"Ню Йорк Таймс": САЩ ще предоставят на Украйна касетъчни боеприпаси

"Ню Йорк Таймс": САЩ ще предоставят на Украйна касетъчни боеприпаси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

САЩ скоро ще обявят предаването на касетъчни боеприпаси на Украйна, съобщи "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на източник от Белия дом:

"Това беше потвърдено в сряда вечерта от служител на администрацията при условие за анонимност", отбелязват журналистите.

Според вестника украинската страна настоява за доставките въпреки недоволството на европейските държави.

Касетъчните боеприпаси са забранени от международната конвенция, ратифицирана от 123 държави, сред които не са САЩ и Украйна. Според вестника американски официални лица наскоро са сигнализирали за промяна на позицията си относно касетъчните боеприпаси "след месеци на съмнения".

САЩ може да обявят решението си още тази седмица, съобщи днес телевизия CBS, позовавайки се на неназовани източници във Вашингтон.

Международната неправителствена организация "Хюман райтс уоч" предупреди САЩ да не предават касетъчни боеприпаси на украинските сили, като заяви, че това неминуемо ще доведе до дългосрочни страдания за цивилното население и ще подкопае международното осъждане на използването им.

Според разследване на "Хюман райтс уоч", проведено през есента на 2022 г., украинските сили са използвали касетъчни боеприпаси при бомбардировките на Изюм и околностите му. В резултат на това са загинали най-малко осем цивилни граждани, а други 15 са били ранени.

За използването на касетъчни боеприпаси от страна на Киев съобщават и експертите на ООН в своя доклад, които уточняват, че Украйна е прибягнала до такива оръжия от март до септември 2022 г.

Източник: Риа Новости

 

 

 

 

Коментари

  • Ннастолен указател за напреднали

    06 Юли 2023 20:17ч.

    Русия ще достави на САЩ ракети Сармат !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    06 Юли 2023 20:51ч.

    Тя вече предостави единствения си Су-57 за снимките на Маверик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    06 Юли 2023 20:17ч.

    прекасният нов свят, има една конвецийка за забраната им, разбира се мииротвор-демократите от уол стрийт не я подписаха. термо-ядрен удар по нови йорк, фашингтон и калиформистан+лондонистан май остава единствената алтернатива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха!

    06 Юли 2023 20:57ч.

    САЩ е държава на сатанисти и юдео-масони, които се правят на защитници на човешките права и демокрацията, но това не им попречи да изпепелят 300 хиляди японци в Хирошима и Нагасаки и да обрекат още 200 хиляди на адски мъки и бавна смърт от двете атомни бомби, които хвърлиха над Япония. Колко у е сега да доставят и касетъчни заряди за избиване на някакви си туземци в измислената държава Украйна? Утре и бял фосфор ще доставят, и снаряди с обеднен уран, и напалм, и така, докато се нямери някой по-смел от Путин, който да им задейства вулкана в Йелоустоун и да отмие вулканичната пепел с две цунамита от по 200-300 метра в Тихия и в Атлантическия океан, съответно... България няма да потъне! - Така е казала баба Ванга. Връщайте се в България до 2028 г.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    06 Юли 2023 21:17ч.

    "въпреки недоволството на европейските държави" Какво им пречи на европейските държави, че ще трябва да увеличат степента на лицемерие с още един процент. Нека спрат да позлват електричестовто в знак на несъгласие, ще намалят и въглеродния отпечатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой се е съмнявал

    06 Юли 2023 21:18ч.

    в лицемерната и подла същност на англосаксите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    06 Юли 2023 21:51ч.

    Няма съмнение, че ще дойде момента, в който ще се опитат да им предоставят и някакъв вид ядрено оръжие с катастрофални за всички последици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мръсна бомба

    06 Юли 2023 22:27ч.

    ...........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    07 Юли 2023 1:51ч.

    Касетъчните бомби не бяха ли забранени?! Или са забранени само за Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Don't Cry For Me Argentina

    07 Юли 2023 5:09ч.

    Дръжките на микрофони дали са питали зелето за употребата на касетъчни бомби? Надали. Защо ли ми се струва, че Маша Захарова ще оповести новината и ще каже, че ще има ответен удар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи