Нюланд: Вашингтон е готов да облекчи санкциите срещу Москва в името на преговори

Нюланд: Вашингтон е готов да облекчи санкциите срещу Москва в името на преговори

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Администрацията на САЩ е готова да обмисли облекчаване на санкциите срещу Русия при сериозни преговори за Украйна, това заяви заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд.

"В контекста на решението на Русия да води сериозни преговори, да изтегли силите си от Украйна и да си върне териториите, аз със сигурност бих подкрепила това и мисля, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен също би го подкрепил", заяви дипломатът, коментирайки по време на изслушване в Комисията по външни работи на Сената на САЩ възможността Вашингтон да отмени някои ограничения срещу Москва.

Сенатор Ранд Пол (републиканец, Кентъки) попита Нюланд по-специално за перспективата за отмяна на санкциите срещу руските законодатели с надеждата, че Москва ще отвърне на удара и ще направи същото за членовете на Конгреса. Пол подчерта, че решенията на Вашингтон да наложи ограничителни мерки срещу членовете на Думата и Съвета на федерацията на практика са довели до унищожаване на руско-американския междупарламентарен диалог. "Сенаторе, бих казала следното: ако е в интерес на Съединените щати да водят разговори с руснаците, тогава трябва внимателно да разгледаме какво може да се направи, за да се улесни това", отговори заместник-министърът на външните работи. "Бих се застъпил за тази гледната точка, отговори ѝ Ранд Пол. 

Коментари

  • teridan

    26 Яну 2023 22:10ч.

    Това преведено да се чете така: "Разбрахме, че санкциите вредят на нас повече отколкото на Русия, затова ще се опитаме да пробутаме на руснаците версията, че снемаме част от санкциите, с които си вредим сами, като някакъв жест на добра воля".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ започват

    26 Яну 2023 22:39ч.

    играта на котка и мишка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислейки се за котката

    26 Яну 2023 23:42ч.

    А всъщност са мишката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно Нюланд,

    27 Яну 2023 0:38ч.

    която откъсна окончателно Украйна от Русия, трудно може да влезе в ролята на мишката. Руснаците и техните слепи поддръжници в България трябва да се научат да уважават враговете си, особено ако последните са ги победили убедително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Astarot

    27 Яну 2023 8:22ч.

    Реално, санкциите не вредят на САЩ. Вредят най-вече на ЕС, което перфектно устройва САЩ. Те нямат икономически интерес да свалят санкциите, или да преговарят за мир с реално изпълними условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    27 Яну 2023 9:17ч.

    е голям "реалист"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От свинята лебед не става

    27 Яну 2023 11:19ч.

    Точно Нюланд курабийката, която откъсна окончателно Украйна от Русия, бе запомнена с репликата в Киев, в Украйна- f*ck EU! Където подклаждаше майдана !!! Хваната на видео да раздава курабийки (с брашно от насекоми) на протестиращите ултра националисти !!! Слава Украине в состав Росии !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Panta Rey

    27 Яну 2023 11:27ч.

    Това, че някой те е победил преди 30 години , не значи че задължително ще те побеждава и следващите 30 години. Това да не ти е Бойко Борисов и БСП под управление на Корнела ? :-) Просто Мем "Fuck the EU" вижда, че нещо почва да не й се получава играта и се чуди как да оцелее!!! Санкциите пречат, но нe ХРАНЯТ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луй XIV

    26 Яну 2023 22:39ч.

    САЩ се държат към всички източно европейци като строг възпитател към деца! Все едно всички ние сме както безсилни, така и тъпи! Нагло. Виктория Нюланд бе запомнена с репликата в Киев, в Украйна- f*ck EU! Където подклаждаше майдана. Хваната на видео да раздава курабийки (с брашно от насекоми) на протестиращите ултра националисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    26 Яну 2023 23:19ч.

    „Съчетанието на живата сила от Източна Европа с техническите възможности на НАТО, значително би повишило военния потенциал на алианса, защото ще намали риска от „чували с трупове“ за страните от НАТО, което е главно ограничение на тяхната готовност за действие“ Цинична откровеност - "партньорите" и "съюзниците" ни казват, че нашата роля е да умираме заради тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В. Нюланд

    27 Яну 2023 2:48ч.

    по повод 26-те хамер. биолаборатории в Украйна: https://www.bitchute.com/video/xKoPNAb8IV8/ (@2:30 минута) които са изследвали генетичен материал от украинци (идентичен с руския). Напълно отбранителни био-лаборатории!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Яну 2023 22:42ч.

    Има две неща. Първото е в изявлението на Mrs. Fuck the EU: "да изтегли силите си от Украйна и да си върне териториите". Впрочем не става ясно, кой трябва да си върне териториите. А второто е, че американците са инвестирали много мангизи в закупуването на много земеделски земи и раздадоха големи заеми на хохлите. Как ще си ги връщат? А тва са много пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руската страна не се е раждала под санкции, че да приема подобен гаменски подход на дипломация

    26 Яну 2023 22:44ч.

    Не се ли усещат тия хора бе? За какво равнопоставено партньорство може да става дума при тоя случай с тия цигански пазарлъци, оказващи се на всичкото отгоре вменяване на априорна вина у оня, който ще потупаш по рамото и ще му отмениш антипривилегията да бъде перманентно санкциониран само защото уж си "безкрайно добър" и "великодушен", докато той е "безкрайно лош" и "хулиганстващ". Имало ли е изначални санкции в отношенията между САЩ и Русия от страна на първите към втората? Как са се изграждали международните отношения допреди например 10 години и как това се е съотнасяло с нормите на международното право, в което са заложени принципи на суверенитет и невиновност до доказване на противното? На какво основание Русия следва да приема едно конюнктурно положение, продиктувано от едностранни незаконни и неморални американски действия спрямо нея като някакъв претекст за устройване на цивилизовани отношения между държави оттук нататък? Разбира се, американците много добре си дават сметка какво правят, но дали разбират отвратителната чергарска плебейщина на традиционните си действия спрямо останалите суверенни играчи - ето това вече е спорно?! А ако не им пука от това, то тогава и проявяваният цинизъм чрез това предложение изразява по-скоро липса на изтънчени маниери и не отразява иманентно присъщото на джентълмена, който иначе наглосаксите претендират да са изобретили като понятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lila

    26 Яну 2023 22:50ч.

    Ukrite nama da vra6at ni6o.Otkade pari.Tova,koeto e ostanalo ot zemiata demokrati

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    26 Яну 2023 22:52ч.

    А Москва, е готова да ви вгорчи живота и без санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Москва се издъни толкова грандиозно,

    26 Яну 2023 22:56ч.

    че освен на нещастните украинци и на самите руснаци вече не може да вгорчи живота на никой друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бранка

    26 Яну 2023 23:21ч.

    Да, издъни се, добре, че и отвъд океана са умствено вехти и изтърбушени провинциални шушляци, та московското падение да изглежда като лека заигравка на леда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Издънила се? Пустото пожелателно мислене на западните адепти

    26 Яну 2023 23:49ч.

    Прави се необходимото и достатъчно за присъединяване на цялата УССР, по области, без несъгласното население. Вместо да се налага да ги ловят един по един, сега партнерите удобно ги организират и ги водят на големи групи пред артилерията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    27 Яну 2023 2:15ч.

    Я обясни конкретно, с кое се издъни толкова грандиозно, че явно имаме различни източници на информация. Ти вероятно знаеш че укрите и ГОВНАТО са пред Кремъл, а пък аз знам друго?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    26 Яну 2023 23:02ч.

    С какви очи американците предлагат каквото и да било на руснаците след като излъгаха Горбачов, че НАТО няма да се разширява на изток и не само това, но и в бившата ГДР няма да се инсталират структури на НАТО. Нагли, по-нагли, най-нагли, американска външна политика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да има преговори,

    27 Яну 2023 14:26ч.

    НАТО първо трябва да се прибере в границите си до преди 1991 год. Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прорив

    26 Яну 2023 23:13ч.

    Явно НАТО е пред поражение в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    27 Яну 2023 8:06ч.

    снощи при соловьов генерал картаполов каза: сега се отбелязва 78 години от освобождението на аушвиц, за 80-годишнината участниците в отбелязването ще определяме ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 23:27ч.

    Няма назад... пращайте си танковете да станете за смях! Зелената дрога вече набира деца и старци, ама вие продължавате да се гаврите с тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    26 Яну 2023 23:54ч.

    Nah, Русия не бива да преговаря с терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    27 Яну 2023 0:05ч.

    САЩ и договор са несъвместими понятия. Като се почне от неспазването на договорите с индианците та до днес. От малко ли договори излезе или се отказа Тръмп? Да се водят договори с тях е губене на време. Водени от идеята,че едва ли не са богове, а другите хора са боклуци САЩ налагат своите искания без да се интересуват от нуждите на другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ликашенко

    27 Яну 2023 0:08ч.

    Каза в едно интервю съвсем на скоро. Махна с ръка (така успокоително да го кажа) и каза на журналистите войната много скоро ще завърши. А щом той го казва знаем че е много близък с В.Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    27 Яну 2023 0:23ч.

    През декември Путин им предложи условия за преговори и договаряне - Украйна се денацифицира и разоръжава, НАТО се отдръпва към границата от 1997 г., САЩ се изтеглят от Европа. Отказаха. какви преговори сега и с кого? Празни приказки, блъфиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пийте една студена вода

    27 Яну 2023 3:28ч.

    На Русия не и дреме за вашите санкции. Напразно си дадохте парите на укрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    27 Яну 2023 4:08ч.

    Става въпрос за Одеса и излаз на Черно море, ако Русия не си върне Одеса англосаксите ще са победили. Затова Ердоган започна да копае канал. Трябва да се преразгледа "Конвенцията от Монтрьо", чрез която Турция - англосаксите, имат пълен контрол върху проливите. Затова в Конгреса преди години, един генерал в прав текст каза: "Ще защитим "нашите" интереси в Одеса, и ще използваме съюзниците си Румъния, България, чрез които да оказваме натиск над Русия". Ако Русия настъпи към Одеса, конфликтът ще ескалира от локален в глобален, и на България е отредена ролята на "пушечно месо" и плацдарм за ядрена атака срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С копаенето на канал в Босфора има и друго решение

    27 Яну 2023 11:41ч.

    Казал го е Громико на англичаните още преди 60 години - две 50МТ торпеда, едното на Босфора, другото на Дарданелите и проблеми с руския флот няма да има. А дали ще остане нещо от Турция - това тепърва ще трябва да се изчислява. Затова до сега НАТО не е държало ПВО на Босфора - счели са за безсмислено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На гъ-жа FUCK THE EU

    27 Яну 2023 6:44ч.

    Някой ще й припомни ли демагогията с Минските споразумения, подпомогнали 8-годишното изтребване на донбасци, и признанията на Тантето и Оландеца? Подобни "предложения" са мръсно лицемерие на фона на действията на US-EU фашистката хунта, яхнала европейските народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая @#€& още през 2016 отреди ролята на БГ като фронтова държава!

    27 Яну 2023 7:07ч.

    И слагачите от хранилките се хилеха сервилно! Срам! Позор! Тая патица ти отрежда ролята на пушечно месо и ти се хилиш сервилно! Повръща ми се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГражданинНаРепубликата

    27 Яну 2023 8:24ч.

    Спрете военните действия и върнете територията, а ние ЩЕ СИ ПОМИСЛИМ ЕВЕНТУАЛНО ДАЛИ да махнем санкциите. Демек няма гаранция. Ти си му стъпил на врата, то бере душа ама вика махни си крака, извини се, остави си портфейла и ще си помисля евентуално дали да не те пребия. Спасението на света е когато се осъзнаят, че като всеки побойник и агресор е въздух под налягане. Да се обединят всички държави, да осъзнаят каква вреда им причинява САЩ, да ги нападнат и да внесат малко демокрация там. Да ги разпарчетосат на 50 отделни държави и да оставят бази за гаранция на бъдещият мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност Нюланд

    27 Яну 2023 9:02ч.

    Направи в Кие само 1 преврат на което кагебистите от Кремъл отговориха с пълномащабна война. Щото те толкова могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност и ти толкова можеш да мислиш

    27 Яну 2023 9:59ч.

    Причинно-следствените връзки са ти непознати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А леля ти Нула

    27 Яну 2023 10:01ч.

    "работи" за много пари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върнете Украйна на Русия с мир, за да няма война

    27 Яну 2023 10:13ч.

    Простотията е у вас. Ако като децата не бяхте хукнали към кацата с меда (демек да правите преврат), война нямаше да има. Толкова е просто, обаче представи си колко трябва да си прост, за да не вденеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Яну 2023 9:49ч.

    Учудваща е неадекватността на някои хора, като на тази посредствена лелка... Но пък вече започнахме да свикваме. Официално идва времето на Идиотокрацията... Освен ако, разбира се, руснаците вземат накрая да си свършат работата и тази агония да приключи по-бързо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В дебата с Пол Ранд

    27 Яну 2023 10:00ч.

    г-жа Новоземска изглеждаше нахъсена и уверена, че тя (едно от лицата на щраусианците и Дълбоката държава) контролират ситуацията и могат да поставят условия на Русия. Това една ли е наивност, дори и залъгваните с курабийки вече не са толкова наивни. Явно започват да усещат с кожата си краха на лелеяния си "проект "Украйна-Антирусия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    27 Яну 2023 10:02ч.

    Няма начин Русия да се оттегли от присъединените области. Това значи да позволи населението им да бъде изтребено от укронацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    27 Яну 2023 10:08ч.

    "Всъщност" - Обама загря "червените линии", Русия да не се намесва в "Майдана". Многовекторността на Янукович му изигра лоша шега, както при Лукашенко и Армения. Преди това 2007 г., "вестоносците", дъвчеха дъвки на едни Конференции. Разликата между Запад и Изток е: единият има възможност да "... седи достатъчно дълго на брега на реката, и да види труповете на врагове си", а другият е образец на "безусловен стимул - условен рефлекс". В превод "Чакащият, Просветленият" се е подготвил "Смирено" за събитията, което не значи Примирение, препратка към Августин. Търпението е сила, Емоцията, породена от Страх е Слабост. Често "Англосаксонският свят бърка Търпението със слабост", Изтокът възприема "търпението за Сила".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    27 Яну 2023 10:13ч.

    В този смисъл, харесаха ми две сенатски Комисии, за биолабораториите и нацистки символи на Майдана. Главното разследвано лице, въпросната "дама".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква неописуема провинциална

    27 Яну 2023 10:28ч.

    посредственост струи от лицето на стрина Нюланд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    27 Яну 2023 12:54ч.

    Военните сили на Русия са си на руска територия, преговори може единствено между двете страни Украйна и Русия да се водят, а вашите санкциите срещу Русия са си ваш проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малоумници и кретени от вред

    27 Яну 2023 16:16ч.

    Заради тази жена, светът лети с бясна скорост към ядрена война !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи