Новият посланик на САЩ похвали България за откъсването от газовата зависимост от Русия: Впечатляващ обрат

Новият посланик на САЩ похвали България за откъсването от газовата зависимост от Русия: Впечатляващ обрат

България е стратегически партньор и сътрудник на Съединените щати, като двете държави работят ръка за ръка по стратегически въпроси в области като сигурност и енергетика. Това заяви новият посланик на САЩ у нас Кенет Мертен в първото си публично изявление след делегирането му у нас, в рамките на бизнес закуска, организирана от Американската търговска камара в България. Ето какво каза той:

"По отношение на сектор енергетика, искам да изкажа своята висока оценка за впечатляващата работа, свършена от България в периода, в който трябваше да се адаптира на фона на съществените сътресения на международния енергиен пазар, които се дължаха на руската на инвазия в Украйна и на обвързването на газовите доставки с военните интереси. България се фокусира върху диверсифициране на енергийните си източници и постигна съществени успехи.

По-рано този месец България получи първата си доставка от втечнен природен газ от американски доставчик, трябва да отбележим, че това се случи посредством дългосрочното й споразумение за доставка с Турция. Ако продължава да се развива по този начин, в обозримо бъдеще България ще достигне позиция, в която ще й се налага да се договаря с Русия за 0 молекули газ и ще може да се откъсне от тези, които използват енергийните доставки като оръжие.

Това е впечатляващ обрат, който бе постигнат за много кратък период от време. Енергийната независимост на България също така допринася за енергийната независимост на региона. На лице са планове да се продължи с този регионален подход, посредством изграждането на газов Интерконектор между България и Сърбия и също така чрез използването на плаващото хранилище за регазификация в Александруполис. България е ангажирана да продължи да играе лидерска роля по отношение на генерирането на електричество в региона, като планира множество нови проекти, включително и за възобновяеми източници."

От ключово значение за икономическото и социално развитие на България е приемането на еврото, посочи още Мертен. "Това ще помогне за по-пълноценната интеграция на България в ЕС. Вече сме казвали, че приемането на еврото е един естествен и логичен процес и би подобрило конкурентоспособността, и ще помогне на потребителите, ще се намалят лихвените проценти, ще бъдат по-стабилни и ниски цените."

По традиция представителят на САЩ не пропусна да спомене и темата с върховенството на закона и борбата с корупцията. "Инвеститорите имат интерес към страни, които предлагат равни закони и бързо и справедливо правосъдие. Американската търговска камара е в първите редици в борбата за върховенство на закона и няма как да не ви подкрепя в това. Целта следва да е създаване на по-привлекателна среда за международните инвеститори."

 

Коментари

  • Пипи

    28 Апр 2023 11:08ч.

    ПИПЪЛА СЕ РАДВА И КВИЧИ ОТ РАДОСТ,ПОХВАЛИХА НИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарим Господарю

    28 Апр 2023 14:39ч.

    Мехлем ни капе на душите, еле като чуем за похвала. Къде да Ви цалувнем, отпред или отзад? Айде първо по-добре отпред (ний цалуваме отпред), а за на отзад оставяме на Баце (той умее да облизва). ДПС то могат и повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мустака

    28 Апр 2023 18:53ч.

    Да, откъснала се е, като плаща на посредници, внасящи руски газ на по-високи цени. Евалата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ура, и това е ненамеса и независимост

    28 Апр 2023 11:19ч.

    от Вашингтон??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    28 Апр 2023 14:04ч.

    За да добие представа Хаитянинът, колко надежден съюзник е България, може да му прочетат за събитията у нас през септември 1944г. Да не се радва много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    29 Апр 2023 0:42ч.

    Така е. България винаги е предавала съюзниците си и в последствие е воювала против тях на страната на Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    28 Апр 2023 11:26ч.

    САЩ не са се откъснали, ние ще се откъснем- и ядреното гориво им е руско, купуват огромни количества руски петрол през Индия, за газта да не говорим- всичко е дъщерни фирми на Газпром, които прехвърлят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Апр 2023 13:55ч.

    Вчера турците си откриха първата атомна централа, построена от руснаците! Ние дето бяхме "зависими" от Русия, открихме АЕЦ Козлодуй през далечната 1974 г. ( 04.09.1974 г.), който също беше построен от "лошите" руснаци! Преди няколко месеца нашето "независимо" правителство сключи 10 годишен договор за закупуване и смяна на ядреннота гориво на АЕЦ Козлодуй с нелицинзирано, по-неефективно и много по-скъпо такова от Уестинхаус. Като "екстра" към сделката, ние ще се грижим за отработеното гориво, защото руснаците си го взимаха обратно отработеното! Новоеничарите, които взеха властта у нас след 1990 г. спряха 4 от 6 атомни реактора на АЕЦ Казлодуй, а сега с тази сделка реално ще закрият и последнете два! Разбира се българският народ спи спокойно и дълбоко, защото знае, че ще си купуваме ток от "братска" Турция! То и сега газа вместо да минава директно на наша територия, първо минава през турска за по-евтино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашето име

    28 Апр 2023 11:33ч.

    тоя мяза на др живков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И съчиненията му приличат на Живковите

    28 Апр 2023 12:52ч.

    Само дето не са ни свикали -амнайсти конгрес още, а наследниците на червената буржоазия подсмърчат ли, подсмърчат около новия Тато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя мяза на др живков.

    29 Апр 2023 6:56ч.

    Ако поне малко мязаше на Живков, сега щяхме да имаме евтин ток, евтин газ, евтини торове и истинско селско стопанство, а това значи - истинска, качествена храна. Нямаше да ни карат да си унищожаваме добитъка, свинете, кокошките, овцете, щото отделяли много метан, а да ядем хлебарки, скакалци и червеи. Щяхме да ядем наше, истинско кисело мляко, а не "Данон". И щяхме да ядем до насита. Щяхме да си имаме лекари и здравеопазване, на което завиждаха. А сега имаме какво? - бизнес. Щяхме да имаме пътища, по които да пътуваме, а не да вървим по заобиколни маршрути, защото през година ги ремонтират. Нямаше да има свлачища и срутища, защото горите ни щяха да са живи и да се поддържат, а не да се секат за дървен материал за износ, и в същото време да ни налагат квоти за емисии. Нищо общо няма с Живков тая върти-опашка .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    28 Апр 2023 11:34ч.

    Ха ха ха, значи едва сего получихме първия газ от американски доставчик, а онова което ни вкарваха Киртака и Кокорчо какво беше? Руски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Апр 2023 11:37ч.

    И новия ще е руски, само дето за по пряко ще минава през саш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xoxo

    28 Апр 2023 20:27ч.

    Е,ти сега ли загряваш,че Петков и компания направиха далаверката да се купува руски газ през попсредници??Добро утро.Народът яко е затъпял ,за да се хваща на "харвардските" лъжи.Апропо,харвардски са курсовете,нито един от 3те "харвардци " не е завършил дефакто Харвард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Апр 2023 11:36ч.

    Ми като има грешки на природата, като Румбата радеф... и все пак, винаги всичко може да се върне обратно - не го забравяй! ? Само не се взимай насериозно, че нямаш подобаващо образование за назе ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България и нейният народ НЕ СА се откъснали нито от Русия, нито от руския газ, защото не ни тревожи НИКАКВА зависимост от Русия, мистър Мертен!

    28 Апр 2023 11:39ч.

    Зависимост или независимост от руския газ има само във вашите американски глави, която е чудно защо ви тревожи мистър Мертен - вие нито сте българин, нито родината ви е България! Както се разбира и все повече ще се разбира - българския народ счита Русия за ПРИЯТЕЛСКА държава и приятелски руски народ, които са правили само ДОБРО за нас българите! Ние не сме англосаксонци и никога няма да бъдем! ......... И удивително е ..... Каква е тази политика между отделни суверенни държави, при която една суверенна държава САЩ има "стратегически цели" в друга суверенна държава България?!?!?. ......... Преведено на прост език - това означава, че ние България трябва да ОБСЛУЖВАМЕ стратегически цели на чуждата държава САЩ и на американския народ за ТЕХНИЯ КЕФ, в УЩЪРБ на нас самите българи! Ай сиктир бе! ...... п.с. Постигнатата "газова независимост от Русия" е постигната от жалките продажни слуги наричащи се "политическа клика", напълно изпразнена откъм съдържание за държавност, национална отговорност пред народ и Родина. .... Гледайте си там мистър Мертен американските инвестиции в НОВИ проекти, без да се бъркате и да СПИРАТЕ най-нахално и незаконно в досегашните бизнеси с други приятелски държави на България! Искате АЕЦ - ми постройте си американски бе, що бърникате и съсипвате чуждия АЕЦ Козлодуй?! ............ Стратегически цели имала държавата САЩ в... друга държава България, ти да видиш и на нахалството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България и нейният народ НЕ СА се откъснали нито от Русия, нито от руския газ

    28 Апр 2023 13:59ч.

    Вие говорите от името не целия български народ. Това е главозамайване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив! България е солидарна с Русия!

    28 Апр 2023 14:40ч.

    Русия е неразделна част от българското културно и духовно пространство, което в Русия са нарича руско, но както много ясно заяви и Нейно превъзходителство, руският посланик в България, г-жа Елеонора Митрофанова, българската писменост и книжовност са в основата на руското културно пространство. И това не е главозамайване, а реалност. Главозамайване е някакъв безпросветен кравар отвъд океана да говори от името на България и от името на българския народ. На всичко отгоре не крие своята циничност да ни нарича сътрудници, т.е. подчинени на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е неразделна част от българското културно и духовно пространство

    28 Апр 2023 17:12ч.

    Правилно! На това се дължи духовният и материален упадък на българското общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 17:12 ч. - Упадъкът е единствено в главата ти

    29 Апр 2023 10:08ч.

    От безсилие да напишеш нещо в защита на господаря си, си изродил голяма глупост - понеже смяташ, че в последните 30 ГОДИНИ всички НПО-та дето реформират българските министерства и деградираха младото поколение, са руски ли?! Жалък безродник си ти пишещият в 17:12 ч., жал ни е за тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно!

    29 Апр 2023 10:15ч.

    Това че жълтопаветният отпадък в София е в упадък, се вижда и от международната космическа станция. Точно обратното е било по времето на Първата българска държава на Дунав. България и братска Русия са дълбоко и неразривно свързани с кръвна, духовна и културна връзка, която не можаха да разрушат нито Османската империя, нито германския слуга на трона на Третото българско царство - Фердинанд Кобурготски, който застана на страната на Германската, Австроунгарската и Османската империи срещу Руската империя, която ни освободи от турско робство, нито неговият син цар Борис III, нито фашизираната българска продажна буржоазия, която безмилостно избиваше своя народ и въвлече Царство България във войната на фашистката ос Токио-Рим-Берлин срещу СССР, САЩ и Великобритания. И този пратеник на масонската отвъдморска кравария, въпреки всестранното подлагане на новоеничарите на власт в Р. България, е обречен на неуспех. Не се гаси туй що не гасне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххххх

    28 Апр 2023 11:47ч.

    Кога ще започне откъсването от сащническата зависимост от доставките на "ценности" и сащнически газ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "България е [...] сътрудник на Съединените щати"

    28 Апр 2023 11:56ч.

    Унизително! Тия вчерашните за какви се мислят!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Независимост? Тоест зависимост от западната империя и от препродаван от нея руски газ на много по-скъпа цена.

    28 Апр 2023 12:02ч.

    Няма добра зависимост в този случай на земни безпътни войни за надмощие и контрол, преди сламата да бъде изметена и изгорена в неугасим огън. Бедният и слабият е слуга на богатия и силния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Trimorec

    28 Апр 2023 12:05ч.

    Дааааа .. ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ЦЕНИ ПОЛУЧИХМЕ.. КАТО БОНУС ОТ ОТКЪСВАНЕТО.... изобщо не ви пука за БЪЛГАРИЯ - за вас е просто едн аклечка кибтир, която трябва да изгори....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Апр 2023 12:07ч.

    Голяма похвала за нашите и европейските малоумници, дето ни откъснаха от евтините сигурни руски ресурси и ни захлебиха със скъпите американски такива, при това несигурни! Пък после, гледайте какво прави Сащ, как бори инфлацията, та това правете и вие, няма що да мислите, акъл ви не трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Апр 2023 12:10ч.

    Не разбирам фотото. Мъж преминава пред войници с бели ръкавици. Кой е той и кои са те. Посланиците си пристигат с някакъв екип и се настаняват в съответните сгради, дават си документите в т.нар. Външно и си работят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Апр 2023 15:02ч.

    Как кой е? Това е новият управител на неоколонията, която все още носи името България! Не се заблуждавай, че местната колониалта администрация решава нещо съществено! Най много да решат, как да си разпределят остатъка от държавната баница след, като отвъдокеанския жосподар си отреже своя дял!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • впечатляващ обрат, който бе постигнат за много кратък период от време.

    28 Апр 2023 12:21ч.

    Чак не ви се вярва колко бързо назначенците изпълняват подадените инструкции, особено като се има предвид некадърността им, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Покреп

    28 Апр 2023 21:09ч.

    Подкрепям казаното. Впечатляващ обрат към какво... към затриването ни за да е Америка над всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    28 Апр 2023 12:28ч.

    На снимката по горе виждам един грозен англосаксонски тулуп и нищо друго . А колкото до това България дали се е откъснала от Русия ,ще цитирам думите на великият капитан Петко Войвода .Няма сопа която да избие любовта ми към Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колония

    28 Апр 2023 12:28ч.

    "Ако продължава да се развива по този начин, в обозримо бъдеще България ще достигне позиция, в която ще й се налага да се договаря с Русия за 0 молекули газ и ще може да се откъсне от тези, които използват енергийните доставки като оръжие." , казва представителят на колонизатора. И кога Русия е използвала енергийните доставки като оръжие? Построи ни АЕЦ, продаваше ни евтин тръбен газ, но недоразуменията от ПП се отказаха от руския газ , служебните недоразумения на Радев продължиха тази политика и ставаме зависими от САЩ - това си е стопроцентова колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • интересно

    28 Апр 2023 12:31ч.

    Външно нещо няма ли да коментира . Този нещо като надзирател , възпитатл ли ни е ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урсул Бидон

    28 Апр 2023 12:48ч.

    Този да ти дава съвети е все едно прдофил да ти говори за отношението към децата…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Butch

    28 Апр 2023 13:05ч.

    Да, голям успех! На превъзходителството ли да вярваме или на българската финансова министърка? Трябва да се теглят 12 ярда заем да се върже бюджета. Успех, няма що!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    28 Апр 2023 13:36ч.

    Мисля, че Държавният департамент спициално подбира своите посланици чрез конкурси по грозота. Защото в повечето страни тези посланици предизвикват само отвращение и погнуса. И във всяка една страна само хранениците на американски непеота се разливат в угоднически усмивки и сляпо изпълняват нарежданията на господарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    28 Апр 2023 13:40ч.

    Посланикът е невзрачен изпълнител на решения и указания на собствената си държава. Гадни и наведени са нашите послушковци, дето заради власт и пари, ще ни затрият докрай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинът "отвратен"

    28 Апр 2023 14:15ч.

    изпълнява нареждане на руzкия посланник в България Митрофанова. Старателно, но некадърно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Написаното

    28 Апр 2023 14:48ч.

    от "отвратен" се отнася и за козяшките ибрикчии, какъвто е авторът на горния коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за козяшките ибрикчии

    28 Апр 2023 17:16ч.

    Вие говорите с езика на омразата. Това замъглява съзнанието и пречи на мисленето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя много "плитък" бил!

    28 Апр 2023 13:46ч.

    Ако има нещо, което е действително оръжие, извън самото оръжие като такова, това е доларът. Надеждата на света е в БРИКС, че от благодетели като САЩ светът е подпален от войни и раздори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живей прозрачността!

    28 Апр 2023 13:46ч.

    Значи да се симпатизира с Кирчо "индиректно" и да му се дава подкрепа именно сега - може, но Митрофанова да си каже директно за Костадинов е лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та ние не знаехме, кой е Кирчо

    28 Апр 2023 14:00ч.

    А Байдън знаеше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да видиш

    28 Апр 2023 13:47ч.

    Значи еврото ще приемаме, а волята на народа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странна снимка

    28 Апр 2023 13:50ч.

    Някой да обясни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    28 Апр 2023 16:52ч.

    Снимката от личния фотоархив на посланик Мертек. Там са събрани снимки, тематично свързани с церемонии за връчване на акредитивни писма - на Мертек, както и на негови роднини и приятели. Снимката в Гласове е от тържеството за връчване акредитивните писма на Мертек. Според протокола това става в президенството. Церемониалната гвардейска рота е строена на "Дондуков" 2. Облечена е в зимна униформа - шинели, калпаци и ритуални бели ръкавици. Видът на юнаците показва, че те не долюбват Мертек, гледат го презрително и по време на снимката дори тихичко го попържат. Самият посланик е намусен и свъсен. Причината е обяснена от нашето външно разузнаване - Мертек страда от гнетящи го констипации и както личи от снимката не е успял да се изака и тази сутрин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варосаното посолство

    28 Апр 2023 14:02ч.

    На йота не е мръднал от изслушването си новият посланик, и тонът е също толкова директен и циничен. Желая му да не му се ослади българският хляб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пена

    28 Апр 2023 14:39ч.

    Тоя господин по-зле и от Мустафата. За тези които не са разбрали защо Кирето трябва да яхне кабинета. Боко крадеше от руснаците и сега американците го държат за топките, докато Кирето и Асен се надпреварват в чуждопоклоничество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БобиБец

    28 Апр 2023 14:54ч.

    Браво на послушното пуделче, може и да има некое оглозгано кокалче за награда от господарите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красавеец!

    28 Апр 2023 14:56ч.

    Хем хубав, хем умен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Greta

    28 Апр 2023 15:21ч.

    Наглост и безсрамие...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    28 Апр 2023 15:46ч.

    САЩ ни казват ,че това което искат постоянно от нас е демократично и пазарна икономика.....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Апр 2023 16:25ч.

    Последните 2 дни нямаше козяшки коментари. Днес отново се появиха в изобилие. Това ме кара да мисля, че тролът е само един - свръхактивен. Не ми се вярва от Козяк да са пуснали всички в отпуск по едно и също време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 16:16 ч. - и 100 пъти да го повториш насила обич към Центажийкин, няма да постигнеш!

    28 Апр 2023 16:35ч.

    Щом юесейските ибрици пикаят газ и повтарят многократно едно и също, значи думите на посланика нямат общо с демократичните бизнесотношения и НЕ са попаднали в целта! Смърт на юесейзма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    28 Апр 2023 16:57ч.

    И защо мълчи външно и бореца за суверинитет Милков? Къде са високопарните " Недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България"? Или тук няма възмущение има овации. Само към руският посланик може, американският е със специален статут- на губернатор на губернията. И защо 60 процента от българите продължават да избират с пасивността си робският статут на държавата си и това у нас да шетат чужди емисари и всички ние да им се кланяме и да роболепничим? Няма кой да ни свърши работата, ще трябва сами да се вземем в ръце и да си отвоюваме държавата която отдавна вече не е наша.И това няма как да стане с пасивност. Стреснете се бе...!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт коцкар

    28 Апр 2023 17:50ч.

    Аз като хваля някоя кака, знам какво искам да я права))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, щом вече сме и "сътрудници" - благодарно махаме с опашка!

    28 Апр 2023 18:00ч.

    Ми да! При СССР не бяхме дори и "сътрудници"! Гордост ме изпълва! Тази вечер няма да ям от вълнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Апр 2023 18:31ч.

    каква е разликата между ам и руската зависимост разстоянията цената на газа ние сме тук от векове за векове и нищо не може да ни откъсне от съседите ни ние работа със сащ нямаме вие приятели нямате вие имате само интереси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28 Апр 2023 14:40 ч. „някакъв безпросветен кравар отвъд океана да говори от името на България и от името на българския народ …“

    28 Апр 2023 20:20ч.

    Означава край на зависимостта от Русия.и начало на свободата от сащ. Какъв парадокс! Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не чух нищо за правата на хомосексуалните. А това са изконни права, все пак! Традиция!

    28 Апр 2023 18:51ч.

    https://politikus.info/uploads/posts/2023-04/1682690805_123.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Апр 2023 19:01ч.

    Туземната колониална администрация е получила оргазъм като богомолката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    28 Апр 2023 19:05ч.

    Този ........... господин, знае ли колко ми пука за неговото ......мнение. Въобще не ми пука. И една от най-корумпираните държави в света да ми говорят за борба с корупцията, ми е доста смешно или пък за върховенство на закона? Като имат върховенство на закона, защо не довършиха разследването със случая на Хънтър Байдън???? Защото, както за политиката им, така и за закона имат двойни стандарти. И тези хора са тръгнали да ни учат на морал и политика. Какво падение. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто предлагам

    28 Апр 2023 19:22ч.

    Имаше една ,,крилата' фраза на Любо Пенев преди години ,, който не ме харесва да духа супата ". Но тук може да я променим и да кажем за въпросната персона ,, който ме харесва да.... супата'. На Боко и просто киро, ЧЕСТИТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • I have a dream

    28 Апр 2023 20:13ч.

    откъсваме се колкото може по-бързо и безболезнено от такива като този на снимката и държавата избила цялото местно население, за да заграби територията му ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=ATY0KhMSOfY

    28 Апр 2023 21:31ч.

    Американска продукция от 1957. След 3:30 минута едно от списанията беше българско. Десетина списания и едното е българско. Били сме фактор! ....... А днес? Да де, фимът е друга тема, но беше ми носталгично притяно, че сме БИЛИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно, водещият

    28 Апр 2023 21:38ч.

    "пльоска" на масата десет списания и четвъртото е бългаско!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    28 Апр 2023 21:34ч.

    Интимната мечта на гусин посланика е България да се превърне в Хаити. Нека му докажем, че не всяка мечта се сбъдва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя на снимката е втрещен, че вижда само бели лица

    28 Апр 2023 21:37ч.

    Американци са ме питали, защо в руските филми се снимат само бели хора. А иди им обясни, че Русия е бяла, бяла държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    28 Апр 2023 21:49ч.

    А как ми се иска да лустросам, това прекрасно теме за чимбер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЙ РАЗБИРА, ЧЕ НЯМА ДА МУ Е ЛЕСНО

    28 Апр 2023 21:53ч.

    А ние знаем кои сме и какво искаме. Колкото и на пръв поглед да изглежда объркана тази страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    29 Апр 2023 8:56ч.

    Дори говеждите фермери вече се чудят на степента на разлагане, на нашите помияри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАДАЧИТЕ на новият посланик на САЩ за БЪЛГАРИЯ, тоест "стратегическите цели", които трябва да обслужим

    29 Апр 2023 10:31ч.

    """"Кенет Мъртън беше изслушан в комисията по външни отношения на Сената на 29 ноември 2022 г. Мъртън и още четирима номинирани за посланици в Европа - на Румъния, Естония, Латвия и Чехия, представиха приоритетите за мандата си, който е с продължителност 3 години! .... Пред СЕНАТА кандидатурата на Мъртън представи сенаторката демократ Джин Шахийн, която описа България като - "съюзник, на когото можем да разчитаме в район със стратегическо значение за САЩ". (? какво стратегическо значение ЗА сащ, бе?!) ..... Тя добави, че страната е управлявана от "нестабилно коалиционно правителство" и е изправена пред предизвикателства като корупция и организирана престъпност, забавяща се икономика. Шахийн отбеляза още, че България е застанала зад Украйна, въпреки историческите си отношения с Русия. ...... ПРИОРИТЕТИТЕ Като приоритети Мъртън изреди: 1) купуването на втора партида самолети F-16! ... 2) подкрепата на българските власти за борба със "злонамереното руско влияние"! ... 3) енергийната независимост на България от Русия и ... 4) откриването на тръбопровода за доставка на газ от Азербайджан! .... 5) както и за подсилване на двустранните отношения и защитата на националните интереси на САЩ! ..... Защитата на националните интереси на САЩ в България?! Какви национални интереси на една държава САЩ в чужда държава България, бе - това се нарича окупация, нагли нахалитети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    29 Апр 2023 10:55ч.

    Тоя човечец ни го привнесоха от Хаити, чувам? В тая страна има реално робство, родителите си продават децата на педофили, за да не умрат от глад. Очевидно си имаме пореден плантатор с чугунена кратуна, изпратен да бичува непослушните туземци, незаконно настанили се в "стратегическа зона" за интересите на ФАЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи