Обама: САЩ трябва да очертаят рамка на подкрепата за Украйна

Обама: САЩ трябва да очертаят рамка на подкрепата за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Бившият президент на САЩ Барак Обама (2009-2017) смята, че администрацията на Вашингтон трябва ясно да определи границите на военната подкрепа на Украйна. Той изрази това мнение в интервю с водещите на подкаста Pod Save America, съобщава ТАСС.

Според бившия американски лидер властите на САЩ не трябва да казват на украинците „докъде трябва да стигнат, какви отстъпки трябва да направят и т.н.“. „Като техни съюзници, за нас е важно да им предоставим финансова и военна подкрепа, да споделяме разузнавателна информация“, продължи Обама.

"В същото време трябва да бъдем открити и честни относно това, което можем и не можем да направим. Има граници, които ние - САЩ, НАТО и други - трябва да определим за себе си, като се има предвид рискът за Русия и Украйна това може да ескалира в конфликт между Русия и САЩ, НАТО“, каза бившият ръководител на американската администрация. В същото време Барак Обама подчерта, че не разполага с достатъчно информация, за да говори къде трябва да бъдат границите на подкрепата на Вашингтон за Киев.

Коментари

  • Бай Иван

    18 Окт 2022 21:34ч.

    На Обама не му се мре, защото, като бивш президент на САЩ е много наясно, какво ще стане със САЩ, ако предизвикат руснаците да ударят! Дано все пак инстинкта им за съхранение да надделее над алчността, защото всички сме загубени! Страшно е, че огромната част от населението на колективния запад е дебилизирано до такава степен, че не осъзнава, че балансираме на ръба на бръснача!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поломон Саси

    18 Окт 2022 21:37ч.

    За протокола - съществото Обама е носител на Нобелова награда за мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Окт 2022 21:39ч.

    В момента по К1 тече Референдум. Такава цензура никога не съм виждал по К1. Когато говори депутата от "Възраждане", този катил от Продай България и Чешмеджиева непрекъснато говорят заедно с него! Подобно е положението, но в по-малка степен, когато говори Делян Добрев! Когато говори Явор Божанков и оня катил от ДБ, водещата мълчи! Тази никаквица трябва да бъде уволнена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Такава цензура никога не съм виждал по К1. Когато говори депутата от "Възраждане", този катил от Продай България и Чешмеджиева непрекъснато говорят заедно с него!"

    19 Окт 2022 4:18ч.

    Тази практика не е отвчера. Такива са им инструкциите. Щото в постсвета трябва да се чува само гласът на постистината. Чудя се изобщо защо нормалните хора все още продължават да гледат посттелевизия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    18 Окт 2022 22:01ч.

    я, нобеловият лауреат на войната се обади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвид

    18 Окт 2022 22:09ч.

    Този носител на Нобелова награда за МИР уби 10 милиона цивилни по света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    18 Окт 2022 22:24ч.

    "Pot Save America"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    18 Окт 2022 22:58ч.

    Въпрос за протокола: САЩ и Украйна съюзници ли са, т.е в кой съюз членуват ЗАЕДНО? То не е ли все едно работодател да третира кандидат за работа като реален служител, да му плаща заплата, осгуровки и т.н. Вярно е, че ВСУ всеки ден ходят на работа, плащат им от бюджета на САЩ, само осигуровки нямат, но все пак са само истерично–фанатични участници в риалито play and day.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    18 Окт 2022 23:25ч.

    Е, сега, вярно, че НАТО налива милиарди за въоръжение на Украйна, която не е член на НАТО, но затова пък някой други държави, които са в НАТО плащат милиарди за самолети, които не получават, така че в крайна сметка нищо не се губи :) Просто някои си плащат НАТО-вския рекет с долари, други - с трупове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майдана в Украйна е негово дело

    19 Окт 2022 0:02ч.

    Навярно той и тези около него са започнали да осъзнават какво натвориха и до какво може да се стигне. Казано накратко - уплашили са се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    19 Окт 2022 0:20ч.

    Пак ми напомни, че никога не ми е бил симпатичен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нък Чорис

    19 Окт 2022 3:14ч.

    Обама изглежда нещо доста одъртял. Уж ги поддържат със маймунски хормони ама не изглеждат добре. Средностатистическия Ганю изглежда по добре въпреки че пие всяка вечер 2х100 без мезе. Генетика. Ганю извади от генетичната лотария шестица със бонус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтръгване на злото

    19 Окт 2022 5:44ч.

    Тия военолюбци не спряха, но какво ли ще плещят, ако войната се премести на тяхната територия. То това и трябва най накрая да стане. Стига са подпалвали света, а те в охолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамката на подкрепата на САЩ е ясна

    19 Окт 2022 7:54ч.

    1. Украйна ще се бие до последния украинец. 2. Ще призоваваме към ескалация и ще пречим на преговорите за мир, и после, когато войната ескалира, ще се правим на шокирани и ще обясняваме как с Путин не може да се преговаря. 3. В случай на ядрен апокалипсис, ще умрем щастливи, знаейки че за всичко е виновен Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • честно казано

    19 Окт 2022 8:09ч.

    Която и маймуна да излезе и да се пъне в името на сащ, пак няма да доведе до спасение. Тези неща се коригират когато е било време. А те или са били слепи и глухи като им се е говорело, както са сега, или нищо не е можело да се направи. Така че, сащ, англия, германия.... са бита карта. Те го знаят и нищо няма да отложи смъртта им. Да им е честито на целия свят, че се отърваха от тези злобни твари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цялата западна политика е мръсна, гадна, долна и злобна

    19 Окт 2022 8:12ч.

    Тя е най вече човеконенавистна. Никак не ни е мъчно да знаете. Изпращаме ви с радост и песен. Никога повече смета да не чуе имена като сащ, някакви си там британия, германия, франция, полша, австрия, швейцария, швеция, норвегия, дания, литва, латвия, естония.... БАЙ, БАЙ.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буш, Клинтънови, Обамови

    19 Окт 2022 9:04ч.

    Байдънови всичките тези фамилии са военнопрестъпници. И на место да им раздадат въже им раздават цинично нобелови награди за МИР! А видиш ли Путин бил лошият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По долно и мръсно същество

    19 Окт 2022 9:04ч.

    от англосаксонеца НЯМА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи