Нови секретни военни документи на САЩ се появиха в интернет

Нови секретни военни документи на САЩ се появиха в интернет

В интернет се появиха нови документи, за които се твърди, че съдържат военни тайни на САЩ, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток, съобщават медии, цитирани от ДПА. Над 100 класифицирани документа, публикувани вчера в "Туитър" и на други места, съдържат сведения за състоянието на бойните действия в източния украински град Бахмут, например, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Документите изглежда са на военните и разузнавателните служби на САЩ. Те са били публикувани също в чат приложението "Дискорд", пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Министерството на отбраната разследва публикуваните в мрежата постове, съобщиха говорители на двете издания.

"Таймс" цитира анонимен високопоставен служител, който нарича изтичането на информация "кошмар за "Пет очи", имайки предвид партньорството за обмен на разузнавателна информация между САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Освен информация за Украйна, новата партида документи съдържа и класифицирана информация, свързана с Китай, с военната ситуация в Индо-тихоокеанския регион, с Близкия изток и тероризма.

За втори път в рамките на дни Вашингтон и неговите съюзници получават изненадващ удар с подобни разкрития. В четвъртък "Таймс" съобщи, че в социални медии са били качени военни документи, отнасящи се за подготовката на Украйна за предстоящо пролетно контранастъпление и за състоянието на капацитета й за противовъздушна отбрана.

Източникът на документите остава неизвестен, не се знае също колко още класифицирана информация е изтекла, се казва в съобщенията в печата.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Ретранслатора

  08 Апр 2023 10:00ч.

  Хм! Ето и друго мнение: https://pogled.info/svetoven/ukraina/iztichane-ili-umishleno-izpuskane-zashto-v-mrezhata-se-poyaviha-tainite-planove-na-vsu.154515

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали е умишлено "изтичането"?

  08 Апр 2023 10:13ч.

  Може да е умишлено, за да се оправдаят после, че всъщност няма да има контранастъпление, щото видите ли, изтекла информацията, демек разкрити. А и не се знае, какво има в тази "информация"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  08 Апр 2023 11:54ч.

  А множе да е нарочно пснатъа заблуждаваща информация както правеха нацистите едно време, за да пуснат партенка, че ще настъпят там и там, а в същия момент да настъпят на друго място...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм,

  08 Апр 2023 12:26ч.

  Редът за ползване на действително секретна информация изключва анонимното изтичане - всеки екземпляр се дава поименно и е индивидуално електронно маркиран. Профита не можеш да излъжеш, остава това да е медийна операция, чиято цел скоро ще узнаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗНАЕЩ

  08 Апр 2023 17:26ч.

  Ето има новия сайт на хакерките https://bg14.ru/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един мармот

  08 Апр 2023 10:05ч.

  Информация или дезинформация? Ако беше нещо важно, хората, на които им е нужна информацията, си имат източници, различни от туитър. А обикновеният човечец като я прочете, освен да му се вдигне кръвното, друго не може да стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната е като шаха

  08 Апр 2023 10:15ч.

  Мислиш, предвиждаш ходове напред, провокираш, губиш за да спечелиш или обратното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Апр 2023 10:43ч.

  Тръц, тръц... губим на всички фронтове и обвиняваме тоя къде духа ? тез холивудски бози вече не минават ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Салата

  08 Апр 2023 12:05ч.

  Всичко писано от западните лъжци трябва да се гледа от наопаката страна. Когато казват бяло, чети черно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Белов

  08 Апр 2023 13:08ч.

  Блинкен троли наред като пуска секретна информация за въображаемата контраофанзива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗНАЕЩ

  08 Апр 2023 17:16ч.

  Инфото е хакнато от група уникални украинки - русофили. Ето им сайта :https://www.tg-me.com/bg/Beregini/com.hackberegini/webview

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи