Нови санкции срещу Москва: ЕС се отказва от въглища, затваря пристанищата си за Русия

Нови санкции срещу Москва: ЕС се отказва от въглища, затваря пристанищата си за Русия

Европейската комисия обяви във вторник, че е постигнато политическо съгласие за налагане на нов пакет санкции срещу Русия, пети от началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Новите ограничения предвиждат забрана за вноса на руски въглища, пълна забрана за транзакции от четири руски банки, затваряне на европейските пристанища за руски кораби, забрана руски компании да участват в обществени поръчки в ЕС, както и допълнителни ограничения върху износа за Русия на високотехнологични продукти и разширяване на списъка на санкционираните руски граждани.

"Русия води жестока и безмилостна война не само срещу храбрите войски на Украйна, но и срещу нейното цивилно население. Важно е да се поддържа изключителен натиск върху Путин и руското правителство в този критичен момент", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според нея досегашните санкции показват " осезаеми резултати", но натискът трябва да се засили, за да засегне още по-дълбоко руската икономика.

Забрана за внос на въглища
ЕС смята да наложи забрана за внос на въглища от Русия, за които Европа плаща годишно 4 млрд. евро. Руските въглища осигуряват 46% от нуждите на ЕС. Въпреки, че беше обсъждано цялостно енергийно ембарго, няколко държави, включително Германия и Австрия обявиха, че засега не могат да се откажат от руския газ и затова според германския външен министър Аналена Бербок ще се върви от въглищата през суровия петрол и едва накрая ЕС би спрял вноса на природен газ.

 

Ограничаване на руските банки


На четири руски банки ще бъде наложена пълна забрана за транзакции от, към и през европейски банки. Еврокомисията съобщава, че сред тях е ВТБ - външно-търговската банка на Русия, която е втората по големина в страната. Общо четирите банки, представляват 23% от пазарния дял в руския банков сектор, съобщава Комисията, без да дава повече подробности. ЕС вече изключи от системата за банкови транзакции SWIFT седем руски банки, запазвайки непокътнати трезорите, през които прави плащанията си за купуване на енергия от Русия.

 

Затваряне на европейските пристанища


Европейските пристанища ще бъдат затворени за руски плавателни съдове, с изключение на транспортиращите земеделски и хранителни продукти, хуманитарна помощ и енергия. Предлага се забрана за руски и беларуски автомобилни превозвачи. "Тази забрана ще ограничи драстично възможностите на руската индустрия да получава ключови стоки", казва Фон дер Лайен. Полша, Литва, Латвия и Естония вече затвориха своите магистрали за руски и беларуски камиони, което оставя границата между Финландия и Русия единствената отворена сухопътна връзка между ЕС и Русия. Финландия вече спря жп превозите - пътнически и товарни, с Русия.

 

Търговски ограничения


ЕС смята да въведе допълнителни целеви забрани за износ на стойност 10 милиарда евро в области, в които Русия зависи от внос, като квантови компютри, модерни полупроводници, машини и транспортно оборудване. Ще бъдат затворени и някои дупки в предишни санкции, които биваха заобикаляни чрез реекспорт. Еврокомисията изчислява, че запушването им ще намали паричния поток на Русия с 5.5 млрд. евро от невъзможност да се изнасят продукти като дърво, цимент, морски дарове, алкохол и др.

 

Обществени поръчки


ЕС се готви да въведе обща забрана за участие на руски компании в обществени поръчки в 27-те си членки, както и изключване на всякаква финансова подкрепа, независимо дали е европейска или национална, за руски публични органи.

 

Лични санкции


Предвижда се и разширяване на списъка от руски граждани, които имат забрана за влизане в ЕС и чиито банкови сметки в европейски банки ще бъдат замразени. ЕС е санкционирал вече повече от 850 души, включително президента Владимир Путин заради войната в Украйна. Путин няма забрана за влизане в ЕС, а само ограничение върху сметките си, за да не се пречи на евентуална среща за постигане на мир.

 

Предстои предложението на Европейската комисия да бъде обсъдено в сряда от посланиците на страните от ЕС в Брюксел, които трябва да постигнат консенсус по мерките преди те да бъдат внесени за окончателно одобрение от европейските правителсва.

 

Източник: "Дневник"

 

 

Коментари

  • Ташунко Сапа

    05 Апр 2022 17:30ч.

    Еврофашагите съвсем са изперкали. Ядоха як бой през втората световна война, не си взеха поука! Време е за пореден урок, надявам се да е последен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    05 Апр 2022 17:46ч.

    Доста по-изперкали са руските фашаги, защото мислят, че светът ще им търпи зверствата безропотно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    05 Апр 2022 18:06ч.

    Имам чувството, че заедно с "Владимир Владимирович Путлер" и "Мутра", сте трите глави на ламя с едно тяло. Благодарение на това съм сигурен, че ако не друго, то в България има добре подготвени "диванни войски".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ТРОЛА БАНДЕРОВКА

    05 Апр 2022 18:16ч.

    БЪЛВОЧ И ПРОСТОТИЯ.НУЖЕН Е ПСИХАТЪР ЗА ВАС УВАЖАЕМА,ИЛИ УВАЖАЕМИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трите грации са те...

    05 Апр 2022 19:04ч.

    ..............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bryanvox

    05 Апр 2022 19:06ч.

    <a href=https://ohgodanethlargementpill-r2.com>ohgodanethlargementpill r2 скачать</a> - ohgodanethlargementpill, ohgodanethlargementpill 1080ti

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О, Идиоте Красний

    05 Апр 2022 19:14ч.

    разписа ли се най-сетно и по тоз начин. Липсваше ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ястребовски

    05 Апр 2022 19:26ч.

    Тия със “звератвата” ще си ги говорите на асамблята на дъгата на газена ламБа и с шуба. Украйнските боклуци сами отвърнаха собственият си народ от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT!

    05 Апр 2022 21:56ч.

    Санкциите фактически са срещу ЕС и в частност срещу България. ЕТО ЧЕ ЗОРЛЕМ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА И ГАЗЬОЛА. Бандеровките ще духат по бензиностанциите за литър бензин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Апр 2022 22:31ч.

    Този вероятно е от българския отдел а тролската фабрика. Ама келява му е работата - настройва и колебаещите се срещу Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото читаво нещо,

    05 Апр 2022 17:31ч.

    което може да направи госпожата и от което разбира, е гинекологични прегледи за страните в ЕС. Ако иска, да включи всякакви полове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убеждавам се, че тия от ЕС са някакви сериозни мазохисти..

    05 Апр 2022 17:37ч.

    Умират сами да си причиняват болка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Лайнянка

    05 Апр 2022 17:43ч.

    От самоизолацията на ЕС и САЩ печелят индианците. Крайно време е този изстрадал народ да се разполага както си иска на собствената си земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    05 Апр 2022 17:43ч.

    Това е много добре за рашистите. Като няма кой да им купува въглищата, ще си ги затварят в буркани през зимата и ще ги консумират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престанете с тези нацистки имена

    05 Апр 2022 17:50ч.

    тук е България, не е Украйна или прибалтийските републики! Никога нацизмът не е успявал да пусне корен у нас! Баща ми, макар и на 17 г., е бил доброволец в ОФ и войната срещу фашизма и нацизма. Не само комунистите са били против нацизма в България, патриотите също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    05 Апр 2022 17:56ч.

    ООН е признало нацизма и комунизма за еднакво престъпни режими, а у нас още от 2000 има Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    05 Апр 2022 18:05ч.

    Как върви цената на пастите по вашия край?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • chachaemankh

    05 Апр 2022 17:45ч.

    Докога България ще се води по кретениите на ЕС ? Не може ли да съществува самостоятелно като независима , неутрална държава и да си гледа собствения интерес като Швейцария ? Или като Лихтенщайн ? Може, но креmeните наоколо не дават да има силна и независима държава България, населена с българи. Кой разбрал-разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неутрален

    05 Апр 2022 22:13ч.

    Украйна пробва да съществува самостоятелно като независима и неутрална държава, и Грузия пробва, и Югославия, и Либия, и Венецуела, и Ирак, Иран, Афганистан (последният даже два пъти - по съветско и по американско), и някои други пробват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неутрален

    05 Апр 2022 22:16ч.

    Практикуващите неутралитет обаче рядко свършват добре, ако не са богати поне колкото Швейцария, Финландия и Швеция. Последните три напоследък сериозно почнаха да се замислят докъде ще я докарат с неутралитета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    05 Апр 2022 17:45ч.

    Евроглобалистите зорлем ръчкат Путин да извади най-страшното си оръжие: ембарго за неприятелските държави на енергоресурси, стратегически метали, торове и пшеница. Тогава само след няколко месеца в Европа ще има десетки милиони безработни, хиперинфлация и социални бунтове. И глобалистите ще хвърчат през прозорците, но ще е късно либе за китка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срам и позор

    05 Апр 2022 17:49ч.

    Друго не могат, освен да мразят. Името на политиката им е омраза. А омразата им към Русия се диктува от черна завист и безмерно безсилие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европейски народи, събудете се и отмахнете натрапниците от брюкселската шайка!

    05 Апр 2022 17:54ч.

    В предаването "12+3" проф. Боян Чуков коментира и проведените на 3 април избори в Унгария и Сърбия, като подчерта, че и унгарците, и сърбите са "започнали да схващат накъде отива светът и си избират ръководители, които да ги преведат през този турбулентен период".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е една от причините

    05 Апр 2022 17:57ч.

    Коалицията да продължава да съществува... Никой от участниците в нея няма интерес от нови избори, щото рязко може да се окаже извън борда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    05 Апр 2022 17:59ч.

    Само че Орбан още на втория ден след нахлуването на рашистите осъди агресията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    05 Апр 2022 18:07ч.

    Накриви си капата, това направи Орбан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брее тая зейнала мутра

    05 Апр 2022 19:08ч.

    плаче за кофа помия. Няма ден, няма нощ за тая дружинка творци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Butthead

    05 Апр 2022 19:56ч.

    Че то от 24 Февруари, България се напълни с политически трупове. Колкото до тъпото Кирчо и тази коалиция най много да изкарат до есента. Дойде ли зимата яко павета ги чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчо

    05 Апр 2022 18:11ч.

    Гинеколожката (това е истинската професия на Фон дер Лайнен) е добре да се осведоми къде серат гладните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Апр 2022 18:12ч.

    “ Аналена Бербок ще се върви от въглищата през суровия петрол и едва накрая ЕС би спрял вноса на природен газ” Ясно е как ще се върви. Въпроса е: Докъде ще се стигне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    05 Апр 2022 19:45ч.

    Зимата не е далече! Тогава ще видят евроидиотите кон боб яде ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Апр 2022 22:35ч.

    Тоягата има две страни. Русия да не почне от другия край, питаха ли я?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    05 Апр 2022 18:15ч.

    Нека за малко да се спрем. Да помислим. За какво му беше на Путин тази война? Все едно да беше обявил Кабаева за фашистка и да беше заповядал да я убият. Или пък бившата си, и без това я мразеше. Няма смисъл, няма логика, за морал да не говорим. Или се е съобразил с народа? Представeте си български майки в дамски военни униформи и да навлекат бебетата си с такива? Има ли нещо нормално в това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди сега донеси едно двойно късо

    05 Апр 2022 19:10ч.

    и две дълги. Но гледай да се не спънеш, че тоя умствен напън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    05 Апр 2022 19:11ч.

    Толкова слаб опит за малоумна пропаганда... Самият факт, че някой отрича фашстките наклонности, а вече и реална власт на нацитата в Украйна компрометира всяко мнение. Няма как да започнем разговора са лъжа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обзървър, ти да не си дете?

    05 Апр 2022 19:15ч.

    Тази война не беше предизвикана от Путин, всъщност логиката на събитията докараха война, подпалена от Запада, която завлече Путин и той трябваше да отговаря постфактум като достоен държавник. Детски наивно е да се обвинява за всичко Путин, както прави сатанинската западна пропаганда. Трябва да се мисли критично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Апр 2022 18:20ч.

    Въглищата са проблем за Европа, не за Русия. Китай, Япония и Индия, всяка внася годишно въглища за 16 милиарда долара. Русия няма проблем да си продава въглищата, а те се добиват по-близо до Китай, отколкото до Европа. Що се отнася до нефта, Нефтохима да му мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изненада

    05 Апр 2022 18:38ч.

    Изненада. ЕС може и без руски въглища. Догодина по това време, ще мине и без руския нефт, а през 2024 г. - и без руския газ. Разбира се, ако Русия преустанови агресията и отново предложи тези ресурси на достатъчно добри цени, търговията може и да продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала бала портокала

    05 Апр 2022 18:51ч.

    Разбира се наивните край нямате. Виждаш ли корабчето дето плува в окото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да е задълго...

    05 Апр 2022 19:13ч.

    Те за моженето могат, ама на непосилни цени. Така че изненадата ще е неприятна за джобовете ти - като дойде време да си плащаш отново зимния ток например...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иде топло

    06 Апр 2022 0:07ч.

    Зимата е далече. Русия няма да устиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Апр 2022 18:20ч.

    За тия безумци от ЕС, думата референдум, съществува ли изобщо ? Явно НЕ, както и хората са безмълвни марионетни ЗОМБИТА без всякакво значение. То такива Калигулски инициативи дори и при комунизма не е имало - пълна деградация на личността и народите, направо трапанация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕХ,ДАЧКОВ,ДАЧКОВ

    05 Апр 2022 18:22ч.

    БРАВО,ГОСПОЖА ГИНЕКОЛОГ.ДОБРЕ ОПЕРИРАТЕ.ЧЕСТИТ И ХВАЛА.ПО ДЕЛАТА ИМ/ВИ ЩЕ ГИ/ВИ СЪДЯТ.БОГ ВАМ НА ПОМОЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    05 Апр 2022 18:32ч.

    Долу ЕС! Булекзит! Тази противна и безумна джендърка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нерде Ямбол, нерде Стамбол

    05 Апр 2022 18:40ч.

    Нерде санкции против Русия, нерде Булекзит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмездие

    05 Апр 2022 18:33ч.

    Новите санкции са справедливо възмездие за отвратителните изстъпления в Буча. Путин и побеснелите руснаци ще разберат по трудния начин, че живеят в цивилизация и че трябва да спазват основни правила - не започвай агресивна война, не убивай цивилни, не върши геноцид. Не е толкова трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddt

    05 Апр 2022 18:44ч.

    Или не схващаш постановката на украинците, или си заработваш сребърниците. За първия вариант има лек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Апр 2022 22:37ч.

    Бъркаш. Няма лек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинеколог

    05 Апр 2022 18:35ч.

    И какво Ви е виновна гинеколожката. Трябва да е завършила училище за мръсници и убийци ли (разбирай КГБ школа), за да е достойна за високите ви изисквания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, просто всеки трябва да прави това, от което разбира. Иначе става като сега!

    05 Апр 2022 18:41ч.

    А Русия още не е почнала да отговаря на санкциите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истанбулска конфекция

    05 Апр 2022 18:40ч.

    Безкрайна е мъката на евробюрократичните третополови клоуни. Времето им изтече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Апр 2022 18:43ч.

    Това е началото на краят - помахайте за сбогом на ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е истина колко са прости европейските пудели!

    05 Апр 2022 18:45ч.

    Щатите само ги насъскват и после ще им гледат сеира! А страната на тази фрау ще бъде ударена най-зле. Ама си го заслужават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    05 Апр 2022 19:49ч.

    А някой виждал ли какви протести има в Англия и във Франция срещу цените на енергията и горивата. А някой чул ли е, че в Испания се въвежда купонна система?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нела Голди

    06 Апр 2022 16:00ч.

    И да горят англия, франция и испания, на българите не им пука за тях, защото на англичаните, французите и испанците също не им пука за българите. Такъв е Законът . Който не го е разбрал по лесния начин ще го разбере по трудния. Шоуто продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАВА ВСЕ ПО ЗАБАВНО

    05 Апр 2022 18:50ч.

    цирковата програма ще е пълна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    05 Апр 2022 18:53ч.

    До 9-ти май има пари вашето джудже, после фалименто и изтегляне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбогом ЕС

    05 Апр 2022 18:55ч.

    Спри не си отивай, ще ми бъде тъжно, ще ми бъде тъжно без твоите .... Хм, няма да ми бъде тъжно. Юпииииии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vobkakn

    05 Апр 2022 19:00ч.

    Луди за връзване. Редно е да ги ги изгоним с камъни. Това са унищожителите на Европа и европейската цивилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    05 Апр 2022 19:01ч.

    Украинци убиват руси войници, заравят ги в общи гробове и се гаврят с тях. https://youtu.be/JdVWlL39Unc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те това го могат...

    05 Апр 2022 19:13ч.

    Направете справка за еврейските погроми, Лвовското и Волинското клане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    05 Апр 2022 19:16ч.

    Интересно е, убитите в Буча от какъв етнически произход са. Защо никой не казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понякога се чудя защо още не са ги почнали с вакуумните бомби и напалм, например. Напълно си го заслужават хохлите!

    05 Апр 2022 19:28ч.

    Понякога се чудя дали все пак са един и същи народ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този въпрос е релевантен и за ....

    05 Апр 2022 20:12ч.

    ...нас и македонците. Отговорете си сам, после го пренесете върху руснаци и украинци. Отговорът е същият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    05 Апр 2022 19:10ч.

    "изключение на транспортиращите земеделски и хранителни продукти, хуманитарна помощ и енергия" Разчитат на Русия да ги храни и да им праща хуман помощ, дайте и малко гас :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ястребовски

    05 Апр 2022 19:23ч.

    Санкциите са им само по медиите. “С исключение на земеделски продукти и енергоносители.” Ми те друго не изнасят бе дебили. И вие като САЩ, те уж не купуваха пртрол от Русия уж санкции, а от вчера 48% повече пртрол от Русия - той просто е в друга графа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 1/3 от цената

    06 Апр 2022 0:01ч.

    Естествено, че ще купуват. Ако има нещо по-лошо за Русия от санкциите, това е да продава на цена под себестойността. Когато си ги докарал до там, че да ти предлагат танкер петрол на 1/3 от пазарната цена, трябва да си луд да не се възползваш - хем ще спечелиш, хем ще ги натикаш на още десет сантиметра надолу към дъното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    06 Апр 2022 1:54ч.

    При днешните цени и на 1/3 е еквивалентно на цените преди месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глупостта на брюксел сериозно приближава края на ЕС

    05 Апр 2022 19:31ч.

    Свободата е близо! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европейското робство няма да го докара и до 20 години

    05 Апр 2022 19:34ч.

    Верно ги довършихме за отрицателно време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Апр 2022 19:43ч.

    BulExit час по скоро това е, тази уродлива институция ЕС няма стойност за никой свободен и мислещ европеец! Дано час по скоро се сгромоляса, нищо добро не видяхме от тези психари, нека мрат като им толкова джендърският психопатски акъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рано е

    05 Апр 2022 21:59ч.

    Санкциите за Русия са едно от малкото смислени решения на ЕС през последните години. С тази политика сгромолясването на ЕСССР се поотлага, поне до краха на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ур-сатинстка

    05 Апр 2022 20:08ч.

    Ембарго върху ВНОСА /!!!/ на руски въглища ? И кого наказвате с това ембарго - Русия, или ползвателите на въглищата - европейските граждани ? Идиоти. Задава се нова вълна протести в Европа, и антиковидните ще ви се сторят весел пикник. Западняците не са свикнали на студено и гладно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иде пролет

    05 Апр 2022 21:44ч.

    Отоплителният сезон в Европа свърши. Протести за кюмюр по европейските улици не се очакват. Русия ще се прости с още няколко милиарда презрени USD и EUR. Валутката ще глътнат нейните конкуренти в износа на въглища - Индонезия, Индия, Австралия, РЮА, САЩ, Украйна (ако на последните им излезе сметката да изнасят с жп транспорт за Полша и Германия).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна понастоящем

    06 Апр 2022 11:13ч.

    Няма много въглища за износ.. Скоро кът ще станат и тия за вътрешна употреба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    05 Апр 2022 20:50ч.

    Тия колкото по-дълбоко затъват в собственото си лицемерие и безпомощност,толкова по насериозно се вземат.С две думи на криви ракети Руския космос им пречи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!

    05 Апр 2022 20:52ч.

    Сладури! Путин се чуди как да махне столчето под краката ви, за да увиснете на бесилката, а вие сте решили да го улесните и сами да го ритнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На този етап

    06 Апр 2022 9:24ч.

    Зеленски е в бункер, та внимателно с асоциациите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куролация

    05 Апр 2022 21:01ч.

    Изобщо не им пука на еврочиновниците за гражданите на Ес. Еврочиновниците ще имат топло,светло,храна,докато еврогражданите трябва да се готвят за студ,болести,глад,и тъмнина. ЕС заедно с Путин всъщност водят война срещу всички хора в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    05 Апр 2022 21:02ч.

    Номерът в същност е за изпълняване планът "НУЛИРАНЕ" прокламиран от Шваб! РФ бе с успех принудена да послужи за Детонатор. Европа е предназначена да загине и сега събитията се ускоряват. Нима си въобразяваме, че негативната селекция "политици" е само за да обогатяват откровени глупаци и необразовани смотаняци? Не, е нас да ликвидират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ДНЕВНИК не чета

    05 Апр 2022 21:21ч.

    НО ''ГЛАСОВЕ''моля препринтирайте като проверявате.Щото това кърти и извозва ''като квантови компютри, модерни полупроводници,''А иначе последната вълна санкции са дим за публиката и лишаване на Русия от сухопътен достъп до Калининград.Е ще има през пръстите.А Украйна въобще няма да има.САЩ и Русия са се разбрали.Стана по Левски ''който ви освободи /САЩ/ той ще Ви пороби/ ЕС/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Апр 2022 21:30ч.

    Времевата линия на нейното началство на ЕС е вектор на мизерията и отчаянието! Фон дер Лайнен носи нещастие и провал на цяла Европа и вървим по сценария Магда Гьобелс, с нейните 5 00 000 000 деца и ампулите с отровата! Проклета да си вероломна жено! Това са нацистите илюминирана паразитоза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До русофобите

    05 Апр 2022 22:36ч.

    Пичове, няма да стане вашата! Свиквайте! И не се напъвайте много, че ще боли повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай папагал

    05 Апр 2022 23:29ч.

    Тоя дзвер на снимката европейските граждани ли го избраха? ЕС е прогнил. Ердоган й показа къде й е мястото на тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    06 Апр 2022 0:04ч.

    Защо въобще Русия се занимава с вас? Толкова сте прозрачни подлизурковци. Каквото ви кажат американците това и правите - по команда. Без суверенитет и собствено желание да провеждате политика в защита на интереса на собствената икономика. Само Унгария заслужава уважение. Но ще я изядете защото е самостоятелна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я пък ти

    06 Апр 2022 2:12ч.

    Май санкциите повече влияят върху Германия. Дано да може народа да използва въглища и дърва за огрев. Бизнеса ще страда, но това е избор на ЕС управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    06 Апр 2022 8:07ч.

    Унищожаването на мира в Европа върви по програма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Апр 2022 11:40ч.

    сега убедихте ли колко вредни са нато и ес огромни заплати и какъв е дневния им ред санкции и само санкции там няма никакъв умствен капацитет една банда която не става за нищо решава нещо ама какво и тя не знае брокерката на ваксини не е добра дошла в българия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи