Новото ляво обединение обяви името си и участие в изборите

Новото ляво обединение обяви името си и участие в изборите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори. Това е било решено на конференция "Левицата!" - За социална справедливост и мир. За преодоляване на неравенствата", провела се в Пловдив. На срещата са участвали ръководствата на "Изправи се България", "Движение 21", "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи граждански активисти. Това съобщиха от формацията на Мая Манолова "Изправи се България".

Срещата е втора след проведената в края на ноември 2022 г. кръгла маса в НДК. На нея е уточнено, че "Левицата!" ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

На конференцията Мая Манолова е очертала четири основни задачи пред "Левицата!". Според нея събралите се утвърдени и нови лица на лявото имат дълг и ангажимент към реабилитирането на левицата и нейното обратно превръщане в истински автентичен защитник на хората на труда, младите, пенсионерите.

"Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор, ръководството на която е готово да услужи на всяка от по-големите политически субекти, включително на ГЕРБ и ДПС, срещу които до вчера уж се бореше", коментира тя.

Като основен проблем, с които трябва да се бори "Левицата!" Манолова очерта борбата с неравенствата, където ножицата между богатите и оцеляващите се разширява и хората имат нужда от връщане на левицата към техните проблеми и тревоги.

Според Мая Манолова това трябва да е левицата, която да спре войната с президента, която тя определи като "братоубийствена" и най-явния знак за безпътицата в ляво. Според нея това не е война на левите хора, а на партийния елит "безпринципна и самоунищожителна" и по думите ѝ тя трябва да бъде прекратена.

Срещата е била модерирана от Костадин Паскалев, а участие са взели още Петър Витанов, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов, проф. Иво Христов, Симеон Славчев и други.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

  • !!!

    20 Яну 2023 16:12ч.

    Мая Манолова "Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор"...а вие къде сте !?!БСП поне има депутати ,а вие ....И ако Първанов ,Манолова ,Дончева ,Кадиев са лявото ....не благодаря !Към момента БСП начело с Нинова е партията ,която подкрепям .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак съм аз, Госпожа Павлова от БСТВ

    20 Яну 2023 22:36ч.

    Ние, с Господата Калоян Методиев и Стоил Рошкев, знаем Истината. Госпожа Нинова ще е новият Премиер на Република България! А след подготвения импийчмънт на радев, Госпожа Нинова ще бъде първата жена ПРЕЗИДЕНТ на Родината ни. Благодаря за вниманието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диктор

    20 Яну 2023 16:34ч.

    Ох, и това професорчето Христов се наредил до Първанов и Петков. Картинка ненагледна. А, онези от "Ние си отидохме преди да дойдем" нямаха ли представител?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Яну 2023 16:50ч.

    Освен раздразнение, не будят нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феликс Едмундович

    20 Яну 2023 16:57ч.

    Тия левици с удивителната накрая (Ди Линке, Подемос, Сириза и пр.) не бяха ли на мода преди десетина години? Явно тукашните бананови политици са бавноразвиващи се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    20 Яну 2023 17:02ч.

    Всяко едно нищожество от тия на снимката отцепи през годините по малко от електората на БСП. Това именно (заедно с "вещото" ръководство на кака ви Корнелия, разбира се) превърна партията от втора политическа сила, единствена противостояща на мутри и соросоиди, в "лесно заобиколим фактор", винаги готов да се гушне с тях в името на властта. Сега нищожествата се надяват обединението от нищожества да се окаже нещо различно от нищожество. Едва ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    20 Яну 2023 17:07ч.

    Името е "Левицата!" - ще се явят на местни и парлам. избори. Целите им са -да се борят/?/за преодоляване на неравенствата/кои/, възстановяване на справедливстта,опазване на околната среда, "автентичен" защитник на хората на труда, младите, пенсионерите. Тези цели са като "преписани'' от БСП/нищо ново/. Извинете ме, но нов ... не се прави със... ... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кое му е новото,

    20 Яну 2023 17:11ч.

    Да не говорим какво точно му е лявото на това движение? "Катраник на каруцата на буржоазията" Magister dixit.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам аз горе на снимката “Новото ляво”

    20 Яну 2023 17:16ч.

    И какво да видя: Старо, старо, старо, георги, мая, татяна, друг георги, розово, червено и тук таме лила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд еврогей

    20 Яну 2023 17:20ч.

    кое е това хубаво момиче до Мая Манолова на снимката ? Благодаря предварително за отговора !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как

    20 Яну 2023 17:26ч.

    Чучолига бе бате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • салам “Чучолига”

    20 Яну 2023 17:25ч.

    Циганин продава на пазара “салам чучолига”. - Как го правиш тоя салам “чучолига”? пита една баба (да става лафа). - Ами слагам едно кон и едно чучулига и става салам “чучолига”, авторитетно отговаря мангала. (Момичето до Мая се казва Чучолига).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • претоплени манджи

    20 Яну 2023 17:34ч.

    От тая аутсайдерска седянка, нищо няма да излезе. Нито от нея, ни то от новото НДСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадрите решават всичко

    20 Яну 2023 18:07ч.

    затова зависи кои ще са в ръководството, а иначе лявата идея никаква я няма в България, поне традиционното ляво което се бори за правата на трудещите се. Същото плашило, което наследниците на бившите комунисти наричат "връщане на комунизма", за да няма кой да оспори тяхната схема за грабене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    20 Яну 2023 18:59ч.

    кое е това хубаво момиче до Майчето ? За тях ще глагувам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Христов да си гледа социологията

    20 Яну 2023 19:25ч.

    щото политиката не е баш същото, там трябва познаване на хората поотделно, а не на обществените групи и структури на управление. Политиката не е работа и за бивши военни като Радев, когото професор Христов подкрепи чрез членство в инициативния комитет за преизбирането на Радев. Видяхме ги колко познават хората и двамата, след като Радев избра първо да назначи Петков и Василев за министри, а после да ги хвали точно преди парламентарните избори, как ако е имал още 2-3 такива щяла да се промени България. А не, мерси, както е казал Бержерак, казваме го и ние сега. Ученият да си пише дълбокомислените анализи на обществото, а генералът от авиацията да си гледа самолетите, че съвсем не останаха поради лошата работа на политиците, лансирани от Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един българин

    20 Яну 2023 20:52ч.

    Яко боклуци, брат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странни хора

    20 Яну 2023 21:09ч.

    Като не стана да превземат БСП отвътре, ще пробват сега щурм отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер

    20 Яну 2023 23:58ч.

    Дано да успеете да изхвърлите продънената БСП от парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нито един човек на труда

    21 Яну 2023 0:02ч.

    няма на снимката; кирчовците вляво. Помия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи