Около 100 съдии от ЕСПЧ са тясно свързани със Сорос, разкриха във Франция

Около 100 съдии от ЕСПЧ са тясно свързани със Сорос, разкриха във Франция
Френското списание Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за връзките на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) със структурите на американския милиардер Джордж Сорос, предават EA Daily и Агенция "Фокус". Оказва се, че в периода от 2009 до 2019 година, 100 съдии от ЕСПЧ са били свързани с неговия фонд „Отворено общество“ или директно, или чрез свързани структури. Тази публикация беше коментирана от депутата от Европейския парламент Николас Бей, който нарече публикуваните данни „наистина ужасяващи“. Според него дългосрочната стратегия, разработена от „филантропа“ Сорос, с помощта на подобни фондове, му е осигурила такова влияние, на което много държавни ръководители могат да завиждат.

 

Още по-далеч в оценката си отиде лидерът на партия „Национално обединение“ Марин льо Пен. В Туитър тя обяви, че Франция трябва да спре да изпълнява решенията на ЕСПЧ.„Свободната държава трябва да действа срещу тези недемократични манипулации!“ - написа Марин льо Пен. Тя призова френския президент Еманюел Макрон да обърне внимание на ситуацията и да задължи Касационния съд и Държавния съвет на страната отсега нататък да спрат да вземат предвид становището на ЕСПЧ.Припомняме, че решенията на Европейския съд по правата на човека са задължителни за властите на държавата, по отношение на която са издадени.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

 

 

Коментари

 • Helleborus

  27 Фев 2020 16:23ч.

  Да, в САЩ е позволено на съдиите да са леви и десни, но при тях е прикрито. По-явно е при адвокатите, които не поемат дела, в които трябва да защитават консервативни позиции и обратно и това се счита за тяхно право, да имат лични ИДЕОЛОГИЧЕСКИ убеждения, а не да се водят по буквата на закона. А много от делата им, накрая се използват за прокарването на закони в едната или другата посока. Точно затова обяснявах преди няколко дни, на една възмутена съфурумка, че правото е вътрешен договор на всеки народ, изразява неговите вярвания. Затова съдии, прокурори и адвокати не могат да се обучават в чужбина. Това е дори по-важно, отколкото да се забрани на религиозни водачи да се обучават в чужбина. Защото ако религиите имат право да бъдат наднационални, то правото е елемент на държавността. Освен, ако не става дума за общовалидни правни документи, като Всеобщата декларация за правата, която всички са подписали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гост

  27 Фев 2020 16:27ч.

  Разкриха още от лайната на помияра Сорос! Браво! Бой по тъпите тикви на помиярите, ненавиждащи всичко човешко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нормално е льо Пен да е против такива либерални извращения като измислените права на човека,

  27 Фев 2020 17:01ч.

  все пак за нея се говори като за крайнодясна, баща ѝ, основател на семейната партия дори го квалифицираха като неофашист. Това навежда на съмнения, че на Сорос се гледа с подозрение не само заради дейността му, но и заради еврейския му произход, което си е една историческа традиция в тези среди, а и в консервативните кръгове в Европа много преди това. Нормално е и издание като Епицентър, което прави опити да се представя като ляво, да заеме такава позиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  27 Фев 2020 17:14ч.

  Е, ако сме се съмнявали че съществува световна конспирация, май е време съмненията да отпаднат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поправка

  27 Фев 2020 17:39ч.

  решенията на Европейския съд по правата на човека са задължителни за властите на държавата, която признава неговата юрисдикция. САЩ не я признават, съответно решенията на ЕСПЧ не важат за САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  27 Фев 2020 18:17ч.

  И какво сега, Путин и Орбан, са дяволите, а Шорош не е падналия ангел Деница ? А българофоби ? Май се забравя, че като дете е оцелял, излъгвайки, за вероизповеданието и народността си ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спейс

  27 Фев 2020 18:17ч.

  На калпавата българска ракета все Сорос и космоса са и криви за малоумната орбита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спейс на 27.02.2020 в 18:17

  27 Фев 2020 18:24ч.

  Пич , пази си чистачките, за да настигнеш тези, чиято Конституция / гражданство / си приел. Спаред Големият Тодор Колев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Фев 2020 18:33ч.

  на 27.02.2020 в 17:01 Кое е първото, Сорос е критикуван само защото е евреин (евентуално от фашисти) или той самият прави, каквото прави, защото е евреин и в крайна сметка идеологията му не е приета. Аз мисля, че е второто. И тук всеки трябва да направи разликата, не харесвам евреите, защото съм расист или не харесвам конкретна тяхна идеология, защото имам други убеждения. При мен е второто, харесвам евреите колкото и всички останали народи и далеч по-малко, отколкото харесвам българите. Но не харесвам еврейски глобален национализъм, прикрит под права на човека (каквито имат всички нации и религии) или юдеохристиянство. При което християните обслужват интересите на държавата Израел, (а не на Христос), защото са лъгани, че това е Божията воля. Само че нито ние имаме право да насаждаме омраза против евреи, нито евреите имат право да осъждат автоматично поведение на хора с други виждания, различни от техните и критикуващи ги, като фашизъм или антисемитизъм. Защото в този случай антисемитизмът се явява прикрит еврейски национализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus на 27.02.2020 в 18:33

  27 Фев 2020 18:35ч.

  Каква дъга! Какви аромати! Какви пируети ! Браво " козяк" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре късно...

  27 Фев 2020 19:02ч.

  Затова Норвегия не може да финансира съдебни обучения, и НПОтата прекарвали чрез това норвежките детски практики трябва постепенно да бъдат отстранени от законодателната инициатива. ЗСУ е точно такова изобретение на НПО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  27 Фев 2020 19:19ч.

  Колко лесно частни лица (и явни, и задкулисни) осъществяват контрол на цели държави чрез измислената и натрапена "шапка", наречена ЕС. Феновете на ЕС явно не са осъзнали даже дълбоко подсъзнателнте си привързаности към тоталитаризма и съветското, днес увличайки се по евросъюзното. Каза ви се - това е един тоталитарно-бюрократичен евроколхоз за овцете, дето винаги блеят, вие не вярвахте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  27 Фев 2020 20:39ч.

  И това същество сме наградили с орден Стара планина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хелебелехороборбокусфокус

  27 Фев 2020 21:16ч.

  Харесвам евреите но не харесвам Сорош. Защото е мошеник , а не защото е евреин. Каписко ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Матей 10:26

  27 Фев 2020 21:31ч.

  И тъй, не бойте се от тях: защото няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И каква стана тя? 100 съдии от ЕСПЧ?

  27 Фев 2020 21:48ч.

  Колко жители има в ЕС, 500 милиона ли? Значи на всеки 5 милиона по един съдия-соросоид. А в малка 6 милионна България колко снимки с дедото видяхме до сега? Сергей Станишев, Илиана Йотова, Кристалина Георгиева, Деница Сачева, Соломон-Майната-му-на-Православието, целият БХК (Български Хелзинкски Комитет)... Значи много ни е налазил този филантроп и комунист... Няма лесно отърваване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  27 Фев 2020 22:38ч.

  Helleborus на 27.02.2020 в 18:33 : Дрънкаш глупости. Шорош няма своя идеология, той е плагиат. "Отвореното общество" не е негово. Попрочети, виж Попър. Тоя е омразен не защото е евреин, а защото е слуга на непубличната и нелегитимна власт. На ченгетата. Има ли някой който да вярва, че е възможно да се тръшнеш и да изпедепцаш Бенк оф Ингланд, просто щото си велик мислител??? Нека ти помогна - няма начин ! Виж редките интервюта на Джим Роджърс, той направи колкото и Шорош от английската операция, и си прецени. Преди да пишеш за евреи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  27 Фев 2020 22:44ч.

  Отговорен на 27.02.2020 в 22:38, абсолютно точно! А милиардерите от Силикон валей са почнали от гаража на баща си. Ама и света е пълен с наивници, на тяхната глупост, се крепи всяко зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съществува мнение, че "Великият Филантроп" е фиктивен образ,

  28 Фев 2020 10:03ч.

  който нарочно е замислен толкова негативен, че да предизвиква възмутени отзиви и коментари по форумите, и да дава перфектен повод на световното еврейско лоби в отговор да крещят: "анти-семитизъм!" и да се чувстват застрашени... Всичко е по предварителен дизайн. Нещо като подсвиркване пред ято 'мисирки'.... Неотдавна стана ясно, че предпочитаната посока за конвоите е била Палестина, и то години преди създаването на Израел, върху територията на Палестина ("държава без хора, за хора без земя") .....http://glasove.com/categories/na-nov-glas/news/bogdan-filov-izprashtajki-na-smyrt-evrejski-deca-v-dneshno-vreme-ne-mozhem-da-govorim-za-chovechnost )... 16 годишният Джордж е бил нацистки "колаборатор" (по собствено признание в едно интервю за 60 Minutes), но не се уточнява, че е водил нацистите (само) на адресите на богатите си сънародници, които са отказвали да се преместят в Палестина и да създадат днешната държава където текат "мляко и мед"... Най-вероятно неговите пожизнени заслуги по проекта "Велик Израел" се празнуват само в интимна обстановка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Фев 2020 10:39ч.

  Понятието “соросоид” е изпразнено от съдържание до степен да прилича на заклинание, което всеки може да употребява, когато пожелае. В него има нещичко от латентния антисемитизъм на християнския свят, спомнете си един Шекспир например, нещо от отшумелия сблъсък на комунистическите идеи с империализма, последен и загниващ стадий на капитализма. Дали всичко това е симптом на състояние, когато не можеш да видиш истинските проблеми или префинена политика на няколко нива? За обществата е много по-лесно да възприемат една картинка на света с един единствен посочен злодей, за да не си затормозяват мозъците, отколкото със сложните, противоречиви и трудно разбираеми процеси в него. Както навремето с набедения за основен враг на неизбежно победилия комунизъм Троцки. Докато не му пробили главата. За да управляваш хората, трябва да умееш да ги водиш за носа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи