"Нюзуик": Тъкър Карлсън може да се сблъска със санкции заради интервюто с Путин

"Нюзуик": Тъкър Карлсън може да се сблъска със санкции заради интервюто с Путин

Автор: Дейвид Бренън, "Нюзуик"

Интервюто на Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин може да стане обект на посегателство от страна на законодателите на Европейския съюз, съобщиха за Newsweek настоящи и бивши членове на Европейския парламент. Карлсън посети Русия тази седмица и във вторник разкри, че скоро ще публикува интервю с руския лидер. (

(Бел. на "Гласове" - анонсът на Тъкър Карлсън за интервюто с Путин е гледан от 82 млн. души до 19 ч. в сряда.)

Работата на Карлсън в Русия може да доведе бившия водещ на "Фокс нюз" до проблеми с ЕС, казва пред "Нюзуик" Ги Верхофстад, бивш премиер на Белгия и настоящ член на Европейския парламент.

Депутатът, който призова ЕС да проучи възможността за налагане на "забрана за пътуване" на Карлсън, определи Карлсън като говорител на бившия президент Доналд Тръмп и Путин, като добави: "Тъй като Путин е военнопрестъпник и ЕС налага санкции на всички, които го подпомагат в това начинание, изглежда логично Службата за външна дейност да разгледа и неговия случай."

"Нюзуик" се свърза с мрежата на Тъкър Карлсън по имейл, за да поиска коментар в сряда сутринта. Статията ще бъде актуализирана, ако получим отговор.

Обяснявайки мотивите си за интервюто, Карлсън заяви във видеообръщение във вторник: "Повечето американци нямат представа защо Путин нахлу в Украйна и какви са целите му сега. Ние не сме тук, защото обичаме Владимир Путин, а защото обичаме Америка....Не ви насърчаваме да се съгласите с това, което Путин може да каже в това интервю, но ви призоваваме да го гледате. Трябва да знаете колкото се може повече."

Службата за външна дейност на ЕС (ЕСВД) е дипломатическото звено на блока, което отговаря за външната политика. За да може дадено лице да бъде включено в списъка със санкции на ЕС, на ЕСВД трябва да бъдат представени доказателства за разглеждане. Ако бъдат счетени за достатъчни, ЕСВД може да представи случая на Европейския съвет - орган, съставен от националните лидери на ЕС - който взема окончателното решение дали да наложи санкции.

По този начин евентуалните санкции срещу Карлсън може да се окажат вероятност в далечно бъдеще, дори ако този ход получи достатъчна подкрепа сред европейските законодатели и държавни глави.

Луис Гарикано, бивш евродепутат, заяви пред "Нюзуик", че е съгласен с позицията на Верхофстад. "Той вече не е новинар, а пропагандатор на най-отвратителния режим на европейска земя и на този, който е най-опасен за нашия мир и сигурност", каза Гарикано, коментирайки Карлсън.

Съдържанието на интервюто на Тъкър Карлсон с Путин все още не е ясно, но като се има предвид дългогодишната защита на някои аспекти на руската политика, критиците очакват то да бъде благосклонно към Москва.

"На първо място, не бива да забравяме, че Путин не е просто президент на страна-агресор, а е издирван от Международния наказателен съд и обвинен в геноцид и военни престъпления", казва пред "Нюзуик" евродепутатът Урмас Пает, който преди това е бил външен министър на Естония.

"Карлсън иска да даде трибуна на човек, обвинен в престъпления на геноцид - това е погрешно. Ако Путин има какво да каже, той трябва да го каже пред Международния наказателен съд. В същото време Карлсън не се държи като истински журналист, тъй като ясно изразява симпатиите си към руския режим и Путин и постоянно пренебрегва Украйна, която е жертва на руската агресия.

"Така че за подобна пропаганда в полза на престъпен режим можете да попаднете в списъка със санкции. Това се отнася най-вече за забраната за пътуване в страните от ЕС."

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че интервюто вече се е състояло. "Неговата позиция се различава от тази на останалите", каза Песков за Карлсън в сряда. "Тя в никакъв случай не е проруска, не е проукраинска, а проамериканска, но поне контрастира с позицията на традиционните англосаксонски медии."

Интервюто на Карлсън ще го превърне в първия представител на западните медии, който задава въпроси на Путин след пълномащабното нахлуване в Украйна.

"Американците имат право да знаят всичко, което могат, за войната, в която са замесени, и ние имаме право да им разкажем за нея", каза Карлсън във видеообръщението си.

Той добави, че е поискал интервю и от украинския президент Володимир Зеленски.

 

Източник: "Нюзуик"

Превод: Гласове"

 

 

Коментари

  • Капитан Кук

    07 Фев 2024 19:27ч.

    Най-тъмното, мрачно, зловещо и черно нещо, което ни връхлетя в демокрацията, е демократичната цензура. По време на комунизма най-страшното в неговия финален етап беше комунистическата цензура. Никой дори не си представяше и в най-мрачните си хипотези, че цензура има и в демокрацията. Но се сбъдна дума по дума казаното от Платон: "Демокрацията винаги води към тирания!" ("Държавата", книга VІІІ). Можеше ли някой да го повярва? На всичко отгоре комунизмът в края си беше много по-демократичен от демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво те цензурира комунизма теб лично, че не се сещам?

    07 Фев 2024 19:43ч.

    Да идеш на Айфеловата кула да си направиш снимка? ...... Казвам го съвсем доброжелателно. В рода ми един няма да е членувал в БКП, но затова пък всякаква кариеристична паплач беше вътре. ......... И ако се дразня, че непрекъснато се говори за комунизма като време в което едва ли не сме ходили като коне с капаци, днес дойде времето на демокрацията в което на всяка крачка камери, недоверие, всеки след всеки и ако това е свобода, да им пикая на свободата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако пострада защото е журналист ще е поредно доказателство за 1984

    07 Фев 2024 21:03ч.

    И за липсата на свобода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984г. ни се внушаваше, че у нас нямаме свобода, нали така

    07 Фев 2024 23:26ч.

    Когато се пееше песента за Рико от Порто Рико, се твърдеше, че е комунистическа пропаганда. А се оказа, че действителността е в пъти по-ужасяваща. ....... Чак след като сами си свалихме гащите и продадохме реално силната икономическа страна на соца, щото кариеристите бяха повече от комунистите, Щатите малко се поокопитиха и започнаха да преустройват старите си дървени къщи в нови. А печатат парите и цял свят е зависим от долара и пак им се налага да пръскат ежегодно къщите си за дървояди. ........................... За съжаление няма хора да осъществят държавността, държавата да е собственик. ........ Било лява идея. Аман от фалшиви ориентири, тоя бил ляв, оня десен! ....... Какъв е багажа ти в главата, това е важно, другото е "Ала бала" по кирчовски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    07 Фев 2024 23:27ч.

    ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА ДЕМОКРАТИЧЕН ФАШИЗЪМ ДЕМОКРАТИЧЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ ДЕМОКРАТИЧНА РЕПРЕСИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    07 Фев 2024 23:27ч.

    ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА ДЕМОКРАТИЧЕН ФАШИЗЪМ ДЕМОКРАТИЧЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ ДЕМОКРАТИЧНА РЕПРЕСИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984 е писано с едно наум за бъдещето на англоезичеството, а не с поглед към СССР

    08 Фев 2024 9:31ч.

    Самия Оруел дава достатъчно ясно обяснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Фев 2024 19:29ч.

    Тъкър вече е под друго ниво на опека, както се казва в- Матея 5 : 9 "Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии." Сам се нагърби да изглади това масово безумство в което искат да натикат запада и нищо не подозиращите хора! Това което прави Тъкър е историческо, и надскочи себе си, той е истинският лидер на дясното и на здравата мисъл, в световен план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да речем, че е така

    07 Фев 2024 19:45ч.

    Но все още не сме чули интервюто. Американците се интересуват от едно, ние от друго. ..... Да видим и чуем първо, а после ще коментираме. ....... Щото за нас Путин нищо ново няма да каже, ние знаем, американецът не знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Фев 2024 19:53ч.

    Толкова монументално дело, че дори се чудя дали няма да сринат интернета!!! И без това са го замислили, а мнозинството хора просто искат да си живеят, докато шепа изверги замислят трета световна война и тотална разруха, психопати и безобразни мерзавци! Просто чест му прави на Тъкър Карлсън, като истински викингски крал е! Последните пет години не е казал една тъпотия или нещо в разрез със здравият разум, не съм му пропускал предаване, мисля и че сега няма да разочарова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не забравяме, че Такър си е шовинист по американски

    07 Фев 2024 20:20ч.

    Което ни е забранено на нас. И си е достижение, че той е в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    07 Фев 2024 19:30ч.

    Предстои да се попълни списъкът на западните политически дисиденти, поискали убежище в Русия, май... Появили са се официални публични заплахи и към Илън Мъск да не публикува видеото с интервюто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    07 Фев 2024 19:31ч.

    Тия са много елементарни и даже не разбират, че в момента нямат печеливш ход. Ако интервюто по някакъв начин бъде спряно, този факт ще предизвика още по-голям интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    07 Фев 2024 19:32ч.

    В гейдиктатурите и разните фашизоидни държави, свобода на словото няма и не се предвижда!!! Населението е умопомрачено от нацистката пропаганда и живее в глад, мизерия и страх от "руската заплаха"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както каза Алекс Джоунс,

    07 Фев 2024 19:37ч.

    всички плазмодии са в паника заради интервюто. Обичам да ги гледам как се гърчат като червеи. Толкова зор, толкова цензура, за да не се промъкне никаква информация от Русия, и накрая журналистът с аудитория, по-голяма от всички щатски медии, взети заедно, да вземе да направи интервю баш с центъра! Не могат да го спрат, няма как и да го цензурират и са бесни! И това на фона на мащабни протести в цял ЕС и предстоящи европейски избори. Санкции, хаха. Хайде, санкционирайте го. Ще му накривите шапката. Къде е Урсула да ни обясни пак за свободата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    07 Фев 2024 19:37ч.

    Фашисти.Руснаците да се сърдят на себесиОставиха ги живи и сега им сърбат мръсната попара.Жив нацист какъв да бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 19:39ч.

    Започването на война си е престъпление. Би ли трябвало да съдим всеки американски президент(включително и за програмата за убийства с дронове). Инак с РФ не съм чул някой да е прекъснал дипотношения. В този смисъл, като изключим Украйна-в ефективна война с Русия, не виждам законна причина за цензура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Фев 2024 19:39ч.

    А ако Тръмп го направи вицепрезидент кви ще ги вършат гореспоменатите не им помня имената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • овластеното малоумие, гарнирано с наглост, цинизъм и високомерие, е вредно и за мира, и за демокрацията

    07 Фев 2024 19:40ч.

    Дори и да допуснем, че е вярна недоказаната хипотеза на шепа откачалници с власт на Запад, че "Путин е военнопрестъпник" (както четем в материала), нямат право така безотговорно да газят гражданските свободи на Запад, нанасяйки двоен удар - по демокрацията (свободата на словото) и най-вече с пълната си игнорация на истинната гледна точка на другата страна, която е ядрена свръхсила със свои също глобални геополитически интереси и домогвания. Всеки нормален човек би предпочел да не дразни излишно съперника си, за да не се стигне до фаталното - в случая, избухване на ТСВ и край на човешката цивилизация на Земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • критиците очакват то да бъде благосклонно към Москва.

    07 Фев 2024 19:44ч.

    Как може едно интервю да бъде "благосклонно"?! Говоря за истинско интервю, не за пропагандна инсценировка. А че Тъкър е провел истинско интервю, не се съмнявам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин с години говори за "партньори"

    07 Фев 2024 19:52ч.

    Струва ми се, че и сега ще е много внимателен и едва ли ще отговаря директно. А и не е нужно. ................ Ралин го е казал, не бъдете откровени с мошеници. .......... Не, не Такър е мошеник, но всички, които се боят от другата истина, ще подложат интервюто на такива коментари, че вместо "Да му изпишат веждите, току виж му изболи очите". ................ Да не говорим за нашите медии. Волгин е като бялата лястовица, какво направиха с интервюто му с Митрофанова. ....... Тук ще е нещо подобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разликата с интервюто на Волгин с Митрофанова е

    07 Фев 2024 20:10ч.

    че реално никой не го е чул и можем само да подозираме какво са си говорили. А интервюто на Тъкър с Путин ще го видим всички, ще можем да връщаме, превъртаме и да се смеем на жалките атлантически интерпретации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека го чуем

    07 Фев 2024 20:25ч.

    Да не слагаме тигана, докато рибата е още в морето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 19:45ч.

    Ще се надупят на Тръмп. Имаш ли съмнения? Не съм фен на "консервативната революция" на Путин(близки до нацията десни във Ваймар поставят началото), нито на Карсън, още във Фокс, но свободата на мисълта и словото са основополагащи. Дори да трябва да защитавам правото на Костя да дрънка алабализми у нас .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Малко ала бала с президента"

    07 Фев 2024 19:57ч.

    "Ала бала" е заплютя фраза за Кирчо. Слушай му записа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умнокрасив

    07 Фев 2024 19:51ч.

    Хайде, хайде на форумеца Ghost.....то бива лицемерие от твоя страна, бива. Точно когато спомена Костя веднага си пролича че си прикрит тротинеткаджия или по старому казано жълтопаветник. Не! Ти не си радетел на свободното слово, ти си представител на ония които трябва да бъдат изтръгнати като тумор. Най добрия начин е имиграция, за вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде да емигрира, особено ако е с две леви ръце или без образование

    07 Фев 2024 19:55ч.

    В гетата на САЩ? И там ще го приемат, казина бол, помощите нали са за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 19:56ч.

    Никога не съм крил че съм много ляво от "центъра", а с поредният набор патриоти трудно ще се наредят под едно знаме. Ся-туй че питам кога Варелий(примерно) ще благоволи да се върже на релса и да оди при раците не значи че ще гласувам да не им се дава три,буна, само щото ги смятам за диванета. То и не чакам те мен да харесват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай по списък, като си почнал

    07 Фев 2024 20:00ч.

    Още повече , че въпросния Валерий си беше ясен като Кирчо още в началото, който го е възприел за патриот си е признак за умствено отклонение. ........ На що заклинания сме се наслушали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трет

    07 Фев 2024 20:00ч.

    Значи Ку-клус клан може, всякякви откровенно фаиистки организациисъщо може

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това ли е "свободата" в САЩ?

    07 Фев 2024 20:04ч.

    Всеки човек се ражда с правото да казва това, в което вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който американец и да попиташ, какво е свобода

    07 Фев 2024 20:28ч.

    На 99% отговарят машинално: - "Мога да напсувам президента и нищо няма да ми се случи". ....... Това им е свободата. ......... Кой знае защо са решили, че в другите държави не могат да псуват, а на тях им е разрешено, видите ли колко са напред. ........... А защо обаче днес се страхуват да псуват, толкова са внимателни с кого и какво говорят, че не е за вярване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:04ч.

    Що се отнася до ръцете ми-от редкия случай на амбивалентност. Се ми е тая с коя работя, или удрям, и ги сменям като се измори едната.Не съм емигрирал(но съм поемал обекти в чужбина) просто щото тук изкарвам колкото и в Германия. При значително по-ниска издръжка. Но съм частен случай с който няма как да давам пример на публиката. Просто съм имал късмет. Това само да уточня фактическото положение , кат сте решили ад хоминем , не по принцип. Вижте колко съм кротък и разбран, вместо да почна направо за майките ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек на труда никога няма и да се сети да започва от нечии майки

    07 Фев 2024 20:24ч.

    .........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски

    07 Фев 2024 20:11ч.

    Това интервю моментално да се забрани! Шокиращо е, как може американец, който даже не е в списъка "Магнитски", да сее зловредна пропаганда, интервюирайки този, когото президентът на целия демократичен свят нарече "касапин", докато се ръкуваше с починалия Митеран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Фев 2024 20:11ч.

    Смятам, че интервюта с Путин няма да поднесе кой знае каква изненада, изненада за нас българите и още по-малко за форума на "Гласове"! Виж за средностатистическия американец може и да е шок!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Фев 2024 20:12ч.

    Забравих и добавям - снимката на Путин е "трепач"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със сигурност нищо ново няма да чуем, така е

    07 Фев 2024 20:34ч.

    А американците дали ще разберат Путин, а дано. .... Имаше един клип, едно момче наметнало руското знаме и записва реакциите на хората. ..... Че те непрекъснато го поздравяват, снимат се с него, поддържат го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:18ч.

    Първо-не мисля че на "средностатистическият" американец(или "европеец") му пука особено за Путин. Хората си имат други проблеми, не страшилката "руснаците идат". Русия(Путин) са само оправдание за нерешените ни проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те Русия не знаят къде е

    07 Фев 2024 23:33ч.

    Но знаят Путин. Щом Урсула го обвинява за протестите на фермерите, все ще проявят поне малко любопитство, аджеба тоя пък кой е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:19ч.

    За пример-само я нямаше Русия(Путин) кво оправдание има за "сглобката" у нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    07 Фев 2024 20:21ч.

    https://twitter.com/elonmusk/status/1754953564173042041?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email Asta Lavist @asta_lavist : This is great, but platform X is banned in Russia. https://twitter.com/edwardrussl/status/1755272936783814963/photo/1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:23ч.

    Или да вземем фон Л намесила Путин при фермерските протести в цяла Европа . В САЩ пак Путин виноват от аферата на младия Байдън, през мигрантската криза до расови и мигрантски проблеми. Няма да се учудя да го забъркат в дебата за аборта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй тъй е в Москва

    07 Фев 2024 20:26ч.

    Да вземе интервю и от Сноудън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:29ч.

    С Асанж да пробва. Сноудън никой не му затваря устата в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшно!

    07 Фев 2024 20:39ч.

    Настъпих една мравка оня ден и се чу "хрус". Уплаших се, сега мравките ще ми наложат санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Фев 2024 20:47ч.

    Санкциите са за нас. Гръмнаха египтяните двете кули(Осама го отнесе май нарочен) и почна "война с тероризма". В нея първа жертва паднаха гражданските свободи. Сега санкционират Путин. Първа жертва е икономиката на Европа.Свободата на мисълта.Плурализма.Демокрацията. Няма как да разменим свободи за сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Записки от подземието

    07 Фев 2024 21:40ч.

    Тъкърчо, мини на връщане през Лвов да ти покажа как свиря на пианото без ръце. Земи кеш, пиячка и прашец. Сланината - от мен. Твой друг Володимир. От Украйна, бе. Със зелената тениска. Сети ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Фев 2024 21:40ч.

    Какво друго може да се очаква от демократи и борци за свободи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    07 Фев 2024 21:53ч.

    ЕС е боклук, тук вече няма спор. Отивайте да гласувате на изборите и да се свършва с тая тъпотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    07 Фев 2024 21:55ч.

    Още с идването на Тръмп на власт на всички евромърди им е спукана работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарица Динкова

    07 Фев 2024 22:02ч.

    ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sseed

    08 Фев 2024 0:54ч.

    Изказаха се ЕВРОИДИОТИТЕ! Те са ОПАСНИ за живота!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Фев 2024 7:44ч.

    Ся разбирате ли най-сетне, че всъщност демокрацията НЕ Е ПРИСЪЩА на европейците! Англосаксите ,(американците) насила я приложиха в Европа след ВСВ.Трябваше троцкистите да вземат властта в Щатите за да се види, че всичко в ЕС е "пясъчна кула". Слава богу Америка е свободна държава.Падне ли тя нямайте никакво съмнение, че за 24 часа ЕС ще стане ДИКТАТУРА!!! Ще наискачат "кафяво-червени" режими навсякъде.За нула време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Америка е свободна държава" - това е вицът на годината. Америка е изкуствено създадено с масонски кунки инструментче, мислено от тогава за прокарване на тия гадости, дето сега извират от там

    08 Фев 2024 9:34ч.

    Не пиши глупости. Унищожаването на САЩ и Лондонабад е sine qua non за оцеляването на човечеството. Алтернативата е "Големият филтър".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, ЦИП,

    08 Фев 2024 10:09ч.

    Цип, разбира се, че така наречената "демокрацияТа" е западен тип начин на управление и колкото по-бързо се осъзнае този факт, толкова по-бързо ще дойде изтрезняването. Зад този етикет, "демокрацияТа", се крие една икономическа, а не политическа, система. Икономическата ѝ същност е елементарна, има пари за усвояване и харчене; и докато ги има, това се нарича "демокрация"; като свършат започва баналната тирания (наричана и фашизъм, но не съвсем уместно). Целта е отново да се съберат пари за харчене или за новата демократична вълна. И в тая демокрация свободата е свободата на харчене, колко повече глупости можеш да си позволиш да направиш с парите, толкова си по-свободен. Ерго, парите на западната "демокрацияТа" свършиха, а с това и тя. Последният напън беше със Сирия и мечтите за Иран; но истинската пързалка започна с "пандемията", за подтягане на редиците, която пък завърши с нападението срещу Русия, което трябваше да осигури още 10-15 години "демокрацияТа". Колко ли голямо трябва да е било отчаянието за да се предприемат тези две последни стъпки? Виждаме сега паниката, ами ако все пак не успеят да удължат агонията, какво ще стане? Много просто, ще стане това, което е трябвало да стане. И прасето завършва щастливия си живот по Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя ви будалка с вяра в американската демокрация

    08 Фев 2024 10:57ч.

    Не се коркайте, ЗИПът след време и за САЩ ще говори така, както днес за ЕС. Истината е малко по-банална: либерализмът е криптофашизъм, функциониращ притворно в напълно рационални и силно граждански конвенционални оптимуми. Нарушат ли се те, и цялото му "крипто" пада - както пада женска рокля от младо женско тяло, разкривайки нещо съвсем натурално хищно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво Тъкър, евала Карлсън

    08 Фев 2024 12:32ч.

    Интервю с вампир, а копеле? Якоо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    08 Фев 2024 17:07ч.

    Така е защото ЕС е защитник на престъпната Бандеровска Украйна! ЕС не понася истината и се е приравнила с фашизираната Украйна! Те болезнено изживяват всяка истина, а живеят в лъжа! Това е фалшив и вреден съюз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи