НС създаде временна комисия за НЕКСО

НС създаде временна комисия за НЕКСО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Даниел Митов от ГЕРБ бе избран за председател на временната парламентарна комисия за НЕКСОСнимка: БГНЕС

Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса "Nexo" по предложение на ГЕРБ-СДС. Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

Приети бяха редакционните поправки на ДПС в проверката да бъде включена и компанията „Нексо Кепитъл“ и свързаните с нея юридически и физически лица и беше отхвърлено искането на ПП да се провери финансирането на всички партии в предизборната кампания м.г.  

Комисията се състои от 14 члена, по двама от всяка парламентарна група. Срокът за дейността й е от 1 месец. За неин председател бе избран Даниел Митов от ГЕРБ. 

Останалите членове на комисия са: от "Продължаваме Промяната" - Рена Стефанова и Асен Василев; от ДПС - Йордан Цонев и Петър Чобанов; от "Възраждане" - Златан Златанов и Ивайло Чорбов". "БСП за България" ще бъде представена от Иван Ченчев и Илиян Йончев, "Демократична България" от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а "Български възход" от  Лидия Недева и Гален Монев.

Източници: БНР, БТА

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи