Офиси на "Газпром" в Германия са обект на антитръстови обиски

Офиси на "Газпром" в Германия са обект на антитръстови обиски

В офиси на руската газова компания "Газпром" в Германия бяха извършени обиски от антимонополни органи на ЕС, съобщиха запознати с въпроса лица, в момент, когато надзорният орган на ЕС засилва разследването си на компанията за доставки на газ за Европа, информира Ройтерс.

През януари антитръстовият шеф на ЕС Маргрете Вестагер попита газови компании, включително Газпром, за ограничаването на доставките след обвинения, че руският гигант е задържал допълнително производство, което - ако беше реализирано - би довело до намаляване на растящите цени.

Вестагер вероятно ще засили събирането на информация за европейските предприятия на Газпром, съобщи пред Ройтерс миналия месец лице, запознато с работата на регулатора.

Европейската комисия отказа да коментира. Газпром Експорт заяви, че няма коментар. Газпром и Кремъл многократно са отричали, че са спирали доставките на газ, като твърдят, че всички твърди и дългосрочните задължения са изпълнени.

Служители от органа за наблюдение на конкуренцията в ЕС нахлу в офисите на Gasprom Germania GmbH и Wingas GmbH, заяви един от служителите. Първа за обиските съобщи агенция Блумбърг.

Дружествата, за които е установено, че нарушават антитръстовите правила на ЕС, са заплашени от глоби до
до 10 процента от оборота им. Газпром избегна глоба през 2018 г.,  след като се съгласи да реформира ценовите си механизми и да проправи пътя за конкурентите си в Източна Европа след проведено разследване.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Напиши коментар

    31 Март 2022 10:10ч.

    Ото Едуард Леополд фон Бисмарк-Шьонхаузен: "Знам 100 начина да изкарам Руската мечка от бърлогата й, но нито един да я върна обратно"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолц подготвя обръщение към германците !

    31 Март 2022 10:15ч.

    В него той ще ги призове към икономии, да стоят на под 15 градуса. И всеки път, когато им се пърди, да слагат отзад маркуч, свързан с празна газова бутилка ! Дойчланд газ юбер алес газ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да стоят на под 15 градуса

    31 Март 2022 10:42ч.

    е за предпочитане пред стоене под руско робство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    31 Март 2022 12:12ч.

    Видяла ти е кратуната "руско робство". Но ако се огледаш наоколо и не си трол и не си на 15г.-25 г. без знание и спомени за България ПРЕДИ изобилието на БАНАНИ, ще пишеш за нео-либералното, античовешко, САЩисано робство. А Германия прави това, което Вашингтонския обком 'и нареди. Тя е истински поробена, пред ликвидация "държава".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тръст"КАМАЗ" СООБЩАЕТЬ:

    31 Март 2022 11:18ч.

    Поради прекъсване на доставките на американския двигател "CUMMINS",германските скоростни кутии ZF, германскта горивна система "BOSCH", уведомлять Министерство оборони РАссия,что мьi сейчас производим продукциии технологии 70-80 - ва года.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    31 Март 2022 12:04ч.

    Известно ли ти е, че в Русия ВИНАГИ са се произвеждали дизелови двигатели? По време на ВСВ дори са имали самолети с дизелови двигатели и ВСИЧКИТЕ им танкове са с дизелови двигатели. Германия не е имала НИТО един танк с дизел. Внос от Запад бе грешка , която сега се изправя. Играеха си на глобализация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    31 Март 2022 12:00ч.

    Немците са решили да се самоубиват. Трябваше да купят рубли, когато курса бе много добър спрямо еврото, а сега ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи