NY Post: Отказът на Зеленски да преговаря с Русия съсипа шансовете му да намери финансиране в Давос

NY Post: Отказът на Зеленски да преговаря с Русия съсипа шансовете му да намери финансиране в Давос

Отказът на украинския президент Володимир Зеленски да проведе мирни преговори с Москва провали шансовете му да привлече финансиране от големи западни инвеститори на Световния икономически форум в Давос, който се проведе в Швейцария от 15 до 19 януари. Това се казва в публикация на The New York Post, съобщава ТАСС.

В материала се подчертава, че именно продължаващите военни действия "пречат на Уолстрийт да отвори портфейла си". „Най-просто казано, проблемът е, че инвеститорите знаят, че технологичните стартъпи няма да генерират възвръщаемост на капитала“, каза авторът на статията. Според него по време на преговорите при закрити врати Зеленски вероятно „допълнително е влошил положението си“, тъй като „той не е дал да се разбере, че е готов да води мирни преговори с Путин“.

Администрацията във Вашингтон изпрати искане до Конгреса преди почти четири месеца за допълнителни бюджетни кредити през фискалната 2024 г., която започна на 1 октомври в САЩ, основно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския регион. Общо изпълнителната власт на САЩ, ръководена от демократа Джо Байдън, би искала да получи около 106 млрд. долара за тези цели, посочва ТАСС.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна. Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената се обявиха през последните месеци против продължаването на предоставянето на финансова помощ на Киев. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън предупреди няколко пъти, че възнамерява да обвърже допълнителната помощ за Украйна с по-строг контрол на южната граница на САЩ. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изказа в подобен дух. Дебатът между Демократическата и Републиканската партия по тези въпроси продължава

Коментари

  • Статията твърди, че има идея какво е дискутирал Зеленски зад затворени врати!

    21 Яну 2024 20:24ч.

    Едва ли знае

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само отказът да се преговаря с Русия

    21 Яну 2024 20:33ч.

    Високотехнологично въоръжение на стойност над 1 милиард долара, изпратено в Украйна от САЩ, не е било внимателно проследено, каквито са изискванията, и не се знае къде е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се знаело,

    22 Яну 2024 1:39ч.

    но се намерило в Ивицата Газа, в ръцете на Хамас. Да не забравяме, че и Зеленски е от хазарско потекло по бащина линия... Атаката срещу Израел беше дюшиш за оставане на власт на Нетаняху - тоже съветски хазар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАНОЛОВ

    21 Яну 2024 20:43ч.

    Каквото и да е дискутирал на затворени врати, посланието е ясно- няма преговори, няма пари. Точка. Просто е като зелен...фасул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    21 Яну 2024 20:53ч.

    Циничен Запад. Когато Зеленски искаше мир дойде оня рижия и му каза никакъв мир! В резултат Украйна бе съсипана не само инфраструктурата й, но най - важното стотиците загинали украинци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    21 Яну 2024 23:52ч.

    именно. и това издание, което вероятно се има за сериозно, твърди смехории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    21 Яну 2024 20:53ч.

    От Зеленски не зависи нищо. Прокрадва се един от възможните сценарии. Да се предложи реми, при все превеса на белите. За сега те играят позшционно и не бързат да материализират предимството си. И не случайно. Те изчакват да им се предложи реми. Ремито устройва и Байдън преди очакваните тежки избори. Вариант на Мински споразумения 2 при очертаващите се линии в момента. Разполагане на "миротворчески" сили в Украйна за гарант и нещо, което ще бъде представено, като спиране на Путин. Губи разбира се предварително известния. Украйна. И малоумната българска политическа шайка, която е ниска топка в световнота политика и световно известна с клептоманските си пороци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма икономическа сила зад мераците на Запада. Затова и няма кой да финансира упоменатото нещо

    21 Яну 2024 22:11ч.

    Запада фалира още през 2008 г., в случай че някой още нещо не е разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прехвърля вината изцяло на Зеленски

    21 Яну 2024 22:42ч.

    Както за ВСВ, виновен е Хитлер, а всички други са чиста вода- ненапита. Истината е - свършиха пари и оръжие за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    21 Яну 2024 22:52ч.

    Това е някаква фейкова новина, която няма нищо общо с истината. Фактите говорят точно обратното - переспективи за разширяване на конфликта и войни между държави на НАТО срещу Русия. Затова назначават такива олигофрени като Тагарев в България, румънците, молдованците и прибалтийските държави са още по-зле от нас. Войната тепърва започва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Войната тепърва започва”

    21 Яну 2024 23:14ч.

    Съвсем вярно. Затова Русия не влага цялата си мощ в Украйна. Миналата година в Русия са произведени огромен брой танкове, самолети и вертолети. А на фронта все още не са се появили. Чакат голямата война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    22 Яну 2024 7:50ч.

    Причината дьо Гол да излезе от военната организация на НАТО което води до преместването на централата от Париж във Брюксел е една екскурзия по пусковите установки на стратегическите ядрени ракети. Др. Брежнев старателно обяснил на др. дьо Гол по какви обекти са нацелени ракетите. Дьо Гол попитал И на Париж ли? Брежнев мълчаливо кимнал което умълчало французин в следващите минути. След завръщането си във Франция дьо Гол вади Франция от военната организация което довежда и до студентските бунтове през 68 и падането му от власт. Интересен факт По време на тези посещения в Москва дьо Гол помолва да го оставят сам и присяда за два часа в размисъл пред гроба на Сталин. За Макрон какъв му е капацитета да размишлява по стратегически въпроси няма данни но може да се съди по някои странични факти. Др. Тръмп в едно видео на среща със свои привърженици разказва как Франция вдигнала митата за американски стоки с 35% и заявил на Макрон, че ако не ги махне следва 100% мито на всички френски вина и шампанско и той има 15минути да реши какво да прави. След 3минути Макрон звъннал пак и в името на добрите отношения върнал старите правила. Толкова му е стратегическото мислене на галското петле. Германия. Германски и руски инжинери работят съвместно по усъвършенстване на газовите центрофуги за разделяне изотопите на урана и достигат до ниво 6-7 поколение. В момента руските центрофуги са на ниво 11 поколение. На САЩ са останали на 3то но говорят, че имат някакъв пробив на базата на лазерните технологии. Първите реактивни изтребители на Русия са с английски двигатели получени 47ма а сега английските рибари са пред протест заради отнети права да ловят риба в Баренцово море от ,1956 г. И така нататък. Отношенията Изток Запад са многопластови и надали отказа на Зеленски да преговаря с Москва са изиграли решителна роля, той е кукла на конци и следва Саливан и Блинкен. Преговорите Москва-Запад никога не са спирали а дали имат резултат ще разберем скоро. От Москва казаха, че отнемането на активите им ще го приемат като акт за обявяване на война. Така че по това как ще се развият събитията с тези активи ще стане ясно какво ни чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    22 Яну 2024 9:18ч.

    На Запад само един германец от последните 200 години проумя, че "Руснаците винаги идват за своето" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Яну 2024 8:41ч.

    и защо да иска мир с русия убииците му пращат оръжие и пари те печелят хунтата от бункера в киев си купува имения и яхти всички предоволни и всичко за сметка на избитите млади хора в украина газа иемен и къде ли още не

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Яну 2024 8:56ч.

    Владимир Александтович Зеленски не може да иска мир, защото няма да живее много дълго след това. Артиста шоумен, вживял се в ролята на президент, ако поиска мир ще бъде пречукан от украинците. Едните, защото не разбраха "защо ручаха жабетата", а другите защото искат да изколят руснаците и рускоговорящите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    22 Яну 2024 15:08ч.

    Еи. Зеленика. Ти. Не. Можели. Да. Разбереш. Че. Русия. Ше. Победи. Тъпанар. Смотан. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Владимир. Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    22 Яну 2024 15:13ч.

    До. Всички. Българи. Славяни. Не. ПозволявАите. Да. Пратят. Българи. Да. Се. Бият. Срешу. Русия. Бог. Да. Го. Прости. Нашия. Цар. Борис. 3. Цар. На. България. Не. Даде. Нито. Един. Войник. Да. Отиде. На. Източния. Фронт. И. Затова. Го. Отровила. Докато. Синът му. Комарджия. Съди. България. За. Пари. И. За. Имоти. Дано. Във. Ада. Да. Вриш. Симеонов. От. Все. Сърце. Ти. Го. Пожелавам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    22 Яну 2024 15:16ч.

    Мартин. Да. Прочете. Каво. Стана. Със. Наполеон. И. Тогава. Да. Прави. Сметка. Да. Напада. Русия. Този. Път. Париж. Няма. Да. Го. Има. На. Картата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи