"Ню Йорк таймс": В отношенията между САЩ и Украйна се забелязва взаимно разочарование

"Ню Йорк таймс": В отношенията между САЩ и Украйна се забелязва взаимно разочарование

Зеленски и Байдън Снимка: архив

САЩ и Украйна са разочаровани от сегашното състояние на отношенията помежду си поради различните приоритети на двете страни. Това се казва в материал на "Ню Йорк таймс", съобщава ТАСС.

Както пише изданието, отношенията между Вашингтон и Киев се изострят по-специално заради проблемите, свързани с финансите и различията в приоритетите. Американските военни стратези, включително ръководителят на Пентагона Лойд Остин, смятат, че Украйна трябва да съсредоточи силите си в една голяма битка. Украинският президент Владимир Зеленски обаче пилее ресурси в битки за градове, които според Вашингтон нямат стратегическа стойност. Като пример изданието цитира битката за Авдеевка, когато американски служители заявиха, че това селище е твърде скъпо за Киев. На свой ред Украйна е разочарована, че вътрешнополитическата борба в САЩ доведе до недостиг на боеприпаси на фронта, поради което духът на военните пада.

На 13 февруари Сенатът на САЩ, с подкрепата на редица републиканци, прие законопроект, предоставящ 95 милиарда долара помощ на Украйна, Израел и Тайван. От тях сенаторите предлагат да се отделят 60,06 милиарда долара за подкрепа на Украйна. Този пакетен законопроект обаче не включва разпоредби за затягане на контрола по южната граница на САЩ. Председателят на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Майк Джонсън, каза на 12 февруари, че документът, изготвен в Сената, не засяга граничната криза, „най-сериозният проблем“, пред който са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в държавната йерархия на САЩ, нарече версията на законопроекта, разработена от сенаторите, „съзнателно неприемлива“. Впоследствие той потвърди, че сега не възнамерява да подлага този документ на гласуване.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • old_beggar

    08 Март 2024 13:58ч.

    американските лешояди са вкусили славянска кръв и няма да спрат да унищожават руснаците (украински и руски) докато Вл. Путин не удари с ядрени ракети Вашингтон. цел на шайката около джо деменцио е да извлече възможно най-големи ползи от войната, без активно участие на US армия и тя ще продължи да изпраща оръжие на еврейчето „зе“, като количеството му ще е дозирано за продължаване на бойните действия, но не и за постигане на победа. а украинците и руснаците ще продължат да плащат кървава цена за това, че все още не са обърнали съвместно оръжията си срещу американските сатанисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Март 2024 14:17ч.

    Вместо ядрен холокост да се въоръжи местното индианско население за да си върне страната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам пълно доверие в дедо Джо. Той може. Той знае. Баба Уши пък е дедо Джо в Стария свят. Двамата са сила непреодолима.

    08 Март 2024 14:25ч.

    Никакъв шанс няма за оцеляване няма да оставят на целокупния Запад и трите му синджира марионетки 😂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи