НС одобри плащането на половината от дължимите пари на пътните строители

НС одобри плащането на половината от дължимите пари на пътните строители

Парламентът разреши на Агенция "Пътна инфраструктура" да заплати 50 на сто от изпълнените дейности по превантивно, текущо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации от утвърдения си бюджет за 2022 г. "За" гласуваха 122-ма депутати, 35 бяха "против" и двама се въздържаха.

Според приетото решение останалите 50 на сто от всички финансови задължения на агенцията, възникнали по изпълнени дейности, сертифицирани до момента на влизането му в сила, се извършват след решение на Народното събрание и въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група и становище на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще заплати 100 процента от финансовите си задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища.

Решението в редакция на парламентарната регионалната комисия подкрепиха формациите от управляващата коалиция. ДПС, "Възраждане" и един депутат от ГЕРБ-СДС бяха "против", а двама народни представители от "Продължаваме Промяната" се въздържаха. Преди това беше отхвърлено предложението на ГЕРБ-СДС за явно гласуване със ставане на крака.

С 0 гласа "за", 25 "против" и 132 "въздържал се" депутатите отхвърлиха другото проекторешение за разплащане с пътните фирми, внесено от „Има такъв народ".   С изключение на депутата, гласувал "против" едното проекторешение, ГЕРБ-СДС не участваха в гласуванията и на двете предложения.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Що да Вида

    20 Апр 2022 15:22ч.

    Някой да преведе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи