Очаква се Илон Мъск да посети Белоградчик на 23 април

Очаква се Илон Мъск да посети Белоградчик на 23 април

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервация, направена от негови представители в един от най-добрите ресторанти, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали", научи БТА от служебния министър на туризма Илин Димитров.

Вчера министърът на туризма Илин Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост.

Това е довело до вълна от покани към Мъск да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

В своя публикация във Фейсбук министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.

 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • В памет на кинокритика А. Свиленов

    23 Ное 2022 10:25ч.

    Какво значи Cosplay? Защо не пишете на български език или вече българския език ви е досадн?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    23 Ное 2022 12:46ч.

    Не могат - те са космополити, къде ги търсиш ти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    23 Ное 2022 11:52ч.

    И тук ще се срещне с водещия си офицер от КГБ... а да видим сега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Ное 2022 12:37ч.

    България е най-красивата страна на света, дай боже да я посещават хора с ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ! Ще се радвам на певци, художници, писатели, преводачи.... и добронамерени туристи, каквито съм срещала в годините си на екскурзовод. СЪЩО И ИСТИНСКИ ИНВЕСТИТОРИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАСТРЪХВАМ !

    23 Ное 2022 14:03ч.

    Тези скали наистина изглеждат зловещо, точно като в отблъскваща видео - игра. Човек, привлечен от такъв зловещ образ не бих искала да участва индиректно в популяризацията на страната ми. Наистина настръхвам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОСВЕН ТОВА НЕ ОЧАКВАМ НИЩО ДОБРО ОТ ГЛОБАЛЕН ОЛИГАРХ

    23 Ное 2022 14:05ч.

    Не ми харесва ентусиазма на пионките относно това посещение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    23 Ное 2022 15:45ч.

    Добре дощъл Илън в Белоградчик! Бладодарения на теб, драги Мъск, нашият заспал градец поне за няколко часа ще се превърне в център на Вселената. Благодатният 23 април 2023, денят на твоето Белоградчишко явяване, за първи път от 80 години ще е в неделя В този исторически ден ние гостоприемно ще посрещнем хиляди вселенски пришълци, гости на маскарадния Сodplay фестивал. По приказните Белоградчишки възвишения ще запълзят шеметно набиращи популярнос скални изналсивачи - rock rapist. С алпийски способи те преодоляват любовната пропаст и добрали се до скалите нетърпеливо завират в тях своите алпийски пениси. Там ще е също Човекът-паяк, който идва за събитието с частния си самолет. Ще гостуват още Човекът-Хлебарка, Човекът-Хомо сапиенс, Костенурката-сумо куче, Маймуната на Дарвин - гросмайстор, галактическият Калеко Бръснар, който гони хора от публиката с дървен бръснач, за да обръсне всички реликтови окосмявания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи