НСО въвежда мерки за сигурност за опелото на Светейшия патриарх Неофит

НСО въвежда мерки за сигурност за опелото на Светейшия патриарх Неофит

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На 16 март 2024 г. (събота) Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София за заупокойната света литургия и опелото на блаженопочиналия Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит.

След 08:00 часа гражданите, които желаят да присъстват на литургията и опелото в катедралния храм, ще преминават проверка за сигурност през пунктове, разположени при северния и при южния вход на храма.

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние няма да бъде разрешаван.

За времето от 08:30 ч. до 15:00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона „София-център“ с радиус 1500 метра и височина 1000 м.

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    15 Март 2024 17:45ч.

    Отец, Бог и Светия дух пак ги игнорираха от службите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Март 2024 23:05ч.

    Съботният ден е за почит на починалите... НСО са държавна служба, която няма общо с духовните дела на православните христяни... Утре ще има ''Панаир на суетата''..., но отец Неофит(за мен и семейството ми) НЕ ЗАСЛУЖАВА! Имаме лични спомени от този човек, които са неизличими...Сигурна съм,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи