Нови ракетни удари – Южноукраинската АЕЦ изключи, много градове без ток, Киев и без вода

Нови ракетни удари – Южноукраинската АЕЦ изключи, много градове без ток, Киев и без вода

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Реакторите на три украински атомни електроцентрали бяха изключени след руските ракетни удари по територията на страната днес, предаде Ройтерс, позовавайки се на държавния ядрен оператор "Енергоатом".  

"Поради намаляване на (потреблението) в енергийната система на Украйна" е активирана аварийната защита в Ровненската, Южноукраинската и Хмелницката АЕЦ, се казва в изявление на компанията.

"В момента (трите централи) работят в проектен режим, без да произвеждат електроенергия за националната енергийна система", добави "Енергоатом".

Украинското министерство на енергетиката обяви, че повечето потребители в страната нямат ток след руските удари днес, предаде АП.

Всички блокове на Южноукраинската атомна електроцентрала са спрени. Причината е разрушаването на електропреносната мрежа. Леонид Олийник, говорител на "Енергоатом", потвърди това в коментар за медиите. "Да. Това се дължи на разрушаването на мрежите. В станцията няма нищо нередно. Няма накъде да се подава електричеството", отбелязва той.

Киев бе уцелена жилищна сграда, загинаха трима, а 6 бяха ранени. Заради обстрела няколко украински региона са напълно без електричество.

Украинската столица е частично без ток, в цял Киев няма вода, съобщи кметът на града Виталий Кличко. "Специалистите на "Киевводоканал" работят за възможно най-бързото възстановяване на водоснабдяването. Моля, запасете се с вода за всеки случай", призова Кличко.

 

Одеса е останала напълно без електричество, съобщи ръководителят от местната администрация Максим Марченко.

Харков, Хмелницки, Николаев и Запорожие също останаха частично без електричество, съобщават медиите.

Аварийни изключвания има във всички региони. Извънредните прекъсвания на електрозахранването в цялата страна ще продължат, съобщиха от Укренерго. По-рано компанията съобщи, че студът и леденият дъжд са затруднили ремонтните дейности.

"Заради прекъсването на електрозахранването в Харков е спрян целият електрически транспорт. Евакуираме хората от метрото. Допълнителни автобуси са изтеглени за маршрутите на наземния електрически транспорт", пише кметът на Харков Терехов.

"Ремонтни екипи заедно с подразделения на Държавната служба за извънредни ситуации ще започнат да отстраняват щетите веднага след края на въздушната тревога. Но поради замръзване и ледения дъжд в някои региони спешните ремонти на съоръженията, повредени от ракетите, може да продължат по-дълго", каза Укренерго.

От украинските железници съобщиха, че без ток са участъци в столицата, Днепър, Николаевска, Лвовска, Виницка, Сумска и Харковска област.

Съседна Молдова също е засегната: Кишинев и редица молдовски райони останаха без електричество. Това съобщи вицепремиерът на страната Андрей Спину. Това вече се случи при предишния масиран руски обстрел на Украйна: един от далекопроводите, който доставяше електроенергия на Молдова, беше автоматично прекъснат.

Президентът на Молдова Мария Санду коментира прекъсването на електрозахранването в страната. "Русия остави Молдова в бездна. Не можем имаме доверие на режим, който ни оставя в тъмнина и студ, който умишлено убива хора от просто желание да остави други народи в бедност и унижение", написа тя в Twitter.

 

Източници: dnes.dir.bg, БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    23 Ное 2022 17:01ч.

    Не оправдавайте това варварство, ставате съучастници!!! Това е престъпление което не надминава войната, това е тормоз над цивилно население на цяла държава! Руснаците правят всичко което се кълняха че няма да правят, когато се видя че лъжат и са в тежка самозаблуда и психоза, изпаднаха в кървава истерия и злоба, това няма да им бъде простено, преминаха всички граници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Актуално

    23 Ное 2022 17:10ч.

    Ти не си Виктор, защото унижаваш един велик държавник ВИКТОР ОРБАН. Ти си Соросоидно мекотело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • викторе,

    23 Ное 2022 17:15ч.

    що ли не се сещам, да са изравнили със земята някой украински град, така както реднеците бомбеха ирак?!? а явно услужливо си забравил, че доктрината за унищожаване на критична гражданска инфраструктура е натовска, от сво „шок и ужас“ там загинаха над 600 000 иракчани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    23 Ное 2022 17:50ч.

    Що не ходиш в усрайна бе умнико???/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    23 Ное 2022 17:59ч.

    Не на Орбан е наречен викторчо, а на Fuck-The-EU госпожата, от чиято щедра ръка хапва вкусни, ароматни курабийки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    23 Ное 2022 18:01ч.

    Това е най-хуманният начин за водене на война. Стига с вашите високопарни глупости, май на Русия й писна. Украйна трябва да капитулира, иначе …..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    23 Ное 2022 18:13ч.

    Това го кажи на американците,създате,вдъхновител и ръководител на укронацистите.И още създал тактиката за унищожаването на инфраструктурата преди началото на истинските бойни действия,тактика приложена и дощазана в няколко страни,нападнати от янките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    23 Ное 2022 18:36ч.

    Много точно! А да не се забравя и Белград и сръбско като цяло. Когато падаха бомби с убеднен уран в Югославия това какво беше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е зле, но не е достатъчно. Това гнездо на европейския фашизъм трябва да бъде напълно заличено от лицето на Земята

    23 Ное 2022 18:41ч.

    И то само като прелюдия към премахване на ЕСОТАН, тоест, на европейския фашизъм като цяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:11ч.

    Абе мухльо , а за сринатият със земята Донецк ,нещо да кажеш . за Горловка също ,за ибитите със бомби бенцелистчета мирни жители нещо да кажеш . Всъщност варвари са украйнските и европейските фашисти ,това и Георги Димитро им го каза на ЛАЙПЦИСКИЯТ ПРОЦЕС преди повече от 80 години . И последно варвари са западноевропейските фашаги на които прадедите им предизвикаха две световни войни със избити повече от 100 милиона войници и мирни жители а не Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    23 Ное 2022 21:39ч.

    Само 6 месечна командировка в произволно руско село ги оправя копейкаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    24 Ное 2022 6:57ч.

    Просто руснаците ще ги върнат в каменната ера,за да не губят войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Ное 2022 13:34ч.

    На по-горното соросоидно мекере Виктор искам да припомня, че американците, като нападнаха Сърбия използваха бомби и ракети против енергийната и система, които разпръскваха проводящо вещество. Така елиминираха високоволтовите електропроводи защото предизвикваха закъсяване на изолаторите им. Сърбите също нямаха ток, но все пак това е за предпочитане пред използването на снаряди с обеднен уран. Следите от това ги има още в Сърбия, както и повишеното заболяване от рак на населението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    23 Ное 2022 17:05ч.

    Няма страшно, важното е, че "Украина це Европа" ... а след няколко години положението ще бъде - "Европа це Украина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе, рашките

    23 Ное 2022 17:10ч.

    нали бяха свършили ракетите, с какво бомбят, с прашки ли?!? ами къде са ириси, мириси и други западни пво-та

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-демонстрация

    23 Ное 2022 17:28ч.

    Военният ефект е малък.Според скромното ми мнение Русия демонстрира на Запада че НЕ ПРИТЕЖАВАТ ПВО да спре ракетите им.Защото 1.В много от случаите стойноста на ракетата е по-висока от поразения обект. 2.Почти всички използвани ракети могат да носят ядрен заряд.3.При най голямата ракетна атака 200ракети.Какво ще остане от Европа при поражение от 200ядрени ракети.Дори с заряди като на Хирошима.Време е да мислите и действате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Ное 2022 17:12ч.

    Според мен ударите са в отговор на атаките над Севастопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Ное 2022 17:19ч.

    Когато САЩ бомбиха Сърбия вкл.Ел.инфраструктура НЕПРЕКЪСНАТО в продължение на 100дни всичко беше много хуманно.България много хуманно предостави територията си за целта.Естествено на управляващите тогава хич и през...............не им беше не само за сърбите но и за българите.Защото АЕЦ Козлудуй беше лесна и реципрочна цел.За тези дето ще ме апострофират;Сръбските летци унищожиха на летище до Тирана 10ки апачи.Как мислите дали е имало ПВО там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ не е

    23 Ное 2022 18:08ч.

    Голяма Сърбия. Сърбите не са американци. В настоящата война Русия изтребва руснаците в Украйна. Това е ненормалното, което се правите, че не забелязвате. Какво всъщност подкрепяте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @САЩ не е

    23 Ное 2022 18:13ч.

    гледането само на либерастки медии води до трайни умственни отклонения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-като те предаде брат

    23 Ное 2022 18:24ч.

    А то е от библейски времена.Каин и Авел.Та кое не съм разбрал?Значи когато обстрелваме Донбас е ОК.Да има нещо което не разбирам.Защо Путин изпрати на смърт поне 10 000 а не срина предупредително Львов например.Защо жертва войнициъе си когато едни 20к.т. щяха да свършат същата работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Ное 2022 17:23ч.

    Управляващите в Украйна апелират за репарации от Русия и унищожаване на наследството от комунизма. Унищожават паметници, прекръстват улици. Русия им помага: репарациите са под формата на крилати ракети и дронове с които разрушават наследените от комунизма ТЕЦ-ове, далекопроводи, подстанции, трансформатори и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:18ч.

    Цялата тази инфраструктора е построена по времето на СССР и със парите на Руският народ ,така че сега Русия има право да си разруши това което е построила по съветско време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Ное 2022 13:39ч.

    В момента в Украйна тече истинска декомунизация и десъветизация! Те самите си го искаха, а сега реват! Та нали точно това искаха! Искаха да ликвидират всичко свързано с комунизма и съветската власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия тормози руснаците в Украйна

    23 Ное 2022 17:27ч.

    Българските русофили подкрепят този тормоз. Някои от тях даже злорадстват. Ако това не е извратено, не знам кое е. После ЕС бил еврогейски. По-извратени от привържениците на Руский мир няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevbanБолгарский мир

    23 Ное 2022 17:33ч.

    Ако продължаваме в същия дух Болгарский мир ще изчезне с руский мир.И понеже на мен не ми се умира за демокрацията мисля да намина към София.С ГОЛЯМА СОПА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре

    23 Ное 2022 17:57ч.

    иди в Източна Украйна да набиеш със сопата някои от руснаците, които се обявиха против Русский мир. Ако нещо те смущава в предложението ми, върни се на горния пост и поразсъждавай по въпроса има ли нещо нормално в това руснаци да избиват руснаци, за да укрепят Русский мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @По-добре 23 Ное 2022 17:57ч

    23 Ное 2022 18:14ч.

    а как стигнахме дотук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Ное 2022 18:18ч.

    Аз проблеми с украинци и руснаци нямам.Имам проблем с УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ МЕКЕРЕТА.С тези които ми прибират 20% от всяка покупка но им се струва малко та се готвят да ми пуснат кръвчица.Та въпросът е дилема Хамлетовска.Те или аз! Аз сме много Те са малко.Та даже с платените и заблудените я имат я нямат 10 000.Та мисля сопата ще е достатъчна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Ное 2022 17:33ч.

    Трябва да се отбележи че най потърпевшата част от Украйна е точно рускоговорящата, градовете Мариупул Херсон и Харков са сринати на сол пипер и огромно част от населението е прогонено, това ли е руският мир, Путин с кой води война? Трагедията е чудовищна, и отзад няма никаква мисъл и идея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги,

    23 Ное 2022 18:06ч.

    помисли нормално ли е Русия да избива руснаците в Украйна. Ако ти сам мразиш руснаците, ще те разбера. Но ако се имаш за русофил, не мога да разбера защо ти харасва унищожаването на рускоезичните градове в Украйна от самата Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Ное 2022 18:15ч.

    пети пост с една и съща опорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Ное 2022 18:29ч.

    Заграбил е до момента едни пикливи 87 000 кв. Км. Срещу 100 000 убити и ранени. Няма да има гроб тоя сатрап, бъдете сигурни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уйо, що не се махнеш. Иди при другите като теб в "Дневник"

    23 Ное 2022 20:01ч.

    Тук само вдигаш доходите на Дачков от реклами по сайта. Или нарочно тъй правиш? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 20:10ч.

    Трябва да се отбележи, че спецялно херсонци бяха тези, които зариха канала, снабдяващ с вода Крим. Точно те и с ентусиазъм. С "кой" водел война Путин?! Първо - не с "кой", а с "кого". Фторо - с когото трябва. Ама ноо вяло я води.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:25ч.

    А за алеята на ангелите във ДНР и ЛНР за избитите над 140 деца от укрофашистите и цяло едно покололение деца от ЛНР и ДНР КОИТО ИЗРАСТНАХА ПО МАЗЕТАТА И УЧЕХА НА СВЕЩИ За тези прстъпления нещо те е хванала амнезията . Я пиши във гугъл алеята на ангелите и от филмите които ще гледаш ще ти настръхнат косите ако преди това не откачиш от ужас .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:35ч.

    За какви 100 хиляди убити говориш за укрофашистите ли ? Че по най нови данни безвъзвратните загуби на на укрофашистите са над 403 хиляди убити и ранени ,във това число и на 53 хиляди наемници убити предимно поляци ,румънци .англичани и американци . А ако пък прочетеш как Вагнеровци избиват моцаровци ДНР направо ще се самоубиеш от скръб по тях .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деми Урк

    23 Ное 2022 17:35ч.

    Западът, разбирай ЕСес, по заповед на сахиба США, ще помага, няма страшно. Ще се поовътряме с тая уркия, ама няма как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    23 Ное 2022 17:35ч.

    Кой кого тормози? Тормоз беше поведението на фашизираните украински банди от времето на майдана (след 2013). Тогава нацистите вилнееха по улиците, биеха и дори убиваха всеки който не е стях. Крещяха "Москалей на ножей" и насаждаха русофобия сред населението. Почти веднага запоачна и терора над ДНР/ЛНР. Всичко това продължава и днес, но защо ли западните медии не го казват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Ное 2022 17:44ч.

    Ти верно ли си ги мислиш тия глупости ? Да те натовари човек на самолета и към Матушката, ама лошото е, че ще се върнеш на 3 тия ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преподавател по НК

    23 Ное 2022 17:52ч.

    Тоя въпрос, дето си го изтипосал, плаче за твоя собствен отговор, нагло грантаджийче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Признайте си,

    23 Ное 2022 18:01ч.

    че ви смущават масовите убийства на руснаци от руснаци, обявени от бандитите в Кремъл за СВО за укрепване на Русский мир. Представете си Франция да нападне Валония (в Белгия) и да започне да избива френскоезичните й жители, за да укрепи Френския свят. Звучи смахнато, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма!

    23 Ное 2022 18:17ч.

    Нищо не ни смущава, американската фашистка глобализация отдавна направи сърцата ни буци лед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, нали укрите не искат да бъдат руснаци?

    23 Ное 2022 18:28ч.

    Защо тогава козяшките тролове хленчат, че "руснаците избиват руснаци?" А къде бяхте бе, боклуци, когато укрите 8 ГОДИНИ избиваха руснаци в Донецк и Луганск? Отрепки козяшки долни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    23 Ное 2022 18:47ч.

    Слушай КимЧенУнчо, глупостите си ги мислите Вие-троловете, защото през всички тези години си натискахте главите дълбоко в пясъка и не виждахте какво става - не само в Украйна, но никъде, освен където се насочат камерите на англоезичните медии. Но хората по улиците на Киев страдаха и внимаваха много да не кажат случайно някоя дума, не влизаща в нацистката лексика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъгова Пъстърва

    23 Ное 2022 20:15ч.

    @Ким Чен Ун А, ти хубостнико дори чинии не можеш да миеш в Англия и лаеш от панелката в Люлин 18.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:29ч.

    И още за изгорените хора във дома на културата във Одеса във това число и Българи ,пак дело на укрофашистите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Ное 2022 23:01ч.

    Ким Чен Ун, точният израз е "Москаляку на гиляку". Знаеш, какъв е преводът, нали? Така че тръгвай да избираш клони. https://ren.tv/blog/dmitrii-rodionov/223840-otkuda-est-poshla-banderovskaia-zemlia

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • калпавото ПВО на урките си треби народа

    23 Ное 2022 17:42ч.

    Между другото, т.нар. "удари по цивилни сгради" в гъстонаселени райони са от украински зенитни ракети, на които не са провеждани никакви регламентни работи - изстрелват ги от позиции, маскирани сред гъстонаселена инфраструктура (в противен случай руснаците отдавна да са им видели сметката), ала им изпускат управлението и тия ми ти стари ракети се забиват в сградите и изтребват сума ти цивилен народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    23 Ное 2022 17:45ч.

    кремълците не са спонсор на тероризма, те са самият тероризъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що стоиш тук бе, пръдльо, а не си отишъл доброволец в Украина???

    24 Ное 2022 10:23ч.

    До скоро бяхте само трима идейните! Всичките сте храбри само зад компютъра, на доволствие от Козяк, но никой не ще да ходи реално да се бори с"ненавистната" ви Русия... Хайде покажи се истински мъж! Иди да те погребат в украинския чернозем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремълците са терористи, така както и Ботев е терорист

    24 Ное 2022 12:10ч.

    Ти Марлборомен, нещо против Ботев ли имаш? Явно си неква анадолска семка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    23 Ное 2022 17:48ч.

    В най-скоро време ще започне преквалификация на военните формирования в бригади електротехници за високоволтови вериги. Не може на едномилионна армия водата да се кара с водоноски, а храната да се готви на печки с дърва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    23 Ное 2022 17:51ч.

    Нали искаха декумунизация. Путин им помага да я направят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега

    23 Ное 2022 17:54ч.

    И се чува в мрака рефрена :" и белла чао, белла чао, белла чао,чао чао ..." Сега започва истинската уестсайдска история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    23 Ное 2022 18:02ч.

    Няма проблем - ФАЩ и ЕСес ще помагат. Отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    23 Ное 2022 18:10ч.

    Украйна отново беше подложена на обстрел от руски ракети и украински противоракети!Днес на Полша и се размина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера укрите обявиха, че на Русия са й остали само 10% от ракетите

    23 Ное 2022 18:14ч.

    Явно са изстреляли тези 10% и това е. От утре укрите ще спят спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • немска или американска зенитна ракета е ударила цивилна сграда в Киев - намерени са отломки

    23 Ное 2022 18:15ч.

    https://mymodernmet.com/wp/wp-content/uploads/2017/12/HappyToast-Pylons2016.gif

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Ное 2022 18:26ч.

    По много статии на Нк това сборище на неонацисти трябва да бъде разтурена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубльовкин

    23 Ное 2022 18:31ч.

    Ще започнем с тебе, вече ти имаме IP-то!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така, така...

    23 Ное 2022 18:32ч.

    Русия точно това прави - разтурва го, помагайки на украинския народ да се освободи от хунтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:42ч.

    И твоето и твоето ИП имаме бъди спокоен ,ще теоткрием много лесно Руските хакери са насреща ,те хакнаха прокаротурата на гешев и та такива нищожества като теб са им най лесната задача.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    23 Ное 2022 18:43ч.

    Май с падането на температурите ще става все по-напечено в Украина. Ии на децата е ясно, че момченце с прашка няма как да се бие с войник в кевлар и с картечница. Защо украинците се заблуждават толклова дълго, че ще могат да победят в тази война? Защо никой не осъди Зеленски за това, че обрича на геноцид собствените си хора? А още не са видели война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това за Зеленски дето унищожава солствения си народ дори и Японците го казаха наскоро...

    24 Ное 2022 10:28ч.

    Но то не съответства на мераците на Клаус Шваб и Дълбоката държава на Клинтън, Байдън и Вики-Fuck-the-EU...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Ное 2022 13:49ч.

    Зеленски не унищожава собствения си народ, защото той е евреин. На фронта измират руските македонци и руснаци за кефа на наглосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    23 Ное 2022 19:08ч.

    Декември идва. Ще става още по-напечено....и тъмно, и студено. Без транспорт. Кинтите от европейските идиоти ще секнат. На зеленият белото също. Ще трябва да се пази от свои и от чужди. Нещата отиват на мазало за туристическите и ЕсЕсовците от Брюксел. За това и троловете рИват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосаха Мечката и става лошо

    23 Ное 2022 19:34ч.

    Решението е просто и светът го знае, НАТО се връща обратно в границите от 1997год. И настъпва МИР !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО трябваше да се върне в границите си от 1997 още когато ги помолиха учтиво. Сега вече е късно за това.

    23 Ное 2022 20:04ч.

    На дневен ред е НАТО от преди 1949 г. Тоест, закриването на смахнатата агресивна шайка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    23 Ное 2022 21:38ч.

    Тя пък една проскубана мечка. Взе един областен град за 8 месеца и накрая и него загуби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    24 Ное 2022 2:11ч.

    kak Путин реагира на новината за превземането на Херсон от украинците:-) https://www.youtube.com/watch?v=a1MuMIyIDyk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 20:06ч.

    "В настоящата война Русия изтребва руснаците в Украйна" Въх! И вай-вай! Секи божи ден, ама секи - without exception, хохлите убиват по няколко цивилни, обстрелвайки Донбас. И тва е от повече от осем години. Днес, след масивни ракетни удари - 2 убити хохли. Та кой кого убива? Суровикин каза, че днешните удари са за разстреляните пленници. Малко е според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Ное 2022 23:14ч.

    Г-не thenewone,гледах и предното видео, качено от укрите- хора в безпомощно състояние,ги убиваха с изстрели-защо никой не се поинтересува от това престъпление? Хора, които са в безпомощно състояние? За тях не важат конвенции?! Странно е, че след такива масирани удари има малко жертви. Суровикин си мисля, че знае цената на войната.Цената на войната се плаща от цивилните...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 23:37ч.

    В интерес на истината НЙТ раздуха работата, защото руснаците никой не ги слуша. И не от 24.02.2022, а от векове. В по ново време, не ги слушаха и чуваха за Донбас, за Одеса, за Краматорск. Глей кво става със Запорожката АЦ - хохлите я разсипаха оня ден, Гроси - шефът на МАГАТЕ не знаел кой я обстрелвал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 23:45ч.

    Тази вечер ще заседава СС на ООН за Украйна. И прецеденти създават - Зеленски ще се включи онлайн. Той какъв е? Даже папата или Далай Лама не са се включвали! Той ли ще задава световния дневен ред?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 23:45ч.

    По повод на разстрелването на пленниците - хохлите са възбудили дело за убийството им срещу Русия! Да кажем, че НКВД са виновни за Катин - полските офицери. Каква е разликата с Маеевка? Бройката. А в морален аспект? Ще видим Следственият комитет на Русия какви данни ще представи за изтезанията и убийствата на пленници и цивилни граждани от Донбас и Русия. Дано да се намери някоя западна газета, да даде гласност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    24 Ное 2022 0:10ч.

    Мисля , че сте прав. Гроси се прави на приятно разсеян за обстрела-такава е задачата му. Сега очаквам от у. да сринат язовирната стена на Каховка... Руснаците ще ги обявят за виновни във всички грехове-те просто нямат добри пи-ари.ИМА една сентенция-"Добрият руснак, е мъртвия руснак". Нещо за правата на човека?!Да сте чули за дискриманация, основана на произход...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъгова Пъстърва

    23 Ное 2022 20:13ч.

    Укрите се интегрират все по-бързо в ЕС, който бленуват. Няма ток, няма храна, сега и най-модерното - няма да се къпят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    23 Ное 2022 20:48ч.

    Ами това е целта на генерал Армагедон да направи хохлите бежанци ,които да наводнят разгащеният ЕС и да им разсипят социалната система от помощи ,и тогава стой та гледай как самите европейци ще почнат да гонят хохлите със сопите от държавите си .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    23 Ное 2022 22:28ч.

    Украинците обстрелват Киев: "Сегодняшний ракетный удар по Украине": https://www.youtube.com/watch?v=psF5Yf1QGkc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 22:57ч.

    Жужо е виновен - докъде докара бедните хохли - сами да се обстрелват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    24 Ное 2022 13:17ч.

    Държавната дума прие на последното трето четене федерален закон, забраняващ пропагандата на ЛГБТ, педофилията и смяната на пола в рекламите, книгите, филмите и медиите. Носи се отговорност за всяка пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения. Въведена е и забрана за насърчаване на педофилия и смяна на пола. Глобите ще възлизат на 10 милиона рубли. Държавният департамент на САЩ вече поиска от Русия да отмени закона, забраняващ пропагандата на хомосексуализма. И тук идват основните лобисти. Разбира се, никой няма да отмени закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи