Ново силно земетресение в Турция - 6,3 по Рихтер

Ново силно земетресение в Турция - 6,3 по Рихтер

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер разлюля на границата между Турция и Сирия в 19:04 ч. българско време.

Епицентърът му е бил в Дефне, окръг Хатай, на 14 км югозападно от Антакия, Турция. На дълбочина 10 км.

Това стана ясно от данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).  

Усетен е в много съседни окръзи, както и в Сирия и Ливан. Има данни за разрушения, посочва канал Хабертюрк, цитиран от ТАСС. Не се съобщава за жертви или пострадали.

Трусът е предизвикал паника по улиците, отбелязва Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Според очевидци има пострадали сгради.

В сайта на Европейско Средиземноморския сеизмологичен център очевидци от Турция и Сирия съобщават, че е било много силно. "Бях с колата на пътя и ме разтресе яко", пише потребител. 


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • случайности няма

    20 Фев 2023 23:41ч.

    След като на 6 февруари след голямто турко земетресение имаше леко трусче в България при село Пчеларово, час и 32 минути след днешното силно земетресение в Турция, отново е регистрирано леко трусче в България , този път в Централен Рилски Резерват , на десетина километра южно от Мала църква Самоковско, на половината от разстоянието до което във връх Свети дух на 17 септември 1971 поради диспечерска грешака в София, объркване с турски самолет на Ан-14 "Пчолка" от Кърджали за София. От летище София наредили на Пчолката да каца! И тя "кацнала" на Свети дух! За нещо да ви намеква диспечерската грешка? Тогава от 9 човека в самолета оцелява само един. Бил пушач и го изгонили да пуши в опашката на самолета, която при падането се закача за дърветата и остава цяла мигове преди разбиването на Ан с останалите осемт, в деня на Вяра Надежда и Любов и Майка им в София! Пишат, че датата на София била празник и на село Съдиево,оказало се близко до локацията на двойно трусче от нулевия час на 16 февруари, изместено после до Раднево. Въобще писците на европейската сеизмологична агенция са по-издайнически от тези на нашите бански старци. Поне на първо четене. После ръчно ги валидират с по две редакции. Особенно когато трусчетата са на българска територия. Интересна избирателност. Към момента на това съобщение координатите 42.18 N ; 23.53 E от 20.36часа българско време все още не са редактирани. Този път и нашите старци са отчели локацията в Мала църква, но с 3 км по-югозападно 42.15°N 23.52°E. Така църквата е двойно потвърдена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи