Огромен флот от руски военни кораби е мобилизиран в Черно море

Огромен флот от руски военни кораби е мобилизиран в Черно море

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Огромен флот от руски военни кораби и подводници е мобилизиран в Черно море.

Киев се опасява от ново нападение срещу Украйна. Военните кораби са шест, включително два сухопътни щурмови кораба.  

Сред тях е корабът "Пьотр Моргунов", който е най-големият десантен кораб в Черно море, както и подводници, снабдени с крилати ракети.

Това вероятно е пореден опит за нападения на Южна Украйна и образуване на сухопътен мост с молдовската сепаратистка държава Приднестровие, пише Mirror.

Експерти смятат, че Москва се подготвя да защити флота си от украинските ракети с голям обсег, които обстрелват военни цели в Русия.

Източници твърдят, че руският флот може да атакува река Днестър, която свързва Черно море с Приднестровието, и дори да отведе десантни кораби във вътрешността на страната. 

В четвъртък военни кораби и три ударни подводници "Кило" напуснаха пристанището в Новоросийск и отплаваха на мистериозна мисия. Това е най-големият флот, който напуска пристанището от месеци насам. 

"Това е изключително необичайно и може да промени темпото на войната. Всяко отваряне на нов фронт ще окаже огромен натиск върху Запада, който се опитва да достави военно оборудване до фронтовата линия", коментират експерти. 

Всичко това се случва на фона на понижаването в длъжност на генерал Армагедон. Президентът Владимир Путин понижи ръководителя на руските сили в Украйна след три месеца работа, след като страната претърпя някои сериозни поражения в Украйна. 

На мястото на генерал Армагедон бе назначен началникът на Генералния щаб на армията - генерал Валерий Герасимов. 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    14 Яну 2023 15:40ч.

    Сухопътни кораби..... Гласчета, неграмонтни сте. Това са десантни ховъркрафт-и, кораб на въздушна възглавница. Единия съм го срещал в Ялта, големичък, но пък шумен. Преди да го видите на радара ще чуете воя на двигателите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яяяя

    14 Яну 2023 17:04ч.

    Украйна се опасявала от ново нападение!!!!! Нещо не схващам, тия впиянчени наркомани още ли не разбират, какво им се случва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лоудън

    14 Яну 2023 23:59ч.

    е що да им дреме, реват - бият ни, и некви хамерикански и секви педрази почват да им дават пари и оружие.И не търсят сметка за даденото. Е къф да ми е проблема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След позора с

    14 Яну 2023 15:55ч.

    Масква, какъв флот какви 5 рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смъртта може да те дебне например зад точката на ежедневния ми бележник

    14 Яну 2023 16:06ч.

    Всеки път, преди да си отвориш устата, се сещай за оная американска ядрена подводница, която уж случайно се сблъска с подводна скала в Южнокитайско море през 2021 г. Т.е., сещай се и за своята уязвимост... и че всеки е смъртен, а също и че един ден може да увиснеш и ти (подобно на афганистанските си събратя-грантаджии) на крилото на някой завинаги отлитащ англоамерикански "Спартан", за да се опиташ със сетни силици да избегнеш справедливото възмездие, което те очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозападните бивши българи, ходете да живеете в Аукус. Не сте добре дошли в бившата си родина. Вие вече не сте българи.

    14 Яну 2023 16:45ч.

    Чувате ли, евроатлантици нещастни. Не сте желани в православна русофилска България. Махайте се. Вземете децата си, родителите си, всичко и всички и си вървете. Не пишете, не се обаждайте, не идвайте на гости. Сбогом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хиляда пъти потвърждавам

    14 Яну 2023 17:35ч.

    "Те осъществили американската си мечта". Ами стойте там, дегенерирайте а ние да си осъществим българската,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    14 Яну 2023 17:45ч.

    омитай се ти с останалите рубладжии - чемодан, вокзаль, рассия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, вие ще напуснете, евроатлантиците

    14 Яну 2023 18:02ч.

    Българяните нямат място в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маркссолог

    14 Яну 2023 18:06ч.

    В США се затъпява и надебелява, това поне е сигурно. И не от изтънчен живот, а от "висок стандарт" в преследване на цивилизационни призраци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    14 Яну 2023 20:55ч.

    "Американската мечта" минава през изтребването на индианците някога. В днешно време "американската мечта" минава през изтребването на другите народи по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Яну 2023 16:23ч.

    Герасимов?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    14 Яну 2023 16:23ч.

    Не бе некадърни грантаджииски списвачи, Суровикин не е понижен за “неуспехи”. Назначението на Герасимов означава разширяване на военните действия, Суровикин беше ВКС генерал, той раздаде букетите сега идват “гостите”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Яну 2023 17:59ч.

    Браво!!! Много ме изкефи това с "букетите и следващите след тях "гости" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласовете ви не чувам

    14 Яну 2023 16:34ч.

    Това платено съобщение ли е? Поне научете имената на генералите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В интерес на истината

    14 Яну 2023 16:43ч.

    Това е сериозна ударна морска групировка, но не и "огромен флот" ... Поизхвърляте се. След историята с "Москва" , както и няколко опита за атака на Севастопол с морски дронове, както и след попадението в пристанището на Бердянск с "Точка У" върху руски десантен кораб, руснаците са много предпазливи акваторията на Черно Море. Не могат да си позволят излишни рискове, защото Черноморския Флот е "бедният роднина" на руските ВМС, най-малкият и затворен от проливите флот. Разбира се, малки съдове могат да маневрират между ЧМ и Каспийско по Волго-Донския канал, и това се прави. Но флотът остава спомагателен род войски в СВО. По-скоро се маневрира с психологическа цел и отвличане на вниманието, също се прави и в южна Белорусия... Мирише на голямо сухопътно руско настъпление и мястото ще бъде леко изненадващо, няма да е на Донбаският участък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще има руска офанзива, скоро

    14 Яну 2023 17:04ч.

    Зависи до колко са замръзнали терените на фронта, но до края на януари или през февруари, настъплението е неизбежно. Прогноза. Ако РФ вкара на фронтовете 150 000 свежи сили, виждам една голяма офанзива на Лиманското направление, цел отвоюване на Лиман и по-нататък връщане на Изюм, Балаклея, Святогорск. Т.е. възстановяване на руските позиции от преди септември. Ако обаче руснаците включат 250 000 попълнения, напълно възможно е да видим и голямо настъпление на Запорожкия Фронт. /Вчера , завчера , е имало раздвижване в района, изглежда руснаците са провели "разузнаване с бой". Завзета е територия на ВСУ... Възможно е да видим дълбока "стартегическа" операция по обкръжаване на целия Донбас. При възвръщане на Изюм "северната" руска групировка да "завие" на юг , дълбок обход западно от Славянск-Краматорск и на юг по оста Барвенково-Олександровка-Покровск. А Запорожката групировка да настъпи от юг на север към Покровск. Съединяват се западно от Покровск - което съответства на админастратимните граници на Донецка област, да не забравяме че по указите на Путин това е част от РФ ! Обкръжава се практически 2/3 от ВСУ в Донбас и Русия триумфира . Установява контрол върху новите си области. "Демилитаризира" остатъчна Украйна, унищожавайки основната част от армията й... Остава единствено въпроса с Херсон. Но той може да се реши на втори етап. Има ли ресурс Русия да сътвори подбна операция ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    14 Яну 2023 17:11ч.

    Тая новина е малко ялова. Досега защо си мислят че нямаше подводници в Черно море?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Армагедон!

    14 Яну 2023 17:29ч.

    На страха очите са големи. Западниците плашат гаргите. Трябва им ум в главите, но на тях ум само се набива с хиперзвукови ракети (за разлика от Боковия начин). Руснаците са тутки и докато се натуткат тежките танкове на безумните ще подпалят световната война. Хиперзвукови ракети само по един от центровете за подготовка на укро-нацистите в Британия може да вразуми безумните. Истинският Армагедон ще настъпи при по-нататъшно бездействие на Русия, тогава когато ножът опре в кокала...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГлаРус

    14 Яну 2023 17:34ч.

    Тази могъщата армада, е предвождана от адмирал Нахйуев, и в търсене на корабът Москва и подводницата Курск!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    14 Яну 2023 17:35ч.

    "лед тронулся, господа присяжные заседатели, лед тронулся."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    14 Яну 2023 17:36ч.

    При моето уважение към този сайт, аз не мога да се съглася, че тези кораби са "огромен флот".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преписано от "24 часа"

    14 Яну 2023 18:13ч.

    А "24 часа" е слуга на западниците. На западниците, на които от страх очите са големи, което не им пречи да ръчкат тежки танкове в огъня и да го разпалват, докато с изгладени от пропаганда мозъци си въобразяват, че го гасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    15 Яну 2023 0:09ч.

    Огромен флот може би ще видим в Южно Китайско море. А иначе още с мобилизацията руснаците казаха - повече игрички няма да има. "Като не щете сватба... ще ядете брадва." Да видим, има ли още козове в ръкава на печатарите. Квиченето в Европа започна, форин полиси вече публикуват "руска пропаганда", който не го мързи да се осведоми. Има информирани хора зад океана. Пуберите се "наиграха" . Само не се знае дали ще има санитарен полуден. Боже пази България. Но и ние нека не бездействаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    14 Яну 2023 17:37ч.

    Доста ялова статия. Не е в стила на Гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    14 Яну 2023 17:38ч.

    "огромен натиск върху Запада" за да ясно кой воюва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    14 Яну 2023 17:41ч.

    що за "огромен флот" без "Кузя"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди на жълтите павета и се гръмни

    15 Яну 2023 14:32ч.

    Нещастен евроатлантически отпадък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Яну 2023 19:27ч.

    "два сухопътни щурмови кораба"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Яну 2023 19:55ч.

    Потопиха Масква, за да прикрият кражбите барабар с ранените моряци това ви е флота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И оригиналният е глупак

    14 Яну 2023 20:01ч.

    Но ментето е глупак на квадрат :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи