"Ню Йорк Таймс": Киев подготвя украинското общество за отстъпление от Бахмут

"Ню Йорк Таймс": Киев подготвя украинското общество за отстъпление от Бахмут

Украинските власти започнаха да подготвят обществото за отстъпление от Артемовск (украинско име - Бахмут), пише "Ню Йорк Таймс". Вестникът посочва, че на 2 февруари президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че никога няма да има отстъпление от града, но три седмици по-късно той вече е допуснал подобно развитие на събитията, за да пести сили за настъпление вероятно през пролетта, съобщава ТАСС.

Както посочва изданието, той и украинските военни признават, че техните сили вътре в града са обкръжени от три страни. В най-лошия случай те могат да бъдат отрязани и унищожени, но според "Ню Йорк Таймс" украинското командване ще се опита тайно да ги изтегли на нови отбранителни линии по река Бахмутка.

Изданието цитира мнението на западни военни експерти, според които има вероятност Украйна да се оттегли от Бахмут. Австралийският военен анализатор Мик Райън посочва, че „Русия ограничава, макар и все още не напълно, способността на украинските сили да защитават града“, като напредва на север от него. Американският експерт Роб Лий смята, че "отбраната на Бахмут изразходва ресурсите, необходими за настъплението".

"Ню Йорк Таймс" отбелязва, че украинската офанзива вероятно ще бъде планирана за пролетта и, според тези анализатори и неназовани украински официални лица, ще има за цел да прекъсне "сухопътния мост" към Крим.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Бахмут Капут, но ...

    06 Март 2023 8:59ч.

    Бахмут е в руски ръце, последните остатъци от ВСУ бягат и пълзят по селски пътеки западно от града в посока Часов Яр... Но договорената война въобще не е на път да свършва. Прави впечатление руската пасивност да не унищожават до крак отстъпващите. Позволяват им да се измъкнат, и това не е за пръв път. Там горе в Кремъл знаят колко време е договорено да продължи войната и не бързат към Победата. Чакат ни нови месеци на гнусно шоу в което ще продължат да се избиват рускоговорящи с рускоговорящи ! "Прекъсване "сухопътния мост" към Крим" - означава че тежестта на сраженията ще се пренесе на Запорожкото направление. Дали Русия ще реагира адекватно или това не влиза в сценария ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    06 Март 2023 17:14ч.

    При това руснаците се бият само с лопати, защото нямали оръжие- според пропагандата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Март 2023 9:01ч.

    Бахмут вече падна... кви остъпления, кви 5 лв.???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма "тайна" за малки мозъци

    06 Март 2023 10:12ч.

    "...според "Ню Йорк Таймс" украинското командване ще се опита тайно да ги изтегли на нови отбранителни линии"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haha

    06 Март 2023 11:51ч.

    ами "журналисти" сър, не стреляйте по тях, те толкова си могат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пише "Ню Йорк Таймс" ..... съобщава ТАСС.

    06 Март 2023 12:18ч.

    Халваджията за бозаджията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райничка Цветкова

    06 Март 2023 13:13ч.

    Няма Бахмут, има Артьомовск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То селища след

    06 Март 2023 22:23ч.

    Мужишките пълчища няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Март 2023 15:25ч.

    "украинското командване ще се опита тайно да ги изтегли"... Е, тайно, тайно, колко пък ли тайно може да стане това!... Пълен фарс, пълна глупост! Тия идиоти изобщо четат ли това, което са написали, преди да го отпечатат?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    06 Март 2023 16:23ч.

    Този "анализатор" казал нам кво си,онзи "стратег" твърди нам що си,всичко това прилича на лошо прикрита паника. Напомня ми за ВСВ,когато немския ген.щаб,планира Сталинградската или Курската операции.Всичко предвидили хората с изключение на една дребна подробност. Просто нямали възможност да попитат какво мислят по тези въпроси Жуков,Рокосвскй,Конев и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    06 Март 2023 17:22ч.

    То половината общество е вече избито, а на другата половина и е все тая! На украинските вдовици не им е до Бахмут, а къде да търсят мужчини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    06 Март 2023 20:41ч.

    Да, бе, "тайно" ще се изтеглят укрофашагите от Артьомовск. Толкова тайно, колкото нациАЗОВЦИТЕ се изтеглиха от ,,Азовстал" в Мариупол. С вдигнати ръце и посрани от шубе гащи. И въпреки, че целият свят беше свидетел (по интернет, де, не по "правилните" медии ) на позорното предаване на Азовските плашипутарници, паралелно през цялото време Зеленски и нацистите около него яростно лъжеха, как в момента тече "успешна" операция по изтегляне на фашистките боклуци от Азовстал. Та, Гагин е прав: Укровермахта в Артьомовск или бива избит до крак, най-паче И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това да стане за ГРУЗИНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ там, или позорно се предава заедно с посраните си гащи. Грузински пленици НЕ се вземат ! Знае се защо !!!!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно на др. Пригожин

    06 Март 2023 22:22ч.

    И неговата пандизаджийска армия, която се оказа най боеспособната част от руската армия кога ще им писне и ще тръгнат към Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или към американското посолство?

    06 Март 2023 23:25ч.

    Гледал ли си американските реклами, мобилизират пенсионерите, обещават им вечен живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи