Няколко хиляди души протестираха в Берлин срещу доставките на оръжия за Киев

Няколко хиляди души протестираха в Берлин срещу доставките на оръжия за Киев

Няколко хиляди души в Берлин участват в масова демонстрация срещу доставката на оръжие на Киев и за мирни преговори за възможно най-скорошно разрешаване на конфликта в Украйна. Акцията се провежда в рамките на Великденските маршове за мир, които се провеждат ежегодно в различни градове на Германия в навечерието на Великден. Целта на този вид мирни действия е да се изрази протест срещу действията на НАТО, войните и използването на оръжие, съобщава кореспондентът на ТАСС.

Според организаторите от националната Friedenskooperative мрежа около 3000 души участват в мирното шествие в германската столица. Акцията започна в 13 часа местно време на един от площадите в район Вединг. Там беше монтирана мобилна сцена, от която преди началото на шествието прозвуча песента „Пусть всегда будет слънчице“ на руски и немски език, както и на идиш. Освен това различни активисти се изказаха, призовавайки за ранни мирни преговори за разрешаване на конфликта в Украйна.

След това демонстрантите тръгнаха по главната улица "Вединг". В ръцете си те носеха плакати и транспаранти с надписи: „Сътрудничество и приятелство с Русия“, „Мирът е сега“, „Дипломация, а не оръжие“, „САЩ и НАТО – далеч от Украйна“, „Против безсмислените санкции, евтината енергия“. – сега“ и „Никога танковете не носят мир“. Някои активисти също носеха сини знамена с гълъб на мира.

В ръцете на редица участници имаше плакати със снимки на политици от германската Зелена партия, които сега активно подкрепят доставките на оръжия за Киев, с надпис „Искате ли тотална война?“. По време на шествието прозвуча песента "Катюша" на руски и немски език. Самите демонстранти скандираха лозунга: "Frieden schaffen ohne waffen" ("Създаване на свят без оръжия"). 

Според организаторите от Алианса за мирни инициативи за уикенда са планирани традиционни великденски шествия в повече от 100 града в Германия. Централни теми са настоящият конфликт в Украйна, опасността от ядрена война и протести срещу военните разходи.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Палавият пор

    08 Апр 2023 18:42ч.

    Ти да видиш. Евала на германците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пример??

    08 Апр 2023 18:46ч.

    Ами не стига, за да отсрами най-богатата нация в Европа с история във русоборчеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде спи немското правителство?!

    08 Апр 2023 19:17ч.

    Рашисти в Берлин, сър. Ето, това не ми харесва в демокрацията, че допуска всякакви радикални движения, финансирани да дестабилизират нашия роден дом, да клатят европейската лодка, да ни разединяват и скарват помежуду ни, да ни отравят живота, да ни принуждават да се милитаризираме в защита от подготвените от поръчителите им терористични актове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франкенщайн

    09 Апр 2023 10:58ч.

    Типично бръщолевене на партиен секретар на ТКЗС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    08 Апр 2023 19:23ч.

    браво на немците! отдавна трябваше да разберете че САЩ са най-голямото зло за човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

    08 Апр 2023 20:39ч.

    Не вярвам на никакви оротести! Не вярвам на никаква дипломация! Вярвам само на ВЕЛИКАТА НЕПОБЕДИМА РУСКА АРМИЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСКО-БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хгаха

    08 Апр 2023 21:34ч.

    Само в Берлин има 300К руснаци, излезнали 3000 да пеят руски песни хаха Да внимават само да не им спрат социалните помощи и да ги пратят обратно в родината хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фурлакис

    08 Апр 2023 21:40ч.

    Всички "зелени"партии по света и у нас са за прикритие на кърававочервени кръвожадни нацисти,получаващи грантове от чужда на Европа държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    08 Апр 2023 22:10ч.

    ??? Няколко хиляди души в Берлин участват в масова демонстрация ???? Тук няма ли някакво противоречие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжекостя,

    09 Апр 2023 0:17ч.

    Вярно е, че българите сме на едни от последните места по функционална грамотност, ама дай повече от себе си, мани ролята, дето я играеш тука."Няколко хиляди души в Берлин участват в масова демонстрация срещу доставката на оръжие на Киев и за мирни преговори за възможно най-скорошно разрешаване на конфликта в Украйна. Акцията се провежда в рамките на Великденските маршове" Провeдената в Берлин демонстрация е част от по–широк замисъл, не самата тя, конкретната е масова, а е замислена като част от масова акция, ще има и други и в други градове на Германия. Разочароващо е за теб, но така стоят нещата с германците. В рамкита на такива походи преди години ходеха с мотори до Русия.Rammstein снимаха клип в Русия, правиха клип на Ohne dich с кадри от битката за Сталинград, руснаци правиха кавъри на техни песни и т.н Ех, Костя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Нощни вълци"?! Пфу! ЕС ги забрани, но България "спи"

    09 Апр 2023 4:07ч.

    Основен инструмент за пропаганда на режима на КГБ/ФСБ в Кремъл. Привърженици на клуба имат ключова роля в анексирането на Крим през 2014 г. ( https://www.facebook.com/dw.bulgarian/videos/%D0%BD%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%86%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/264270867840900/ ) Тогава те блокират улици и патрулират, докато руски специални части завземат правителствените сгради.Представители на „Нощни вълци“ са доброволци във войната на Русия срещу Украйна. Организацията подкрепя идеята, че Украйна е част от Русия. Клубът получава финансиране от руската държава, а лидерът на организацията Александър Залдостанов, по прякор Хирург, е близък на президента Владимир Путин. В мотивите на ЕС за налагане на санкции пише, че "Нощни вълци" са организация, която "подкопава или застрашава териториалната цялост, суверенитета и независимост на Украйна". Един от санкционираните е Залдостанов. В мотивите за санкции срещу него се казва, че като лидер и основател на националистическия клуб „Нощни вълци“ той е „тясно свързан с руския президент Владимир Путин“ и „активно подкрепя руската държавна пропаганда, като публично отрича правото на Украйна на държавност и призовава за „денацификация“, както и за „деукраинизация“ на страната. По повод наложените санкции Хирург пише в профила си, че „за нас думата Война и думата Победа отдавна са станали синоними“. Ето кои са войнолюбците. Такъв да вземеш, та да го сложиш пред един широкомащабен монитор и да му показваш нон-стоп жертвите на войната, както направиха на границата украинците с Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На самия ЕС му предстои забрана

    09 Апр 2023 15:08ч.

    И лов на вещици за европейската лой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеонов

    09 Апр 2023 2:09ч.

    Познавам такъв българин, буклукчия в Германия, който принуди детето си да се самоубие, но после се свърза с руснаците и сега му пращат тайно деца по линия на Лвова-Белова, да ги държи там при него, защото бащите им се бият за Украйна на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеонов, не се прави на инсайдер,

    09 Апр 2023 17:10ч.

    Не можеш да познаваш такъв българин, част от такова явление, защото то не съществува.Иначе боклуци най–вероятно познаваш. Боклукчия, самоубил детето си, руснаците, деца, дето се изпращат тайно, ама няма граница, проверки, самоличности. При бащата,подтикнал детето си към самоубийство, пращат едни деца, дето бащите им се бият, пък майките ги няма никакви, щото те пък са убити,а преди това изнасилени. Боклукчията и той ще ги такова, държи десетки в къщата си, немските власти – нищо. Много нескпосана история. Трябва по–елегантно и по–правдоподобно. Започни с това, че познатият ти не е боклукчия, а работи в куриерска фирма в Германия, прекият му шеф е турчин. Давай нататък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди началото на шествието прозвуча песента „Пусть всегда будет слънчице“ на руски и немски език

    09 Апр 2023 3:59ч.

    дебилите, организирани от германските рубладжии, да отидат да я пеят в Рашистка Фашагия...но там за такава песен АРЕСТУВАТ https://www.youtube.com/watch?v=vMT4gtGkmXo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Апр 2023 4:28ч.

    Свърши се с Германия.Отток на капитали,отток на технологии.Заводи на по 300г които две св.войни не събориха се закриват.За Дойче банк знаете,но не знаете че само за година 225млрд са намалели депозитите на герм.граждани в герм банки.над 10млрд за година инвестират герм концерни в китай за 2022г.Но не е разрастване на бизнеса а съкращаване в Германия.3 000 са новооткрити гер офиси в САЩ т.е подготовка за изнасяне!Щом фолксваген/доскоро №1 производител/предупреждава че ще изнесе бизнеса от Германия и Чехия смятайте!Германия се готви да възтанови СП1!!! Алиянц са подновили застраховането му!А изглежда че нова заплаха надвисна над Германия.Обединена Полша с остатъчна Украйна!Мако е да обесят Шолц и Лаен.За година занулиха държава от тройката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти виж в Рашата как се редят на опашка за "мръсните" зелени хартийки

    09 Апр 2023 10:06ч.

    Санкциите работят! ---> https://t.me/uniannet/94677

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Апр 2023 8:22ч.

    Като им спряха горивата и им затвориха заводите, ще пеят не, ами и хоро ще играят.... Преди 20 години в един магазин за обувки в Берлин ме помислиха за рускиня и не ми даваха посочените от мен патъци, а като се разписках, че в България на морето напат като невидели, веднага се поправиха! Що не пееха или плачеха преди 8 години, когато укрите избиваха руските деца и Порошенко дрънкаше, че за руснаците в Донецк и Луганск хляб няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Апр 2023 8:58ч.

    .....ЛАПАТ като невидели.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкциите работят!

    09 Апр 2023 10:22ч.

    В Русия не е възможно да се продадат 70 милиона кв. м построени и строящи се жилища. Общо сега се строят 98 млн. кв.м. Това означава, че 70% от новите сгради не намират купувач. Това число нараства бързо от средата на 2022 г. Какво се случва е ясно и без обяснение. Няма пари, няма и бъдеще. Съответно няма ипотека. Строителната индустрия в Русия скоро ще се срине, погребвайки милиони работни места. ----> https://t.me/wind_sower/5564

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И товарищь Путин "работи"!

    09 Апр 2023 10:31ч.

    В района на Малогбек, Ингушетия неизвестни застреляха трима полица. В селото е въведена военна техника. Съвсем наскоро имаше и нападения срещу полицаи в Чечения. Кавказ, разбира се, ще пламне. Въпрос на време. Дори и най-отчаяните патриоти вече се досещат накъде води Путин Русия и какво очаква страната в края на неговото управление. ---> https://t.me/wind_sower/5553?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идил

    09 Апр 2023 10:59ч.

    Много са страшни да стрелят по руски полицаи, а когато в Швеция няколко пъти им горят Корана, ги няма никакви. Оттука да разбереш, че са тероряги на английска заплата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антивоенни графити "Прости им, защото не знаят какво правят" се появиха в Санкт Петербург

    09 Апр 2023 10:53ч.

    Снимката на графита беше публикувана в мрежата от петербургски художник под псевдонима vano_bogomaz. ?"Минаха 2000 години, а ние все още не можем да спрем да вършим зло", пише той. ----> https://t.me/uniannet/94768?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жертвата на Голгота

    09 Апр 2023 11:00ч.

    Тоя художник си е признал, че е евреин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът създаде фашисткото Франкенщайнче

    09 Апр 2023 10:57ч.

    Много показателно защо Русия избра разумната тактика: https://politikus.info/articles/150964-esli-by-my-zanyali-vsyu-ukrainu.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крахът на тиранията е неизбежен

    09 Апр 2023 11:32ч.

    Пълномащабната агресия на путиновата Руска федерация срещу Украйна за пореден път показа, че бивши империи не съществуват. Тази империя, която никога не е била напълно осъдена и наказана за престъпленията си в миналото, днес се завръща в своето грозно, абсурдно превъплъщение като терористична държава. Опитите за умиротворяване на агресора доведоха до катастрофални последици - той отново извършва масови убийства, депортации, изнасилвания и грабежи в самия център на Европа през 21 век, извършвайки целенасочен, неприкрит, "идеологически обоснован" акт на геноцид срещу украинската нация, подкрепена от псевдоисторически разкази и дехуманизиращи форми на пропаганда. Но както показва историята, крахът на тиранията е неизбежен. След като започна пълномащабна война срещу Украйна, самодържецът на Кремъл извърши социално, икономическо и политическо самоубийство за Руската федерация, обричайки нейните граждани за дълги години напред на международна изолация и презрение от цивилизования свят. Колко дълго ще продължи войната в Украйна не се знае, но едно е ясно – тя ще приключи с падането на рашисткия режим и появата на Втори Нюрнберг. Дали след това руското общество ще може да следва пътя на нацистка Германия в преодоляването на своето тоталитарно минало: да разбере, поеме отговорността и да се покае за престъпленията на режима на Путин, но и в крайна сметка да осъди сталинско-болшевишкия тоталитаризъм е много голям въпрос. Но това, което определено няма да могат да избегнат, е справедливо и тежко наказание за руския "фюрер", висшето военно и политическо ръководство на Руската федерация и всички замесени и отговорни за военните престъпления и престъпленията срещу човечеството, извършени в Украйна. И така, Буча, Ирпин, Гостомел, Бородянка, Мариупол, Краматорск, Харков, Чернигов и цяла Украйна чакат с нетърпение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добритe новини са там, където я няма ордата на Оркостан

    09 Апр 2023 11:02ч.

    В района на Одеса, в резервата на остров Белгород, в делтата на Дунав еколозите пуснаха 40 европейски елена лопатар и благороден елен. Отбелязва се, че точно сега е благоприятно време за тяхното транспортиране - извън размножителния период и периода, когато женските раждат малки. На острова животните ще помогнат за създаването и поддържането на полуотворен мозаечен пейзаж, богат на биоразнообразие, с ливади, езера и разнообразие от растения. ---> https://t.me/uniannet/94662?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, това правят орките

    09 Апр 2023 11:06ч.

    Рашистки хищници в природния резерват Аскания-Нова, Херсонска област. ----> https://t.me/uniannet/94671

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия на Путин е хартиена суперсила

    09 Апр 2023 11:39ч.

    Известният руски демограф Алексей Ракша заяви, че руското преброяване на населението е фалшифицирано, а броят на жителите на Руската федерация е надценен с около 5 милиона души. Фактът, че цялата официална статистика на Путин е фалшива, отдавна не е новина. Но мащабът все още е впечатляващ. И така е с всичко. Ето отговора на въпросите на патриотите - къде е милионната армия, къде са снарядите, къде са униформите и т.н. Всичко е точно там на хартия. Русия на Путин е хартиена суперсила. ---> https://t.me/wind_sower/5565

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В многонационална Русия на Путин уж руснаците преобладават, но всъщност бягат от РФ /емигрират, имигрират или не раждат/ и измират

    09 Апр 2023 11:46ч.

    Друго интересно твърдение на демографа Ракша е, че официалната статистика фалшифицира данните за националния състав на Русия. Например броят на татарите беше значително подценен. По-рано руски медии вече обърнаха внимание на този факт - броят на татарите, според преброяването, рязко е намалял с 590 хиляди души. Според Ракша татарите, живеещи извън Татарстан, просто са записани като руснаци. Така националният състав на Руската федерация е просто фалшифициран, за да се поддържа илюзията за преобладаващ процент на руснаци, които бързо измират. ---> https://t.me/wind_sower/5566?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До продуктите на Фридман, пишещи тук

    09 Апр 2023 18:04ч.

    През 2015 Дж. Фридман, "сянката на ЦРУ", каза какво ще се случи днес, но тогава никой не го разбираше., не знаехме как точно ще се формира "русофобският пояс от страни" от бившшия Източен блок, който включва и нас като страна.Факт е, че вашите писания тук, са свидетелство за успех, обикновено по циничните самопризнания на САЩ постижим " с една голяма торба пари", обаче една част от вас като 09 Апр 2023 2:09ч. представляват социална заплаха за нашия свят на равнището на психическата адекватност. В Украйна може пълни дъна със сатанински жестове и недвусмислени щампи на тениските да гонят поповете от УПЦ пред Лаврата, в България бяхме обаче само бедни, но си бяхме напълно нормални хора преди да ви бъде казано "фас". Тук не е Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи