Няколко посолства на Украйна в ЕС получиха колети с животински очи

Няколко посолства на Украйна в ЕС получиха колети с животински очи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Няколко украински посолства в Европа са получили "кървави пратки", които съдържат животински очи, съобщи днес министерството на външните работи на Украйна, цитирано от Ройтерс.

Агенцията, цитирана от БТА, отбелязва, че през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до адресати, подкрепящи Киев.

Пакетите, напоени с течност с характерен цвят и миризма, са изпратени до посолствата на Украйна в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, до генералните консулства в Неапол и Краков, както и до консулството в Бърно, каза във "Фейсбук" говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко.

Освен това неизвестни лица са нанесли щети на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който впоследствие се е оказал фалшив, съобщи УНИАН.

Американското посолство в една европейска страна е получило писмо, което е съдържало ксерокопия с критични статии за Украйна.

"Има основания да се счита, че срещу посолствата и консулствата на Украйна се провежда добре планирана кампания на терор и сплашване. Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт, те се опитват да ни уплашат. Но ние и занапред ще продължим да работим ефективно за победата на Украйна", подчерта външния министър Дмитро Кулеба.

"Призоваваме чуждестранните правителства да гарантират максимална защита на украинските дипломатически служби в съответствие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", призоваха от министерството на Кулеба.

Чешката полиция каза, че заради подозрителен пакет е затворила украинското консулство в Бърно, чиито служители са били евакуирани, наред с хората в района, включително една детска градина, предаде ДПА.

Пратката е приличала на писмата бомби, изпратени до известни политици и посолства в Испания.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    02 Дек 2022 15:35ч.

    Абсолютни укро-американски постановки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писмо, което е съдържало ксерокопия с критични статии за Украйна.....

    02 Дек 2022 15:48ч.

    Бууум!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    02 Дек 2022 15:54ч.

    Щом не е свински м¥д€ пак е добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа се събужда

    02 Дек 2022 15:58ч.

    Съпротивата ще нараства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    02 Дек 2022 16:05ч.

    "Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт..." Някоя може ли да разтълкува тази тъпотия? Украйна е токова дипломатична, колкото е дипломатична белка в кокошкарник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, кой кого да спре и как!

    02 Дек 2022 17:02ч.

    Значи, те им продават оръжие и пак, и пак, правят си бизнеса и искат да спрат Украйна. Да де, да я спрат, като настояват Русия да се изтегли. Няма що, наистина голямо затъпяване става, щом мотат народа с такива плитки приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:30ч.

    Г-жа Урсула през настоящата седмица направи признание за 100 хил. жертви на ВСУ. Към нея постъпиха жестоко и я смачкаха по един напълно безцеремонен начин, а тя не заслужаваше подобно нещо. Всички знаем, че на война се лъже безсрамно. Когато войната завърши и си победител, може евентуално да увеличиш бройката по 10 (с предимно цивилни), че да бъде допълнително сатанизиран врагът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    02 Дек 2022 16:30ч.

    Да бе и някой изобщо ви повярва на глупостите... все едно, белингкат друго не могат да измислят, толкова си можат ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:33ч.

    Ако си загубил дефинитивно и си в изгнание - вече само фантазията може да е таван. Докато още войната тече и военното положение е неопределено, достъпните данни за броя на жертвите в униформа се делят на 10 и мотивът е ясен, да не се случва разколебаване и подкопаване на духа. По зло стечение на обстоятелствата, Урсула не ги е знаела точно тези коефициенти и е решила, че прави услуга на Украйна като е разделила разполагаемите данни с далеч по-скромен делител, примерно 2 или нещо близо до него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:38ч.

    Знаете онзи лаф - битият е бит, .... гафът си е гаф! Трябва да замажем натвореното от Урсула. На фона на всичко това, на преден план отново трябва да се изпрати някой, който може да пуска напълно непроверими, но категорични твърдения за големите достижения на нещо си. В случай са избрали добре познатия Кулеба, който познаваме, че не си мери приказките. Само онзи посланик Мелник го надцаква. За велики дипломатически постижение очевидно е напълно смешно да се говори. По-скоро е интересно да се отговори - откъде иде тази високомерна наглост, арогантност и непремерено приказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:41ч.

    На какво отгоре демонстрират това самочувствие. Какво правят руснаците и защо го правят, те си знаят. На нас не ни е дадено да разберем подробности. Подозираме разни неща! Очевидно е, че (поне доскоро) истинска война там те не водят. Проблемът е друг! Украйна не може вечно да разчитат и залагат на това, че няма да бъдат истински ударени. Не е солидно. Разчитат на друго. Какво е то?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:45ч.

    Един възможен отговор, което не изключва и наличието на много други: по стечение на обстоятелства те (украинците) знаят за нечуваната сума, която "струват" на Запада. Самият Запад доста безсрамно на много места дори нарича това не разход, а ИНВЕСТИЦИЯ! Толкова много пари са налети там, като се започне далеч-далеч преди войната, та и до ден днешен, че инвестицията не може да бъде изоставена! Хора с изявено отношение към парите и интересите просто никога не правят така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инвестиция ами, как иначе. Те тия пари ги "печатат", рисуват си ги ат въздуха. Долара и еврото не са истински пари

    02 Дек 2022 17:02ч.

    Сега им се привижда последен шанс да сложат ръка на Арктика, Сибир, руския далечен изток. Борбата е кой ще падне последен, по възможност върху останките на врагът. Нефелните наследници на създателите на Бретън-Уудс за осем петилетки не можаха да измислят нищо ново от тъпа емисия на "пари".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 16:52ч.

    Има и една допълнителна линия на разсъждение! Доста гнусновата, апропо! Но, така или иначе войната е гнусно нещо и съпровождащите я събития и обстоятелства - също. Някой ден всичко трябва да се възстановява, а Украйна отдавна е мъртва като държава. От крадене, безчинства и корупция, те дори не можеха да си плащат на руснаците безапелационно преференциалните цени на газа. Има хипотеза, в някакъв бъдещ период от време, от някаква неясна на този етап група от донори, да бъдат смъкнати чутовни суми пари за възстановяване на Украйна. Спомням си за Параграф 22. В този ред на мисли, всичко съборено днес ще е просто допълнителен бизнес утре! Гадно! Обаче, едновременно и вярно! Сигурно вече се подготвят списъците на своите хора, които ще топят гагата! Има много натрупан опит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Дек 2022 17:00ч.

    Това ми прилича на "активно мероприятие" на някоя спец. служба. Мисля, че подкрепата за У. в зап. общества намалява и някой иска да я върне отново. Гражданите на ЕС и на Европа имат други грижи/за оцеляването си през зимата/ и все по-малко се интересуват от страна 404. На лъжата краката и са къси, но на лъжецът езикът е дълъг. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданите на ЕС и "Европа" все едно, че ги няма

    02 Дек 2022 17:04ч.

    Нямат никакво значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 17:16ч.

    Тук без колебание работи принципът на Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече! Съвсем доскоро се ширеше усещането, че при такива машинации става дума за действията на онези отгоре, които правят разни неща, че да печелят още и още пари, но това не засяга обикновените хора. Системата изглеждаше кризисна, но неразрушима. Дълбоко погрешно! Ето, вече имате нагледен пример за последиците от производство на пари от разреден въздух (дори в Конгреса на САЩ обичат да ползват тази фраза). Новонапечатаните пари практически не могат да бъдат изтеглени обратно, по начин който е приемлив за елита. И тогава идва добрата стара ИНФЛАЦИЯ, която удря всички! (е, с изключение на тези, които са били добре информирани и подготвени, заели подходяща дефанзивна позиция). На изхода, богатите стават още по-богати, а току успелите да си покажат над нивото на блатото уста бедни, отново биват потопени! Данък инфлация е безпощаден! Дали ще се откопаем от ковид истерията не знам, но вие се гответе за следващия рунд, който е подготвен - солидарност с Украйна, отприщване на разходи за пушкала и сие! Измислям си, не обръщайте внимание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    02 Дек 2022 17:22ч.

    като в "Кръстникът"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Дек 2022 17:25ч.

    На животинските слепци, очи не им трябват! Следващите пратки може да са с уши или мъде, на скопените Лгбт и тия органи са ненужни. Символика, но не за тъпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доколкото знам,

    02 Дек 2022 20:58ч.

    вещерството в Украйна е над световно ниво. Те баят за болести на руснаците и виждат големи победи за украинците. Нищо чудно техният конгрес да е решил да увеличи милостта на Европа, изразена в парички, към славните герои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджата

    02 Дек 2022 22:14ч.

    1000% това са изцепки на някой надрусан офицер-националист от украинските служби......същите мероприятия като отравянията на навални и скрипал, за да имат повод разузнаванията на НАТОвските страни да торвят и избиват когото си поискат дори в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман вече от тая историческа случайност

    03 Дек 2022 11:42ч.

    наречена Украина. Клипче как укронацита по на 16-18 год ВАДЯТ ОЧИТЕ на повален милиционер по време на Майдан се въртяха из нета (както и такива, където ги заливат горят живи - не говоря за Одеса). Но Министерството на истината отдавна ги е изтрило от нета - както снимките от бандеровското Лвовски клане на евреи 1941...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи