Нова ракетна атака срещу Украйна, в цялата страна вият сирени за въздушна тревога

Нова ракетна атака срещу Украйна, в цялата страна вият сирени за въздушна тревога

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените за въздушна тревога са се включили в цялата страна, включително в столицата Киев.

Зам.-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко призова гражданите да не напускат противобомбените укрития. По думите му в Кривой рог е ударена жилищна сграда. "Има разрушения, под отломките може би има хора", написа Тимошенко и добави, че спасителните екипи вече работят на място.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в официалния си канал в Телеграм, че в три района на украинската столица са избухнали взривове. "Експлозии избухнаха в Днипровски, Деснянски и Голосеевски райони. Не напускайте укритията, атаката продължава. Движението по всички линии на метрото временно е спряно", обяви Кличко.

В украинската столица е спряно и водоподаването заради поразен обект от енергийната инфраструктура, допълва кметът. 

По информация на Оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна електричеството в Харков е напълно изключено, спряно е метрото. След удари по обекти от енергийната инфраструктура в Харковска, Кировоградска, Донецка и Днепропетровска области е прекъсната контактната железопътна мрежа, затова са пуснати в движение композиции с дизелови локомотиви. 

12 ракетни удара са нанесени в Запорожието, като в Днепропетроск няма осветление, а в Кременчуг няма и осветление, и отопление.


Министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко съобщи в официалния си профил във Фейсбук, че са поразени обекти от енергийната инфраструктура в южната и източната част на страната, така че е възможен спад в производствените обеми. 

По непотвърдена информация, разпространена от медии в Телеграм, при въздушните удари е поразена Криворожката ТЕЦ, която е най-голямата в Европа, работеща на твърдо гориво.

По-рано губернаторът на Николаевска област Виталий Ким съобщи, че около 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство.

 


Русия извърши многократно нападения срещу украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което доведе до спиране на електрозахранването из цялата страна.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    16 Дек 2022 10:58ч.

    Хизбула обстрелва ивицата Газа! Само мащаба е различен. Същия терористичен похват, същата стрелба "където падне"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работаыте братья

    16 Дек 2022 11:15ч.

    Ей го вна, тъкмо днеска си мислих, че руснаците скоро не са пращали честитки на укрите и те не закъсняха да ме зарадват. Тази сутрин Киев отново е бил посетен масово от иранските БПЛА, които са се здрависали отново с енергийната система на фашагите там !!! Главният въпрос тук е: Ще влезнат ли отново и окончателно руснаците в Киев до края на февруари?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Дек 2022 11:55ч.

    Кимчето е по-човечен, неговите падат в океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    16 Дек 2022 12:08ч.

    10,58 публикация на един изключително грамотен в политическо отношение човек! Хизбула стреля по Газа? Стрелбата е тип "където падне"! Хизбула тероризира Газа с безпорядъчен ракетен обстрел :)) Същото било и при Русия към Украйна - терор "където падне" :)) forsvaret, вие редовен ли сте? Я прочетете пак, какво сте написал?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дератизацията на бившата УССР е стъпка първа към присъединяването и в лоното на Светая Русь

    16 Дек 2022 12:16ч.

    Так держать!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти си обстрелян още при раждането

    16 Дек 2022 12:53ч.

    Акушерът ти е стискал главата с форцепса и ето ! Като резултат Хизбула обстрелва ивицата Газа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    16 Дек 2022 11:09ч.

    Това е фалшива новина. По данни на украинското командване, руснаците са изчерпали напълно запаса си от ракети още през месец юли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    16 Дек 2022 11:39ч.

    Точно! А според западните медии - още през март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Дек 2022 11:12ч.

    Кремъл изплаща репарации във вид на ракети на Украйна по случай наближаващата КАТОЛИЧЕСКА КОЛЕДА.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    16 Дек 2022 11:30ч.

    Това е украинска провокация, те сами си бомбят критичната ифраструктура, поради следните причини: 1-во; руснаците вече няма ракети, т.е. физически са неспособни да извършат това 2-ро; по този начин украинците продължават да изглеждат жертви, от което пък следва, че ще могат да просят от целия свят, каквото си поискат 3-то; имат и оправдание като загубят войната 4-то; тая критична инфраструктура е наследство от омразните руснаци и следва да бъде унищожена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    16 Дек 2022 11:39ч.

    Проблема на руснаците е че нямат да речем ракети Томахоук или ракетни системи Химарс.Само обстрелите с тези пушкала са демократични и носят мир и любов, а гърменето с Калибри и Герани е жестоко и недемократично...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подуха я тая Украйна

    16 Дек 2022 12:03ч.

    За десет месеца по около 7000 снаряда на ден от всякакъв калибър прави досега около 2 милиона. Тая страна трябва да е разорана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чъби

    16 Дек 2022 13:00ч.

    Тя е разорана и разорена. Дори СВО-то да спре утре и да има техника за обработване (която я няма) земеделската земя в Донбас едва ли ще може да се култивира поне още 2-3 години, понеже е пълна с осколки, снаряди и всякакви железа, които биха повредили агро-техниката ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    16 Дек 2022 13:09ч.

    Точно! Привъшиха запасите от оръжие на Европа и Америка. Никой не говори за екологичните последици. Би трябвало земята освен разорана да е и отровена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изкупиха 80% от чернозема на Украйна

    16 Дек 2022 14:35ч.

    неотдавна беше изкупен и в момента е собственост на 3 гигантски хамер. корпорации - BlackRock, Vanguard и Monsanto. При това, няма ограничения за приложение на ГМО за в бъдеще... На никого в момента не му дреме за екологията. Целта на войната е 1. да се отърват от коренното население (изгони или геноцидвани, да!) и да интензифицират аграрното производство което няма да е "биологично чисто" защото е предназначено за простолюдието, което може да оцелее от пЛандемията; 2. в процеса да изтощят/разорят/разкъсат/подчинят неприлично голямата територия на Русия и да намерят нови евтини източници на природни ресурси; 3. да изпразнят всички арсенали на ЕС от руско оръжие и да отворят място за новата красива продукция на хамер. ВПК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бейте

    16 Дек 2022 12:09ч.

    Нацистов, братья!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    16 Дек 2022 13:24ч.

    Работайте, братьа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай

    16 Дек 2022 14:02ч.

    Така се мачкат руснаците и Русия с гол задник!? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и с тарикатлък

    16 Дек 2022 14:42ч.

    както през 80-те, когато от ръба над пропастта докъдето бяха стигнали съвсем самостоятелно, успяха да отложат с 30 години свободния си полет (към дъното), като усвоиха, доколкото успяха, ресурсите - природни и човешки, на СССР и държавите в неговата сфера на влияние, като България.... Нашите дупетати няма шанс да проумеят това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи