Официално Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ

Официално Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Борис Бонев ще води общата листа за общински съветници

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на „Продължаваме Промяната - Демократична България”. Това обявиха от коалицията по време на пресконференция пред медии. Кандидатурата ще бъде обща, заедно със „Спаси София” и „Екипът на София”.

Това, в което аз най-много вярвам са свободните хора, които вярват в себе си и мечтите си и не ги е страх да ги реализират, започна Терзиев. 

Как да създадем повече хора, които могат да създават стойности - за себе си и другите.

Аз искам София да бъде един по-различен град. Град с бъдеще, град на бъдещето. За тази цел на нас ни трябват много хора, които да вярват в бъдещето. Тези хора ги има и с тях сме работили през последните месеци, за да изработим програма и да изберем кандидати за общински съветници, разказа Терзиев.

Той сподели някои от приоритетите си - училищата да са център на кварталите, да се реши проблемът с детските градини и да се уредят кварталите. 

Ние ще дадем повече правомощия на районните кметове. Това са хората, които са най-близко до гражданите. Независимо от коя партия са, те са избрани от гражданите. Не на централната власт - те служат на гражданите, каза той.

Амбицията ни е след четири години, когато се съберем тук, да си кажем, че няма големи разлики между това, което сме обещали, и това, което сме свършили, заяви той.

Той разказа и притча, която обичал да разказва на децата си. В нея се разказва за далечно село с нещастни хора, заради калния път до населеното място. Един ден обаче младеж взел камък от двора си и го занесъл в началото на пътя. В края на калния път взел друг камък и ги сложил в другия край. Хората му се смели, но след време видели, че така се образува път. Започнали да му помагат и не след дълго вече имало хубав, калдъръмен път.

Не бива да се примиряваме с всичко. Трябва да полагаме камък по камък, да мечтаем все по-високо, за да реализираме потенциала ни, каза Терзиев.

"Борим се за три неща. Ще се борим за убедителна победа на местните избори, за спечелването на кметското място. Ще се борим за мнозинство в Общинския съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат добри идеи, а да бъдат реализирани в конкретни политики. Ние не се борим за спечелването на избори, а да направим София един прекрасен град. Ще го направим", заяви кандидатът за кмет, а събралите се на представянето му станаха на крака и бурно го аплодираха.

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев ще е водач на листата общински съветници. Той заяви, че около 10 месеца са водени тежки преговорите между формациите за обща кандидатура. Определи предстоящите избори като исторически шанс, защото с темповете на презастрояване и разрушаване скоро няма да има неща за спасяване в града.

Източници: "24 часа", Дневник

 

 

 

 

Коментари

  • медиен експерт

    27 Юни 2023 22:58ч.

    Чудесно, кандидатът ще има възможност при победа от милионер да стане милиардер. Софиянци да му мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Юни 2023 19:58ч. Чудесно, кандидатът ще има възможност при победа от милионер да стане милиардер. Софиянци да му мислят.

    28 Юни 2023 11:03ч.

    Хехехе, точно?! Родителите му колеги ли са били на татко Петко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко

    27 Юни 2023 23:12ч.

    Наследника на служители на ДС и БКП издигнат от ППДБЛГБТ,които се борят срещу наследството на ДС и БКП и искат да събарят паметника на Съветската Армия?Да припомня на жълтопаветният планктон,гласувал за тези шмекери,че същите ППДБЛГБТ ви обещаха да се борят с корупцията в лицето на ББ ,ГЕРБ и ДП,а веднага щом влязоха в парламента секоалираха с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандюги

    28 Юни 2023 0:47ч.

    След като намразихме харвардците, ще намразим и програмистите. Или има някакъв архитип и на двете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи