Новият военновременен кабинет на Израел се зарече да изтрие Хамас от лицето на земята

Новият военновременен кабинет на Израел се зарече да изтрие Хамас от лицето на земята

Израелският премиер Бенямин Нетаняху състави кризисно правителство, което ще ръководи войната с Хамас, а неговият министър на отбраната се зарече да изличи палестинската въоръжена групировка "от лицето на земята" заради смъртоносното й нападение срещу Израел през уикенда, предаде Ройтерс.

В общо изявление Нетаняху и бившият министър на отбраната и лидер на центристката опозиционна партия Бени Ганц заявиха, че са се споразумели да сформират извънредно правителство, включващо тях двамата и настоящия министър на отбраната Йоав Галант.

По-късно Нетаняху каза в телевизионно изявление, че те са загърбили разногласията си, "тъй като на карта е заложена съдбата на държавата".

"Сражаваме се с жесток враг, по-лош от ИДИЛ, каза Нетаняху, застанал редом с Ганц и Галант, сравнявайки нападението на Хамас със зверските убийства, извършени от групировката "Ислямска държава".

"Ще изтрием това нещо, наречено Хамас, ИДИЛ-Газа, от лицето на земята. То ще престане да съществува", заяви Галант. Сега е време да се обединим и да победим, каза бившият министър Ганц. "Има време за мир и време за война. Сега е време за война", допълни той.

Докато воюва с Хамас в Газа, кризисното правителство няма да приема никакви несвързани с извънредните му функции политики или закони, изтъкнаха в общото си изявление Нетаняху и Ганц.

На този етап не се очаква водачът на опозицията Яир Лапид да се присъедини към извънредното правителство.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ☮️маке лове

    12 Окт 2023 8:07ч.

    нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • екстраординари

    12 Окт 2023 8:07ч.

    И каква е крайната цел на войната на Израел ? Окупация на Газа ? Че тя вече беше окупирана - това значи безкрайна Интифада и насилие ! Залавяне лидерите на ХАМАС ? Няма как да стане. Те първи ще се шмугнат през тунелите и ще се скрият в Синай ! Египет е в мир с Израел, но слабо контролира собствената си територия - Синай е територия на джихадистите. И кой тогава ще наказват израелските военни в Газа ? Кой ще страда ? Ще страдат цивилните палестинци - децата ! Ще се формира ново поколение на насилието и ще се "освежи" средата ! Идеалната среда за пръкване на нови палестински терористи ! Единственото решение тогава е ЦАХАЛ да изтребе 2 300 000 население на Газа и да анексира ивицата към Израел ! Това ли е целта на Израел ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е една от целите.

    12 Окт 2023 8:12ч.

    Другата е глобална. Ставаше нещо дума за богоизбран народ и някакви гои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Окт 2023 8:15ч.

    Това е Близкия Изток деца.Какъе мир какви пет шекела? Там всичко се решава с "ултранасилие".Тва е РЕЛИГИОЗНА война. Без съмнение праведния гняв на Израел ще отключи "библейско-корански" процеси. Пак казвам: новите дрешки и на октомврийска разходка да видите слънцето.Шот кат дойде ядрената зима... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    12 Окт 2023 8:17ч.

    и хитлер навремето така се заричаше

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако...

    12 Окт 2023 8:21ч.

    Целта е избиването на 2 300 000 човека , как си го представяте това ? Това надхвърля реалните числа на Холокоста от ВСВ ! Няма как да се убият за кратко време над два милиона човека, дори технически е голямо "предизвикателство" ? Кои от Големите Фактори ще допуснат такова изтребление ? Първо - Иран ще се намеси. Второ - Египет може да влоши отношенията си с Израел /Египет е огромна страна с най-голямата арабска армия/. Трето Русия /с проксито Асад/ ! Четвърто Китай !... И т.н. Израел няма само приятели. Не мисля че Холокост над ивицата Газа е възможен. Опит за такъв ще взриви целия Близък и Среден Изток , вероятно ще взриви Света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски е щастливец, че насреща му е Путин

    12 Окт 2023 8:38ч.

    А не израелския премиер. В Израел и осем часа не чакаха, а Путин осем години ги трая тия в Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв е бил Киев при създаването си?

    12 Окт 2023 8:40ч.

    Със сигурност не украински!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1. Български

    12 Окт 2023 9:27ч.

    Киев е основан от отцепилия се от централната власт брат на кан Кубрат. Кий - отцепник. През 8 – 9 век градът е търговско средище на северозападната граница на Хазарския каганат. През 882 Киев г. е завладян от основаната през 862 г. Новгородска Рус и става център на Новгородска и Киевска Рус, която до монголското нашествие от 1240 г. обединява няколко руски княжества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    12 Окт 2023 11:28ч.

    Браво. Правилен отговор. Уважавам хора, дето четат историята. В други източници го изписват "Къй", ама идеята е същата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Окт 2023 8:48ч.

    Путин е славянче от Петербург.Умно, но няма "стомана и кръв".Няма "пушки вместо масло"... Затова величието на Руската Империя е от "немската кръв" на император и бруталната кръвожадна жестокост на кавказеца Сталин. Може би при Иван Грозни с неговите опричници има нещо "славянско".Ама там има много "татарски елемент"... Да, без съмнение Биби преподава урок на Лидера.И той иска не иска ще трябва да последва примера.Руското общество ще му ги наложи.По руските федерални канали се вихрят Сатановский и Кедми.Биби е цвете спрямо тях... :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зипе, спри да пишеш тук нашмъркан

    12 Окт 2023 12:17ч.

    Бетер Дайнов си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старшина Кьосехюмнев

    12 Окт 2023 14:39ч.

    ЗИП-ът не е изкарал военната служба и тука си избива комплексите с кръвожадност и пишман-геополитика. Иначе мое го бъзикате с въпроса, а къде стои зип-а при различните родове войски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Аз съм те родил, аз ще те убия! - каза Тарас"

    12 Окт 2023 9:09ч.

    Вече не са им необходими, затриват ги "до крак".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    12 Окт 2023 9:52ч.

    "Има време за мир и време за война. Сега е време за война"... Аз пък не си спомням Израел да е бил някога в състояние на мир, още от създаването си на 14 Maй 1948. Но така стоят нещата с всяка изкуствено създадена държава, особено върху земите на друг народ. И е факт, че това няма да приключи, докато едните или другите не бъдат заличени напълно. Жалко, наистина. Но и това също е заслуга на САЩ и нагло-саксонците... As usual!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    12 Окт 2023 13:03ч.

    и как ще стане, Израел е заобиколен от мюсюлмански държави, в самия Израел живечт много палестинци, в Назарет 70% от населението са палестинци, а и кой ще им работи и те, като в Западна Европа разчитат на евтин труд, в Европа - имигранти от бившите колонии и източна Европа, в Израел на палестинци и имигранти, включително и българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Окт 2023 10:31ч.

    И The Doors така пееха по примера на библията.Има време за живеене има време за умиране.Светът ще го поеме, както дойде... :)) https://m.youtube.com/watch?v=5zesUGSFsjk&pp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • що да се хабят, щом кат и без туй ги мързи

    12 Окт 2023 11:53ч.

    От нас могат да вземат много по-ефтини, качествени и бързи начини за интелигентен и галантен геноцид. И така. Първо, обявяваш началото на "демократични промени" и "дълбоки реформи". Излизат напред във властта едни лица, които по имена и/или антропологични белези очевидно не са местни. Пускаш спортни деятели да застраховат населението и бизнеса. Стартираш приватизацията. Реституираш земеделието. Отваряш границата за активните недоволни. Пускаш вълни от "чуждеСТРАННИ инвеститори" вътре. Безразборно вътрешно кредитиране на населението от чужди банки (няколко халки на носа на всеки гражданин). Реформираш образованието в парите следват ученика. Реформираш здравеопазването в кланични пътеки е фармаориентирана здравна касичка. Въвеждаш задължителни ваксини, гейбракове и смяна на пола. Закриваш електроцентралите, щото пушели. Присъединяваш територията към еснатошенгени без да питаш населението... За има-няма петнайсетина години то вече е наполовина, а след още 10 вече го НЯМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Окт 2023 13:30ч.

    Чудно, защо отъждествявате целият палестински народ с ислямофашистка палестинска организация ХАМАС. Да припомня, че до появата на Израел Палестина е английска територия, а Сталин и Труман създават Израел въпреки волята на Англия на подопечната и територия. Израелците първоначално са в зоната на отговорност на СССР, а след смъртта на Сталин финтират към САЩ за закрила. Англичаните както са били против, така си и остават до ден днешен против съществуването на Израел на палестинска територия. Английски военни инструктори са обучавали ХАМАС в подготовката им за тази акция наречена „Ал Акса„

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи