Очаква се Зеленски да се срещне днес с Байдън във Вашингтон

Очаква се Зеленски да се срещне днес с Байдън във Вашингтон

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент ще бъде приет днес от Джо Байдън в Белия дом и след това ще говори пред Конгреса. Междувременно стана ясно, че Вашингтон ще достави на Киев противовъздушна система  Пейтриът, пише "Фигаро", позовавайки се на АФП. Самият Володимир Зеленски обяви рано тази сутрин, че е на път към САЩ, за да разговаря с американския държавен глава Джо Байдън и да направи обръщение пред Конгреса, предаде Ройтерс.

Зеленски написа в Туитър, че е на път към САЩ, за да  укрепи устойчивостта и отбранителните способности на Украйна. Си Ен Ен предаде, че Зеленски ще бъде във Вашингтон по покана на Байдън и по-късно двамата ще дадат съвместна пресконференция. Високопоставен американски представител съобщи, че посланието на Байдън към Зеленски ще бъде, че САЩ „ще подкрепят Украйна „толкова дълго, колкото е нужно“. Президентът на Украйна ще има днес срещи и с екипа на Байдън по националната сигурност и с лидерите на Конгреса.

Украинският президент Володимир Зеленски се очаква да пристигне днес във Вашингтон за първото си пътуване в чужбина от началото на войната на 24 февруари, съобщиха няколко американски медии във вторник, уточнявайки, че той може да се обърне към Конгреса и да се срещне с Джо Байдън в Белия дом.

В имейл от вторник лидерът на Камарата на представителите Нанси Пелоси "насърчава" парламентаристите да присъстват "физически" в сряда на заседанието, "посветена специално на демокрацията".

Информацията за евентуалното посещение беше оповестена първоначално от американския всекидневник "Пънчбоул нюз", отбелязва Ройтерс, като допълва, че засега говорителят на Зеленски не е отговорил на молбата за коментар. Към момента няма отговор и от председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, съобщава БТА.

Това посещение, ако бъде потвърдено, идва в момент, когато американските парламентаристи се подготвят да гласуват нов масивен пакет от помощ за Украйна. Американският президент от своя страна трябва да даде зелена светлина за изпращането на ракетни системи "Пейтриът" за противовъздушна отбрана на Украйна.

 

 

Коментари

  • жоро

    21 Дек 2022 8:39ч.

    Отива за основно боядисване от зелено на маслено-зелено тип каки .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ройтерс:

    21 Дек 2022 8:54ч.

    Сатанинските Античовешки Щати планират изпращането на катафалки за мъртъвци и чували за трупове, за да приберат укрите от улиците на Бахмут !!! А пигмея-клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски отива при Бай Хлопни Дъска да уточни и съгласува БРОЯТ ИМ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    21 Дек 2022 8:49ч.

    Една марионетка се среща с друга марионетка за кукленото представление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВВВВВВВВВ

    21 Дек 2022 9:09ч.

    На килимчето, коленичил ще слуша инструкции. Скоро промените в Конгреса ще са срещу него и това е последно клинчене на пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2022 година е крайъгълна за мен

    21 Дек 2022 9:11ч.

    по отношение на така нареченият Западен 'свят'. Яко отрезвяване по отночение на това какво представлва 'западният елти' и какво представляват наистиан техните така наречени 'ценности'. Убийци, лъжци и фашисти. А този на снимката трябва да висне на някой коледен бор в тъмен истуден Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен – също

    21 Дек 2022 10:39ч.

    Някъде през април 2022 разбрах как неволно геополитически принадлежа на свят, който всъщност презира такива като мен, както и сънародниците ми като цяло, доколкото те са традиционно такива, каквито са. Западните ни "партньори" биха украинзирали и нас, все тая, все същите боклуци, просто няма нужда. Най–голямата изненада за мен е да открия, че Западът обича и винаги е обичал фашизма, а моите деди са били дълбоко демократични и свободни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    21 Дек 2022 11:22ч.

    От години се чудя защо се бутаме там, където не ни искат. И се чудя защо българите благоговеят пред Германия и всичко немско. Не виждат ли, че за Запада ние сме някаква измет - временно недоразумение, което не заслужава да съществува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    21 Дек 2022 13:41ч.

    Иронията е, че "западната цивилизация" ще спре да съществува, докато се чудят какви простотии да измислят, за да ни затрият. Те нямат бъдеще, защото за тях остана само един път на развитие - тотален цифров концлагер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    21 Дек 2022 9:36ч.

    Не мога да разбера Русия с Украйна ли воюва, или с ОТАН? Щото всички натовци изпращат оръжия, жива сила, командири, космическо разузнаване и специални отряди срещу Русия. И тя самотна пак ги бие. Кога Зеленски ще капитулира? След като загине и последният украинец, може би?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Дек 2022 9:36ч.

    Вече не е интересно!А Русия сякаш няма желание за край.Тая денацификация не ми е ясна при положение че ЕС болшинството официално подкрепят нацизма.А за разбиване на военният потенциал на уСрайна е нужен мощен удар а такъв не виждам.Удряне с тактическо ядрено оръжие нямало да става.То било за крайна фаза срещу сащ и западна европа за тяхното унищожаване.За чий тогава се трупа?Усрайна са просто тъпи и как ще живеят до съседът си не ги знам.Майната им.Слава на Русия в справедливата им война срещу новият нацизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    21 Дек 2022 13:21ч.

    Не знам какви ги е мислил Говорун, но до момента в позиционната война Русия с 4 пъти по-малочислени войски изтрепа почти толкова войничета, колкото е нейната войска на територията на уркия. Изтрепани са и десетки хиляди наемници. Поляците си признаха за едни 1700 души. Унищожено е огромно количество украинско и натовско въоръжение. ЕС се оплаква от 1 трилион евро загуби. Щатите са най-печеливши от аферата, защото си пробутват техните оръжия, давани на урките не безплатно, а срещу дългове. После ще искат да им приберат земицата срещу тези дългове. А ако СВО беше приключила за 3-4 седмици, натото щеше да е с всичкото си въоръжение, само леко поуплашено. Но никога никой не е спечелвал война, когато е мотал военните действия. Така стана и след 2014 г. с Минските договорености. Те бяха изключително в полза на урките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    21 Дек 2022 9:50ч.

    Опасно е двама луди да се събират заедно! Непредвидими са, особено когато не са в усмирителните си ризи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    21 Дек 2022 9:59ч.

    Сбогом Зелйо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Зелен-никой

    21 Дек 2022 10:00ч.

    щял да се срещне с г-н Бай Дън-никой. Ясно е какво може да се очаква. Ненадейно за широката публика Си Дзинпин прие Медведев с послание от Путин - ето оттук не е съвсем ясно какво да се очаква, но със сигурност е по-важно от шоуто на Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zеленски беше избран за Човек на Годината (2022) класацията на сп. Time

    21 Дек 2022 10:01ч.

    Да, същото списание, което избра за човек на годината и Михаил Горбачов (1987), а също и ... Адолф Хитлер (1938). Все лидери, който допринасят за величието на ЩАС, без значение цената която плаща собствените им народ/държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неговият принос към демокрацията е значим

    21 Дек 2022 10:15ч.

    Забрани със закон всички опозиционни партии и медиите им, забрани православната църква и обстрелва/разрушава църкви, блокира всички руски канали, почти както у нас. Тези дни мобилизира и изпрати на фронта нови 800 чов. пушечно месо, които никога през живота си не са стреляли... Олеся Zелински прескочи до Париж на скромен Коледен пазар (40 000 евро)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова пък нашият служебен Външен Министър

    21 Дек 2022 11:08ч.

    г-н Ники Милков, най-сетне е разбрал, че на българите в Украйна е забранено да учат български. Нещо, за което Възраждане не спират да говорят още от 2014 г. когато закриха българските училища. И Милков, като истински демократ, забрави да попита ОТ КОГА е тази забрана: от 2014 г., когато забраниха и на руснаците да употребяват руски език, или от 24 февруари 2022 г... https://epicenter.bg/article/Nikolay-Milkov--V-okupiranite-ukrainski-teritorii-e-prekrateno-izuchavaneto-na-balgarski-ezik/303222/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    21 Дек 2022 10:05ч.

    Аз съм от 16-и апартамент и искам да питам: Дедо Джо знае ли/помни ли с кого ще се среща? Да не обърка нещо пак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Дек 2022 10:15ч.

    Що, за толкоз пари един памперс ли няма да смени? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Дек 2022 10:52ч.

    Чичко Тревичко го призоваха в голямата бяла къща . Отправиха му ''покана", която няма как да откаже. Дали сегашният обитател на тази къща ще му "подстриже" тревата все още е неизвестно. :) Н.Пелоси:"насърчава"..."физически"...на заседанието", посветено СПЕЦИАЛНО на демокрацията". Осигуряват публика на актьора от "Слуга на народа"- кой проверява билетите на публиката? ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така и така са заедно,

    21 Дек 2022 11:27ч.

    да се срещнат с дявола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Дек 2022 13:25ч.

    Напоследък рязко му пада рейтинга на Зеленски, след като на голяма част от украинците в Украйна им се налага да стоят на тъмно и студено, без вода, без работа, даже в градовете ги предупреждават да не серат в кенефите, защото има проблем и с канализацията, когато няма ток. Та му се налага напоследък да ходи на фронта, в Америка, за да си вдига реномето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    21 Дек 2022 13:53ч.

    Там ли ще го гръмнат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    21 Дек 2022 14:11ч.

    По време на "разговорите" джо бидон отново е заспал, а зелен СКИ е изстрелял залп към джо бидон! Зелен ски е заповядал на джо бидон всички сащнически самолетоносачи да се изпратят пред усрайна! Зелен ски е заповядал на джо бидон цялата джендер армия на сащ да бъде изпратена в усрайна, като зелен ски е замислил да отслаби сащ и да ги остави беззащитни на арабаската инвазия, която едва ли ще иде в сащ за смяна на пола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи