Областният управител на София поиска спешно план за безопасност за Паметника на Съветската армия

Областният управител на София поиска спешно план за безопасност за Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Областният управител на област София Вяра Тодева възлага спешно изработването на План за безопасност и здраве относно Паметника на Съветската армия. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Планът е във връзка със заповедта на главния архитект на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков, в който е констатирано предаварийно състояние на елементи от обекта. Обществеността ще бъде запозната своевременно с изработения план и с неговото привеждане в действие.

Вчера експерти от район „Средец“ са изготвили констативен протокол за състоянието на Паметника на Съветската армия в София, обяви по-рано през деня във Фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. Изпратено е предписание за поставяне на строителна ограда при паметника.

На 9 август от „Левицата!“ направиха палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската армия. На следващия ден към тях се присъединиха и представители на „БСП за България“ и на „Възраждане“.

С решение на Министерския съвет от 2 август бе променен статутът на Мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост, предаде БТА. Това означава, че имотът е в управление на областния управител Вяра Тодева.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Нов Кмет

    15 Авг 2023 22:54ч.

    Не виждам нищо стряскащо или изненадващо, все пак: Чл. 1. (1) С този правилник се определят изискванията за безопасност при извършване на промишлени взривни работи (по-нататък в текста "взривни работи"), както и на всякакъв вид дейности с промишлени взривни материали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    16 Авг 2023 1:00ч.

    С'я, мойто тъпо седесарско произведение на стомашно-чревния ни тракт, ние, от ДС, я консумираме тази власт 79 години и децата ни ще я консумират, колкото си искат. Вие, тъпите седесарски произведения на стомашно-чревния ни тракт, имате възможност само да си скъсявате живота от злоба, защото не ни кефите да ви го скъсяваме ние. Ние сме били и ще бъдем на власт. Духахме на съветите, сега се дупиме на неотроцкистите и пак ще сме преди вас, тъпите седесарски произведения на стомашно-чревния ни тракт. За да сме на власт, трябваше да накараме даже и две лезбийки да направят Паметника. Сега, ще поканим лично Викито Нюланд да натисне бутона за разрушаването му, и ако палачинката се обърне пак ще ви мобилизираме вас, тъпите седесарски произведения на стомашно-чревния ни тракт, да го построите отново, и ние, от ДС, и нашите деца, пак ще сме отгоре, а вие, тъпите седесарски тъпите седесарски произведения на стомашно-чревния ни тракт, ще мучите от удоволствие, защото ние така сме ви казали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо Трайков лъже

    16 Авг 2023 9:25ч.

    Той е опасността за паметника и за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Авг 2023 23:04ч.

    Вдигнаха палатките на Мая, явно ще се опитат да го гръмнат тия дни... бързат, че скоро всичко ще се обърне наопаки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палатките

    15 Авг 2023 23:54ч.

    да не ги преместихте при Тутракан, отколешен враг на САЩ и Рейгън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    15 Авг 2023 23:13ч.

    Но паметникът беше съвсем безопасен преди два месеца, когато там беше "София прайд"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Намериха му цаката...

    15 Авг 2023 23:15ч.

    Сега ще кажат, че по паметника има повреди и ще е нужно да се ?ремонтира?, или в краен случай да се премахне и се премести! И следва второто...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Авг 2023 23:22ч.

    Какви жалки подлоги ... Да те е гнус даже да ги погледнеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    16 Авг 2023 0:37ч.

    Управляващата сглобка кога ще ни изтръгне сърцата, защото там се намира любовта ни към Русия?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мед.сестра

    16 Авг 2023 0:50ч.

    Като свържем този паметник с паметника на НДК, изводите показват, че въобще не става дума за комунизма, а въобще за България. Следващият ще е Шипка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навремето са учили в чужбина и освен за себе си са правели колкото им стигат силите за България

    16 Авг 2023 1:26ч.

    Сега освен,че са некомпетентни и колкото могат правят за себе си, а за държавата както харвардските така лондонските боклуци гледат да разрушат колкото се може повече защото са станали безродници и мразещи държавата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Авг 2023 1:30ч.

    Интересно име има тази Валя Тодева. Der Tod - смърт. Подписва разни смъртни присъди на паметници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Авг 2023 1:32ч.

    Вяра Тодева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бг-управлението като болест на ума

    16 Авг 2023 2:54ч.

    колко години още ще търпим така наречените ни управляващи да се занимават със закриване на заводи, спиране на централи, смяна на полове и събаряне на паметници, докато целият останал свят, извън запада, главоломно се строи и развива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    16 Авг 2023 3:00ч.

    Ако вярвате, че изборите могат да преобърната политиката, идете на 29.10.2023 г , и гласувайте срещу управляващата сглобка. Ако не вярвате хващайте Балкана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двама картографисти са направили 3D лазерно заснемане за размерите на паметника

    16 Авг 2023 3:00ч.

    От картинките им се вижда, че Паметникът е здрав като гранит, драскотина няма, не ли пък други "опасни" повреди, които за застрашават когото и да било. ............. Тодева и Фандъкова ЗАПАЗЕТЕ ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НА БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО, ПАМЕТНИКЪТ С ТРАКИЯ И РОДОПИТЕ! Без Паметника на Съветската армия днес южната граница щеше да бъде до връх Ботев и билото на Стара планина. .......... Тодева и Фандъкова оставате в историята като родолюбиви и смели жени. ПСА няма нищо общо с днешните събития никъде по света. Нито с българофобията на тези засниматели: https://lupa.bg/news/na-vnimanieto-na-vyara-todeva-eto-kolko-tochno-golyam-e-mocha_250871news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паралел с паметника на Бузлуджа

    16 Авг 2023 3:51ч.

    който, макар и комунистически, не само не го махат или местят, но инвестираха маса пари да го реставрират, защото някакви западняци го оцениха много високо като произведение на модернизма и като интересен обект за киноиндустрията. Сега там правят пърформанси и някакви мапинги /каквото и да значи това/.Превърнаха го в модерна атракция, без нищо общо с първоначалното му предназначение. А този не го траят и искат да го събарят щото им възпалява комплексите за истинската роля на Русия и за собствения им/ на много от т.нар. демократи/ комунистически произход. Ако случайно дойде някой англосаксонски льольо и реши ,че е много куул и си струва да се запази, ще запеят друга песен и ще се юрнат да го съхраняват и укрепват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селяндурски

    16 Авг 2023 5:50ч.

    Хитринки за пред децата и внуците на бившата номенклатура, пребоядисали се на 9 ноември на правоверни евроатлантици. А и форумът на разградската джуркалистика требе да бъде радван и да си заработва... с езика на патологичната българо- и русофобия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кмета Лилков счита, че Съветската армия била окупатор, ама какъв окупатор без нито една руска военна база и без руска войска в България?!

    16 Авг 2023 11:37ч.

    И затова този професор (професор?) Вили Лилков кандидат за кмет на София, счита че - "имало историческа неистина - Съветската армия не била освободителка, а окупаторка". .... Я да посочи този "професор" Лилков един окупатор на територия без да разположи в нея своя войска и казарми?! .... Да почнем от Римската империя - легионите са навсякъде из новозавзетите чужди земи, вкл. Балканите. През Османската империя - същото войската капъкулу, еничари, башибозук - навсякъде из новозавзетите земи, вкл.Балканите. И стигаме до Съветската "империя" - къде са войските и казармите военните бази на СССР в България?! НЯМА ТАКИВА РУСКИ СЪВЕТСКИ ВОЕННИ БАЗИ в БЪЛГАРИЯ! Е, какъв окупатор е Съветската армия, а проф.Лилков? Лъжата не води към траен успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    16 Авг 2023 11:59ч.

    Убеден съм, че паметникът е абсолютно здрав. Ще се опитат да го изкарат полуразрушен и по този начин да го демонтират. Кой ще им се върже на патологичните лъжци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи