"Ню Йорк Таймс": Западът не е настроен за мирно уреждане на конфликта в Украйна

"Ню Йорк Таймс": Западът не е настроен за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Решението на Франция, Германия и Съединените щати да предоставят военна помощ показва подкрепата на Запада за нова потенциална офанзива на Киев, пише вестникът.

Новият пакет военна помощ от западните страни за Украйна, които се ангажираха да доставят на властите в Киев, включително бронирана техника, показва, че Западът не е настроен за мирно уреждане на конфликта. Това съобщи в петък "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на анализатори, предаде ТАСС.

Според анализатора Улрих Шпек решението на Франция, Германия и САЩ да предоставят военна помощ „показва подкрепата на Запада за нова потенциална офанзива на Украйна през следващите месеци“. „Това  също изпраща сигнал до Москва, че ние не сме напът да проведем мирни преговори в близко бъдеще“, добавя експертът.

Освен това, посочва Шпек, решението на западните страни демонстрира "намаляването на фактора страх" във връзка с възможна ескалация на конфликта.

По-рано в петък властите на САЩ обявиха отпускането на още един пакет от военна помощ на Украйна в размер на 3 милиарда долара. В частност пакетът ще включва бойни машини "Брадли" и самоходни гаубици. Преди това Германия обяви, че възнамерява да достави на властите в Киев бойни машини за пехотата Marder, а Франция ще изпрати в Украйна колесни танкове AMX-10 RC.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    07 Яну 2023 12:06ч.

    Няма как, все пак е лов за побесняла мечка, и за сега им върви абсолютно по план, някой би казал, че ловът е организиран и платен предварително, за да може западните ловджии да се чувстват комфортно, все пак си плащат, а руснаците най обичат платата и денгите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!?????????

    07 Яну 2023 13:16ч.

    Много те е страх, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Яну 2023 12:10ч.

    На сатанистите са нужни нови територии за усвояване и изяждане.Това е балон,пирамида!Термити-от къща на къща.Хипотетично че успеят.За колко време ще стигне?Кой ще е следващият?Но пак ще дойде краят на сбърканият модел.Изходът-тотално унищожаване на сатанистите и тяхното връщате в каменната ера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Яну 2023 13:32ч.

    Ами така ще е щом, като Путин и не само той говорят, че няма да използват ядрено оръжие! Според руснаците при завземането на летището в Багдад американците са използвали неутронна бомба избивайки не само иракчани, но и американци! Така че няма да е прецедент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Яну 2023 14:15ч.

    "цивилизованият свЕт" е фалирал. има нужда спешно от ресурси. много ресурси. Русия е прекрасна възможност да изкарат още 100 години, ако успеят да я унищожат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременните "цивилизовани" робовладелци

    07 Яну 2023 16:16ч.

    Не друг а колективният запад обяви Карл Маркс за мислител №1 на изминалото хилядолетие. Защо така? Ами защото Маркс обясни, че капитализмът ще бъде заменен от друга обществено-икономическа формация - комунизмът - така както робовладелската и феодалната обществено-икономически формации са били заменени от капиталистическата. Какъв е проблемът на съвременните робовладелци - капиталистите? Проблемът им е, че при смяна на капитализма с безкласовата обществено-икономическа формация на камунизма, съвременните робовладелци от господари на робите следва да се приравнят с освободените съвременни роби - хората на наемния труд. Затова удушиха идеята за комунизъм, като го заклеймиха за страшно зло и лансираха идеята за трансхуманното джендър общество от безволеви роби - биороботи, - за които сводобата се свежда до свобода на половите извращения, а дяволът им се представя като най-висше благо. Това е подмяната на комунизма със сатанизма. Именно чрез сатанизма, като подмяна на идеята за комунизъм, колективният запад и световният капитал се стремят да увековечат своята власт на съвременни робовладелци. Какъв им е вторичният проблем? - капитализмът изисква безкрайно натрупване, концентрация и безкрайно нарастване на капитала, за да съществува, а ресурсите на планетата Земя са крайни. Именно затова световният капитал мечтае за други ресурси на Марс, на Луната... Но Бог не позволява на Човек да живее дълго откъснат от Земята. Изходът за сатанистите е да подменят Човека с роботи и биороботи и да намалят биороботите до не повече от 500 милиона, за да им е зелена планетата Земя - тяхната планета, - която вече са окупирали и притежават на 2/3. Следователно, ние сме просто излишни за съвременните робовладелци. Следователно, всяка голяма война за съвременните робовладелци е от голяма полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Яну 2023 14:28ч.

    Европа се отказа от демокрацията, от свободата на словото и свободата на мнението, въвеждайки медийна цензура, за да оправдае фашисткия украински режим и да демонизира Русия. И сега Европа се връща към Третия райх, режимите на Мусолини и генерал Франко, постепенно преминавайки от демокрация към фашистка диктатура. Украйна е колония на САЩ и Британия. цялото й политическо и военно ръководство - са все чужди граждани (например Зеленски, съпругата му и децата му имат британски паспорти). ето защо те ще водят "война до последния украинец" в интерес на Британия и САЩ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    07 Яну 2023 15:26ч.

    викторе,мамин сладък. мрем и чакъм русиъ дъ бъде изтритъ отъ лицето нъ земятъ и да ви видя сикътъ педалштинъ какви приказки ште ги дробити. нъ вас отбраният сорт индивиди се нешто и некой ви пречи,ненъкви комплексичитъ:или плешивъ глъва,или окъринътъ или заден сърбеш. къто махнимЕ МОЧЪ и др. руски Ко един ден, и Шипкъ дъно мирясъти . тукъ както я каръти викторинците пак скоро ште си бъди турско и спокйни ште си дялкъти мозъчнити чикии (вониш нъ шизофриниъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи