 

Израел е разположил понастоящем над 10 хиляди войници в ивицата Газа, където води война срещу контролиращото палестинската територия ислямистко движение "Хамас", пише в. "Аарец", цитиран от ДПА.

Израелският всекидневник, който се позовава на армията, уточнява, че по-голямата част от тези военнослужещи се намират в кварталите Зейтун и Джабалия в град Газа.

Общо 66 израелски войници са били убити по данни на медии в тази палестинска територия от началото на сухопътната операция в края на миналия месец. Според "Аарец" няколко от тях са станали жертва на приятелски огън.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Израелската армия каза, че разследва тези инциденти, за да извлече поуки за бъдещето.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи